^
A
A
A

Waarom houden mannen van onbeschermde seks?

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

03 October 2012, 11:44

Genderstereotypen spelen een grote rol in de seksuele relaties tussen een man en een vrouw. De publieke opinie wegneemt dominante rol van een man in seksuele relaties, maar volgens Dr. Lisa Rosenthal studies van de Yale University (USA) en haar collega's, dit stereotype kunnen zowel mannen als vrouwen schaden en om seksuele relaties te verminderen. In het bijzonder toonde het onderzoek aan dat de dominante rol van de man, besproken door de publieke opinie, leidt tot de weigering van de meeste paren om vrouwelijke condooms te gebruiken.

De studie omvatte 357 jonge vrouwen en 126 jonge mannen van de Amerikaanse Northeastern State University. Ze werden gevraagd om een vragenlijst in te vullen op de computer. Naast de computers stonden de manden met vrouwencondooms.

Onderzoekers beoordeelden hoe studenten zich verhouden tot de sociale hiërarchie die zich in de samenleving heeft ontwikkeld en de dominante rol van mannen in seksuele relaties, en hoe zeker ze zijn in verschillende situaties die verband houden met genderrelaties. Daarnaast hebben de auteurs van het onderzoek gecontroleerd hoeveel vrouwelijke condooms elk van de respondenten meenam.

Over het algemeen onderschrijven vrouwen minder vaak dan mannen de mening dat de vertegenwoordigers van het sterkere geslacht een belangrijke rol zouden moeten spelen in relaties tussen geslachten. Studenten die de bestaande sociale hiërarchie goedkeurden, ondersteunden vaak het idee van de belangrijkste rol van mannen in seks. Bovendien bleek dat ze meer geneigd zijn dan andere respondenten om zich onzeker te voelen over verschillende seksgerelateerde situaties en vrouwencondooms af te keuren.

"Deze studies tonen aan dat de verhouding tussen mannen en vrouwen op de in de Gemeenschap gevestigde hiërarchie een belangrijke rol in hun seksuele gedrag Deze relatie kan ook de verhouding tussen mannen en vrouwen om de verschillende methoden van veiligheid geslachtsgemeenschap te bepalen kunnen spelen." - concludeert een team van onderzoekers in een artikel gepubliceerd in het tijdschrift "Sex Roles".

"Volgens de resultaten van het onderzoek schaadt de sociale houding ten opzichte van mannelijke dominantie in heteroseksuele relaties niet alleen vrouwen, maar ook mannen wiens seksuele gedrag wordt beperkt door stereotypen die hen worden opgelegd."

Dr. Lisa Rosenthal voegt eraan toe dat de focus op mannelijke dominantie van seks de methoden beperkt om geslachtsgemeenschap te waarborgen. Een voorbeeld van een dergelijk fenomeen is de afwijzing van vrouwelijke condooms.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.