^

Gezondheid

Klinische studies

Verhoogd aantal rode bloedcellen in de urine bij vrouwen

Verhoogde erytrocyten in de urine van vrouwen zijn een belangrijk diagnostisch teken dat kan wijzen op verschillende pathologische aandoeningen, verhoogde stress op interne organen en systemen, verstoorde aanpassingsprocessen en nog veel meer.

Prostaatgeheime analyse

Laboratoriumonderzoek van lichaamsvocht dat wordt uitgescheiden door de prostaatklier - analyse van prostaatsecretie - is een niet-invasieve (pijnloze en veilige) diagnostische procedure. Met deze analyse kunt u de toestand van de klier beoordelen en de ziekte in een vroeg stadium vaststellen.

Cystitis-tests: wat moet ik doen?

Je moet niet met je gezondheid spelen, vooral omdat het niet zo moeilijk is om cystitis te diagnosticeren. Met de bestaande klachten kan de patiënt zich tot zijn therapeut wenden en hij zal een voorlopige diagnose stellen op basis van medische geschiedenis en laboratoriumtests en beslissen welke arts hij moet bezoeken: patiënt, uroloog, nefroloog, gynaecoloog, venereoloog, enz.

Resultaten van uitstrijkje op de flora: leukocyten, erythrocyten, epitheel, slijm

Een gynaecologische of urologische uitstrijk is een studie van niet alleen de microflora die in ons lichaam leeft, maar ook van andere componenten van de interne omgeving, die ook belangrijke informatie voor diagnose kan bevatten.

Bacteriële en niet-bacteriële flora in een uitstrijkje

De coccal flora in een uitstrijkje, waarvan de vertegenwoordigers bolvormig zijn, kan worden weergegeven in de rijkdom van zijn soort. Normaal gesproken zijn cocci samen met andere opportunistische en neutrale micro-organismen in de vagina aanwezig in een totaal volume van niet meer dan 5%.

Wat laat een uitstrijkje zien over flora?

Het resultaat van een microbiologisch of cytologisch onderzoek kan aan de patiënt worden overhandigd of naar de arts worden gestuurd die de analyse heeft voorgeschreven (gynaecoloog, uroloog, enz.). Voor het vastleggen van het bewijs leverde een speciale vorm van bacteriologisch of cytologisch onderzoek.

Erytrocyten in de urine: symptomen, effecten, diagnose

Klachten over pijn gaan meestal gepaard met urolithiasis, cystitis, urinezuurcrisis. In andere gevallen is de pijn misschien niet. Het grootste gevaar in dit geval zijn tumorprocessen in de blaas en de nieren.

Oorzaken van verhoogde rode bloedcellen in de urine

Laboratoriumtestresultaten roepen vaak veel vragen op voor patiënten. Dit is vooral het geval wanneer bloedelementen in vloeistoffen verschijnen, waar ze normaal gesproken niet zouden moeten zijn - bijvoorbeeld als rode bloedcellen in de urine worden aangetroffen.

Streptococcus in een uitstrijkje bij vrouwen, met zwangerschap, mannen en kinderen

Streptokokken zijn gram-negatieve micro-organismen, die de veroorzakers zijn van vele etterig-besmettelijke en ontstekingsziekten. 

Analyse van het uitstrijkje op de flora: hoe bereiden, wat blijkt?

Onder de vele laboratoriumstudies is er een uitstrijkje op de microflora - een analyse die de aanwezigheid van bacteriën op de verzamelplaats bepaalt, en identificeert ze ook.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.