^
A
A
A

Externe gel: een nieuwe behandeling voor epilepsie bij kinderen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 12.03.2022
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

14 December 2021, 09:00

In een niet-gerandomiseerde gecontroleerde studie helpt een nieuw ontwikkeld actueel cannabidiol-gelproduct, wanneer toegevoegd aan complexe anticonvulsieve therapie, de intensiteit van het convulsiesyndroom te verminderen en het welzijn van kinderen die lijden aan epilepsie en convulsieve encefalopathie aanzienlijk te verbeteren.

Convulsieve encefalopathie ontwikkelt zich voornamelijk in de vroege kinderjaren en is opgenomen in de categorie van ernstige epilepsie , samen met het syndroom van Drave, West, Lennox-Gastaut, myoclonisch-atonische epilepsie. Wat betreft cannabidiol, het heeft het vermogen om de neuronale prikkelbaarheid te verminderen en de aanvalsactiviteit te beperken. Het uitvoeren van een open experiment toonde de veiligheid en goede tolerantie van deze component aan bij patiënten met een medicijnresistent type epilepsie.

Medewerkers van het Royal Children's Hospital (Australië, Melbourne) verzamelden ongeveer 50 patiënten van middelbare leeftijd van 10 jaar (46% - meisjes) die leden aan convulsieve encefalopathie. Alle kinderen slikten anti-epileptica (van één tot vier geneesmiddelen) volgens een voorgeschreven medicatieschema.

Na de introductie van de initiële hoeveelheid van het geneesmiddel en titrimetrische analyse gedurende vier weken, kregen de patiënten onderhoudstherapie gedurende meer dan vijf maanden met variërende doseringen. Over het algemeen werd het aanbrengen van de cannabidiol-gel tweemaal per dag herhaald met 125 tot 500 mg en gedurende meer dan zes maanden voortgezet.

De frequentie van epileptische aanvallen werd geanalyseerd bij 46 patiënten. Experts constateerden een daling van de indicator met meer dan 12%.

Aanvankelijk rapporteerden 33 patiënten recidiverende focale troebeling en tonisch-clonische episodes. Gedurende de gehele periode van behandeling en observatie vertoonden beide typen pathologische episodes een positieve reactie op het aanvullende gebruik van het ontwikkelde gelpreparaat.

Familieleden van zieke kinderen merkten ook positieve veranderingen op in socialisatie en interpersoonlijke activiteit: patiënten werden waakzamer, energieker, hun slaap, concentratie en cognitieve vaardigheden verbeterden. Klinische indicatoren van het werk van het cardiovasculaire systeem zijn niet veranderd.

Binnenkort zijn wetenschappers van plan om een dubbelblinde, gerandomiseerde studie uit te voeren met een uitwendig cannabidiol-bevattend gelpreparaat.

Experts verwelkomen de opkomst van een nieuw type behandeling voor zo'n complexe pathologie. Het is het externe gebruik van het medicijn dat extra intriges met zich meebrengt, wat nog niet eerder is gebeurd: anticonvulsieve therapie omvatte orale en parenterale toediening van medicijnen.

De resultaten van het wetenschappelijk werk worden gepubliceerd op de pagina van de JAMA Network Open editie. U kunt meer details vinden door de link te volgen.https://www.medscape.com/viewarticle/958889

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.