^
A
A
A

Seksuele zwakte is een voorbode van hartproblemen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

01 September 2012, 20:26

Erectiestoornissen (ED) is een seksuele aandoening die zich manifesteert in het onvermogen van een man om een erectie te krijgen en te behouden die voldoende is om geslachtsgemeenschap uit te voeren.

Erectiestoornissen zijn een veel voorkomende ziekte, het aantal lijders waarmee het met de leeftijd toeneemt. In de wereld zijn er ongeveer 150 miljoen mannen met een vergelijkbare diagnose. Er zijn suggesties dat dit cijfer de komende 25 jaar kan verdubbelen.

Wetenschappers hebben een duidelijk verband gelegd tussen de schending van seksuele activiteit en risicofactoren voor hartactiviteit. Erectiestoornissen en hart- en vaatziekten komen vaak met elkaar samen, en dit maakt ED tot een contactpunt tussen artsen van verschillende specialismen.

Als een patiënt een klacht heeft over een schending van de seksuele functie, is de kans groot dat dit een gevolg is van hart- en vaatziekten.

Ondanks het feit dat de belangrijkste oorzaak van disfunctie ouderdom is, identificeren specialisten verschillende cardiovasculaire risicofactoren, waaronder hypertensie, roken, dyslipidemie, diabetes, obesitas en metabool syndroom.

Hoofd van het onderzoeksteam, hoogleraar Afdeling Urologie in het Medisch Centrum van Rush University, Chicago, Ajay Nera werkte aan de studie van dit probleem in samenwerking met een groep van 20 experts.

Volgens de studie lopen mannen jonger dan 55 jaar met een schending van de erectiele functie het risico op hart- en vaatziekten. Maar de gevaarlijkste zijn jonge mannen na dertig jaar.

Experts zeggen dat bij patiënten met een diagnose van erectiestoornissen, hart- en vaatziekten binnen twee tot vijf jaar kunnen worden opgespoord. Het overwegen van erectiestoornissen als vroeg teken van cardiovasculaire pathologieën biedt een mogelijkheid tot preventie en tijdige medische hulp. "Mannen met deze seksuele aandoening moeten een test ondergaan die de oorzaak van de ziekte zal bepalen. De ziekte kan een gevolg zijn van psychogene of organische disfunctie. In het geval van detectie van psychogene redenen, gaat de patiënt naar een seksuoloog of psychotherapeut. Het belangrijkste doel bij de behandeling van erectiestoornissen is de definitie van de etiologie van de ziekte en de behandeling ervan, en niet de eliminatie van de symptomen van de ziekte, "benadrukt de professor.

Observaties van 500 patiënten toonden aan dat mannen met erectiestoornissen moeten worden onderzocht op testosterondeficiëntie en het metabool syndroom. Wetenschappers zijn van mening dat deze factoren ook de oorzaak van impotentie kunnen zijn. Testosteron is een natuurlijke regulator van mannelijke activiteit in het genitale gebied. Het is dit hormoon dat de erectie, het libido en de ejaculatie stimuleert, en het lage niveau leidt tot een verlies van seksueel verlangen, het vermogen om een orgasme en een normale erectie te krijgen.

Voor de preventie van hart- en vaatziekten en als gevolg van erectiestoornissen, worden artsen geadviseerd om een gezonde levensstijl te leiden en regelmatig een medisch onderzoek te ondergaan.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.