^
A
A
A

De ontwikkeling van gepersonaliseerde geneeskunde staat klaar om meer dan 1 miljoen vrijwilligers te helpen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

05 April 2016, 09:00

De administratie van de president van de Verenigde Staten heeft in samenwerking met het Institute of Health de lancering van nieuwe programma's aangekondigd, waarvan het doel precisiegeneeskunde is. Bij een van de programma's zijn 1 miljoen vrijwilligers betrokken (het is de bedoeling dat het vereiste aantal deelnemers over 3 jaar wordt verzameld).

Het belangrijkste doel van het programma zal zijn om de relatie tussen fysieke activiteit, gezondheid, erfelijkheid en externe impact te controleren.

De president van de Verenigde Staten heeft meer dan een jaar geleden een verklaring afgelegd over het uitvoeren van klinische proeven. Het doel van een dergelijk geneesmiddel is het vinden en ontwikkelen van een persoonlijke benadering van de behandeling, rekening houdend met alle kenmerken van een enkele patiënt. Experts stellen voor om in een enkele database een enorme hoeveelheid gegevens te verzamelen - gezondheidsstatus, levensstijl, erfelijke factoren voor de ontwikkeling van bepaalde ziekten, evenals de status in de samenleving en de economische situatie.

Vanderbilt University zal de programma's uitvoeren, die een subsidie ontvingen voor de eerste fase - een groep deelnemers. Overleg binnen de programma's wordt verzorgd door Verily (voorheen Google Life Sciences).

Dit jaar zullen ongeveer 80 duizend mensen worden uitgenodigd om deel te nemen, waaronder 50 duizend zullen worden geselecteerd via verklaringen die rechtstreeks naar de organisatoren kwamen.

Vermoedelijk zal het in de zomer bekend zijn welke stadia in dit grootschalige onderzoek zullen worden opgenomen. Het is vrij duidelijk dat verschillende medische organisaties zullen worden geselecteerd om de overgebleven vrijwilligers te rekruteren, en er zal een enkel coördinatiecentrum en een biologische bank worden gecreëerd waarin informatie van alle deelnemers (DNA) zal worden opgeslagen.

Het Health Institute is van plan om met medische centra te werken, waarvan de patiënten ook deelnemers aan de studie kunnen worden (vermoedelijk zullen patiënten met beperkte toegang tot medische diensten worden geselecteerd). Daarnaast is het instituut van plan om een speciale commissie te creëren die bedrijven zal betrekken bij het ontwikkelen van speciale apparaten om automatisch informatie over deelnemers te verzamelen en de ethische kant van klinisch onderzoek te bewaken.

Het Ministerie van Veteranenzaken heeft al deelnemers uit het leger geselecteerd die zullen deelnemen aan het DNA-onderzoeksprogramma dat nodig is om persoonlijke benaderingen voor behandeling te ontwikkelen.

Ook is de administratie van de Amerikaanse president, samen met organisaties, waaronder instellingen en patiëntenverenigingen, van plan gepersonaliseerde geneeskunde onder de bevolking te promoten. Sommige medische centra zullen patiënten voorzien van verslagen van specialisten en medische geschiedenis, en de Stanford University is van plan om genetische informatie te publiceren over 80 Amerikanen van Iraanse afkomst die zijn overeengekomen hun eigen DNA te bestuderen.

Volgens voorlopige gegevens zullen de onderzoekskosten dit jaar slechts meer dan $ 120 miljoen bedragen en in de volgende 200 miljoen euro overschrijden. Over het algemeen zal meer dan 1 miljard dollar worden besteed aan de ontwikkeling van precisiemedicijnen. Afgelopen voorjaar werd de lancering van het project om gepersonaliseerde geneeskunde te ontwikkelen $ 3 miljoen uitgegeven, die werd verstrekt door de gouverneur van Californië.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.