^

Frautest voor zwangerschap

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 10.08.2022
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Zwangerschapstests zijn erg populair, omdat ze u in staat stellen om de voor de hand liggende redenen voor de vertraging vanaf de eerste dagen te bepalen. Overweeg een van de meest toegankelijke en nauwkeurige tests - frautest.

Vertraagde menstruatie - dit is het eerste en meest voor de hand liggende teken van het begin van de zwangerschap. Daarom volgen vrouwen hun cyclus, wacht iemand op bevruchting en is iemand bang. Als het maandelijks niet komt en er geen mogelijkheid is om een vrouwenconsultatie aan te vragen, moet de toereikendheid een speciale test worden gemaakt. Dit is een eenvoudige, snelle en betaalbare manier om te leren over het begin van de conceptie thuis. Alle tests werken op hetzelfde principe: de bepaling van het hCG-gehalte in de urine. Choriongonadotrofine wordt door het embryo uitgescheiden na hechting aan de wanden van de baarmoeder. Als het een hoog niveau heeft, dan is dit een positief resultaat - twee strips.

Het voordeel van Frautest in zijn hoge gevoeligheid en betaalbare prijs. Met de ultragevoelige vorm kunt u de zwangerschap enkele dagen vóór de vertraging van de maand bepalen, de testnauwkeurigheid is 99%. Een ander voordeel is dat het op elke geschikte plaats en op elk moment van de dag kan worden gedaan, maar voor betrouwbaarheid is het beter in de ochtend, omdat in deze periode het maximale hCG-niveau ligt.

Er zijn verschillende soorten fraatest:

 • Om ovulatie te bepalen

Het vergemakkelijkt het proces van conceptieplanning aanzienlijk, elimineert de noodzaak om de basale temperatuur constant te meten. Om meer te weten over de naderende eisprong, volstaat het om de helderheid van de tweede strook 3-5 dagen in het midden van de cyclus te volgen. Zodra beide stroken hetzelfde van kleur worden, betekent dit een vruchtbare dag voor conceptie. Dergelijke testen hebben verschillende vormen van afgifte: teststrips van vijf stuks per verpakking, cassettes met een speciale dop en tests met een container voor het verzamelen van urine.

 • Voor de aanwezigheid van spruw

Wordt gebruikt om de ziekte te identificeren, waarmee u de meest effectieve en veilige methode van therapie kunt kiezen voordat medische hulp wordt gezocht.

 • Voor het detecteren van bacteriële-vaginale infecties

De test wordt uitgevoerd in de vorm van een dagelijkse voering, die de zuurgraad in de vaginale omgeving bepaalt. Als een vrouw een infectie heeft, gaat deze vergezeld van overvloedige afscheiding met een onaangename geur, maar deze kan ook asymptomatisch zijn. Tijdige diagnose van de ziekte voorkomt verdere infectie van het urino-genitale gebied en infectie van het endometrium.

 • zwangerschap

Hiermee kunt u een snel en nauwkeurig resultaat krijgen als er geen mogelijkheid is om contact op te nemen met een vrouwenconsult. Heeft verschillende vormen van release, die in waarde verschillen. Van de nadelen kan alleen de kans op een onwaar resultaat worden vastgesteld vanwege de individuele kenmerken van het vrouwelijk lichaam.

 • Frautest express - één test in een pakket.
 • Frautest dubbele controle - twee-teststrip in het pakket.
 • Het meest comfortabele comfort is een test waarbij geen aparte urinemonstering vereist is.
 • Frautest expert - cassette test, eenmalig gebruik.
 • Frautest ecsclusive - heeft een hoge gevoeligheid, vereist geen inzameling van urine.

trusted-source[1]

Indicaties voor het gebruik van fraatest

Er zijn veel soorten tests voor zwangerschapsdetectie en ze werken allemaal volgens hetzelfde principe. Bij het gebruik van sommige is urineverzameling noodzakelijk in de container, anderen nemen de introductie van een teststrip tot een bepaald niveau in de urine aan en op de derde plaats is het noodzakelijk om een paar druppels urine in een speciaal venster te laten vallen. De wachttijd voor de resultaten is anders, maar meestal van 30 seconden tot 3 minuten.

De belangrijkste indicatie voor het gebruik van frautestus is verdenking van zwangerschap, dat wil zeggen, de vertraging in de menstruatie. Verschillende tests geven hun resultaten op verschillende manieren weer. Frautest heeft twee indicatoren:

 • De eerste strip of controle-indicator geeft de geschiktheid voor gebruik aan.
 • De tweede strip, dat wil zeggen de indicator van de zwangerschap, geeft de aanwezigheid aan (de strip wordt zichtbaar) of afwezigheid (de streep is afwezig).

Tegelijkertijd doet de intensiteit van de kleur van de holte er niet toe, dat wil zeggen, zelfs een bleke indicator duidt op conceptie. Veel fabrikanten bevelen een herhalingsprocedure een paar dagen na het eerste resultaat aan. De nauwkeurigheid van een dergelijke analyse hangt af van de juistheid en tijdigheid van de toepassing.

De waarachtigheid van de resultaten is gebaseerd op factoren zoals:

 • Controleer vóór het testen de vervaldatum van het pakket en lees aandachtig de instructies.
 • Haast je niet met de interpretatie van de resultaten. Volgens het onderzoek worden de meest nauwkeurige resultaten verkregen in 7-10 minuten.
 • Testen moet alleen met ochtendurine worden uitgevoerd, omdat deze het hoogste hCG-niveau bevat. Voor de procedure, drink geen vloeistof gedurende ten minste 2-3 uur.
 • Elk pakket is alleen voor eenmalig gebruik. Om de juiste diagnose te krijgen, wordt aanbevolen om ten minste twee analyses uit te voeren met een interval van 5-7 dagen. Dit komt door schommelingen in het hormoonniveau in het vrouwelijk lichaam.

Een positief resultaat is een gelegenheid om u tot een gynaecoloog te wenden en uw toestand te bevestigen. Maar vergeet niet dat er fout-positieve en fout-negatieve resultaten zijn. In de regel lijken ze te wijten aan onjuist gebruik van de test, aangezien fraatest als de meest betrouwbare onder analogen wordt beschouwd.

Vorm van probleem

Er zijn verschillende soorten zwangerschapstests die een andere vorm van afgifte, gevoeligheid en, uiteraard, kosten hebben. Overweeg de belangrijkste soorten van zwangerschap fraatest:

 • Frautest Express

Het reagens gedrenkt op een kunststof substraat. Om het onderzoek uit te voeren, moet de strip gedurende 5-10 seconden ondergedompeld worden in een bak met urine en na 3-5 minuten om het resultaat te verkrijgen. Elke verpakking bevat één teststrip. De prijs: 10-20 UAH.

 • Frautest Dubbele controle

Twee strips voor de bepaling van de conceptie. Hiermee kunt u het resultaat verifiëren en de psychische belasting minimaliseren. De prijs: 20-30 grn.

 • Frautest Expert

Het pakket bevat een cassette met een pipet. Het oorspronkelijke ontwerp van de test en de wijze van uitvoering ervan garanderen de nauwkeurigheid van de verkregen resultaten. Er zijn twee vensters op de cassette, één laat een paar druppels urine vallen met behulp van een pipet en in de tweede is er een resultaat. Prijs: 25-40 UAH.

 • Frautest Comfort

Het voordeel van deze test voor zijn hygiëne en handig gebruik. Het kan op elk moment van de dag worden uitgevoerd en u hoeft geen urine te verzamelen. Het originele ontwerp van de cassette beschermt tegen schending van de onderzoekstechniek, waardoor een nauwkeurig resultaat wordt verkregen. De kosten: 35-50 UAH.

 • Frautest Exclusief

Inkjet-testsysteem met een handig en hygiënisch ontwerp. De analyse kan altijd en overal worden uitgevoerd. Heeft een hoge gevoeligheid, die fungeert als een garantie voor een nauwkeurig resultaat. Prijs: 60-100 UAH.

trusted-source[2], [3], [4], [5], [6]

Ultrasensieve zwangerschapstest

Allerlei frautest hebben een hoge gevoeligheid. Hiermee kunt u de conceptie bepalen vanaf de eerste dagen van vertraging in de menstruatie.

 • Ultrasensitieve zwangerschapstest voor 10-15 mIU / ml wordt gebruikt voor de diagnose vóór het begin van uitgestelde menstruatie. Voor het verkrijgen van betrouwbare resultaten wordt aanbevolen om een aanvullend onderzoek uit te voeren met een interval van 5-7 dagen.
 • De betrouwbaarheid van zeer gevoelige testsystemen is meer dan 99%. De analyse kan op elk moment van de dag worden uitgevoerd, maar vergeet niet dat de maximale concentratie van hCG alleen in de ochtendurine is. Voor het testen, is het het beste om het gebruik van vloeistoffen of diuretica te vermijden.
 • Ultrasensitive frautest is een speciale cassette en een pipet voor urineverzameling. In het cassettevenster moet je een paar druppels urine laten vallen en wachten tot het resultaat binnen 3-5 minuten verschijnt. Houd er rekening mee dat het resultaat binnen 10 minuten na de test als betrouwbaar wordt beschouwd, en dat de gegevens na verloop van tijd niet in aanmerking moeten worden genomen.

Gevoeligheid van zwangerschap frauktest

De betrouwbaarheid van de test wordt bepaald door de gevoeligheid. Deze indicator geeft de minimale hoeveelheid HCG aan waarop de test reageert. Typisch varieert dit aantal van 10 mIU / ml tot 30 mIU / ml. Gevoeligheid frautesta zwangerschap op 10 mIEU \ Ml, dat wil zeggen, reageert op het laagste niveau van hCG. Met zijn hulp kunt u een zwangerschap identificeren vóór de vertraging van de menstruatie. De analyse kan 5-7 dagen na de waarschijnlijke conceptie worden uitgevoerd. Dergelijke testen zijn ultragevoelig.

Als de diagnostische strip 25 mIE / ml heeft, geeft dit een gemiddeld gevoeligheidsniveau aan. Dat wil zeggen dat een dergelijke test pas echte resultaten oplevert tot de verwachte vertraging. Het is beter om het uit te voeren nadat het maandelijks niet op tijd is gekomen. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het feit dat er op sommige monsters geen gegevens over de gevoeligheid zijn, maar over het ontwerp van de test en de verpakking ervan, deze onafhankelijk kan worden bepaald.

 1. Teststrips (striptesten) zijn populair vanwege hun lage kosten, hun gevoeligheid is 25 of meer mIU / ml. Ze zijn gerelateerd aan de eerste generatie van diagnostische methoden van conceptie en kunnen verkeerde resultaten opleveren.
 2. Testcassette (tablet) - om het resultaat in een speciaal venster te krijgen, moet u een paar druppels urine laten druppelen. Verwijst naar de tweede categorie tests, gevoeligheid van 10-25 mIU / ml.
 3. Inktjet - hebben een hoge gevoeligheid van 10-15 mIU / ml en zijn erg handig in gebruik, omdat ze geen pipet of een speciale container voor het verzamelen van urine nodig hebben.
 4. Elektronisch - een soort inkjet. Ze worden gekenmerkt door een hoge gevoeligheid en de mogelijkheid van herbruikbaar gebruik. Het positieve resultaat ziet eruit als "+" of "zwanger".

Volgens het onderzoek zijn vooral Frautest-papierteststrips, Frautest Expert-cassettetests en Frautest Exclusive-inkjet bijzonder populair.

Dosering en toediening

Om betrouwbare resultaten te verkrijgen, heeft de zwangerschapstest een bepaalde toepassingsmethode. Was vóór de test grondig je handen en verzamel een monster van ochtendurine. Open de verpakking voorzichtig en neem de stripstrip uit de gelakte kant. Laat de strip 7-10 seconden in een bak met urine tot het aangegeven merkteken zakken, breng het naar een horizontaal oppervlak en wacht op het resultaat. Als je een cassette hebt, volstaat het om een paar druppels urine in een rond venster te laten vallen.

Evaluatie van resultaten is hetzelfde voor alle soorten tests:

 • Negatief - aan het einde van de toegewezen tijd in de controlezone, slechts één strip.
 • Positief - 5-10 minuten na het testen zijn er twee strips: diagnose en controle. In dit geval duidt zelfs een zwakke band in de diagnostische zone op conceptie.
 • Foutief - als er een overtreding is van de methodologie en regels van de instructie, is er geen enkele strip. Dit gebeurt zeer zelden en, in de regel, vanwege onvoldoende urine of onjuiste positie van de test.
 • Vals-positieve of vals-negatieve - deze resultaten verschijnen tijdens het testen bij vrouwen die worden behandeld voor onvruchtbaarheid drugs met HCG, de aanwezigheid van kanker, recente abortus, pathologieën van het cardiovasculaire systeem, de nieren, of het gebruik van vloeibare voorafgaand aan analyse.

trusted-source[11], [12], [13], [14]

Contra-indicaties voor gebruik

Zwangerschapstests hebben, net als bij andere diagnostische procedures, bepaalde beperkingen ten aanzien van gedrag. Contra-indicaties voor gebruik zijn afhankelijk van het type test en het gevoeligheidsniveau. Zelfgemaakt onderzoek met gebruikelijke strips wordt niet aanbevolen voor het begin van de menstruatie, maar cassettesystemen kunnen vanaf de eerste dagen van de vermeende conceptie worden gebruikt. Voor het vertrouwen in het resultaat, wordt het aanbevolen om 5-7 dagen later opnieuw te testen.

Tijdens de studie moeten de volgende fouten worden vermeden:

 • Raak de reactiezone niet met de handen aan.
 • Laat geen vuil of vocht in de stripstrip of de cassette komen.
 • Vervallen tests worden niet gebruikt.
 • In het monster mag urine niet in vreemde materie vallen.

Er zijn een aantal redenen die kunnen leiden tot valse onderzoeksresultaten:

 • Te vroege diagnose.
 • Geen kwaliteitstest met een verlopen geldigheidsdatum of geschonden voorwaarden van het temperatuurregime.
 • Vroege evaluatie van resultaten.
 • De aanwezigheid van ziekten (oncologie), verhoging van het hCG-niveau.

Als u meerdere tests met een wekelijkse interval hebt uitgevoerd, maar de verkregen resultaten betwijfelt, is het de moeite waard om naar de gynaecoloog te gaan. Ter vergelijking kunt u nog een analyse uitvoeren met een test van een andere fabrikant. Je kunt de basale temperatuur meten ('s morgens, zonder uit bed te komen), als het boven de 37 graden is, dan duidt dit op een zwangerschap. Daarnaast wordt aanbevolen om bloed aan HCG te doneren, om echografie te ondergaan en, uiteraard, om naar een arts te gaan.

trusted-source[7], [8], [9], [10]

Opslagcondities

Om betrouwbare resultaten te verkrijgen, moet de gebruikte frotest in de originele verpakking en zonder gebreken zijn. Bijzondere aandacht wordt besteed aan opslagomstandigheden. Het is verboden om de test op een plaats met een hoge luchtvochtigheid of bij hoge temperaturen te bewaren.

Vervaldatum

Frautest voor zwangerschap heeft het vertrouwen van vrouwen gewonnen met hun toegankelijkheid, gebruiksgemak en betrouwbare resultaten. De houdbaarheidsdatum van elke test is 36 maanden vanaf de productiedatum. Aan het einde van deze periode moeten strips, cassettes of elektronische tests worden weggegooid. Volgens de instructies wordt Frautest gemaakt met behulp van een unieke latextechnologie die een duidelijk zichtbaar resultaat oplevert. Elk monster kan slechts één keer worden gebruikt. Het gebruik van verlopen materialen geeft foutieve resultaten, die niet vertrouwd kunnen worden.

Aandacht!

Om de perceptie van informatie te vereenvoudigen, werd deze instructie voor het gebruik van het medicijn "Frautest voor zwangerschap" vertaald en gepresenteerd in een speciale vorm op basis van de officiële instructies voor medisch gebruik van het medicijn. Lees vóór gebruik de annotatie die rechtstreeks naar de medicatie is gekomen.

Beschrijving verstrekt voor informatieve doeleinden en is geen handleiding voor zelfgenezing. De behoefte aan dit medicijn, het doel van het behandelingsregime, de methoden en dosering van het medicijn wordt uitsluitend bepaald door de behandelende arts. Zelfmedicatie is gevaarlijk voor je gezondheid.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.