^

Hymen: Wat moeten mannen weten?

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Veel mannen weten alleen van het maagdenvlies wat het is. Maar dit kleine lichaam van het vrouwelijk lichaam is vol met mysteries en geheimen die kunnen worden onthuld. Lees alleen zorgvuldig over de anatomische kenmerken van het maagdenvlies.

trusted-source[1], [2], [3]

Wat is een maagdenvlies?

Dit is een kleine vouw, die bestaat uit het slijmvlies dat zich in de vagina bevindt. Het maagdenvlies is niet volledig hermetisch - het staat gedeeltelijk open voor menstruatie. Dat wil zeggen, het heeft kleine gaten voor dit doel. Bij sommige meisjes is het maagdenvlies te klein, bij anderen - de grote in het gebied.

Het maagdenvlies is doordrenkt met een verscheidenheid van bloedvaten, wat de reden is waarom, in principe, bloed verschijnt als het scheurt. Het bloed hiervan kan meer of minder zijn - afhankelijk van de anatomische kenmerken van het maagdenvlies. Bloeden kan sterker of zwakker zijn en binnen 1-5 dagen plaatsvinden. Tegenwoordig moet je hygiënische pads gebruiken.

Wanneer is het hymen gescheurd?

Het kan worden gescheurd als gevolg van masturbatie, evenals fysieke activiteit. Soorten sportactiviteiten, waardoor het maagdenvlies kan worden gescheurd, het is fietsen, paardrijden, rijden op een motorfiets. Dus zelfs als een maagdenvlies gescheurd is, kan een meisje onschuldig zijn, maar veel mensen geloven er niet in. Vanwege het gebrek aan informatie en dichtheid, neem ik aan.

Als het maagdenvlies strak wordt uitgerekt vóór de geslachtsgemeenschap en niet wordt uitgerekt tijdens lichamelijke inspanning, zal het gemakkelijk scheuren tijdens geslachtsgemeenschap en de juiste houding. Deze correcte houding kan de positie zijn van een meisje op haar rug met de benen iets opgetrokken tegen haar borst. Zo wordt het maagdenvlies uitgerekt en gemakkelijk doorboord. Bij ontmaagding kan een meisje pijn hebben, of niet, afhankelijk zijn van haar elasticiteit en de kenmerken van de geslachtsgemeenschap, evenals van de mate waarin het meisje was ontspannen.

Als het maagdenvlies op geen enkele manier wordt gescheurd met behulp van een fallus, moet je een arts raadplegen voor chirurgische verwijdering. Het is pijnloos, uitgevoerd binnen 15 minuten onder lokale anesthetica. En het meisje kan veilig naar huis gaan.

De oorzaken van pijn tijdens de eerste geslachtsgemeenschap

Veel meisjes zijn bang voor de eerste geslachtsgemeenschap vanwege de reden dat coition hen pijn doet. Om deze pijn minder te maken of volledig te verwijderen, omdat het de verwerving van plezier blokkeert, moet je iets meer weten over de geslachtsgemeenschap. Oorzaken van pijn bij een ruptuur van een maagdenvlies kan zijn of haar slechte elasticiteit en zazhatost het meisje tijdens seks zijn.

Wat is een maagdenvlies?

Het meisje vóór de geslachtsgemeenschap kan haar zenuw elastischer maken, haar vinger in de vagina bewegen of deze gelegenheid aan de man geven. En de pijn tijdens seks kan worden geassocieerd met een onvoldoende excitatie van het meisje. Daarom wordt vet van de vagina toegewezen of bijna niet vrijgegeven. En dit betekent dat je het vet van de chemicus moet gebruiken of de liefdesgame moet voortzetten tot 15 minuten, zodat het meisje behoorlijk opgewonden is. Als de excitatie voldoende is, neemt de bloedstroom naar de geslachtsorganen toe, het meisje breidt op dit moment het vaginale kanaal uit en dit veroorzaakt de afgifte van smeermiddel in grote hoeveelheden. Dan zal de seksuele handeling comfortabeler zijn voor beiden.

Het gebeurt dat het meisje weinig smering heeft, en dan kan de seksuele daad, en daarom ontmaagding, zeer pijnlijk zijn. Dan moet je smeermiddelen gebruiken, maar ze moeten ook meer over hen weten. Als u een smeermiddel en een condoom gebruikt tijdens ontmaagding, moet u rekening houden met een aantal kenmerken. Bij de eerste geslachtsgemeenschap heeft het meisje een grote kans om zwanger te worden. Maar als u een op olie gebaseerd glijmiddel en latex condoom gebruikt, dan kan dit uit dit glijmiddel rekken en scheuren. Daarom moet je bij het gebruik van latexcondooms een glijmiddel op waterbasis kopen - het vernietigt latex niet.

U kunt echter gewoon condooms kopen, die al met vet zijn behandeld. Dit vergemakkelijkt in sterke mate geslachtsgemeenschap. Bovendien zijn deze smeermiddelen in de regel bacteriedodend, wat zowel tegen infecties beschermt.

Wanneer een stel zich tot een gynaecoloog wendt?

Als een paar weinig kennis heeft van het genitale gebied, kunnen zowel het meisje als de man een seksuoloog of gynaecoloog om advies vragen voor de eerste geslachtsgemeenschap. De arts zal u vertellen welke anticonceptiva moeten worden gebruikt en hoe de seksuele handeling het best kan worden uitgevoerd. Bovendien. Voor het uitvoeren van geslachtsgemeenschap is het niet overbodig om overtuigd te worden, of er nu bij beide infecties van geslachtsorganen en problemen met voortplantingssysteem.

Het meisje na de eerste geslachtsgemeenschap kan een bloeding ervaren, die vanzelf overgaat, zonder medische hulp. Maar als deze bloeding te sterk is of niet meer dan 5 dagen stopt, moet u naar een arts gaan. Medische hulp is vereist als het meisje meer dan 2-3 dagen na geslachtsgemeenschap geen pijn krijgt, maar alleen intensiveert. 

Het maagdenvlies is geen belemmering voor een volledige geslachtsgemeenschap, als een paar op zijn minst een minimum kennis van de kenmerken ervan heeft.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.