^

Dieet voor gewichtstoename: een menu voor een week

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Helemaal bij het horen van een probleem van overgewicht. Zij zijn het onderwerp van talrijke talkshows, glossy magazines, dieet, procedures in de kantoren van de plastische chirurgie, chirurgie van het pompen van vet, en hechten de maag - allen op zoek naar dichter bij het model normen te krijgen, sommige zijn noodzakelijk als gevolg van gezondheidsproblemen. Maar er zijn mensen die minder last hebben van gebrek aan gewicht. Ernstige dunheid - het is niet esthetisch, en kunnen ziekten zoals diabetes, hyperthyreoïdie, anemie, gastro-intestinale aandoeningen, kanker, tuberculose te geven. Met de uitsluiting van mogelijke pathologieën, zo lijkt het, er is niets makkelijker dan om grote porties voedsel zonder enige beperkingen (aan de afgunst van dikke mensen), maar het grootste deel van de belasting op de spijsverteringsorganen, zal de alvleesklier leiden tot gezondheidsproblemen, trekker verrotting in de darm fermentatie.

trusted-source[1], [2], [3]

Indicaties

Verlies van gewicht onder kritiek is levensbedreigend, het kan onomkeerbare processen veroorzaken in hartactiviteit, nierfunctie, vasculair systeem. Indicaties voor de benoeming van een dieet is de wens om te herstellen of een lage body mass index, die de normale werking van het lichaam bedreigt. Bepaal dat het de eenvoudigste formule voor de berekening zal helpen: hoogte, gedeeld door het kwadraat van het gewicht. De indicator van 18,5 tot 25 is normaal, maar onder de 16 geeft anorexia aan. Om deze ziekte te bestrijden is niet alleen een dieet nodig, maar ook de tussenkomst van psychologen en psychotherapeuten. We zullen zulke randvoorwaarden niet aanraken, we zullen stoppen met eten.

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8]

Algemene informatie diëten voor gewichtstoename

De essentie van het dieet bestaat uit het verpletteren van voedsel in kleine porties, het gezond houden, het geleidelijk verhogen van de verbruikte calorieën. Elke dag zou de calorische waarde met 200-300 eenheden moeten toenemen. Om de eetlust op te wekken, moet je een half uur voor de maaltijd een glas groente of vruchtensap drinken. Dit zal leiden tot een verhoogde secretie van de afscheiding van de slijmklieren van de maag. Na het eten, moet je lichamelijke activiteit uitsluiten, oefenen en in rust blijven, zodat "vet vast komt te zitten".

Dieetmenu voor gewichtstoename

Het dieetmenu voor gewichtstoename moet bij voorkeur eiwitten en koolhydraten bevatten, de voedselinname moet tegelijkertijd zijn, met tussenpozen van maximaal 3 uur. Het is ook noodzakelijk om veel water te drinken en in de frisse lucht te wandelen. Er zijn veel varianten van diëten met verschillende benaderingen van het probleem, ontwikkeld door voedingsdeskundigen. Hier zijn enkele van hen:

 • eiwitdieet voor gewichtstoename: omvat voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten - dieetvlees (konijn, kip, kalkoen); vleesbouillon; witvisvlees, evenals tonijn, zalm; volle melk en zure melkproducten; eiwit; harde kazen, kwark; bonen, noten. Het dieet is geschikt voor jonge mensen die een actieve levensstijl leiden. De duur ervan is 2 weken, deze kan eenmaal per jaar worden gebruikt;
 • hoogcalorisch - voedsel, het totale dagelijkse caloriegehalte daarvan is 2,5-3 duizend ton. Calorieën. Het bestaat uit een voedzaam ontbijt, als opties: melkpap met boter, rozijnen, gedroogde abrikozen, een boterham met boter en kaas, koffie; omelet met spek, groenten, een broodje met worst, thee met een koekje of een broodje. Een paar uur later - een tweede ontbijt met groenten, kan aardappelpuree zijn of erwten, pannenkoeken; lunch omvat de eerste gerechten op vleesbouillon, vlees of vis, garnering; bij een snack kun je de voorkeur geven aan eiwitcocktails; voor het diner is geschikt garnering met gehaktballen, worstjes en groentesalade, een broodje met boter voor thee. Voordat je gaat slapen, kun je kefir drinken met een koekje of kwark met zure room, cacao met een knotje;
 • koolhydraten - bestaat uit voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten. Sommigen van hen branden langzaam: rijst, boekweit, aardappelen, bonen, noten, anderen worden snel opgenomen: honing, suiker, fruit. Optimaal voor de lichaamscombinatie van respectievelijk 65% en 35%.

trusted-source[9], [10], [11], [12]

Dieet voor snelle gewichtstoename

Dieet voor een snelle gewichtstoename betekent niet onbeperkte inname van een calorierijk voedsel. Een goed effect kan alleen worden bereikt door een evenwicht te vinden tussen het dieet. De beste optie is wanneer het dagrantsoen 50% koolhydraten, 35% eiwit, de restvetten bevat. Een andere verplichte voorwaarde is het verpletteren van voedselopname door 5-6 keer. In zo'n dieet moet pap aanwezig zijn op melk met de toevoeging van noten, honing; plantaardige salades, gekleed met zure room of mayonaise; de eerste gerechten op bouillon; gebakken of gestoofd vlees, vis; broodjes met boter; kaas en vette kwark.

trusted-source[13], [14], [15]

"Energiedieet" voor gewichtstoename

"Energiedieet" (ED) is een door de mens gemaakt product dat alle noodzakelijke macro- en micro-elementen bevat voor het vervangen van verschillende maaltijden. Zijn thuisland - Frankrijk, werd sinds 2003 ontwikkeld voor professionele atleten op de consumentenmarkt. Om de ED te laten "werken" voor gewichtstoename, moet deze worden toegevoegd aan de gebruikelijke maaltijden. In één portie bevat 450kcal. Na het programma om ED te eten, kunt u een extra 900 - 1500kcal aan het dagrantsoen krijgen. De variëteit van deze producten is vrij uitgebreid: een cocktail, een omelet, soep, brood, pasta, pap, dessert, koffie, cappuccino. In totaal bevatten de melanges 15 smaken, er zijn zoet en zout, maar ze kunnen worden gevarieerd door hun eigen smaak toe te voegen. De instructie voor de bereiding van ED-producten omvat het gebruik van 1,5% melk. Voor één portie van het gerecht is een maatlepeltje van een mengsel en 200 ml melk voldoende. Om soep te krijgen, kan melk worden vervangen door bouillon en een cocktail - kefir. Het is erg belangrijk om dit dieet te vergezellen met een overvloedige drank (minstens 2 liter per dag), evenals fysieke activiteit.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20]

Dieet Mila Jovovich voor gewichtstoename

Het is erg belangrijk dat Hollywood-sterren snel kunnen vallen of aankomen om de gewenste rol te krijgen. Het dieet voor Mila Jovovich werd ontwikkeld door de bekende voedingsdeskundige Ozi Garcia, gebaseerd op het dagelijks gebruik van gedroogde pruimen en liet haar in een week 3 kg wegen:

De eerste en vijfde dag:

 • ontbijt - 2 gekookte eieren, 2 stuks. Pruimen, grapefruit, koffie;
 • diner - groentesoep, een boterham met zemelen, 2 noten, 8 stuks. Pruimen, thee (overal groen) zonder suiker, sinaasappel;
 • diner - gebakken vis (100 g), gekookt ei, thee.

De tweede en zesde dag:

 • ontbijt - 40 g kaas, pruimen 3 stks, koffie;
 • diner - borsch, brood, gekookt rundvlees, 2 stuks. Amandelen, groene thee;
 • diner - groentesalade, 4 stuks. Pruimen, thee.

Derde en zevende dagen:

 • ontbijt - een broodje met kaas en ham, koffie;
 • lunch - kippenbouillon met beschuiten, twee gekookte aardappelen in een uniform, een tomaat, 3 pruimen, thee;
 • diner - een glas melk met een stuk zemelen, 5 pruimen.

Vierde dag:

 • ontbijt - havermout of cornflakes met melk (200 g), 4 pruimen, koffie;
 • diner - Oekraïense soep, een komkommer en tomaat, thee;
 • middagsnack - vers geperst druivensap, 5 stuks. Pruimen;
 • diner - een sandwich met ham en kaas, 50 g rozijnen, 6 stuks. Pruimen, thee.

Winterdieet voor gewichtstoename

In de winter klagen mensen vaak over het verschijnen van overtollige vetreserves, wat betekent dat het tijd is voor dunne om te profiteren van deze functie van het koude seizoen. Inderdaad, motorische activiteit in de winter is verminderd, om te beschermen tegen kou, is er behoefte aan meer calorisch voedsel. Bovendien moet voeding vitamines en sporenelementen bevatten om een immuunbarrière te creëren voor verkoudheden en infecties. Het winterdieet voor gewichtstoename bestaat uit vlees, vis, gevogelte en fruit.

Vanwege hun seizoensgebonden hoge prijzen, worden verse groenten vervangen door blanks voor de winter - zuurkool, gezouten komkommers en tomaten, bevroren groenten. De porties moeten klein zijn, maar de frequentie van hun ontvangst neemt toe tot 5 keer per dag. De hoofdmaaltijden zijn soepen met vlees- en champignonsoep, garnituren van ontbijtgranen en gebakken aardappelen, rijst en griesmeelmelkpap, thee en koffie met melk. Voor snacks is geschikte vette yoghurt of yoghurt met koekjes.

Dieet van Sumo voor gewichtstoename

Als je dit soort strijd bekijkt, vraag je je af hoe het kan zijn ontstaan tussen een natie die niet geneigd is tot volheid. Volgens de statistieken is de harmonie van de inwoners van Japan te wijten aan eeuwenoude tradities: de energetische waarde van een dagelijks dieet van de gemiddelde Japanner is 1200 calorieën, wat de helft is van die van Europeanen.

Om het gewicht van een sumo in te stellen, wordt niet alleen een dieet verstrekt, maar ook een speciale dagelijkse routine met intensieve training om vetopslag te behouden. Het lijkt erop dat er tegenstrijdigheden in zitten, omdat fysieke stress leidt tot gewichtsverlies. Het feit is dat de Sumo worstelaarsdag begint met uren training op een lege maag. Dit leidt tot verplichte overeten tijdens de lunch en het vertragen van metabolische processen. Daarnaast drinken de sumoids alcoholische dranken tijdens de maaltijd: bier, sake, waardoor calorieën worden toegevoegd en er een intensieve productie van zoutzuur in de maag ontstaat. Daarna volgt een slaap van 3-4 uur, waarbij calorieën veranderen in vetophopingen. Na de volgende training hebben atleten avondmaal en gaan ze naar bed.

Zo worden maaltijden slechts twee keer per dag ingenomen. Het dieet is zo samengesteld dat de worstelaar tot 20 duizend krijgt. Calorieën per dag. Zorg voor een caloriegehalte van vet vlees, vis, garnalen, grote porties rijst, groenten met verschillende sauzen. Gedurende 2-3 jaar van een dergelijk dieet, bereikt de sumoist 200 kg. Dit kan niet anders dan de duur van hun leven beïnvloeden. Met een gemiddelde 82 jaar in het land, hebben ze 60-65 jaar. Daarom wordt hun manier om aan te komen niet aanbevolen voor gebruik, maar sommige elementen kunnen worden geprobeerd.

trusted-source[21]

Bananendieet voor gewichtstoename

Een bananendieet voor gewichtstoename is het gebruik van een banaan als een hulpvoedingsmiddel, d.w.z. Bananendessert is verbonden met het hoofdmenu, of als additieven in granen, beignets, pasteien, cakes, enz. Om op te eten tussen de hoofdmaaltijd, is een bananencocktail met melk een zeer smakelijke en bevredigende drank: een glas melk met een banaan wordt geslagen met een blender; kefir of yoghurt met de toevoeging; gedroogd fruit. Atleten met behulp van een bananendieet verhogen de spiermassa: het basisdieet blijft van kracht, maar het fruit wordt toegevoegd aan verschillende desserts, cocktails.

trusted-source[22]

Dieet voor gewichtstoename voor kinderen

De oorzaken van kinderlijke dunheid zijn anders. Dit kan zijn erfelijke vermoeidheid, overmatige mobiliteit van het kind en mogelijk de manifestatie van de ziekte (diabetes, gastro-intestinale aandoeningen, metabole stoornissen, psychische problemen). Daarom is het voor het gebruik van een dieet voor gewichtstoename bij kinderen noodzakelijk om een kinderarts te raadplegen. Als pathologieën worden vastgesteld, stuurt de arts de behandeling naar een bron van slechte eetlust. Als er geen gezondheidsproblemen zijn, is het de beurt aan de ouders om zich in te spannen. Het is noodzakelijk om het aantal maaltijden te verhogen, de baby heeft een kleine maag en hij kan niet veel eten. Het is noodzakelijk om kinderen kleine porties te leren, maar niet minder dan 5-7 keer per dag, en ook snacks aan te moedigen.

Door gezonde, nuttige, maar tegelijkertijd smakelijke gerechten te kweken, zijn we een goed voorbeeld voor het kind, laten we een traditie ontstaan die misschien wortel kan schieten in zijn gezin. Het dieet moet voedingsmiddelen bevatten die rijk zijn aan voedingsstoffen. Een groeiend organisme heeft eiwitten nodig (eieren, vlees, vis, peulvruchten), zetmeelhoudende koolhydraten (brood, aardappelen, granen, pasta), veel groenten en fruit, melkproducten. Je kunt niet zonder vetten van plantaardige oorsprong. Voor saladedressing is het goed om olijfolie, lijnzaadolie zonder raffinage te gebruiken. Vetten komen ook voor in noten, avocado's. Dus favoriete desserts kunnen worden gemaakt van meel met de toevoeging van zemelen of havermout, er zijn kant en klare producten te koop.

Een kind moet voldoende vocht drinken, maar pas na een maaltijd, anders heeft hij geen eetlust. Zoet soda water of andere soortgelijke dranken moeten taboe op je tafel worden, chips en cakes voor frequent gebruik zijn uitgesloten.

Het dieet voor gewichtstoename bij adolescenten moet worden gecombineerd met regelmatige fysieke oefeningen, tk. Ze verhogen de eetlust, met hun hulp wordt de spiermassa verhoogd, en dit is veel nuttiger dan de accumulatie van vetafzettingen. Deze aanpak zou moeten werken, omdat hij een tiener uit de categorie "Hilyak" naar de categorie "sport" -jongen of -meisje kan overbrengen.

trusted-source[23], [24], [25], [26], [27], [28], [29], [30]

Dieet voor gewichtstoename voor de ectomorf

Ectammorphs zijn mensen met een mager of mager lichaam, een smal bot, maar met energieke en snelle gewoonten, degenen die 'aas' worden genoemd. Het maakt niet uit hoeveel ze eten, ze kunnen niet beter worden. Maar er is een dieet voor gewichtstoename voor de ectomorf. Het is zo gemaakt dat 30% van de dagelijkse calorieën op eiwitten vallen, 50% - op koolhydraten en 20% - op vetten. Het aantal maaltijden moet van 5 tot 12 keer worden verhoogd en het volume van het drinkwater moet minstens 3 liter zijn.

Het is ook belangrijk om te berekenen hoeveel calorieën je dagelijks moet consumeren. De definitieformule heeft de volgende vorm: het lichaamsgewicht wordt vermenigvuldigd met 30 plus 500, volgens deze figuur wordt de energiewaarde van de producten geselecteerd en in de bovengenoemde verhoudingen. Door fysieke progressieve belastingen toe te voegen aan deze benadering, is het mogelijk om een toename van de spiermassa te bereiken.

Dieet voor gewichtstoename voor endomorf

Endomorfen zijn mensen met een bolvormig figuur, breed in het bot, met grote vetafzettingen op plaatsen waar ze niet nodig zijn: op de schouders, taille. Ze hoeven geen overgewicht te bereiken, en het is belangrijk om je figuur aan te passen, een droge spiermassa op te bouwen. In het dieet van dergelijke mensen moet proteïne dagelijks aanwezig zijn (30% van alle calorieën), sindsdien het wordt gebruikt voor spieropbouw. Van vetten moet je tot 40% calorieën in het lichaam krijgen en in gelijke delen in mono-, meervoudig onverzadigde en verzadigde vetten. Met koolhydraten moet voorzichtig zijn, gebruik ze alleen na de training. Dieet voor endomorfen betekent het nemen van maaltijden om de 3-4 uur, een groot aantal groenten in het dieet, verplichte visolie (1 g per percentage vet). Naarmate het gewicht daalt, neemt de dosis af.

trusted-source[31]

Dieet voor gewichtstoename voor een week

Er zijn formules voor calorische berekening van voedsel, rekening houdend met de groei, het gewicht, de leeftijd, het geslacht en de lichaamsactiviteit van een persoon. Maar gemeenschappelijk voor zowel vrouwen als mannen is 5-6 maaltijden per dag, het overwicht van koolhydraten (meestal complex), een grote hoeveelheid vloeistof (2-3 liter), lichaamsbeweging. De gemiddelde gewichtstoename moet een halve kilo per week zijn. Als dit cijfer lager is, voeg dan het caloriegehalte van de maaltijd toe als deze wordt overschreden; corrigeren, het menu herzien.

trusted-source[32], [33], [34]

Dieet voor gewichtstoename voor mannen voor een week

Dieet voor gewichtstoename een man voor een week zorgt voor meer vet en eiwit dan een vrouw. Het kan dit zijn:

 • Ontbijt - dichte, met een vleesgerecht (gehaktballen, hamburgers, gebakken kip) met groenten, havermout kan of gierst pap met melk, koffie met melk, sandwich met wit brood, boter en kaas;
 • tweede ontbijt - cacao met melk, een broodje met een brood, boter, worst of ham;
 • diner - groentesalade gekleed met zure room, rijke soep of borsch, tweede gang (vlees of vis met garnituur), compote van gedroogd fruit;
 • middag snack - plantaardige salade met de toevoeging van stukjes harde kaas, gegoten met olijfolie;
 • diner - een omelet met een plakje ham, salade of gekookte pasta met geraspte kaas.

trusted-source[35], [36]

Dieet voor gewichtstoename van een meisje voor een week

Een dieet voor gewichtstoename van een meisje voor een week kan er als volgt uitzien:

 • voor het ontbijt: havermout met rozijnen, noten en honing, een croissant met koffie;
 • voor het tweede ontbijt: vers fruit, sap;
 • voor de lunch: salade van groenten met zure room, soep, spaghetti met kaas of vis;
 • voor een snack: een sandwich met vis of yoghurt met verse groenten;
 • voor het diner: vlees met garnituur, groenten;
 • voor het naar bed gaan: kefir of een beker melk.

Voor een snelle gewichtstoename krijgen vrouwen een dieet per uur aangeboden. De essentie van dit dieet is om elke twee uur snacks te maken naast de basismaaltijden. De porties moeten in dit geval klein zijn, zodat het voedsel goed wordt opgenomen. Opeten, fruit, kwark, yoghurt en brood, brood en broodjes zijn geschikt.

trusted-source[37], [38]

Dieet thuis voor gewichtstoename

Alle vermelde producten en diëten voor gewichtstoename zijn eenvoudig thuis toe te passen. Werken, het is moeilijk om de frequentie en frequentie van maaltijden te weerstaan. Draag ook bij aan de gewichtstoename na het eten. Wat u kunt eten, volgt uit deze aanbevelingen. Wat kan je categorisch niet eten? Het is niet nodig om voedsel te eten met "lege" calorieën: zoete dranken, snoep, gebak.

trusted-source[39], [40]

Voordelen

Het voordeel van het dieet is dat door het vaststellen van een speciaal dieet en het gebruik van calorierijk voedsel het mogelijk is om gewicht te bereiken zonder schade te berokkenen aan de spijsverteringsorganen, zonder afkeer van eten te veroorzaken.

trusted-source[41], [42], [43], [44], [45], [46]

Contra

Individuele diëten hebben hun contra-indicaties. Het eiwitdieet wordt dus niet aanbevolen voor ouderen, voor diegenen die problemen hebben met nieren, spijsverteringsorganen (pancreatitis, colitis, dysbiose). Koolhydratenvoeding is niet geschikt voor patiënten met diabetes mellitus. Individuele smaken van de producten van "Energy Diets" bevatten cafeïne, dus ze zijn gecontra-indiceerd voor zwangere vrouwen en tijdens borstvoeding, voor ouderen, voor kinderen onder de 18 jaar. Bananenvoeding wordt niet aanbevolen voor patiënten met trombose en spataderen.

trusted-source[47], [48], [49], [50], [51], [52]

Mogelijke risico's

De risico's die aan het dieet zijn verbonden, zijn onder meer de onbalans in de voeding van veel diëten, die op jezelf van toepassing zijn zonder een eerste onderzoek van de gezondheidstoestand, die een nadelige invloed op het dieet kunnen hebben.

trusted-source[53], [54], [55], [56], [57], [58], [59], [60], [61], [62], [63]

Complicaties na de procedure

Het gebruik van een eiwitrijk dieet is beladen met de terugtrekking uit het lichaam van sporenelementen, zoals calcium, en dit een nadelige invloed op het skelet, breken en exfoliëren je nagels, verhoogt het risico op fracturen, glazuur en slagroom haar. Voor de nieren is dit ook een grote belasting, omdat vloeistof wordt intensief verwijderd, uitdroging kan voorkomen.

"Energiedieet" kan allergie veroorzaken met een verhoogde gevoeligheid voor de componenten, evenals slapeloosheid, verhoogde bloeddruk bij het gebruik van mengsels met cafeïne.

trusted-source[64], [65], [66], [67], [68], [69], [70], [71], [72], [73]

Beoordelingen

Door beoordelingen van diëten voor gewichtstoename te analyseren, kan men concluderen: als een persoon dit systematisch benadert, en niet sporadisch, doet hij het. Velen benadrukken de noodzaak om een dieet te combineren met intensieve training in de sportschool, tk. Tegelijkertijd worden metabolische processen versneld, de eetlust verhoogd.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.