^
A
A
A

In Duitsland woedt de epidemie van darminfecties

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

25 May 2011, 23:00

Het is al bekend over 460 gevallen van infectie. Op woensdag bevestigden artsen in de kliniek in Sleeswijk-Holstein dat één patiënt aan deze infectie was overleden. Artsen vermoeden ook dat dezelfde bacterie Escherichia (E.) coli de dood van de andere twee patiënten had kunnen veroorzaken.

Eigenlijk was de veroorzaker van de ziekte al lange tijd bekend. In 1985 werd de eerste epidemie van "hemolytisch-uremisch syndroom", of zoals het de "ziekte van Gasser" wordt genoemd, in Duitsland geregistreerd. Later traden kleine lokale fakkels op. Maar wat gebeurt er nu, volgens de medewerker van het Instituut. Robert Koch, wordt voor het eerst waargenomen.

Ernstige patiënten liggen op intensive care-afdelingen. Velen bevinden zich in coma, anderen hebben een operatie ondergaan om een deel van de dikke darm te verwijderen. De ziekte gaat gepaard met ernstige symptomen - een bloederige ontlasting, bloedarmoede, een vermindering van het gehalte aan rode bloedcellen.

Volgens de gesprekspartner "RG" van het Instituut. Robert Koch, zo'n agressieve soort van deze bacterie is nog niet tegengekomen. De verspreiding is extreem snel. Zeer bezorgd over de leeftijd en het geslacht van de zieken. Eerder waren onder de patiënten voornamelijk kinderen die besmet waren in boerenhuishoudens van kleinvee. Nu zijn het voornamelijk volwassen vrouwen. De incubatietijd van de infectie is van vijf tot zeven dagen.

De meeste gevallen zijn geregistreerd in Noord-Duitsland. In de deelstaat Hamburg zijn ze al meer dan honderd, zoveel samen in de deelstaten Nedersaksen en Bremen. 26 zaken zijn geregistreerd in Frankfurt. Alle zieke geïnfecteerd in de kantines van een van de verzekeringsmaatschappijen. Beide eetzalen zijn al gesloten. Volgens de vertegenwoordiger van het Instituut. Robert Koch, sommige producten kwamen hoogstwaarschijnlijk in de eetkamer uit het noorden van het land.

Momenteel zijn de medewerkers van het instituut op zoek naar de bron van de ziekte. Meestal wordt de ziekteverwekker aangetroffen in de uitwerpselen van dieren - koeien, geiten, paarden. Waar hij in de voedselketen terechtkwam, is een raadsel. Volgens de gesprekspartner "RG" komen deze bacteriën meestal het lichaam binnen via onbewerkt onverwerkt voedsel.

Het enige dat deskundigen van het Instituut zeker kunnen uitsluiten is rauw vlees en melk. De overleden vrouw at bijna geen vlees. De andere patiënten aten voornamelijk groenten en graanproducten.

De ziekteverwekkers kunnen worden overgedragen door normaal contact met mensen die de persoonlijke hygiëne niet volgen en hun handen niet wassen na het bezoek aan het toilet. Specialisten vermoeden ook dat de venter ongewassen mag zijn na het snijden van rauwe vleesborden of keukenmessen. Hoewel de enige maatregel tegen infectie een grondig wassen van handen en keukengerei kan zijn.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.