^
A
A
A

Het risico op het ontwikkelen van diabetes hangt af van het gebied waarin u woont

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

19 September 2012, 21:53

Als u in een gebied woont dat geschikt is om te wandelen, heeft dit een positief effect op uw gezondheid, in het bijzonder vermindert het het risico van het ontwikkelen van diabetes.

Zoals het team van wetenschappers van het St. Michael's Hospital en het Institute for Clinical Evaluation Sciences ontdekte, met name immigranten die in de buitenwijken wonen, in afgelegen en onontwikkelde gebieden, lopen een groot risico. Dergelijke gebieden worden gekenmerkt door slecht ontwikkelde en minder goed uitgeruste straten en een kleine bevolkingsdichtheid.

In vergelijking met de inheemse bevolking, die voornamelijk in de gebieden van welgestelde en goed ontwikkelde huisvestingsinfrastructuur leeft, heeft ongeveer 50% van de nieuwkomers de neiging diabetes te ontwikkelen.

"Ondanks het feit dat een van de methoden van preventie van deze ziekte - lichamelijke activiteit, vonden we dat het leefgebied en alles wat een persoon omringt - een belangrijke indicator om het risico te bepalen," - zegt Dr. Gillian Booth, een endocrinoloog en onderzoeker in het St. Michael's Hospital.

Zoals eerdere studies aantonen, is het milieu voor immigranten een van de belangrijkste factoren die het risico op het ontwikkelen van iemands diabetes en andere aan obesitas gerelateerde ziekten kunnen versnellen.

Deze conclusies hebben wetenschappers gemaakt op basis van 10-jarige observaties van bezoekers die zijn geëmigreerd naar Canada.

Een dergelijke dreiging doet zich voor bij de migranten die van het dorp naar de stad verhuisden. Door een gebrek aan lichaamsbeweging en het gebruik van ongezond voedsel, neemt het risico op het ontwikkelen van diabetes en het verkrijgen van overgewicht toe.

Om de gunstigste gebieden te identificeren, hielden wetenschappers rekening met indicatoren als de locatie van winkels, bevolkingsdichtheid, de aanwezigheid van voetgangersgebieden en de structuur van straten.

Volgens deskundigen zijn de gebieden waar het minste aantal voetgangerszones, deels meer uitgerust voor auto's, meestal buitenwijken, gevormd door de spontane groei van steden ten koste van landelijke gebieden.

"Helaas, in de wereld van vandaag, waar de vooruitgang snel vooruit gaat, zijn mensen gestopt met lopen, zelfs voor korte afstanden. En bij het bouwen van gebieden ligt de nadruk vaak niet op voetgangersgebieden en op de handige structuur van straten in het algemeen. We moeten andere prioriteiten stellen - eerst voetgangers, dan fietsers en, last but not least, auto's, "zegt dr. Booth.

Onderzoekers benadrukken dat stedelijke infrastructuur niet de laatste betekenis heeft voor de volksgezondheid.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.