^
A
A
A

Hoe het zelfvertrouwen te vergroten na verraad

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Hoe hoger het gevoel van eigenwaarde, hoe gemakkelijker het voor ons is om met anderen te communiceren. We hebben vertrouwen in onze capaciteiten en staan open voor nieuwe kansen.

Maar zelfrespect is een veranderlijke variabele. Het is de moeite waard om minstens één sterke schok te ervaren en het vliegt al snel naar beneden. Voor een vrouw wordt zo'n schok vaak een verraad aan een man. Hoe kan je je zelfvertrouwen vergroten na verraad?

Gisteren had ze vertrouwen in zichzelf, voelde ze zich geliefd en nu al wordt ze verpletterd door één argument: ze had de voorkeur boven een andere.

Natuurlijk is het na zo'n stressvolle situatie niet eenvoudig om te doen. De hele tijd lijkt het erop dat de rivaal beter, mooier en jonger is. En hun eigen waardigheid wordt zo klein dat het ongelooflijk moeilijk te vinden is.

En het is nutteloos om gewoon te doen alsof je zelfverzekerd bent, om je gewonde trots te verbergen. Een onderschat zelfbeeld wordt gemakkelijk herkend door gebaren, aanwijzingen en zelfs door de ogen.

Zelfvertrouwen moet van binnenuit komen. Geloof dat je niet slechter bent dan anderen, en de rest zal het geloven!

10 tips over hoe je je zelfvertrouwen kunt vergroten na verraad
Er zijn verschillende
Eenvoudige tips om je zelfvertrouwen te vergroten na verraad. Snel terugkeren naar het 'oude zelf' zal waarschijnlijk niet werken, maar bewuste stappen naar dit doel zullen u noodzakelijkerwijs ten goede komen.

Tip 1. Stop met jezelf vergelijken met je tegenstander

In sommige opzichten verlies je ervan, op de een of andere manier win je, maar het zal altijd zo zijn, omdat er geen identieke mensen in de wereld zijn. Zichzelf met anderen vergelijken is een bewust nutteloze bezigheid.

Tip 2. Beter analyseren jezelf

Denk na over je sterke en zwakke punten. Natuurlijk zult u eerst alleen fouten vinden - dit is normaal. Om je waardigheid te onthouden, schrijf je in al je prestaties en kwaliteiten van karakter die je hebben geholpen om deze successen te behalen.

Tip 3. Stop met jezelf de schuld te geven

Als het verraad gedeeltelijk is gebeurd vanwege je schuld - dit is geen reden om jezelf de rest van je leven te pijnigen. Iedereen maakt fouten. Vergeef jezelf voor hen, trek de juiste conclusies en herhaal dergelijke fouten niet in de toekomst.

Tip 4. Word niet zelfverzekerd, omring jezelf met positieve en optimistische mensen

Communiceer vaker met mensen die je opvrolijken en je humeur verbeteren. U zult zich dus veel zelfverzekerder voelen.

Tip 5. Maak een lijst met uw sterke punten

Vraag al je vrienden om een brief te schrijven over wat ze waarderen en van je houden. Lees deze lofzangen en lijst regelmatig opnieuw. Dus je zult geleidelijk de gedachte verdringen dat je geen verdienste hebt.

Advies 6. Glimlach naar vreemden en verwerp geen complimenten

Neem de regel aan - elke dag om een vreemdeling een glimlach te geven.

Ik raad aan te beginnen met kleine kinderen - ze lachen bijna altijd terug. Dit is een echte lading van positief!

Dan kun je glimlachen naar mannen - het is niet alleen positief, maar ook een lichte golf van adrenaline. Schaam je niet als je complimenten krijgt: als ze zeggen, dan verdien je ze! En gemakkelijk flirten is over het algemeen het beste wondermiddel voor een laag zelfbeeld!

Tip 7. Houd van je uiterlijk

In ons uiterlijk is er altijd een soort van natuurlijke fout die je gewoon moet accepteren. Maar als uw tekortkomingen kunnen worden gecorrigeerd - handel! Maak dat kapsel dat je leuk vindt, pak een geschikte make-up op, werk je garderobe bij, meld je aan voor fitness.

Advies 8. Ontwikkel

Eigenwaarde is een complex concept. Om zelfvertrouwen te voelen, moeten we voortdurend aan onszelf werken.

Bovendien kun je je ontwikkeling niet uitstellen. Niet-gerealiseerde plannen zullen alleen je onderschatte zelfrespect verergeren. Zodra er een idee was om een vreemde taal te leren of om kookcursussen te volgen - handel onmiddellijk!

Blijf jezelf constant bezighouden met nuttige activiteiten, en dan begint je zelfrespect te bloeien. Voel jezelf een populaire en interessante persoon!

Advies 9. Zeg regelmatig verschillende affirmaties

Affirmaties zijn motiverende verklaringen. De eenvoudigste - "Ik verdien geluk!", "Ik zal slagen!", "Ik ben mooi en slim!" en zo verder. Ten eerste zult u aarzelen om deze zinnen uit te spreken. Maar wees volhardend, overtuig jezelf keer op keer. Binnenkort geloof je er zelf oprecht in!

Tip 10. Doe waar je van houdt

Het is moeilijk om van het leven te genieten en van jezelf te houden als je iets saai doet. Vul je leven met interessante evenementen en vergaderingen.

Ga naar de bioscoop en theaters, lees boeken en bespreek ze met vrienden, reis, proef nieuwe gerechten. Kortom, in je leven zou er geen plaats moeten zijn voor zelfdestructief eigenbelang.

Weet je nog hoe Baron Munchausen zich uit het moeras trok voor een varkensstaart?

Dus je kunt jezelf helpen - om je gevoel van eigenwaarde te vergroten en je weer zelfverzekerd te voelen, ondanks de omstandigheden.

Het belangrijkste is om af te stemmen op succes en te onthouden dat geluk in jouw handen ligt!

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.