^
A
A
A

De gevolgen van het broeikaseffect beginnen zich in het noordpoolgebied te manifesteren

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

15 August 2011, 19:25

De opwarming van de aarde heeft onverwachte gevolgen: het grootste gevaar komt nu van de vuren in de toendra, schrijft Paolo Virtuani in een materiaal dat is gepubliceerd op de website van de krant Corriere della Sera.

"In 2007, de grootste ooit gemeten brand in de arctische toendra in de atmosfeer een hoeveelheid kooldioxide die in de voorgaande 50 jaar opgebouwde was permafrost over de toendra. De brand vond plaats in de regio Anaktuvuk rivier, in de buurt van de bergrug Brooks in het noorden van Alaska. Het vuur bij Anaktuvuk veranderde in een asgebied met een oppervlakte van 1039 vierkante kilometer, 2,3 miljoen ton koolstof viel in de atmosfeer ", schrijft de krant.

"De gevolgen van de opwarming van de aarde beginnen te verschijnen in steeds meer noordelijke breedtegraden van de planeet. De grootste zorg is het smelten van de permafrost. Maar het belangrijkste is dat niet het smelten van de grond wordt zacht en gryazepodobnoy en gebouwen opgetrokken in dergelijke zones verliezen hun stabiliteit. De meeste klimatologen zorg dat permafrost toendra duizenden in de vorm van ijs accumuleren grote hoeveelheden koolstof en methaan, die vrijkomen bij het smelten in de atmosfeer. Methaan als broeikasgas, tienvoudige gevaar . Ze koolmonoxide Met opwarming van de aarde, in aanvulling op de release van deze gassen, serieus verhoogt het risico van brand, zoals in 2007 in Alaska "- de auteur van het artikel.

"Het effect van branden is weinig onderzocht in het fragiele ecosysteem van de toendra. Maar Arctic zomers worden steeds langer en droog. Het vuur in de buurt van Anaktuvuk opgetreden als gevolg van bliksem. Aangenomen wordt dat het vuur zo'n vochtige grond ontstaan als smeltende permafrost, moet snel uit te gaan. Maar de zomer van 2007, volgens een studie gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature, was bijzonder droog, het vuur is niet vervaagd en verder te verspreiden voor weken tot harde wind ook woeien de vlammen niet meer in september. "zulke sterke branden en rkticheskoy toendra werd niet waargenomen 10 duizend jaar", - zei Michelle Mack van de Universiteit van Florida Gezien het grote gebied bezet door toendra in het noordelijk halfrond, een studie gepubliceerd in Nature, voor de eerste keer aan de alarmbel over ecologische bom, die een brand op de toendra kunnen zijn .. Volgens wetenschappers kunnen de uitstoot van broeikasgassen in de atmosfeer als gevolg van dergelijke branden de uitstoot van geïndustrialiseerde en ontwikkelingslanden vele malen overschrijden, "aldus het artikel.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.