^

Gezondheid

A
A
A

Allergieën voor sperma

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

In de moderne maatschappij wordt het menselijk lichaam omringd door alle inkomende hoeveelheden allergene voedingsmiddelen en voorwerpen die ons immuunsysteem in een staat van constant alarm brengen. Vanwege het grote aantal allergenen dat provoceert, maakt immuniteit steeds meer fouten en krijgt de geneeskunde steeds vaker te maken met nieuwe vormen van hyperimmune reacties. Een van deze soorten allergische reacties was een allergie voor sperma.

We mogen varianten van overdiagnose niet uitsluiten als gevolg van het vervagen van manifestaties van algemene allergische symptomen en onvoldoende onderzoek naar het mechanisme van provocatie van het immuunsysteem. Men kan echter niet ontkennen dat zelfs bij een grondig onderzoek, alternatieve diagnoses minder worden en de allergie voor sperma door een toenemend aantal mensen wordt bevestigd.

trusted-source[1], [2], [3]

Waarom is er een allergie voor sperma?

Het is vaak een manifestatie van verschillende prikkels op slijmvliezen na seksueel contact veroorzaakt manifestatie STD (ziekte, seksueel verraden) te actief acties partners die leiden tot mechanische schade aan de slijmvliezen of triviale gebrek aan smeermiddel in de partnerlanden.

Ook kan de oorzaak van allergische manifestaties na geslachtsgemeenschap sporen zijn van verschillende geneesmiddelen in het ejaculaat van de partner, sporen van zijn hygiënische middelen, verschillende smeermiddelen (smeermiddelen) gebruikt door het paar.

Feitelijk wordt de allergie voor sperma ondubbelzinnig gediagnosticeerd bij het uitvoeren van contact-allergoprobes door de juiste specialisten. Dit houdt rekening met het feit dat een allergie voor het sperma van haar man niet garandeert dat dezelfde allergische reactie op het sperma van een andere man verschijnt.

Allergie voor zaad verdeeld in 2 soorten van allergie - allergisch beide ejaculaat sperma waarbij een voldoende hoeveelheid antilichamen die niet geproduceerd of niet om mogelijke schade aan het sperma plaatsgevonden, d.w.z., blijft de mogelijkheid van bevruchting en allergische manifestaties niet de oorzaak van onvruchtbaarheid paar. Het tweede type allergische reactie heeft betrekking op de productie van antilichamen tegen het vreemde eiwit, daadwerkelijk op spermatozoön zelf, d.w.z. Conceptie en praktisch onmogelijk dit type allergie voor zaadcellen onvruchtbaarheid pair treedt op wanneer de fysieke en emotionele gezondheid partners. Naast het verrichten allergoproby tweede type allergie wordt gediagnosticeerd met behulp van biochemische analyse van bloed op de aanwezigheid van antilichamen is ontwikkeld als buitenlandse (M) eiwit. Vaak, als het tweede type van allergische symptomen (symptomen) worden afgevlakt en geen problemen veroorzaken. Deze vorm van allergie (incompatibiliteit ware partners) garandeert evenmin de verschijning van allergische reacties van een vrouw aan een eiwit (sperma) van de andere partner.

Hoe manifesteert de sperma-allergie zich?

Allergie voor sperma begrijpelijk mechanisme voor de ontwikkeling en het onderhoud van de ziekte lijkt op het mechanisme van allergie voor een eiwitproduct die in het lichaam of in contact met buitenom. Het is heel logisch veronderstelling van wetenschappers dat zal waarschijnlijk allergisch voor het sperma zullen die mensen die al een lage drempel giperimunnogo reactie op vreemde eiwitten zijn, evenals die lijden aan verschillende soorten allergieën of die in een uiterst ongunstige omstandigheden.

Symptomatische manifestaties van allergische reacties op sperma komen overeen met de algemene allergische reacties

  • verschillende dermatosen;
  • manifestaties van irritatie van slijmvliezen (zowel op plaatsen van contact, en manifesterend als tranenvloed, lichte rhinitis);
  • zwelling;
  • aandoeningen van het maag-darmkanaal;
  • astmatische aanvallen als manifestaties van spasmen van gladde spieren;
  • verlies van bewustzijn;
  • mogelijke manifestaties van stoornissen in de bloedsomloop.

Vooral uitgesproken lokale reacties in de vorm van pijn, verbranding, jeuk, wat wordt verklaard door direct contact met het allergeen.

Manifestaties van een allergische reactie kunnen tot twee weken aanhouden, wat over het algemeen samenvalt met de standaard vervaltijd van de immuunrespons op een allergeen dat eerder bekend was bij de wetenschap.

Hoe wordt spermaallergie herkend?

Diagnose van een dergelijke ziekte, als een allergie voor sperma, omvat een directe diagnose van allergieën direct en diffodiagnose daarvan van verschillende gelijkaardige bij symptomatische ziekten.

Allergie voor sperma kan bij mannen voorkomen als een klassieke manifestatie van auto-immuunziekten. Symptomatica is vergelijkbaar met allergische manifestaties. Diagnose van de manifestatie van deze stoornis bij mannen wordt uitgevoerd door de analysemethode voor het gehalte in de bloedstroom van antilichamen en met de hulp van contact-allergoprob, in het geval van het onthullen van een positieve reactie is de diagnose "allergie voor sperma".

Hoe wordt de zaadallergie behandeld?

Hulp bij de manifestatie van allergie voor sperma hangt af van het doel, de ernst en het type immuunsysteem. In het begin moet u het contact met het allergeen stopzetten en vervolgens een condoom gebruiken tijdens geslachtsgemeenschap.

Op grote schaal gebruikt is de methode van desensitisatie (verminderde gevoeligheid) om de immuunrespons te verminderen totdat deze verdwijnt voor de aanwezigheid van een allergeen. Deze methode is zeer nauwgezet en langdurig, uitgevoerd onder toezicht van specialisten en is niet altijd effectief. Samen met desensibilisatie, het gebruik van conventionele antihistaminica (in de vorm van lokale zalven en gels, in de vorm van tabletten ter preventie van de ontwikkeling van symptomen onmiddellijk vóór geslachtsgemeenschap)

De methoden die worden gebruikt om spermaallergie te behandelen houden vaak geen rekening met de wensen van het paar om nakomelingen te krijgen, dus de eenvoudigste manier om uit de situatie te komen is kunstmatige inseminatie. Het bereiken van de desensibilisatiemethode leidt veilig tot conceptie, maar met enige voorbehoud. In het geval van het bereiken van een positieve dynamiek door deze methode, moet eraan worden herinnerd dat het resultaat van desensibilisatie alleen wordt behouden als het allergeen regelmatig het lichaam binnenkomt.

Alle vormen van bijstand gericht op het verlichten van de symptomen van allergie voor sperma, vaak beperkt tot het bedrag van contact met het allergeen, de ontvangst van drugs te verminderen en wordt niet beschouwd als een manifestatie van allergische aandoeningen bij systemische ongunstige omstandigheden van het bestaan. Om de ontwikkeling van ernstige allergische aandoeningen te voorkomen, moet men de minimale manifestaties van allergische reacties niet verwaarlozen, op tijd aanvullende allergenen uit de omgeving verwijderen, gezonde voeding niet verwaarlozen en zich houden aan een gezond regime van de dag. Heel vaak leiden de eenvoudigste vaardigheden van een gezonde levensstijl tot een aanzienlijke verbetering van de staat. Er moet aan worden herinnerd dat er een zeer nauwe relatie bestaat tussen emotioneel welbevinden, hormonale balans en de toestand van het immuunsysteem.

Net als elke andere vorm van allergie is allergie voor sperma een klassieke manifestatie van allergie, die de algehele kwaliteit van leven vermindert, veel beperkingen oplegt, kan leiden tot het ontstaan van andere soorten allergieën en een nauwgezette behandeling vereist.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.