^

Hardware vacuüm-roller massage door microcurrenten en met RF verwarming van het gezicht, de buik, het lichaam

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 23.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Elk jaar ontwikkelt de schoonheidsindustrie steeds meer nieuwe methoden om de jeugd en de aantrekkelijkheid van het lichaam te behouden. Natuurlijk, het stoppen van de stroom van tijd of het terugdraaien naar de persoon is buiten de macht, maar hier om de veroudering van de huid te vertragen, met behoud van zijn gladheid, elasticiteit en gezonde uitstraling, is het goed mogelijk. Het zijn deze doeleinden die worden nagestreefd door hardware-vacuümmassage, die trouwens zijn toepassing niet alleen heeft gevonden in cosmetica, maar ook in geneeskunde en sport. Door het stimuleren van de metabolische processen in het lichaam, verbetert vacuüm lpg-massage niet alleen de conditie van spierweefsel en huid, maar helpt het ook om afscheid te nemen van een paar extra kilo's zonder er al te veel tijd en moeite aan te besteden.

trusted-source[1], [2]

Indicaties voor de procedure

Hardware vacuümmassage kan worden beschouwd als een cosmetische en therapeutische en recreatieve procedure op het gebied van fysiotherapie. In medische centra wordt dit type massage met succes toegepast bij de behandeling van de beginfase van spataderen. Met zijn hulp, stop de pijn en verlaag de spierdichtheden in myositis (inflammatoire ziekten van de spieren van het skelet) en radiculitis (ontsteking van de wervelkolomwortels, radiculair syndroom). Hardwaremassage is nuttig bij pijnsyndromen op verschillende locaties, waaronder hoofdpijn (migraine).

Normaliseren metabolisme in het lichaam massage helpt bestrijding overmatig zweten (hyperhidrosis) en oedeem syndroom, gladde postoperatieve littekens (bijvoorbeeld na keizersnede) en verlengingen waren gevolge van zwangerschap of het gewicht schommelingen. Hardwaremassage helpt zowel om zich voor te bereiden en snel te herstellen na aanzienlijke fysieke inspanningen, om stress en chronische vermoeidheid te verlichten , om de slaap te stabiliseren.

Vacuümlpg-massage is ook effectief als een herstellende procedure die wordt gebruikt in het laatste stadium van de behandeling van brandwonden en verwondingen van zacht weefsel, omdat het de fysiologische processen van huidregeneratie en spiervezels kan stimuleren.

Atleten hardwaremassage kan worden aangewezen om het spierapparaat en ligamenten te versterken. Het wordt gebruikt in de complexe voorbereiding voor sportwedstrijden. En aangezien sportbeoefening altijd gepaard gaat met een risico op letsel, is lpg-massage vooral relevant in termen van een actieve stimulant voor herstellende processen in weefsels na hun trauma en bijbehorende medische procedures.

Vooral populaire lpg-massage met vacuümsystemen heeft cosmetica gekregen, het is immers met zijn hulp mogelijk om een reeks verschillende problemen in verband met uiterlijk op te lossen. Meestal wordt een vacuümvacuümmassage gebruikt tegen cellulitis - een onaantrekkelijke "sinaasappelschil", waarvan het uiterlijk geassocieerd is met een schending van de microcirculatie in het onderhuidse vetweefsel. In dit geval wordt speciale aandacht besteed aan die gebieden waar huidonregelmatigheden zichtbaar zijn voor het blote oog (dijen, billen, handen, buik, schouders).

Vacuüm hardwaremassage is recentelijk actief gebruikt voor gewichtsverlies. Tegelijkertijd, afhankelijk van het aantal procedures dat u kunt afscheid nemen, zoals met 2-3 extra kilo's, en omgaan met de eerste fase van obesitas. Het is duidelijk dat de behandeling van obesitas professionele interventie vereist, meer procedures en naleving van aanvullende vereisten voor fysieke activiteit en voeding.

Behandeling van obesitas van 2 en 3 graden moet niet langer worden uitgevoerd door een schoonheidsspecialist, maar door een gespecialiseerde arts en ingewikkeld, dus het is zinloos om alleen op massage te hopen. Maar verwijder uitpuilende "oren" op de heupen en buikvet kan worden gedaan zonder de hulp van een arts door middel van een vacuümapparaat in de salon.

Naast het gewichtsverlies en de controle van de "sinaasappelhuid" op het lichaam van een hardware vacuüm massage wordt gebruikt voor het corrigeren van dubbele kin ongelijkmatige teint op het gezicht, om bestrijding van acne en acne, te elimineren droogheid en slappe huid en jeuk en schilfering op te verminderen.

Medische en cosmetische plastische chirurgie houdt een zekere herstelperiode in, waarbij alle maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat de huid geen lelijke vernauwende littekens en littekens achterlaat die fysiek zijn. En moreel ongemak. Het gebruik van vacuümmassage helpt in dit geval om de consolidatie van bindweefsel en de vorming van littekens te voorkomen. En verminder de ernst van reeds bestaande formaties.

Met andere woorden, indicaties voor lpg-massage zijn: vermindering van de spiertonus, de noodzaak van correctie van lichaamsvormen, overgewicht, cellulitis, herstel na plastische chirurgie. Tegelijkertijd kunt u een verbeterde houding en coördinatie van bewegingen bereiken, die neurosensorische effecten biedt.

trusted-source[3], [4], [5]

Voorbereiding

Hardware vacuüm massage behoort tot de categorie van de medische en cosmetische ingrepen, daarom, ondanks de schijnbare eenvoud van de uitvoering (door de manier waarop, kan deze massage ook thuis worden uitgevoerd, als je eerst een speciaal draagbaar apparaat voor het vacuüm massage te kopen), is het natuurlijk kan hebben zijn contra-indicaties voor gebruik, waarmee rekening moet worden gehouden voordat de procedure begint.

Meestal verzamelt een specialist van een medisch centrum of een schoonheidssalon, zelfs bij een eerste consult, informatie over de gezondheidstoestand van de klant. Echter, niet alle ziekten zo uitgesproken zijn dat een persoon kan weten over hen, dus durven uit te proberen de effectiviteit van vacuüm massage (Anders, net als iedere andere), dan moet je nog steeds ervoor zorgen dat er geen contra-indicaties, waaronder:

 • Ernstige pathologieën van het cardiovasculaire systeem in het stadium van decompensatie (in elk geval, als er problemen zijn met het hart of de bloedvaten, is het noodzakelijk om een arts te raadplegen over de mogelijkheid om massageprocedures uit te voeren),
 • de herstelperiode na een operatie aan het hart of de bloedvaten,
 • transplantatie van het hart of de afzonderlijke delen ervan,
 • aanwezigheid op het lichaam van vasculaire en vetneoplasmata, mollen,
 • Huidziekten veroorzaakt door bacteriën, virussen of schimmels,
 • aanwezigheid van bekken- of lumbale hernia,
 • lymfadenopathie (ontstekingsprocessen in het lymfestelsel),
 • ontsteking van het beenmerg (osteomyelitis),
 • alle infectieuze en inflammatoire processen in het lichaam en op de huid (abces, phlegmon, ontstoken acne),
 • ontsteking van veneuze bloedvaten, een neiging tot trombose,
 • schade aan de huid (krassen, wonden),
 • oncologische ziekten,
 • de eerste dagen van menstruatie bij vrouwen,
 • een acute periode van infectieuze pathologieën, vooral die zich voordoen met een toename van de lichaamstemperatuur,
 • hyperthermie,
 • ziekten waarbij de stolling van bloed vermindert en er een neiging tot bloeden lijkt,
 • toegenomen convulsieve paraatheid, die wordt waargenomen bij epilepsie en enkele andere ziekten,
 • ernstige pathologie van de lever, de nieren, het ademhalingssysteem met een schending van hun functies,
 • de pathologie van het endocriene systeem met een ernstig verloop van het proces (diabetes mellitus, nodulair struma, enz.).

De procedure wordt niet uitgevoerd met een sterk oedeem van het lichaam, evenals bij de lokalisatie van knobbeltjes van spataderen. Tijdens de zwangerschap kan manipulatie alleen worden uitgevoerd door het programma "veneuze insufficiëntie" met een lage intensiteit van blootstelling en pas na een voorafgaand overleg met de districtsarts-gynaecoloog.

Zoals u kunt zien, zijn er veel contra-indicaties. Sommigen sluiten de mogelijkheid van hardware of mechanische handdruk op het lichaam volledig uit, anderen worden als relatief beschouwd en vereisen enige voorzichtigheid. Daarom moeten eventuele ongesteldheden worden gemeld aan uw arts en een specialist die de massageprocedure zal uitvoeren. Dit zal helpen om onaangename gevolgen na de procedure te voorkomen.

Als er geen problemen zijn met het voorkomen van het vasthouden van een hardwaremassage, kunt u zich veilig voorbereiden op de aankomende manipulatie. Tegelijkertijd moet de voorbereiding uitgebreid zijn: de procedure moet zowel fysiek als moreel worden voorbereid. Toch is één procedure niet beperkt tot, meestal moet je een aantal procedures ondergaan (van 8 manipulaties en meer). We moeten erop voorbereid zijn dat het mechanische effect met een hardwaremassage, net als bij handmassage, niet altijd bijzonder aangenaam zal zijn, misschien zelfs het uiterlijk van milde pijn.

Hardware-vacuümmassage stimuleert actief het werk van vele organen en systemen van het lichaam, wat betekent dat u zich op deze lading moet voorbereiden. Experts adviseren meerdere dagen voor de procedure om veel water te drinken (minimaal 1,5-2 liter per dag). En vlak voor de ingreep, drinkt u 2 kopjes gezuiverd of mineraal water zonder gas.

Een dag of twee voordat de procedure niet wordt aanbevolen voor grote fysieke inspanning. Als een persoon eraan gewend is, zal het geen kwaad doen. Maar je hoeft niet te beginnen met sporten, naar sportscholen te gaan en te experimenteren met opties voor actieve rust aan een onvoorbereid persoon.

Sommige beperkingen moeten in het dieet worden gevolgd. Het wordt bijvoorbeeld niet aanbevolen om 3-4 dagen vóór manipulatie grote, scherpe, gefrituurde, gerookte gerechten, vet voedsel, alcohol, koffie en zoete soda te eten. Het is ook de moeite waard om te stoppen met roken.

trusted-source[6], [7]

Met wie kun je contact opnemen?

Techniek apparaat vacuümmassage

Afhankelijk van het type procedure (hardwaremassage kan worden uitgevoerd met behulp van vacuüm- of vacuümrollerapparaten), wordt de huid voorbereid op manipulatie. De huid moet grondig worden gereinigd van vuil en vet. Als de procedure in het gelaatsgedeelte wordt uitgevoerd, moeten alle cosmetica daaruit worden verwijderd.

Voor het apparaat een vacuümroller-massage op het lichaam aanbrengen op een speciaal strak pak. Vacuümmassage op aanbeveling van een specialist kan zowel met speciale massagetherapie als met medisch-cosmetische crèmes en zonder deze worden uitgevoerd. Masseer massage bewegingen worden toegepast op het voorbereide lichaam onmiddellijk voor het begin van de procedure. Het is wenselijk om de huid handmatig op te warmen door speciale kneedbewegingen als voorbereiding op hardwaremanipulaties.

Op zichzelf is hardware-vacuümmassage niet iets innovatiefs. Een soortgelijk effect heeft een blikje massage, sinds de oudheid bekend als een effectief middel tegen cellulitis (onthoud alleen dat er in de pot niets anders is dan een vacuüm dat de huid strekt).

Apparaat voor hardwaremassage is een luchtcompressor, waarbij de beweging van de zuiger naar beneden of naar boven of lucht drijft of zuigt. Het apparaat is uitgerust met verschillende spuitmonden, die nodig zijn om verschillende delen van het lichaam te beïnvloeden. Er zijn ook verschillende protocollen bijgevoegd, waarmee u voor elk specifiek probleem goede resultaten behaalt.

Blootstelling aan de huid wordt volgens een bepaald schema uitgevoerd. Elke probleemzone wordt 10-15 minuten afzonderlijk verwerkt. De massagekom (mondstuk) is stevig bevestigd aan de huid (zonder sterke druk) en beweegt er soepel langs, waarbij de zuigwerking wordt uitgevoerd door de vacuüminstallatie die eraan is bevestigd door middel van een buis. De bewegingen van het apparaat kunnen verschillen: in een cirkel, in een rechte lijn, in de vorm van een zigzag. De specialist kan het mondstuk zowel langs het verloop van de lymfestroom als er tegenaan bewegen.

De duur van de procedure kan variëren van 15 tot 60 minuten, afhankelijk van de doelen en het bestaande probleem. Aan het einde van de massage voert de specialist die de procedure uitvoert een handmatige rustgevende massage uit, waarna de restanten van de massage van de huid worden verwijderd.

Een goede hulp bij de conservenmassage is een massage van de rug van het vacuümapparaat, die de zuurstoftoevoer naar de weefsels verhoogt en de stofwisseling daarin versterkt. In dit geval wordt het effect van de inrichting als meer uniform beschouwd dan de statische bevestiging van blikken met ijle lucht. De sessie duurt meestal ongeveer een half uur. De eerste resultaten zijn te zien na 3-5 procedures.

Breng een massage niet alleen om gewicht te verliezen (het vernietigt de onderhuidse vetlaag), maar ook voor huidverjonging (combat pigmentatie, rimpels, slappe). Bovendien zal deze massage de houding helpen verbeteren, de revalidatieperiode verkorten na verwonding aan rugweefsels, pijnsyndroom verminderen.

Rug- en lichaamsmassage wordt meestal 2 keer per week gedaan, tenzij de schoonheidsspecialist een ander schema aanwijst.

Hardware vacuüm massage kan worden uitgevoerd op verschillende delen van het lichaam, met inbegrip van het gezicht en zachte decollete zone. De eerste ontwikkeling voor de hardwarematige vacuümmassage van het gezicht was de "Cosmechanics" -technologie. Na een decennium begonnen andere ontwikkelingen ("Liftmassage" en "Endermolift") actief te worden gebruikt, ontworpen om de conditie van niet alleen het gezicht, maar ook de nek- en decolletézones te verbeteren.

Een gezichtsmassage wordt uitgevoerd zonder specifieke voorbereiding, maar rekening houdend met contra-indicaties. Het volstaat alleen om de huid grondig te reinigen. Crèmes en oliën worden over het algemeen niet gebruikt.

De eerste resultaten zijn te zien na slechts 1-2 procedures, de huid wordt gladder en strakker. Om het effect echter lange tijd te herstellen, kan het 10 of meer procedures duren (in sommige gevallen zelfs tot 20 sessies).

Voor gezichtsmassage kunnen zowel vacuüm- als vacuümroller-machines met een speciale gezichtsaanhechting worden gebruikt. De frequentie van het intrekken van de huid in de manipula (mondstuk) varieert van 4 tot 16 keer per seconde, afhankelijk van het gewenste effect. De intensiteit van de impact wordt ook geregeld in het apparaat.

De loop van gezichtsvacuümmassage kan uit verschillende fasen bestaan. De eerste fase bestaat uit minimaal 9 procedures, die 2 keer per week worden uitgevoerd. In de tweede fase worden de resultaten geconsolideerd. Het bestaat uit 6-7 sessies (één keer per week). De derde fase is restauratie en gewenning (van 3 tot 4 sessies 1 keer in 2 weken). Om ervoor te zorgen dat het effect langer duurt in de daaropvolgende 1 of 2 keer per maand, is het noodzakelijk om onderhoudstherapiesessies te ondergaan.

Massage met vacuümrollen

Er moet speciale aandacht worden besteed aan massager voor vacuümwals, die actief wordt gebruikt in programma's voor gewichtsverlies en bestrijding van cellulitis. Dergelijke apparaten hebben een dubbel mechanisch effect op de huid en de onderhuidse vetlaag. Vacuüm trekt de huid, vormt er een vouw van met water gevulde vetcellen, die van nature oplossen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het actieve kneden van het onderhuidse vet door rollen die in de manipule zijn geplaatst.

Een van de meest populaire salonapparatuur voor vacuümmassage is het b-flexieapparaat. Het apparaat wordt zowel gebruikt om de manifestaties van cellulitis te verminderen, als voor bijna volledige genezing. Het werkt praktisch pijnloos en effectief.

Het apparaat ib 8080 staat al in de categorie professionele apparaten voor vacuümmassage. Het wordt zowel in schoonheidssalons als in medische centra gebruikt. Het programma van het apparaat biedt verschillende soorten procedures:

 • impact pulserend vacuüm,
 • vibrerende actie,
 • gebruik van fotonlicht,
 • blootstelling aan een zwakke stroom,
 • vacuum-roll hardware massage.

Dit apparaat wordt gebruikt om oedeem syndroom te verminderen, de zakken te verwijderen en kringen onder de ogen, correctie van de borst, het verbeteren van de bloedsomloop, de spierspanning vergroten, vermindering van cellulitis ernst, evenals voor de behandeling van aandoeningen van de luchtwegen, ischias, degeneratieve ziekte schijf, inflammatoire pathologieën van de neuro-musculaire systeem.

Voor thuisgebruik kunt u draagbare apparaten aanschaffen: LPG-A0, S'ONE, model 120, enz. In dit geval kan een hardwarematige vacuümmassage veilig worden uitgevoerd, zowel thuis als in het veld.

Contra-indicaties voor de procedure

Alle onderstaande zaken zijn niet gevaarlijk en verlopen vrij snel zonder enige complicaties na de procedure. Een ander ding als de procedure werd uitgevoerd zonder rekening te houden met contra-indicaties. Hier zullen de gevolgen ernstiger zijn en medische maatregelen vereisen.

Bijvoorbeeld, in de aanwezigheid van verschillende neoplasma's op de huid, kan hun trauma optreden, wat het proces soms in een kwaadaardig proces verandert. In aanwezigheid van lokale infectieziekten kan stimulatie van de lymfestroom een verspreiding van infectie door het hele lichaam veroorzaken. Bij externe bacteriële aandoeningen kan massage alleen worden uitgevoerd in gebieden die niet door de ziekte zijn aangetast, om infectie op de huid niet te verspreiden.

Een hardwarematige vacuümmassage met een hernia verhoogt het gevaar van inbreuk. Versterking van de veneuze bloedstroom tijdens de procedure kan complicatie van flebitis of stolselafbraak veroorzaken tijdens trombose van aderen. Het is duidelijk dat actieve mechanische actie op de huid, die verwondingen heeft in de vorm van wonden, niet bijdraagt aan hun snelle en probleemloze genezing.

Met oncologische pathologieën kan vacuüm lpg massage een verhoogde celdeling en tumorgroei veroorzaken. Bij menstruatie bestaat het gevaar van een sterke toename van het bloedvolume. Bij hoge temperatuur en ernstige pathologieën veroorzaakt massage verergering van de toestand van de patiënt en de ontwikkeling van verschillende complicaties.

Als de procedure correct wordt uitgevoerd (en het wordt als veilig genoeg beschouwd) en rekening houdend met contra-indicaties, dan is speciale zorg voor het lichaam nadat het niet vereist is. U kunt een verzachtende crème aanbrengen op het lichaam, waardoor zwelling en roodheid verminderen. In plaats van het verschijnen van blauwe plekken, wordt het ook aanbevolen om speciale middelen toe te passen die de ernst ervan verminderen.

Gevolgen na de procedure

Zoals elk actief mechanisch effect op de lichaamsweefsels, kan vacuümmassage onaangename sporen nalaten. Actief kneden van de huid verhoogt de stroom van lymfe in de intercellulaire ruimte. Als een persoon problemen heeft met het lymfestelsel, kan dit na de eerste sessies tot een merkbare zwelling van de weefsels leiden. Na verloop van tijd wordt alles weer normaal en zwelling verschijnt niet.

Hetzelfde kan gezegd worden over lichte huidhyperemie als gevolg van actieve blootstelling eraan. Roodheid in dit geval gaat echter zelfs sneller dan na een handmatige massage.

Sommige patiënten melden een lichte rillingen na de ingreep, veroorzaakt door mechanische irritatie van de huidreceptoren. U kunt dergelijke bijwerkingen verwijderen met behulp van een warm drankje.

Met een zeer gevoelige huid en een verhoogde kwetsbaarheid van de bloedvaten op het lichaam, kunnen er na de ingreep kleine kneuzingen en kneuzingen achterblijven. Dit moet aan uw schoonheidsspecialiste worden verteld (als u een speciaal pak gebruikt, kunt u dit zelfs niet opmerken), waardoor de intensiteit van de belichting verder afneemt.

Tijdens de gehele therapeutische cursus, zou men de overvloedige drank moeten herinneren. Drink veel, geef de voorkeur aan schoon water. En, natuurlijk, om het effect van de procedure te verbeteren voor gewichtsverlies zal fysieke activiteit en voeding helpen.

trusted-source[8], [9], [10], [11]

Recensies over de procedure

Hardware-vacuümmassage is een procedure die zowel door schoonheidsspecialisten als artsen wordt verwelkomd. Een massagesessie kan immers meerdere positieve effecten op het menselijk lichaam hebben:

 • verhoogde bloedstroom en, als gevolg, goede weefselverzadiging met zuurstof en voedingsstoffen,
 • versterking van de lymfestroom, die helpt om overtollig vocht en giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen,
 • ontspannend effect op spierweefsel,
 • het verbeteren van het werk van zweet en talgklieren,
 • stimulatie van de productie van collageen en elastine,
 • versnelling van het proces van splijting van vetten,
 • pijn verwijderen,
 • het verbeteren van de vorm van het lichaam,
 • gewichtsvermindering,
 • verbetering van huidskleur en -conditie,
 • verbetering van de immuniteit, enz.

Cosmeticiens noemen de massageapparatuur een goede ondersteuning voor dubieuze diëten voor gewichtsverlies, die, in tegenstelling tot de bovenstaande procedure, niet alleen goede, maar ook merkbare schade aan de gezondheid kan veroorzaken. Bovendien draagt het gebruikelijke gewichtsverlies niet bij aan het vergroten van de elasticiteit van de huid, waardoor we een dun, maar slap lichaam krijgen. In het geval van hardwaremassage doodt de cliënt twee vogels in één klap: het vermindert het gewicht (volume) en verjongt de huid, waardoor het elastisch en stralend wordt.

Dit gaat over de mening van specialisten. Zijn de klanten van schoonheidsklinieken en medische centra het met hem eens?

Feedback van degenen die een procedure van vacuüm-vacuümmassage hebben ondergaan, bevestigt alleen de mening van artsen. De meeste vrouwen merken een duidelijke verbetering van de huidconditie, een afname van de manifestaties van cellulitis en lichaamsvolume, een verbetering van de algemene conditie als gevolg van het antistress-effect. En ondanks wat ongemak en kleine pijnlijke gevoelens met een sterke intensiteit van blootstelling, zijn ze klaar om opnieuw door de "test" te gaan met een vacuüm, om mooi en jong te blijven voor een lange tijd. 

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.