^

Coïtus interruptus: effectiviteit en schade

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Onderbroken geslachtsgemeenschap is een van de anticonceptiemethoden, bestaande uit het verwijderen van de penis uit de vagina tot de ejaculatie begint. Deze methode wordt gebruikt om bevruchting te voorkomen en is de oudste anticonceptiemethode.

Deze methode heeft verschillende voordelen: toegankelijkheid en gebruiksgemak. In tegenstelling tot andere anticonceptiemethoden zijn aanvullende middelen en mechanische apparaten niet vereist.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de gekozen anticonceptiemethode effectief was, u moet verschillende regels volgen:

 • sta ejaculatie in de vaginaholte niet toe;
 • voorkomen dat sperma de vrouwelijke genitaliën binnendringt;
 • gebruik spermicide smering voor het begin van geslachtsgemeenschap.

En het is natuurlijk niet de moeite om volledig op de gekozen methode te vertrouwen - het is beter om het te combineren met andere anticonceptiemethoden (laat de partner bijvoorbeeld parallel orale contraceptiva gebruiken). Bovendien zal de aangegeven methode het risico van het vangen van seksueel overdraagbare infecties niet verlichten. Daarom is het beter om deze methode te kiezen voor diegenen die vertrouwen hebben in hun seksuele partner en de mogelijkheid van een ongeplande zwangerschap niet uitsluiten.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Is het mogelijk om geslachtsgemeenschap te onderbreken?

Is het mogelijk om geslachtsgemeenschap te onderbreken of niet? Over dit onderwerp denken niet alle paren die geen kind willen en zichzelf willen beschermen tegen een ongeplande zwangerschap. In feite heeft onderbroken geslachtsgemeenschap, als anticonceptiemethode, de minste effectiviteit.

Het is onmogelijk om het fysiologische proces van ejaculatie volledig onder controle te houden, daarom komt er zelfs bij een snelle reactie een kleine hoeveelheid sperma met actieve spermatozoa in de vagina. Dit kan genoeg zijn om het ei te bevruchten.

Vanuit het oogpunt van seksuologen en psychologen schaadt een onderbroken geslachtsgemeenschap niet alleen de seksuele gezondheid, maar ook de lichamelijke gezondheid. Sterke inspanningen De mens onderbreekt niet alleen geslachtsgemeenschap en berooft hem van logische voltooiing, maar remt ook seksuele opwinding. Dit beïnvloedt op zijn beurt de toestand van het zenuwstelsel, leidend tot voortijdige ejaculatie en veroorzaakt stagnatie van bloed in de bekkenorganen, hetgeen pathologisch het urogenitale systeem beïnvloedt.

Natuurlijk, de vraag is of het mogelijk is om de seksuele handeling te onderbreken, of beter te onthouden van deze methode van anticonceptie om seksuele partners op te lossen, maar het is noodzakelijk om de mening van gekwalificeerde artsen te luisteren en maken zich zorgen over hun seksuele, psychische en lichamelijke gezondheid. Er zijn veel voorbehoedsmiddelen, waarvan de ontvangst de partners niet van natuurlijke sensaties berooft en het lichaam niet schaadt (bijvoorbeeld vaginale zetpillen op basis van zaaddodende medicijnen).

Geslachtsgemeenschap onderbroken geslachtsgemeenschap

Preventie van onderbroken geslachtsgemeenschap is slechts effectief met 70-80%. Een kleine hoeveelheid sperma wordt helemaal aan het begin van de seksuele daad toegewezen, en deze hoeveelheid kan voldoende zijn om bevruchting tot stand te brengen. Dit proces kan de mens niet controleren. De methode van onderbroken geslachtsgemeenschap heeft echter, naast het ontbreken van extra kosten, verschillende belangrijke nadelen: 

 • een grote kans op infectie met seksueel overdraagbare aandoeningen.
 • als de vorige seksuele relatie met een man minder dan een dag geleden was, kunnen de levensvatbare spermatozoa in de urethra van de penis de vagina binnendringen en tot een ongewenste zwangerschap leiden.
 • het verminderen van de seksuele verlangens van partners.

Onderbroken geslachtsgemeenschap

Onderbroken geslachtsgemeenschap kan ineffectief zijn als: 

 • De man heeft een vroegtijdige uitbarsting.
 • Het is moeilijk voor een man om zichzelf te beheersen.
 • Ongeplande zwangerschap kan de gezondheid van een vrouw negatief beïnvloeden.

Preventie van onderbroken geslachtsgemeenschap moet plaatsvinden bij volledige coördinatie van de partners, rekening houdend met alle mogelijke gevolgen. Om deze methode effectiever te maken, is het beter om het te combineren met andere vormen van anticonceptie (orale anticonceptiva, spermicide zetpillen, glijmiddel).

Is onderbroken geslachtsgemeenschap schadelijk?

Schadelijke onderbroken geslachtsgemeenschap wordt niet op betrouwbare wijze bevestigd. Maar ondanks veel meningsverschillen rond dit probleem, gebruikt meer dan 70% van de mannen deze methode. Dit is de eenvoudigste en meest betaalbare manier van noodanticonceptie. De essentie hiervan is dat op het moment van ejaculatie de penis uit de vagina te verwijderen, daardoor de penetratie van sperma remt. Er zijn echter veel gewichtige overtuigingen die de inefficiëntie en zelfs aantasting van deze methode bewijzen. 

 1. Een hoog percentage kans op zwangerschap is van 15 tot 50%. 
 2. Regelmatig gebruik kan leiden tot schendingen van de seksuele functie, een stoornis van potentie en ontstekingsziekten van de bekkenorganen bij vrouwen. 
 3. Constante spanning en controle over het proces van geslachtsgemeenschap leidt tot schendingen van het centrale zenuwstelsel. 
 4. Een vrouw krijgt de maximale opwinding bij het uitwerpen van sperma en dit helpt om een orgasme te bereiken, en bij onderbroken geslachtsgemeenschap is dit niet het geval. 
 5. Omdat ze de spermauitstoot niet voelt, voltooit een vrouw de seksuele daad niet volledig. Op dit moment worden prostaglandines niet in haar lichaam aangemaakt, wat het lichaam alleen in toon houdt. In de toekomst leidt het tekort aan deze biologisch actieve stof tot zenuwinzinkingen, een vrouw kan geen orgasme voelen, waarvan het intieme en gezinsleven disharmonie verdraagt.

Kan ik zwanger worden van onderbroken geslachtsgemeenschap?

Of het mogelijk is om zwanger te worden op het onderbroken seksuele certificaat of act - deze vraag kwelt veel meisjes. Zelfs met een ruime keuze aan anticonceptiva met verschillende acties, gebruiken de meeste paren de methode van onderbroken geslachtsgemeenschap. Ondanks leeftijdscategorieën en andere onderscheidende kenmerken, geeft deze methode de voorkeur aan 80% van de paren. Als we een methode van onderbroken geslachtsgemeenschap kiezen, denkt niet iedereen aan de gevolgen van hun keuze, inclusief de mogelijkheid om zwanger te worden.

Zo'n frivoliteit heeft geen rechtvaardiging, want het is in het geval van een onderbroken geslachtsgemeenschap dat de meeste ongewenste zwangerschappen optreden. Fysiologisch is het lichaam van een man zo ontworpen dat het sperma in kleine porties wordt vrijgegeven tijdens de hele geslachtsgemeenschap, en niet alleen in de piek van ejaculatie. Om voldoende zwanger te worden, zelfs een kleine hoeveelheid sperma. Het uiteindelijke resultaat hangt natuurlijk af van hun overlevingsvermogen en mobiliteit, maar dit neemt niet de risico's weg.

Er zijn gevallen waarin het paar gedurende een voldoende lange tijd op deze manier wordt beschermd en er geen zwangerschap optreedt, dit duidt op een pathologie van het voortplantingssysteem.

Het is niet nodig om te hopen, dat het onderbroken seksuele certificaat of de daad de nadering van de zwangerschap zal verstoren. Het is veel handiger en winstgevender om een arts te raadplegen en de meest geschikte anticonceptiemethode te kiezen, die geen invloed heeft op uw gezondheid.

trusted-source[6], [7], [8], [9]

Waarschijnlijkheid om zwanger te raken met onderbroken geslachtsgemeenschap

De kans om zwanger te raken met onderbroken geslachtsgemeenschap kan oplopen tot 50%. Het feit dat het hele volume zaadvloeistof de vagina niet binnendringt, betekent niet dat de vrouw niet zwanger wordt. Meestal zijn tieners en vrouwen die zich niet te veel zorgen maken over de gezondheid van de partner en die van henzelf, geïnteresseerd in dit probleem.

De hoge kosten van voorbehoedsmiddelen hebben geen invloed op de keuze van de methode van bescherming. Zelfs voor de tiener condooms kopen op zak, en de prijs van orale anticonceptiva is voldoende toegankelijk. Daarom rechtvaardigt de prijsfactor niet zo'n risicovolle methode als een onderbroken geslachtsgemeenschap.

De effectiviteit en betrouwbaarheid van deze anticonceptiemethode is verwaarloosbaar. Velen geloven ten onrechte dat spermatozoa alleen met sperma worden uitgeworpen op het moment van ejaculatie. Zo is het helemaal niet. Tijdens de geslachtsgemeenschap komt sperma samen met het smeermiddel en het pre-ejaculatievloeistof in de vagina. Als seksueel contact optreedt in de term ovulatie en beide partners gezond zijn, dan is er een zeer hoge kans op zwangerschap.

Je kunt de dagen van de vermoedelijke eisprong berekenen en je op dit moment onthouden van seks, maar een dergelijke methode geeft ook geen hoge garantie, omdat de menstruatiecyclus bij elke vrouw individueel is en kan variëren onder invloed van verschillende factoren. Om de effectiviteit van de methode van onderbroken geslachtsgemeenschap te vergroten, dient u uw arts te raadplegen en de meest geschikte anticonceptiva voor een bepaalde leeftijd en levensstijl te kiezen.

De effectiviteit van onderbroken geslachtsgemeenschap

De effectiviteit van onderbroken geslachtsgemeenschap in de praktijk onderscheidt zich niet door hoge indicatoren, maar integendeel - bijna een derde van de koppels die deze methode toepassen, wordt ouder. Ongeveer elke vierde vrouw wordt zwanger. De uitzondering is alleen die paren die, naast de methode van onderbroken geslachtsgemeenschap, extra worden beschermd.

De basisgroep bestaat uit tieners - ze zijn niet zo ervaren en hebben geen controle over zichzelf. Ongeveer 30% van alle gevallen van ongewenste zwangerschappen valt precies onder deze leeftijdsgroep. De reden is onervarenheid, gebrek aan seksuele opvoeding en wil. Vandaar een groot percentage ongewenste zwangerschappen, abortussen, bijkomende ziekten. De methode van onderbroken geslachtsgemeenschap beschermt niet tegen geslachtsziekten en AIDS.

Veel jonge meisjes en jongens geloven dat je bij de eerste seksuele ervaring niet zwanger kunt worden. Het is een vergissing om aan te nemen dat spermatozoa alleen worden vrijgegeven met sperma op het moment van ejaculatie. Tijdens de geslachtsgemeenschap komt sperma samen met het smeermiddel en het pre-ejaculatievloeistof in de vagina. Dit is een volkomen onredelijke veronderstelling en als beide partners gezond zijn, is zelfs één druppel zaadvloeistof voldoende om zwanger te worden.

Onderbroken geslachtsgemeenschap voor mannen

Onderbroken geslachtsgemeenschap voor mannen is uiterst schadelijk. De staat van constante spanning en controle vereist een aanzienlijke mentale kracht en kan tot teleurstellende consequenties leiden.

In een extreem opgewonden toestand moet een man veel moeite doen om het proces te veranderen en te besturen. Niet alleen dat het zenuwstelsel vanwege deze stressvolle toestand snel gaat slijten, bovendien, en de toon van de bloedvaten van de penis verlaagt. Microscopische vaten van de penis barsten als gevolg van onstabiele druk, knopen en verklevingen worden gevormd, uiteindelijk erectiestoornissen. Geleidelijk leidt dit tot schendingen van potentie en voortijdige ejaculatie.

Vanuit psychologisch oogpunt is de onderbroken geslachtsgemeenschap voor een man pathologisch en niet alleen schadelijk voor de gezondheid van mannen, maar ook voor vrouwen. Hij ontvangt niet een volledig scala aan sensaties, omdat hij altijd onder controle en in spanning is. Hierdoor zijn er vaak aandoeningen van de psyche die fysieke ziekte uitlokken. Aan de methode van onderbroken geslachtsgemeenschap was effectiever, d.w.z. Het is beter om het te combineren met andere soorten contraceptie (orale anticonceptiva, spermicide zetpillen, glijmiddel).

Gevolgen van onderbroken geslachtsgemeenschap

De gevolgen van een onderbroken geslachtsgemeenschap kunnen verschillen: deze en ongewenste zwangerschap, seksueel overdraagbare aandoeningen, stoornissen van het centrale zenuwstelsel, seksuele stoornissen, ontstekingsprocessen van de bekkenorganen. 

 1. Zelfs een ervaren man kan geen controle hebben over de toewijzing van een pre-zaadvloeistof, die een bepaalde hoeveelheid actief sperma bevat. Als de onderbroken geslachtsgemeenschap plaatsvindt tijdens de dagen van de ovulatie, is de kans dat bevruchting optreedt maximaal. 
 2. In de loop van de tijd wordt het natuurlijke mechanisme van seksuele relaties geschonden. Na verloop van tijd ontwikkelen vrouwen kou en onverschilligheid jegens mannen, en het andere geslacht heeft een hoog risico op impotentie, vermindert seksueel verlangen. 
 3. In geen geval mag u deze anticonceptiemethode gebruiken in geval van onbedoelde geslachtsgemeenschap - dit verhoogt het risico op het krijgen van een geslachtsziekte. 
 4. Als de methode van onderbroken geslachtsgemeenschap gedurende lange tijd niet tot zwangerschap leidt, duidt dit op een factor van onvruchtbaarheid. In dit geval is het de moeite waard om door de artsen te worden onderzocht en de nodige tests te doorstaan.

De gevolgen van onderbroken betrekkingen rechtvaardigen niet dat deze vaak worden gebruikt, dus is het beter om deze methode van bescherming te verlaten of om voorbehoedmiddelen individueel op te nemen.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15]

Schade van onderbroken geslachtsgemeenschap

De schade van onderbroken geslachtsgemeenschap is veel groter dan het lijkt - dit is de meest gebruikelijke vorm van anticonceptie onder jonge mensen en is niet effectief en veroorzaakt bijkomende complicaties.

Eerst en vooral wordt het fysiologische systeem van ejaculatie verbroken - normaal treedt de ejectie van sperma reflexmatig op, zonder de sterke wil van de man zelf. Door seksuele geslachtsgemeenschap te onderbreken en ejaculatie buiten de geslachtsdelen van de vrouw te veroorzaken, blokkeert een man met wilskracht de opwinding en verstoort zo de processen van remming en opwinding van het zenuwstelsel. Dit leidt tot schade aan het centrale zenuwstelsel, neurosen, orgaan- en systeemstoornissen, voortijdige ejaculatie en impotentie.

Vanwege onvoldoende uitstroom van bloed beginnen trofische veranderingen in het lichaam van het geslachtsorgaan. In dit stadium is het risico op het ontwikkelen van infecties en niet-specifieke prostaatontsteking hoog, wat leidt tot hypertrofie en uiteindelijk tot prostatitis.

Het kwaad van een onderbroken geslachtsgemeenschap wordt niet alleen door een man, maar ook door een vrouw ervaren. Een vrouw krijgt de maximale opwinding bij het uitwerpen van sperma en dit helpt om een orgasme te bereiken, en bij onderbroken geslachtsgemeenschap is dit niet het geval. Omdat ze de spermauitstoot niet voelt, voltooit een vrouw de seksuele daad niet volledig. Op dit moment worden prostaglandines niet in haar lichaam aangemaakt, wat het lichaam alleen in toon houdt. In de toekomst leidt het tekort aan deze biologisch actieve stof tot zenuwinzinkingen en seksuele pathologieën.

De minnen van onderbroken geslachtsgemeenschap

De minnen van de onderbroken geslachtsgemeenschap hebben de overhand over de voordelen. De essentie van dit oudste anticonceptiemiddel is het verwijderen van de penis uit de vagina tot de ejaculatie begint. 

 • Misschien is het grootste nadeel een grote kans om zwanger te worden. De hoogste percentages ongewenste zwangerschappen bij jonge koppels en adolescenten: ze kunnen hun emoties en verlangens nog steeds niet beheersen en gebruiken geen aanvullende anticonceptiemethoden. Het is onmogelijk om het fysiologische proces van ejaculatie volledig te beheersen, dus zelfs met een snelle reactie komt een kleine hoeveelheid sperma met actieve spermatozoa de vagina binnen. Dit kan genoeg zijn om het ei te bevruchten.
 • Het tweede minpunt is het risico op het krijgen van een geslachtsziekte. De methode van onderbroken geslachtsgemeenschap is relevant wanneer partners vertrouwen in elkaar hebben. 
 • Het derde negatieve - de geleidelijke ontwikkeling van seksuele disfunctie bij mannen en de opkomst van ontstekingsprocessen in de organen van het kleine bekken. Vanwege bloedstagnatie in de geslachtsorganen, zijn een aantal trofische processen verstoord, en dit is beladen met de ontwikkeling van prostaathypertrofie en de ontsteking ervan, die leiden tot seksuele impotentie.

Gelukkig is dit proces in een vroeg stadium behandelbaar en is het mogelijk om de mannelijke seksuele functie te herstellen, maar in de eerste plaats is het nodig om de methode van onderbroken geslachtsgemeenschap te verlaten en een individuele anticonceptiemethode te kiezen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.