^
A
A
A

Avocado's, bananen, aardbeien intensiveren het werk van de hersenen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

17 May 2011, 07:55

Britse voedingsdeskundigen hebben een lijst met voedingsmiddelen ontwikkeld om de hersenen te activeren. Deze producten adviseren ze vooral mensen die zich bezighouden met intellectueel werk. Dus, in de eerste plaats is omega-3 vetzuur.

Onderzoek heeft aangetoond dat de reactie van zenuwcellen op binnenkomende informatie precies het gevolg is van dit zuur, dat in grote hoeveelheden voorkomt in sardines, zalm en makreel. "Charge" de hersenen energie helpt peulvruchten, en in het bijzonder linzen, deskundigen adviseren. Bananen hebben ook een unieke eigenschap. Ze verminderen de elektromagnetische activiteit van de hersenen. 

Dientengevolge, voelt een persoon kalm. Maar vóór een belangrijke vergadering kunt u runderlever eten, waarin een hoog gehalte aan ijzer zit. Dit zal de effectiviteit van mentaal werk vergroten, waardoor de beweging van bloed in de hersenhelften wordt versneld. Liefhebbers van aardbeien, frambozen, aalbessen hadden geluk. In deze bessen vonden wetenschappers hoge niveaus van vitamine C en antioxidanten, die de zenuwuiteinden activeren en een vrolijke stemming creëren.

Omgaan met vermoeidheid en stress zal helpen en zeevruchten zoals oesters, kreeften, garnalen ten koste van vitamine B12. Gewone kippeneieren zijn een universeel product. Het is rijk aan lecithine en fosfolipiden, ondersteunt de membranen van hersencellen, helpt de doorgang van signalen door de zenuwuiteinden van cellen. Dit verhoogt de efficiëntie van de hersenen. Om het geheugen te versterken, zullen spinazie en bladsalades, die de zenuwcellen positief zullen beïnvloeden als gevolg van vitamine B9, helpen.

Het is mogelijk om de hyperactiviteit van de hersenen te verwijderen met behulp van pure chocolade. Het kalmeert de hersencentra, roept een gevoel van plezier op, stimuleert positieve gedachten en zorgt voor een goed humeur. De laatste slag is avocado. Deze vrucht onderscheidt zich door het gehalte aan vitamine E en het vermogen om hersencellen te verjongen.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.