^

Gezondheid

Een voorbeeld van Nechiporenko

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

De Nechiporenko-studie is een van de manieren om de ontstekingsziekte van het urogenitale en renale systeem te bepalen. Vrijwel alle chronische en zelfs meer acute vormen van dergelijke ziekten suggereren een methode zoals de Nechiporenko-test.

Deze techniek is ontwikkeld door een uitstekende wetenschapper, chirurg, uroloog Nechiporenko Alexander Zakharovich. Als arts werd Nechiporenko beroemd in verband met succesvolle operaties met betrekking tot het nier- en urogenitaal stelsel.

Bijna zijn hele leven was Nechiporenko betrokken bij de studie van oncologische ziekten van urine-organen, evenals pyelonefritis. Bovendien heeft hij geïntroduceerd in de klinische praktijk een effectieve methode voor de diagnose van gevormde elementen in urine - Trial van Nechyporenko, Alexander Z. Sovjet-medicijn voor de eerste keer in de geschiedenis gehouden cystectomy (volledige verwijdering van cysten of tumoren) in de blaas, gevolgd door "blind" hechten resectie letsel.

Waarom is de Nechiporenko-test gedaan?

Het doel van deze analyse is eenvoudig - zo snel mogelijk en zo nauwkeurig mogelijk om mogelijke nierpathologieën te identificeren en effectieve therapie te starten. Net als sample Addis - Kakovskogo op Nechyporenko methode wordt het aantal abnormale witte bloedcellen zien - witte bloedcellen, rode bloedcellen en eiwit in de urine van de verbindingen en daardoor nauwkeuriger diagnose renale pathologie. De Nechiporenko-test geeft een meer gedetailleerde, in vergelijking met de algemene, standaard urinalyse, een beschrijving van het sediment. In een algemeen analytisch onderzoek zijn de uniforme elementen vaak niet zichtbaar als gevolg van troebeling van urine en reproductie van microben daarin.

De Nechiporenko-test is een zeer eenvoudige en betaalbare methode die de hoeveelheid van de meest zichtbare verbindingen in een kleine hoeveelheid materiaal bepaalt - urine.

Soms kan de patiënt geen monsters nemen op andere manieren vanwege problemen met plassen. Dan een eenvoudige analyse - de Nechiporenko-test kan de primaire worden, na algemene analyses, tijdige, verfijnde informatie voor de arts, en ook een gelegenheid bieden om een plan voor verdere alomvattende diagnose te ontwikkelen.

Hoe wordt de Nechiporenko-test gedaan?

Materiaal voor laboratoriumonderzoek wordt op elk moment van de dag of nacht genomen. Standaard voor analyse is het samplen van het gemiddelde deel, meestal 's morgens. De patiënt verzamelt het materiaal onafhankelijk in een speciale schone container, nadat eerder hygiënische procedures zijn uitgevoerd. Soms kan, volgens indicaties, urine worden ingenomen door een katheter.

Wat kan getuigen over Nechiporenko?

Net als bij andere technieken, zijn er in deze methode grenzen aan de norm. Elke afwijking daarvan is een signaal over deze of gene ziekte. Als de witte bloedcellen de grenzen van de vastgestelde norm "overschrijden", duidt dit op pyelonefritis, chronisch of acuut, alles hangt af van het aantal witte lichamen. Erytrocyten die de drempelwaarde van de norm overschrijden, kunnen wijzen op een ernstige ziekte - glomerulonefritis of pathologie van de urinewegen, hematurie.

De Nechiporenko-studie wordt al meer dan 100 jaar gebruikt in de Russische geneeskunde en is een populaire methode in de klinische praktijk van buitenlandse artsen. Dit is een eenvoudige, informatieve analyse waarvoor geen speciale voorbereiding vereist is en waarvan de resultaten meestal binnen één dag gereed zijn.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.