^
A
A
A

Gecontroleerde microdermabrasie

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Gecontroleerde microdermabrasie - huidvernieuwing onder invloed van inerte kristallen van korundpoeder (aluminiumoxidekristallen), met behulp waarvan lagen van weefsels op verschillende diepten worden geëxfolieerd.

Werkingsmechanisme van microdermabrasie

Het effect wordt bereikt door de directe werking van puntige kristallen op het weefsel en wordt gekenmerkt door een zeer laag traumatisch effect van hoge nauwkeurigheid, bovendien wordt de hoeveelheid poeder nauwkeurig geregeld. Met gecontroleerde microdermabrasie zijn er vrijwel geen bijwerkingen of ongewenste effecten, en patiënten kunnen hun sociale leven een paar minuten na de procedure voortzetten. Direct na de ingreep verdwijnen symptomen zoals pijn, erytheem snel en vaak zijn ze gewoon afwezig. Het grootste verschil tussen gecontroleerde microdermabrasie en andere alternatieve methoden (mechanische en chemische dermabrasie) is dat de kans op traumatisering bij het gebruik ervan minimaal is vanwege de hoge nauwkeurigheid van de interventie. Deze techniek kan worden uitgevoerd door middel van bepaalde werktuigen, met behulp waarvan het mogelijk is vzbryzgivanie korund kristallen (inerte stof) op het behandelde gebied als gevolg van het vacuüm effect (vzbryzgivaniya intensiteit kan worden gecontroleerd en gemeten). Met de huid in contact komende kristallen produceren mechanische verwijdering van weefselfragmenten, waarna de verwijderde weefselfragmenten samen met de kristallen worden verzameld in een speciale houder. Verwijdering van de epidermis en dermis oppervlakkige openbaarmaking veroorzaakt een ontstekingsreactie (er zijn typische stadia van ontsteking: actieve hyperemie, het verschijnen van macrofagen, activatie van fibroblasten, enz ...), welke vooraf aan het herstel wevers. Actieve hyperemie maakt het mogelijk een zone van blootstelling aan een grote hoeveelheid slagaderlijk bloed, rijk aan zuurstof, te verschaffen en een volwaardige uitstroom uit te voeren, hetgeen bijdraagt aan het voorkomen van stagnerende verschijnselen.

Vergelijking van traditionele dermabrasie en microdermabrasie

Parameters

Gecontroleerde microdermabrasie

Traditionele dermabrasie

Anesthesie

Nee of lokaal

Algemeen of lokaal

Tijd van behandeling

Kort

Langdurig

Regime

Poliklinische patiënt

Stationair

Interval

5-10 dagen

6-12 maanden

Verloop van de behandeling

6-12 maanden

12-24 maanden

Contra

Geen

Geassocieerd met anesthesie, brandwonden of pigmentatie

Behandeling

Open

Gesloten

Bij het uitvoeren van gecontroleerde microdermabrasie is het belangrijk dat slechts een deel van de epidermis wordt verwijderd, zonder de dermis te beïnvloeden. Het resterende deel "werkt" als de basis die de vorming van nieuwe fibrillen begeleidt, zodat ze op de juiste manier en in de juiste volgorde in een gezond weefsel worden gevormd. Het belangrijkste kenmerk van de methode is de mogelijkheid om de effectiviteit van abrasieve actie tijdens de cursus voortdurend te controleren.

Indicaties voor microdermabrasie

Toepassing

Gecontroleerde microdermabrasie

Traditionele dermabrasie

Face peeling

Dat

Geen

Rimpels gladstrijken

Dat

Geen

Streamers

Dat

Geen

Littekens na acne

Dat

 -

Littekens na waterpokken

Dat

Dat

Hypertrofische littekens

Dat

Dat

Voor gebruik

Dat

Geen

Telangiectasias

Dat

Geen

Methoden voor het uitvoeren en voorschrijven van microdermabrasie

De procedure gebruikt een gemiddelde lagedrukaspiratie (300 - 400 mm Hg) zonder compressie. De punt beweegt direct over het oppervlak van de huid, aspiratie van korundkristallen wordt erdoorheen gemaakt. De duur van de procedure is 10-15 minuten. De frequentie en het aantal procedures worden bepaald door de indicatie voor het gebruik van microdermabrasie. Na het einde van de procedure moet de patiënt onmiddellijk terugkeren naar zijn dagelijkse activiteiten.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.