^

Wie heeft de meeste vitamines nodig?

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Het derde deel van de Amerikaanse bevolking koopt voortdurend vitamines en gebruikt ze natuurlijk. Elk jaar wordt in Amerika meer dan twee miljard dollar aan vitamines uitgegeven. Over Oekraïners kan dit niet gezegd worden, maar toch hebben sommige categorieën mensen vooral vitamine-complexen nodig. Wie zijn deze mensen en waarom hebben ze vooral vitamines nodig?

Geboorten en vitamines

Een vrouw tijdens de zwangerschap heeft hogere doses vitamines nodig. Dit gebeurt omdat het toekomstige kind zich veel beter ontwikkelt als de moeder vitamines in de benodigde hoeveelheden neemt.

Geboorten en vitamines

Zwangere vrouwen die minstens 3 maanden vóór en tijdens de zwangerschap vitamines nemen, verminderen het risico op een miskraam 2 keer. En de kans op het krijgen van een gezonde baby zonder afwijkingen neemt toe.

Maar er zijn nuances. Een overdosis vitamines in het lichaam van een zwangere vrouw verergert haar toestand. Als een bevalling bijvoorbeeld meer dan noodzakelijk ijzer gebruikt, wat wordt aanbevolen voor bloedarmoede, vermindert haar lichaam automatisch de verteerbaarheid van zink.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Mensen met jodiumtekort

Het gebrek aan jodium wordt het vaakst aangetroffen in ecologisch verontreinigde gebieden. Zulke mensen moeten vooral voorraden van deze stof aanvullen in het lichaam, anders dreigt het schildklieraandoeningen, verzwakking van het immuunsysteem.

Volgens medisch onderzoek ontbreekt in het dieet van vandaag 30% van de benodigde vitamines, zelfs met gemiddeld 2500 calorieën die door hen worden geconsumeerd. Dit betekent dat mensen uit ecologisch verontreinigde gebieden zorgvuldig de noodzakelijke doses en samenstelling van vitamines moeten berekenen. Bij bepaalde ziekten kunnen deze doses aanzienlijk worden verhoogd.

Rokers en vitamines

Rokers en vitamines

Deze mensen zullen automatisch verminderen in je lichaam produceren vitamine die het lichaam zelf produceert, in het bijzonder, vitamine K, die wordt geproduceerd in de darm, evenals A, D en E. Bovendien zijn die vitaminen die een roker krijgt van groenten en apotheek drugs, slecht worden opgenomen door het lichaam en de roker heeft zijn verhoogde doses nodig.

Kinderen en vitamines

In de periode van groei en ontwikkeling hebben kinderen calcium nodig voor de groei van botweefsel. En calcium wordt niet opgenomen en blijft niet in de botten zonder de aanwezigheid van vitamine D. Daarom moeten ouders zorgvuldig de balans in het voedingspatroon van hun kind in de gaten houden om het gebrek aan vitamines en aanverwante ziekten te voorkomen.

Namelijk - verminderde weerstand tegen infecties, vertraagde groei en ontwikkeling, vroeg verlies van tanden en haar en andere problemen die mogelijk onomkeerbaar zijn voor het kind.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15]

Ouderen en vitamines

Ouderen en vitamines

In de loop van de jaren neemt het vermogen van een persoon om zijn eigen vitamines te produceren en apotheken te assimileren af. In het bijzonder is het calcium en vitamine D2 om de botten, tanden en kracht van de haarzakjes te versterken. Desalniettemin moet u uw gezondheid controleren en elke zes maanden naar de arts gaan om het vitaminecomplex voor te schrijven in de juiste doses en combinaties.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20], [21], [22], [23], [24], [25], [26], [27]

Mensen die op dieet zijn

Ze lopen het grootste risico om het werk van interne organen te verstoren door een tekort aan noodzakelijke stoffen. Bijvoorbeeld, zittend op een stijve eiwit dieet, een persoon kan minder veel vet oplosbare vitaminen te ontvangen, en het dreigt vrouwen om de menstruatie, zwakte en vermoeidheid, de mannen uit te stellen - een schending van de talgklieren, evenals de lever en de nieren.

Het is noodzakelijk om een arts te raadplegen voordat je aan een dieet begint om jezelf te ondersteunen met een actief multivitaminecomplex in de juiste combinaties (niet alle vitamines kunnen onderling worden gecombineerd).

Hoe een rationeel dieet met de juiste vitamines opzetten?

Volgens studies uitgevoerd door de Wereldgezondheidsorganisatie, kan slechts 15% van onze gezondheidstoestand afhankelijk zijn van artsen, nog eens 15% - van wat de genetica ons heeft toegekend, en de resterende 70% is onze persoonlijke verdienste voor onze eigen gezondheid en welzijn.

En de eerste punten van ons werk aan onszelf zijn goede voeding, rekening houdend met alle noodzakelijke vitamines. Niet voor niets is de uitdrukking 'wij zijn wat we eten' al vele jaren zo populair. Overigens wordt het huidige tekort aan vitamines vergeleken met chronisch vasten.

Weet je hoe belangrijk de huidige vitaminetekorten zijn? Een tekort aan B-vitaminen, vitamine A, vitamine C en E, evenals zink, jodium en ijzer is aanwezig in 40% van de bevolking van het land. Een belangrijke stof, zoals vitamine C, ontbreekt bij 80% van de volwassenen.

En het gebrek aan vitamines wordt het hele jaar door door artsen waargenomen, en niet alleen in de lente of in de winter, wanneer er weinig verse groenten en fruit zijn.

Waar vitaminen te krijgen?

Niet alleen van de apotheek naar het recept van de dokter. Vitaminen worden gevonden in vers voedsel, niet alleen in groenten en fruit. Overigens is het tekort aan vitamine A, E, K, D mensen niet zo moeilijk als het ontbreken van andere vitamines. En dat allemaal omdat deze vitamines het lichaam onafhankelijk produceert.

Alle andere vitamines moeten van buiten worden ingenomen. Van vlees, groenten, fruit, eieren, granen en groenten. Bovendien, zelfs met voldoende calorieën - 2500 in het menselijk lichaam mist nog steeds de juiste vitamines met ongeveer een derde. Vitamines van groenten en fruit hebben immers het vermogen om tijdens de hittebehandeling af te breken.

Raadpleeg daarom op tijd een voedingsdeskundige en neem het benodigde multivitaminencomplex in de juiste verhoudingen en doses. Wees gezond en gelukkig!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.