^
A
A
A

Draadloze technologieën kunnen de gezondheid van mensen en met name van kinderen bedreigen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

24 May 2011, 20:36

De Raad van Europa is van mening dat draadloze technologieën de gezondheid van mensen en met name kinderen kunnen bedreigen.

Draadloze technologieën omvatten mobiele telefoons, draadloze internettoegangstechnologieën WI-FI, kindvolgsystemen en andere. In het rapport van de commissie wordt opgemerkt dat men niet op de oude rake moet stappen (zoals gebeurde met asbest, roken en lood in benzine) en de gevaren van draadloze technologieën verwaarloost.

Sommige wetenschappers zijn van mening dat er geen reden is voor dergelijke maatregelen en dat het stralingsniveau van draadloze technologieën vele malen lager is dan de toegestane normen. Maar houden de effectieve standaarden echt rekening met alle effecten van elektromagnetische straling?

Op dit moment worden de normen voor elektromagnetische effecten bepaald door de warmtestraling. Op een moment dat de elektromagnetische golf de weefsels van het lichaam beïnvloedt, wordt de energie thermisch.

Door de hoeveelheid uitgestraalde warmte en beoordeeld op het effect op het lichaam. Dit is echter nauwelijks genoeg voor evaluatie. De effecten van straling kunnen immers op het cellulaire, moleculaire of subtielere niveau worden gemanifesteerd. En het kunnen belangrijke veranderingen zijn. De huidige normen houden hier geen rekening mee.

Als kinderen dunnere botten van de schedel hebben, is straling een groot gevaar voor kinderen bij het vormen van zenuwweefsel. Daarom moeten kinderen alleen een mobiele telefoon of draadloze technologie gebruiken als dat nodig is en niet lang praten.

Nadat de golf van ouderlijk protest tegen WI-FI-toegangspunten in het Verenigd Koninkrijk voorbij was, werden draadloze technologieën op scholen afgeschaft. Daarna verbeterde het welzijn van de kinderen volgens de verklaring van de ouders.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.