^

Zelfgemaakte uihaarmaskers: recepten

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Maak een van de zelfgemaakte haarmaskers voor haar, die recepten bieden het internet, eenvoudig en goedkoop. Er zijn immers in elke keuken honing, boter, mayonaise, knoflook, eieren, kefir, gist, wortelen, citroen en soortgelijke producten en als er iets ontbreekt, is kopen geen probleem. Overigens gebruiken ze niet alleen witte bollen, maar ook groene veren, en kafjes.

 • Voor de snelste groei worden schone uien en mengsels van verschillende producten met een strik voor haar aanbevolen. Eenvoudig medisch gewicht - de grond of gemalen witte uiengrond. Gruel wordt gelijkmatig over de huid verdeeld en een uur lang verlaten.

Een meer complexe massa bestaat uit verschillende componenten: neem voor 2 delen uiensap 1 deel honing, kefir, klisolie, cognac en zeezout. Roer tot een glad mengsel op de huid is aangebracht en houd het 60 minuten vast.

De samenstelling van gist, yoghurt, wortelsap, klisolie en citroen- en uiensap onderscheidt zich door hoge efficiëntie. Ten eerste, erop aandringen yoghurt-gist mengsel (gedurende 2 uur) - houd gedurende 20 minuten. Op een donkere plaats. Voeg vervolgens 1 deel van de resterende ingrediënten toe. De remedie wordt gedurende 20 minuten toegepast.

In dezelfde lijst - een masker met aloë. 2 tl. Deze substantie en honing mengen met 1 theelepel. Citroensap en 1 eetl. - ui. Dit mengsel wordt aanbevolen om ongeveer een half uur te bewaren.

Haarmaskers uit uien

Het is gemakkelijker om maskers voor het haar van uien te maken als u de groente een half uur in de vriezer houdt. Diepgevroren groente werkt niet zo agressief op de ogen. Veel haarbogen moeten op de droge huid en wortels worden aangebracht, zonder over het haar te smeren. Draag een badmuts, warm met een handdoek.

Om het gewenste effect te verkrijgen, wordt aanbevolen om het masker gedurende 20 minuten te ondersteunen. Afwassen voordat toegestaan, indien ondraaglijk om brandend gevoel en ongemak te verduren. Om de gunstige effecten van honing, brandewijn, klitolie, aloë en andere ingrediënten aan de uien te verbeteren.

Spoel resten af met stromend water op een comfortabele temperatuur en shampoo en verwijder de geur door te spoelen in water met citroensap of geurige olie. De cursus bestaat uit 10 of meer procedures, gevolgd door een lange pauze en u kunt dezelfde procedure opnieuw herhalen.

 • Velen geloven dat het beproefde alternatief haarverbeteringsproduct beter is dan moderne industriële cosmetica. Uien zijn handig voor haar en wanneer ze binnen worden geconsumeerd, en wanneer ze op de wortels worden aangebracht, neemt het effect vele malen toe.

Haar groeit sneller, heelt, wordt sterker en dikker, krijgt glans en vitaliteit. Een bijzonder effectieve combinatie van methoden: eet dagelijks 0,5 bloembollen, maak tegelijkertijd maskers en schilafkooksels voor uitwendig gebruik. Alcoholtinctuur van ui voor wrijven in de huid is ook geschikt.

Het geheim van ui-kracht is dat het gevuld is met vitamines van verschillende groepen die de immuniteit versterken (C), waarschuwen voor vroeg grijs haar en roos (groep B), het verbeteren van de voeding van haartjes. Veroorzaakt een branderig gevoel, uien stimuleren de bloedtoevoer naar de wortels, wat de groei bevordert. De micro-elementen in de pittige groente hebben ook een positief effect.

Haarmasker met honing en uien

Als niemand ruzie maakt over de voordelen van uien voor haar, hoe is een product als honing dan nuttig? Waarom is natuurlijke zoetheid opgenomen in cosmetische producten en in huismiddeltjes voor huid- en haarverzorging?

De samenstelling van natuurlijke honing bevat honderden micro- en macro-elementen, antioxidanten, vitamines. Met reguliere procedures, zoals wraps of haarmaskers met honing en uien, worden follikels en staven sterker, de groei versneld, de elasticiteit en de dichtheid toenemen. De huid wordt genezen en opgefrist, het werk van de talgklieren wordt genormaliseerd, roos verdwijnt. Honingui-procedures worden gebruikt om fragiliteit en haaruitval te voorkomen [1], de elasticiteit te verhogen, een gezond en verzorgd uiterlijk te geven. Bij blonde vrouwen dragen ze bij aan het delicate natuurlijke wit worden.

 • Het dubbele effect wordt verkregen uit een eenvoudig masker van twee ingrediënten. Tegelijkertijd helpen de stimulerende eigenschappen van een scherpe groente om de heilzame bestanddelen van het zoete product beter te absorberen.[2]

Een van de recepten bestaat uit een halve ui, gepasseerd door een blender, 3 eetlepels honing, 1 eetl. Wodka en dezelfde hoeveelheid zeezout. Een beetje verwarmd mengsel moet in de wortels worden ingewreven en verspreid over de strengen, daarna worden gespoeld met schoon water en worden gespoeld met muntwater, waardoor de geur wordt geneutraliseerd.

Haarmasker met strik en klis olie

Het gebruik van haarstrikken wordt versterkt met aanvullende componenten met een vergelijkbaar effect, bijvoorbeeld plantaardige oliën. Vooral populair haarmasker met strik en klis olie.

 • Klis olie is rijk aan vetzuren, eiwitten en vitamines. Ze verbeteren de structuur, verzetten zich tegen verlies, keren weer terug. Het verbetert de bloedcirculatie op het huidoppervlak, verbetert de kwaliteit en textuur van de huid en is effectief bij de behandeling van huidziekten, waaronder eczeem.[3]

Uiensap en olie worden in gelijke verhoudingen gemengd, gedurende een half uur op het haar aangebracht. Het hoofd wordt verwarmd met polyethyleen en een sjaal. Afwassen met neutrale shampoo.

Als u een verscheidenheid aan ingrediënten toevoegt aan uien en boter, kunt u het effect versterken. Aldus wordt een gevitamineerde massa voor het stimuleren van groei verkregen door gist, wortel en citroensap toe te voegen. Droge gist 1 theelepel verdund met warm water, voeg na vijf minuten dezelfde klis olie, even uien, citroen, wortelsap.

 • Gezond haar heeft ook vitaminesteun nodig. Maak een nachtmasker volgens het volgende recept: dooier, uiensap, calendula-tinctuur, klisolie en honing (gelijkmatig innemen), roer er een druppel vitamine A in, breng het aan op het haar en wikkel het stevig. In de ochtend, afspoelen met shampoo.

Het geurprobleem wordt opgelost door het haar in twee te wassen met appelciderazijn en vervolgens overvloedig te spoelen met schoon water.

Haarmasker boog, honing, ei

Onafhankelijk verbeteren van de conditie van het haar kan huismiddeltjes zijn, bijvoorbeeld natuurlijke maskers. Haarboog is het belangrijkste product om dit te bereiken. Het wordt gecombineerd met andere natuurlijke ingrediënten. Haarmasker boog, honing, ei - een effectieve procedure beschikbaar. Wateroplosbare peptide haargroei in kippeneier stimuleert de haargroei door de synthese van vasculaire endotheliale groeifactor te induceren.[4]

Het uien-ei-honingmengsel is verrijkt met vitamines en heeft de volgende eigenschappen:

 • voedt de wortels met voedingsstoffen;
 • stimuleert de bloedcirculatie;
 • bacteriedodende werking;
 • verbetert de groei;
 • weerstaat kaalheid;
 • stemt op;
 • geneest roos.

De hoofdregel voor het gebruik van dit masker is doorzettingsvermogen en consistentie. Voor een volledige revalidatiecursus duurt het twee tot drie maanden.

Na het aanbrengen blijft de ui een onaangename geur. Om dit te voorkomen, is het beter om sap te gebruiken dan pap, en was je haar met azijngezuurd water, speciale shampoo en conditioner. Of spoel af met kruidenafkooksel. Breng bij het drogen een gearomatiseerd kammiddel aan. In het masker zelf druppelt u een beetje van uw favoriete essentiële olie.

Het masker vereist het sap van 2 uien, dooier, 3 eetlepels honing. Gewreven producten gewreven in de haarwortels, bedek gedurende 40 minuten met polyethyleen en een handdoek gemaakt van natuurlijke stof. Zorgvuldig wrijven bevordert de actieve absorptie van de heilzame componenten van het masker.

Betekent met eieren en honing op basis van uien afgewassen met water met toevoeging van citroen. De multipliciteit is twee keer per week gedurende 2 maanden of langer. Herhaal toegestaan na dezelfde pauze.

Het volgende recept is ingewikkelder, vooral voor mensen met een verzwakte droge vlecht. Neem een lepel ui-sap en olijfolie of andere oliën en 2 theel. Schat, klop het ei. De massa wordt op het hoofd aangebracht, bedekt met een film erop en omwikkeld met een handdoek. Houd lang vast, tot 2 uur. Wekelijks toepassen. Essenties, extracten, kruidenextracten kunnen in het masker worden gemengd en van tijd tot tijd worden gewijzigd.

Haarmasker van uiensap

Hele groepen vitaminen, mineralen, organische zuren - onschatbare rijkdom, die een buiging voor haar heeft. Het is zo nuttig dat zelfs een onplezierig gevolg - de geur mensen niet tegenhoudt in de strijd voor mooi haar op hun eigen hoofd. 

 • Gelukkig hebben empirisch manieren gevonden om dit effect te voorkomen of te elimineren. Een van de regels is om haarmaskers te bereiden op uiensap en niet op pulp, waarvan stukjes vast komen te zitten in het haar en bijzonder sterke vloeistoffen afgeven.

Het is niet altijd nodig om de massa over al het haar te verdelen. Voor het voorkomen van verlies en groei zijn de wortels, dus het is in hen dat stoffen die nuttig zijn voor het haar gewreven moeten worden.

Om het effect te versterken, wordt aanbevolen het uiensap of mengsels op basis van het te verwarmen tot de temperatuur van het menselijk lichaam. Houd de douchekap met een natuurlijke zakdoek of handdoek.

Als de aanbevolen tijd van een half uur tot een uur niet kan worden volgehouden (vanwege een brandend gevoel), stop dan de procedure en gebruik de volgende keer een half lagere concentratie sap. Wanneer de huid wordt gebruikt, neemt de hoeveelheid sap in de gemengde maskers toe. Het sap kan worden gemengd met alcohol, olie, gist, honing, dooiers, kefir, citrusvruchtensap.

 • Voor het spoelen van de geur met behulp van spoelen. Azijn is geschikt voor vettig haar, honing en kleurloze henna voor droog haar. Universele remedie - een afkooksel van groene peterselie.

Haarbehandeling met uiensap wordt uitgevoerd door cursussen: twee of driemaal per week gedurende één maand. Herhaal indien nodig de therapie na een pauze van een maand.

Masker van ui en knoflook haar

Knoflook is een krachtige remedie tegen bacteriën, die vaak de oorzaak zijn van lage immuniteit, ziekten van verschillende organen en problemen met haar. Bij lokaal gebruik, verhoogt het vruchtvlees of de knoflookpulp de bloedcirculatie, bevordert het de groei en de gezondheid van het haar. Biedt immunomodulerende, antioxiderende effecten, beschermt tegen ultraviolette straling, verbetert de microcirculatie van de huid door de perfusie van huidcapillairen met 55% te verhogen.[5], [6]

Dual power heeft een masker van uien en knoflook voor het haar. Het voegt ook citroensap, mayonaise (bij voorkeur zelfgemaakt) en honing toe. Alle ingrediënten worden in gelijke delen gemengd, knoflook en uien voor het haar worden in dit geval genomen in de vorm van puur sap, zonder pulp: er is minder geur uit. Voor één procedure voor middelgrote vlechten zijn een grote ui en drie teentjes knoflook voldoende.

 • Knoflook-uiensap wordt over de gehele lengte aangebracht, en niet alleen op de huid en haarwortels. Handen beschermen met handschoenen. Wikkel een hoofd met een warme sjaal.

De tijd is afhankelijk van het soort haar en individuele kenmerken: van 12 minuten tot een uur of meer. Vervolgens wordt de kop grondig gewassen en gespoeld met aangezuurd water.

Het enige minpunt van kruidige-vitamine remedies is een aanhoudende geur die niet kan worden afgewassen met gewoon water. Er zijn verschillende methoden ontwikkeld om onaangename vloeistoffen te neutraliseren: van geurige oliën tot henna en mosterd. Specifiek, in dit masker, vindt gedeeltelijke neutralisatie onmiddellijk plaats, vanwege de aanwezigheid van citroensap en honing. Als u 5 druppels van twee of drie soorten etherische oliën aan de shampoo toevoegt, neemt de geur nog sterker af. Maar lang haar valt prachtig van de schouders en een korte glans en groeit sneller.

Haarmasker met uien en cognac

Er zijn verschillende haarmaskers met uien en cognac. De functie van de edele drank (indien extern toegepast!) Is om natuurlijke kracht en schoonheid terug te geven aan het haar, de groei te verhogen en het vetgehalte te verminderen. Het effect van irritatie veroorzaakt een stroom van bloed naar de wortels en follikels.

Cognac-alcohol verwijdert overtollige lipiden van het huidoppervlak, lost de resten van reinigingsmiddelen en verzorgingsproducten op, vaste zouten in water. Hierdoor worden natuurlijke glans en gezonde glans teruggegeven.

 • Cognac verbetert het gunstige effect van andere componenten in natuurlijke oliën en medicinale bouillons.

Shampoo wordt gemaakt van de drank, het wordt gemengd met honing, dooiers, zout, aloë, wortel, citroensap, olijfolie en eikenschors erop. Cognac kan ook haar bijwerken: lichtbruin - tot rijke chocolade, zwart krijgt kastanje-highlights. De toevoeging aan de gemalen koffiemassa zal niet alleen de kleur van de vlecht verfrissen, maar ook een heerlijk aroma geven.

Als in plaats van een ui voor het haar de schil moet worden gebruikt, heeft het product volgens het volgende recept een hoog rendement: de bouillon wordt 's nachts ingepakt,' s ochtends gefilterd en in gelijke verhoudingen met cognac gemengd. Snijd vervolgens een peul hete peper fijn, voeg toe aan de vloeistof en leg opnieuw een paar uur apart. Wreef gefilterd. De cursus is elke dag een maand lang. De procedure vereist geduld, maar het is de moeite waard: dit masker versterkt de wortels, stimuleert de groei en verbetert de structuur van het haar.

Haarmasker met wodka en uien

Alcohol maakt deel uit van veel cosmetische producten, waaronder elite. En het is geen toeval, want alcohol is een actieve chemische stof die het effect van andere componenten versterkt. Wodka is een populair ingrediënt in huiscosmetica, inclusief haar- en hoofdheling. Met behulp van een goedkoop haarmasker met wodka en uien, kunt u resultaten bereiken die niet slechter zijn dan merklaarzen en -shampoos.

Haarboog stimuleert de groei, verbetert de conditie en structuur, sterkte en dikte. Wodka in recepten is volkomen veilig, het droogt de huid, vermindert de hoeveelheid roos, verwarmt en versnelt de stofwisseling. Het heeft een gunstig effect op de bollen, de vernieuwing van de epidermale cellen en haren. Mixen op alcohol helpen bij de behandeling van seborrhea, bevorderen de opname van heilzame stoffen, veroorzaken geen allergieën.

 • In tegenstelling tot de hobby van sommige zogenaamd genezende eigenschappen van maneschijn, wordt noch maneschijn noch andere alcohol van lage kwaliteit aanbevolen voor haarverzorging. De reden is dat ze componenten bevatten die schadelijk zijn voor het haar en het lichaam als geheel.

Je kunt verschillende producten opnemen in een uienmasker met wodka: citroensap, mosterd, kefir, honing, ei, cacao, plantaardige olie. Het eenvoudigste recept is sap, honing, wodka in een verhouding van 2: 2: 1. Kneed het mengsel wordt gedurende 20 minuten op het haar aangebracht. De cursus duurt enkele maanden met een of twee procedures per week.

Haarmasker met kefir en uien

Het recept voor haarmaskers met kefir en uien is de volgende: 1ch.l toevoegen aan een gebroken gezicht. Cacao, 0,5 kop yoghurt, 1 eetl. Wodka. De ui wordt ingewreven en er wordt sap uit geperst. Het kenmerk van het masker is dat het ruimte biedt voor verbeelding. Je kunt alleen de dooier geven, niet het hele ei. Of voeg klisolie toe. Of doe alleen uien en kefir.

Dit masker met een strik voor het haar en de rest van de ingrediënten wordt in twee lagen aangebracht: het tweede - wanneer de eerste droogt. Een uur later, gewassen vlechten met warm water. Dankzij kefir wordt de geur van ui niet zo sterk gevoeld als in andere gevallen. Om het gewenste resultaat te bereiken, moet het masker twee keer per week worden uitgevoerd, in totaal 30-40 procedures.

 • Kefir is niet alleen nuttig omdat het de scherpe uiengeur verzacht.

Zuivelproducten bevatten eiwitten, calcium, gist, nuttige micro-organismen, vitamines; dit alles voedt, versterkt, herstelt het haar, hydrateert met overmatige droogheid, voorkomt broosheid en verlies. Op het haar wordt een film gevormd die beschermt tegen de nadelige effecten van externe factoren.

Maskers met kefir verlichten het haar, inclusief geverfd haar. Dit moet onthouden worden om de verf niet tevergeefs weg te spoelen. Als bliksem wenselijk is, dan is het voordeel dat kefir het haar niet uitdroogt of verzwakt, in tegenstelling tot peroxide en chemische kleurstoffen. Voor droog haar is het beter om het vetrijkste product te nemen, voor vet - niet-vet.

Hoeveel moet je een masker voor haar uit een boog houden?

Aanbevelingen voor het houden van een masker voor haar van een strik zijn afhankelijk van de aanwezigheid van extra ingrediënten, het type en de conditie van het haar, het doel van de procedure, de individuele kenmerken van de huid. De grootste bedreiging is dat hoge concentraties agressieve stoffen brandwonden kunnen veroorzaken aan de epidermale cellen.

Over het algemeen varieert de belichtingstijd van 20 minuten tot 2 uur. Sommige maskers worden de hele nacht gebruikt, maar in dergelijke composities overheersen geen zachtere, maar zachtere componenten.

 • Bukken voor het haar leverde geen schade op, het moet regelmatig worden gebruikt, maar niet te vaak. Vóór de eerste procedure, doe de test en volg dan de sensaties: pijn, brandend, jeuk stoort u?

Het effect is merkbaar na de eerste procedures. Op zijn minst neemt het aantal gevallen haren af en al snel beginnen de vlechten gevoed door nuttige componenten er veel mooier en verzorgd uit te zien. Organische zuren versnellen de regeneratie van beschadigde cellen, kalium hydrateert, niocine versterkt de follikels en sporenelementen verbeteren de structuur.

Afhankelijk van de omvang van het probleem, wordt de behandeling ongeveer 2 maanden uitgevoerd, waarbij maatregelen worden uitgevoerd om de geur te verwijderen. Het is beter om het hoofd niet te wassen voor het aanbrengen, om de natuurlijke bescherming tegen agressieve impact te behouden.

Hoe zich te ontdoen van de geur na het uien haarmasker?

Aanhoudende penetrante geur, die de procedure onvermijdelijk laat, hebben velen ervan ontmoedigd om hun haar te versterken met deze methode. Daarom komt de vraag naar hoe je van de geur afkomt nadat het uienmasker voor het haar op de voorgrond treedt. Om de boog voor het haar te gebruiken zonder onaangename gevolgen, zijn praktische aanbevelingen ontwikkeld.

 • De procedure vereist geen voorwassen van de kop.
 • Sap laat veel minder geur achter dan pulp.
 • Het haar absorbeert sterker en straalt een pittige geur uit dan de huid.
 • Hoe langer de procedure, hoe stabieler de smaak.
 • Was het masker eerst met schoon water en shampoo.
 • Spoel vervolgens uw hoofd met azijnwater.
 • Essentiële oliën toegevoegd aan water neutraliseren uiengeur, hebben een positief effect op de bloembollen en de huid.
 • Afkooksel van rozemarijn elimineert geur en laat het haar glanzen. Muntinfusie is ook nuttig.

Effectief citroen-eiwitmengsel: citroensap vermengd met eiwit, op het haar en de huid, de kam verdelen en een paar minuten laten staan. Afspoelen met water.

Hoe vaak doen?

Haarboogmaskers moeten regelmatig gedurende anderhalve tot twee maanden worden aangebracht. Doorzettingsvermogen wordt beloond met een blijvend resultaat. Hoe vaak te doen hangt af van de specifieke situatie en kenmerken van het haar. Maar er zijn algemene aanbevelingen.

Aan het begin van kaalheid moet de procedure bijvoorbeeld dagelijks gedurende twee weken achter elkaar worden uitgevoerd. Uienmaskers uit het sap doen om de dag, voor ongewassen haar. Vaker - als er geen ongemak optreedt. Voor de preventie van haarverlies is 2 keer per week gedurende twee maanden op rij.

 • Aanbevelingen over hoeveel tijd te besteden aan de procedure zijn als andere: zoals andere brandende stoffen (peper, mosterd, knoflook), uien zijn veiliger te houden dan te houden. Optimaal - van 30 minuten tot een uur, in de aanwezigheid van verzachtende componenten. Als de huid gevoelig is en de draden droog zijn - 15 minuten, maximaal - een half uur.

Het is wenselijk om de eerste procedure te verminderen en te beginnen met testen op het gevoelige gedeelte van de huid. Het is niet toegestaan om het mengsel de hele nacht warm te houden. Het moet worden verrijkt met verschillende ingrediënten - verzachtend, voedend, complicerend. Over het algemeen een volledige cursus van maximaal 15 procedures, met pauzes van twee dagen.

Over de geur gesproken, die onvermijdelijk gepaard gaat met uienprocedures, laten we zeggen dat het langer aanhoudt op het haar met een beschadigde structuur, uitgedund door chemie of frequente kleuring. Als de ui alleen in de schil wordt gewreven, zal de geur minder zijn.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.