^

Verbetering van de spermakwaliteit

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Hoe kan de kwaliteit van het sperma verbeteren en hoe dit te bereiken? Feit is dat veel factoren de ejaculatie beïnvloeden. Het kunnen zowel slechte gewoonten zijn, als het gebruik van bepaalde medicijnen.

Negatieve effecten op sperma hebben een ecologie, evenals de aanwezigheid van ontstekingsprocessen van het urogenitale systeem van mannen. In ieder geval moet het probleem met medische middelen worden gezocht.

Heeft een perfecte invloed op de kwaliteit van het normale seksleven. Als een man niet vaak seks heeft, kan zijn ejaculaat stagneren en dikker worden. In dit geval bevat het sperma meer zaadvloeistof dan de spermatozoa zelf. Dit kan leiden tot problemen met bevruchting. Tenslotte kunnen spermatozoa met een grote opeenhoping ervan aan elkaar plakken.

Verbetering van de kwaliteit van sperma helpt vitamines en goede voeding. Bovendien worden reguliere sportactiviteiten er ook gunstig door beïnvloed. Het is noodzakelijk om alle negatieve factoren uit te sluiten en zorgvuldig toe te zien op hun eigen gezondheid. In dit geval zal het sperma van hoge kwaliteit zijn.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Wat is nuttig voor sperma?

Niet veel mannen weten dat het nuttig is voor sperma. Dus, op deze vraag is het mogelijk om nogal uitgebreid antwoord te geven. Omdat bijna alle van invloed zijn op de positieve eigenschappen van sperma.

Ecologie levert een belangrijke bijdrage aan het hele proces. Maar in dit geval is het onwaarschijnlijk dat hij iets kan doen. Als u fysieke oefeningen opneemt in het dagelijkse programma voor herstel, kan de situatie mogelijk worden gecorrigeerd.

Vergeet niet over goede voeding. Vitaminen kunnen een gunstige invloed hebben op het sperma. Elke dag wordt aanbevolen om granen en fruit te eten. Deze twee criteria hebben niet alleen een positief effect op sperma, maar maken het ook kwalitatief.

Het is noodzakelijk om vaker seks te hebben. In dit geval zal het sperma niet stagneren en zal de kwaliteit ervan veel hoger zijn. Bovendien moet u voortdurend een medisch onderzoek ondergaan om de algehele situatie te controleren. Natuurlijk is het wenselijk om slechte gewoonten weg te werken, omdat ze het ejaculaat negatief beïnvloeden. Als u dergelijke eenvoudige regels uitvoert, zal het sperma van hoge kwaliteit zijn.

Vitaminen voor sperma

Zijn vitamines nuttig voor sperma en welke zijn de moeite waard om op te letten? Wetenschappers hebben bewezen dat granen, evenals fruit, de kwaliteit van sperma kunnen beïnvloeden. Het is noodzakelijk om ze op te nemen in de dagelijkse voeding. Dit helpt niet alleen het ejaculaat beter te maken, maar helpt ook bij bevruchting.

Het feit is dat de graanproducten een groot aantal enzymen, koolhydraten, evenals vitamines B, PP en provitamine A bevatten. Deze componenten zijn zo noodzakelijk voor sperma.

Vitamine B1 zit dus in runderlever, granen, brood, varkensvlees en eigeel. Daarom moeten deze producten gewoon worden geconsumeerd. Wat betreft vitamine B2, het is vrij veel in zuivelproducten, granen, brood en spinazie. B6 komt voor in vlees, bananen, vis en noten. B3 is te vinden in biergist, vis, granen, noten en vlees van pluimvee.

Alle bovenstaande producten moeten worden opgenomen in de dagelijkse voeding. Het wordt aanbevolen om ook speciale vitaminecomplexen voor de gezondheid van mannen te gebruiken. Het sperma zal dus van hoge kwaliteit zijn.

Producten voor sperma

Er zijn speciale producten voor sperma die de kwaliteit ervan kunnen verbeteren. Het dagelijkse dieet moet granen en fruit bevatten. Ze bevatten veel nuttige vitamines.

Het wordt aanbevolen om granen te eten, vooral nuttig zijn boekweit, haver, maïs en rijst. Natuurlijk zitten er veel vitamines in rundvlees, evenals vlees van pluimvee.

Voorkeur is ook nodig voor zeevruchten. Vooral vaak is het nodig om vis te eten. Positief effect op sperma en spinazie. Natuurlijk houden niet veel mannen van hem. Maar toch, zal het gebruik ervan het sperma positief beïnvloeden. Bananen en noten bevatten vitamine B6, wat de kwaliteit van het sperma beïnvloedt.

Vergeet natuurlijke producten niet. Deze omvatten de zure omega 3, L-carnitine, zink en selenium. Dus de eerste component bevindt zich in die cellen die sperma produceren. Daarom zal het gebruik van dit element helpen om het aantal spermatozoa te vergroten.

L-carnitine is op zijn beurt een voedingsstof die vetzuren bevat. Zij zijn het die de metabolische energie van het zaad produceren. Hierdoor verbeteren de concentratie, kwantiteit en mobiliteit van spermatozoa.

Zink. Het gebruik van dit micromineraal maakt het mogelijk het aantal spermatozoïden bij mannen, een laag sperma, te verhogen. Maar het is noodzakelijk om te begrijpen dat overmatig gebruik van dit product kan leiden tot een vermindering van de beweeglijkheid van het sperma.

Selenium verbetert de beweeglijkheid van het sperma. De waarheid is dat het geen positief effect heeft op alle patiënten. Met al deze componenten wordt het sperma van kwaliteit en volledig klaar voor bevruchting.

Pillen voor sperma

Is het de moeite waard om pillen voor sperma in te nemen en is daar behoefte aan? Het is een feit dat je in sommige gevallen niet kunt doen zonder medicijnen te nemen. Maar ze worden alleen door de behandelende arts benoemd, u kunt geneesmiddelen niet alleen gebruiken.

Dergelijke geneesmiddelen omvatten spermactine. Het bevat fumaraat, acetyl L-carnitine en fructose. SpermPlant bevat L-carnitine L-tartraat, L-arginine, citroenzuur, brandnetelextract, fructose en aerosil.

Een goed preparaat is Profertil dat in zijn samenstelling L-arginine monohydrochloride, foliumzuur, natriumselenaat, vitamine E en andere componenten bevat.

Een goede remedie voor het verbeteren van de kwaliteit van sperma is de fytopreparante Spemann. In de structuur er poeder knollen orchideeën mannelijke zaadpoeder sla kompas, Argir wortelextract, zaadpoeder asterknata dlinnolistogo en anderen.

Tribestan bevat een droog extract van Tribulus terrestris. Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan Tenteks Forte, evenals Viardot, Verona en Indigalplus. Al deze voorbereidingen hebben een perfecte invloed op de kwantiteit en kwaliteit van een ejaculaat. Het is verboden pillen te slikken. Omdat de problemen kunnen verschillen, en zelfmedicatie kan leiden tot het feit dat het sperma nog erger zal worden.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.