^

Groenten die de immuniteit verbeteren

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

De weerstand tegen seizoensgebonden ziekten is het gemakkelijkst uit te werken met behulp van voedingscorrectie. De zegen om ons heen is vrij goedkope producten, met name groenten die de immuniteit vergroten. In de herfst, wanneer ze relatief goedkoop zijn, is het tijd om ze in het maximale aantal in het alledaagse gezinsmenu te introduceren.

Welke groenten stimuleren de immuniteit?

Favoriet door veel knoflook - de leider onder groenten die de immuniteit verhogen. Kruidig product beschermt tegen virussen, reinigt de lever, stimuleert de spijsvertering en heeft ook anti-stress eigenschappen.

Knoflook stimuleert niet alleen de beschermende krachten: op basis daarvan worden zelfs medicijnen bereid die als verjongend en verlengend worden beschouwd. De groente wordt gecombineerd, inclusief honing. In verband met de specifieke geur, moet specerijen worden gebruikt in de avond of op dagen dat het niet nodig is om het huis te verlaten.

Asperges zijn een opslagplaats voor mineralen, vitamines en antioxidanten. Wist het lichaam als geheel, heeft een positieve invloed op het gezichtsvermogen, verlaagt de hoeveelheid suiker en druk, vertraagt het verouderingsproces. Behoort tot stoffen tegen kanker.

Radijs is rijk aan stoffen die de beschermende krachten van de mens activeren, het spijsverteringsproces positief beïnvloedt en de eetlust verbetert. Groenten worden gebruikt in salades en sauzen. Radijs met honing is een erkend nationaal recept voor verkoudheid en hoest.

Broccoli heeft krachtige immunostimulerende eigenschappen. Het is in deze koolvariëteit dat er een complex van componenten is dat nuttig is voor immuniteit: selenium, zink, vitamines. Vezelachtige stoffen kunnen het lichaam niet alleen ontdoen van gifstoffen, maar ook van ziekteverwekkers.

Gember - een groeiende groente, hoewel zijn helende eigenschappen bekende mensen al sinds de oudheid bekend zijn. De vitamines en sporenelementen in gember zijn precies wat het lichaam nodig heeft om de verkoudheid het hoofd te bieden. De wortel van de genezing versnelt het metabolisme en deze eigenschap wordt met succes gebruikt om gewicht te verliezen. Thee met gember is vooral heerlijk, als je er honing en citroen in doet.

  • Een hele reeks gekleurde groenten kan de immuniteit verbeteren door de verzadiging van de benodigde stoffen hiervoor. Gewone wortels, pepers, bieten, pompoen verhogen de eetlust, hebben een gunstig effect op de microflora, verwijderen overtollige metabole producten en helen effectief. Tomaten normaliseren de bloedsomloop en versterken de weerstand van het lichaam.

Populaire courgette zijn nuttig voor het verhogen van de weerstand en het voorkomen van verkoudheid. Onaangename groenten verbeteren het spijsverteringsproces, de activiteit van de galblaas, reinigen het hele lichaam.

Aubergines hebben zoveel kracht dat ze kanker kunnen weerstaan. Violet fruit is rijk aan vezels, vitamines en mineralen.

  • Welke groenten stimuleren de immuniteit? Negeer de worst, vers en smoothies van groenten niet.

Zure kool is verrijkt met probiotica, die een positief effect hebben op de darmen, waar in feite immuuncellen worden geproduceerd. Hier zijn soms meer vitamines dan in verse kool, er zijn fluoride, jodium, ijzer, zink. Bij afwezigheid van verse groenten, wordt zuurkool een onmisbaar immuunstimulerend product, en in de aanwezigheid van - een aanvulling daarop.

Uitstekend vullen het tekort aan vitamines en micro-elementen van sappen uit groenten die de immuniteit verbeteren, in het bijzonder wortel, tomaat. In tegenstelling tot zoete vruchtensappen, kunt u niet alleen 's morgens, maar op elk moment van de dag groenten drinken.

Ongetwijfeld zijn alle groenten nuttig en nemen ze een waardige plaats in op de tafels van mensen die liever gezond eten. Van hen is het gemakkelijk om een gevarieerd menu te bereiden en de voedingsstoffen, mineralen en vitamines in groenten kunnen gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen. Groenten, die de immuniteit verhogen, moeten constant worden gegeten om het lichaam voor te bereiden op het koude seizoen.

Lees ook over wat fruit de immuniteit verhoogt.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.