^

Vitaminen en allergieën

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Allergie is vertaald uit het Grieks als een vreemde, een andere, alien. Het organisme reageert met een allergie voor stoffen die daar vreemd aan zijn. Met behulp van vitamines is het mogelijk om deze reacties glad te strijken en ook om het werk van het immuunsysteem aan te passen. We zullen je vertellen hoe dit gebeurt.

Wat is een allergie?

Dit gedrag van het immuunsysteem, dat des te sterker reageert op het pathogeen-allergeen, hoe meer en meer het het lichaam binnendringt.

Allergie is een ziekte die artsen op de eerste plaats stellen als de gevaarlijkste. Allergie is de leider onder de meest voorkomende ziekten. Mensen die allergieën hebben, worden elk jaar meer en meer in de wereld. In de afgelopen 10 jaar is het aantal van dergelijke mensen in de wereld 3 keer meer geworden. Hoe vind je dit feit leuk?

Om de rangen van dergelijke mensen niet aan te vullen, is het erg belangrijk om het optreden van allergieën met vitamines vanaf de kindertijd te voorkomen.

Kunnen de vitamines zelf allergieën veroorzaken?

Ja, dat kunnen ze, maar het hangt allemaal af van hoe ze in het lichaam zijn gekomen. Als de vitamines worden gegeten, dat wil zeggen, ze zijn via het maagdarmkanaal in het lichaam gekomen, kunnen ze geen allergieën veroorzaken (tenzij de dosering van vitamines wordt overschreden).

Het is een feit dat wanneer vitamines het lichaam via het maagdarmkanaal binnendringen, zij deel uitmaken van het metabolisme. Allergieën worden veroorzaakt door stoffen met grote moleculen, en in vitaminen zijn de moleculen klein, daarom werken ze als allergenen niet.

Maar wanneer vitamines het lichaam intramusculair of intraveneus binnenkomen, kunnen ze allergieën veroorzaken. De reden - obstructie van bloedeiwitten met moleculen van vitamines, en in grote hoeveelheden tegelijk.

Deze complexe moleculaire structuren worden door het lichaam gezien als vijanden en reageren door allergie. Op het externe niveau kan het worden uitgedrukt als uitslag (vooral bij kinderen) of storingen in het ademhalingssysteem.

Om de impact van apotheekvitaminen te verminderen, is het belangrijk om zuivelproducten te gebruiken. Ze verzachten en neutraliseren de effecten van vitaminemoleculen.

Als u merkt dat u allergisch bent voor een bepaalde vitamine, moet u eerst stoppen met het gebruik ervan en een arts raadplegen over een dieet dat u zeker zult moeten volgen om de schadelijke effecten van allergieën te verwijderen.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Vitaminen en roken

Als een persoon rookt, heeft hij veel meer vitamines nodig om de schadelijke effecten van tabak op het lichaam te neutraliseren. Feit is dat roken het vermogen van vitamines om te verteren vermindert. En meer rokers hebben een verhoging van de vitamine-doses nodig.

Een typische niet-roker heeft bijvoorbeeld per dag 0,6 kilogram appels nodig om vitamine C aan te vullen. En als een persoon rookt, is dit niet genoeg. Hij heeft 1 kg appels per dag nodig. De appel bevat 10-15 mg ascorbinezuur (vitamine C) in 100 gram.

Wat betreft doses vitamines, in plaats van 80 mg vitamine C per dag, heeft een roker 120 mg van deze vitamine nodig.

Waarom het moeilijk is om vitaminen te kiezen voor mensen met een allergie

Er zijn veel vitamines op de markt, een zeer ruime keuze. Maar niettemin, het is heel belangrijk om correct te kiezen, omdat een persoon een allergie kan hebben, niet voor de vitamines zelf, maar voor de aanvullende stoffen van het complex. Het is vooral gevaarlijk om een complex van vitamines van groep B te kiezen, en ook om te worden aangezien met doses.

Welke vitaminen helpen tegen allergieën?

Kijken naar wat voor uitingen van allergieën je vond in jezelf of in je geliefden. Hiervan is afhankelijk van de methode van behandeling met vitamines. Als u zich bijvoorbeeld voortdurend zorgen maakt over een loopneus en een verstopte neus, bovendien blijft u constant niezen, dit kan een uiting zijn van een allergie.

In veel gevallen helpt panthenol of panthenolzuur. Binnen 30 minuten, zeggen artsen, is een persoon enorm opgelucht. Begin met 100 mg per dosis en als het niet helpt, kan de dosis meer dan 2 keer worden verhoogd - tot 250 mg per receptie.

Wees gezond en word niet ziek met allergieën. Neem vitamines voor je eigen bestwil en spirituele vreugde.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.