^

Gezichtshuid schepen

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Het vasculaire systeem van de huid is erg gecompliceerd. Maar er moet een paar woorden over gezegd worden, omdat veel cosmetica en procedures gericht zijn op "het stimuleren van de bloedcirculatie", "het versterken en versterken van de vaten van de huid", enz. Een aantal cosmetische defecten heeft een vasculaire oorzaak, bijvoorbeeld vasculaire asterisken, stilstaande vlekken na een ontsteking, "rode neus", enz.

Leer is een verzameling van levende cellen (cellen van de epidermis, de dermis en onderhuids vet), intercellulaire stoffen - Goederen celactiviteit (bijv., Collageen, hyaluronzuur, intercellulaire lipiden van de hoornlaag) en levenloze structuren (geile schalen). Om levende cellen te beïnvloeden, kost het tijd, omdat levende systemen langzaam veranderen. Een snelle verandering in een levend systeem betekent vernietiging of een shocktoestand.

De structuur bestaande uit niet-levende elementen, dat wil zeggen het stratum corneum, kan echter worden veranderd. U kunt het bijvoorbeeld verzadigen met vocht zodat het opzwelt, u kunt het met vet insmeren zodat het gladder wordt, u het gedeeltelijk kunt exfoliëren, enz. Dit alles zal leiden tot een snelle en merkbare verandering in het uiterlijk van de huid - soms in enkele minuten.

Veranderingen die levende structuren ondergaan, zijn moeilijker op te merken, omdat ze zich voordoen gedurende weken, maanden of zelfs jaren. Daarom, om te begrijpen wat echt doet voor een huid, dit of dat cosmeticum, moeten de effecten in twee groepen worden verdeeld - de effecten van blootstelling aan huidcellen en de effecten van blootstelling aan het stratum corneum. Ik moet zeggen dat dit een zeer moeilijke taak is. En toch kan het grotendeels worden opgelost als je weet hoe diep bepaalde ingrediënten van cosmetica de huid kunnen binnendringen, hoe ze zullen reageren op de verschillende huidstructuren die ze onderweg tegenkomen, en hoe of andere veranderingen in het innerlijke leven van de huid worden weerspiegeld op zijn uiterlijk.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Behandeling van vasculaire sterretjes op het gezicht

Het meest beledigende, vooral een vrouw, wanneer de spataderen niet alleen op de benen, maar ook op het gezicht verschijnen. Er zijn alternatieve middelen waarmee het mogelijk is om onmerkbare al asterisken te maken en aanzienlijk om de vorming van de nieuwe te remmen.

Maskers voor fruit en groenten

Abrikozenmasker: Het vlees van 4 abrikozen wordt gedurende 10-15 minuten op de huid van het gezicht aangebracht. Verwijder het masker met een vochtig wattenschijfje of een servet en wrijf daarna nogmaals met lotion.

Perzikmasker: split de perzik doormidden. Veeg de huid van het gezicht af met een halve perzik. Was na 20 minuten het perziksap met water. Het is raadzaam om het masker 's morgens aan te brengen, 1 uur voor vertrek.

Bananenmasker: verpletter de banaan en breng de resulterende pap aan op het gezicht. Verwijder na 20 minuten het masker met een katoenen schijf die bevochtigd is met koud water.

Masker-aalbes: om het te maken, moet je sap van deze bessen persen. Het is goed om te genieten van het resulterende sapgaas of schone katoenen doek. Breng aan op gezicht en wacht 10 minuten. Was vervolgens het spoor van het masker met water af, op kamertemperatuur.

Komkommermasker: u hebt vers geperst sap van 1 komkommer, middelgrote en gaasstof nodig, gevouwen in meerdere lagen. Bevochtigd gaas in komkommersap wordt op het gezicht aangebracht. Was na 20 minuten je gezicht met water.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.