^

Orgasme tijdens de zwangerschap

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Tijdens de zwangerschap is het lichaam van de vrouw volledig overbelast, ze begint veel dingen op een nieuwe manier waar te nemen, inclusief. En seks.

Zwangerschap leidt tot sterke hormonale veranderingen, die een sterkere seksuele drift kunnen uitlokken en het libido van een vrouw volledig kunnen verminderen. In de geneeskunde wordt de verhoogde prikkelbaarheid van zwangere vrouwen beschouwd als een vrij natuurlijk proces, omdat de vrouw de baarmoeder, de clitoris begint te verhogen en de bloedcirculatie in het bekken toeneemt. Veel vrouwen merken dat het orgasme tijdens de zwangerschap sterker en helderder is en dat een bepaald percentage van de vrouwen voor het eerst in hun leven dergelijke gevoelens ervaart.

Gynaecologen verbieden seks niet aan zwangere vrouwen, als het proces van het dragen van een kind normaal en zonder complicaties is, maar veel vrouwen hebben de angst dat het de toekomstige baby kan schaden en ze onthouden zich bewust van het plezier. Sommige vrouwen geloven dat dit soort sensaties de ontwikkeling van de foetus kan verstoren, de groei kan beïnvloeden, enz., Maar experts verzekeren dat een dergelijke mening een complete misleiding is. Orgasme, dat een vrouw ervaart als ze zwanger is, komt niet alleen haarzelf ten goede, maar ook het kind in haar (op voorwaarde dat seks niet te moeilijk is).

Experts verzekeren dat orgasmes tijdens de zwangerschap, vooral nuttig voor de foetus, omdat op het moment van de bloedcirculatie in de baarmoeder toeneemt, waardoor de bloedcirculatie verbetert in de placenta, die op zijn beurt stelt u in staat om de baby meer voedingsstoffen en zuurstof te leveren. Bovendien hebben endorfines, geproduceerd door het lichaam onder een orgasme, een positieve invloed op zowel de toekomstige moeder als haar kind. Ook samentrekkingen van de baarmoeder zijn een soort training vóór de bevalling.

Orgasm is gecontra-indiceerd bij zwangere vrouwen als er een risico op een miskraam, dus in deze situatie, artsen raden om voorzichtig te zijn en te beslissen om verder te gaan met seks of tijdelijk onthouden van seks samen met uw gynaecoloog. Je moet twee of drie weken voor de geschatte leverdatum geen seks hebben, want in dit geval kan een orgasme gevechten uitlokken. In het geval dat de datum van de vermeende bevalling is verstreken en de baby geen verlangen toont om geboren te worden, kan een orgasme het lichaam helpen om met de bevallingsactiviteit te beginnen en de artsen raden de vrouw soms zelf aan een actief seksleven aan te bieden.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Is orgasme gevaarlijk tijdens de zwangerschap?

Orgasme tijdens de zwangerschap kan alleen gevaarlijk zijn als er een miskraam of een vroeggeboorte bestaat, evenals in sommige andere gevallen. Als de zwangerschap normaal is, zonder complicaties, provoceer dan de afstoting van de foetus of het geboorteproces van het orgasme is niet mogelijk. In de laatste weken, wanneer de baarmoeder en de baby volledig rijp zijn, is het risico van ontwikkeling van arbeid eerder verhoogd dan de termijn, daarom wordt een vrouw aangeraden in deze periode zoveel mogelijk seksuele rust te observeren.

Artsen adviseren af te zien van seksuele relaties in het geval dat:

  • er is een dreiging van een spontane abortus;
  • een vrouw had eerder miskramen of vroeggeboorten;
  • presentatie of lage hechting van de placenta;
  • een vrouw is zwanger van meer dan één kind;
  • Seksuele infecties.

Het kind zelf in de baarmoeder voelt helemaal niets, omdat hij wordt beschermd door een slijmprop, een dikke wand van de baarmoeder en een vruchtwater. Zelfs als je na een orgasme voelt dat het kind actiever is geworden in jou, betekent dit niet dat hij zich ongemakkelijk voelt en "weet" wat er is gebeurd. De opwinding en het plezier dat een zwangere vrouw ervaart zijn gunstig voor de toekomstige baby, omdat de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof voor hem toeneemt, en dit kan te wijten zijn aan zijn verhoogde activiteit.

In de normale loop van de zwangerschap kun je seks hebben op die posities die comfortabel zijn voor een toekomstige moeder, en ook met een term. In latere bewoordingen is het noodzakelijk om druk op de buik uit te sluiten, en om intense en diepe penetratie te vermijden.

Clitoraal orgasme tijdens de zwangerschap

In de kern is het clitorale orgasme veel helderder en sterker dan de vaginale, dus het kan een grotere bedreiging vormen tijdens de zwangerschap, maar alleen als de zwangere vrouw medische contra-indicaties heeft voor seks. Prettige emoties die een vrouw ook onder het clitorale orgasme ontvangt, hebben een positief effect op het toekomstige kind, dus beperk je eigen verlangens niet.

Seksuele energie moet een uitlaatklep vinden, dit geldt ook voor vrouwen die zich in een positie bevinden. Als om de een of andere reden een vrouw geen seksueel genot krijgt, kunnen erotische dromen verschijnen die eindigen met een clitoraal orgasme, ongeacht de wens van de vrouw. Ook kan een gebrek aan bevrediging pijnlijke gevoelens in de onderbuik veroorzaken, wat bijdraagt aan de uteriene tonus (uterusspanning).

In sommige gevallen leidt een orgasme tijdens de zwangerschap, vooral in de clitoris, tot een gevoel van een stenige buik. In dit geval moet je extreem pittig zijn. Een "stenen" buik ontstaat wanneer het lichaam zich klaarmaakt voor de bevalling, dus de baarmoeder is voorbereid op het proces om het gerijpte kind naar buiten te duwen. In de vroege stadia kan de "stenen" maag wijzen op een dreiging van abortus, in late gevallen, van vroeggeboorte. In ieder geval is het noodzakelijk om met uw gynaecoloog over deze aandoening te overleggen en het noodzakelijke onderzoek te ondergaan.

Orgasme tijdens zwangerschap, als er geen contra-indicaties zijn, is nuttig voor de goede emotionele toestand van een vrouw, waardoor stress en stress verminderen. Zoals je weet, heeft alles wat het geluk en plezier van toekomstige moeders brengt ook een positief effect op het kind in de vrouw.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.