^
A
A
A

Britse mannen wogen gemiddeld 14 kilo over 14 jaar

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

09 January 2011, 20:13

Mannen in Groot-Brittannië hebben in 14 jaar gemiddeld acht kilo gewogen, meldt Sky News. Deze gegevens werden verkregen in een onderzoek uitgevoerd door een team van specialisten onder leiding van Peter Scarborough van de universiteit van Oxford. Een rapport over hun werk is gepubliceerd in het tijdschrift British Journal of Nutrition. De Scarborough-groep berekende de gemiddelde toename van het gewicht van de inwoners van het Verenigd Koninkrijk voor de periode van 1986 tot 2000. Volgens de studie steeg het gewicht van Britse mannen met 7,7 kilogram. De Britten herstelden op hun beurt gemiddeld 5,4 kilogram. Wetenschappers analyseerden ook de calorie-inname van voedsel geconsumeerd door de Britten in de opgegeven periode. Op basis van de verkregen gegevens berekenden zij de verwachte toename van het gewicht van de mannelijke en vrouwelijke bevolking van het land. De onderzoekers ontdekten dat, in overeenstemming met de toename van de hoeveelheid energie geconsumeerd door voedsel, de Britten gemiddeld 4.7 kilogram moesten wegen. Tegelijkertijd zou het gemiddelde gewicht van Britse vrouwen toenemen met 6,4 kilogram. Volgens Scarborough suggereren de bevindingen dat de oorzaak van mannelijke obesitas in het VK niet alleen de meer calorieën is die ze consumeren, maar ook het gebrek aan fysieke activiteit. Volgens de National Health Service of Great Britain is 24 procent van de Britse mannen en 25 procent van de vrouwen zwaarlijvig. Overgewicht is 32 procent Britten en 42 procent van de mannelijke bewoners.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.