^

Gezondheid

Wax van genitale wratten

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 09.08.2022
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Een zalf van genitale wratten is een medicijn dat u in staat stelt zich te ontdoen van een huidafwijking en pijnlijke gevoelens. Overweeg de kenmerken van de behandeling van genitale wratten met smeersel, de meest populaire medicijnen en het principe van hun werking.

Zalf wordt gebruikt voor immunomodulerende en conservatieve antivirale behandeling. Tot op heden zijn er verschillende smeersels die effectief zijn bij de behandeling van genitale wratten. Het effect van dergelijke geneesmiddelen is gericht op het onderdrukken van de vitale activiteit van het menselijke papillomavirus en het herstel van het immuunsysteem, wat leidt tot de vernietiging van papillomen zonder hun cauterisatie en operatieve verwijdering.

Condylomen (wratten) - dit is niet alleen een defect op de huid, het zijn de huidformaties die verschijnen wanneer het papillomavirus het lichaam binnenkomt. Het gebruik van zalf kan de groei van het epitheel elimineren, wat het belangrijkste huiddefect is. Maar behandel papillomen met smeersel alleen na overleg met een gekwalificeerde dermatoloog. De arts zal een zalf kiezen die de huidlaesies zal elimineren en het lichaam niet zal beschadigen.

 • Effectieve smeersel van genitale wratten beïnvloedt niet alleen het veranderde weefsel, maar ook de virale cellen, waardoor hun voortplanting wordt voorkomen.
 • Zalf mag de toestand van het uiterlijk van de patiënt niet verslechteren, littekens achterlaten en sporen achterlaten, dat wil zeggen, niet waarneembaar zijn voor zowel kortdurend als langdurig gebruik.
 • Voor een complexe behandeling van papilloma's geldt niet alleen zalf, maar ook een aantal andere antivirale geneesmiddelen die het herstelproces versnellen.
 • Het aanbrengen van smeersel van genitale wratten is nodig om te onthouden over de regelmaat van medische procedures en de juiste hygiëne van de aangetaste huid.

Indicaties voor gebruik

Indicaties voor het gebruik van zalf van genitale wratten zijn gebaseerd op de medicinale eigenschappen van het medicijn en zijn actieve ingrediënten. Maar vergeet niet dat u liniment alleen kunt gebruiken na overleg met een arts. De behoefte aan medische zorg wordt gerechtvaardigd door het feit dat elk specifiek geval van behandeling met papillomen rechtstreeks afhangt van de aard van het pathologische proces en de oorzaken van het verschijnen van huidgroei. Een zalf van genitale wratten wordt gebruikt om huidveranderingen te vernietigen en cellen te vernietigen die HPV in hun genoom hebben. Het medicijn heeft een therapeutisch effect en blokkeert de reproductie van de cellen van de ziekteverwekker.

Tot op heden heeft de farmaceutische markt veel zalven die worden gebruikt voor het verwijderen van eventuele huidlaesies die worden veroorzaakt door het menselijke papillomavirus. Typisch, wanneer papillomas-patiënten worden aanbevolen om smeersels op basis van chinolonen (salicylzuur, oxolinezuur) te gebruiken. Maar het gebruik van deze medicijnen vereist speciale zorg, want als u in gezonde delen van de huid komt, kan de zalf brandwonden veroorzaken.

De belangrijkste indicaties voor het gebruik van zalf van genitale wratten zijn de behandeling en preventie van huidaggregaties veroorzaakt door HPV. Liniment wordt gebruikt voor recidieven van de ziekte met de eerste symptomatologie van genitale wratten. Als salicylzuur-gebaseerde zalven worden gebruikt voor de behandeling, dan is het geschikt voor het verwijderen van papillomen op het lichaam, maar niet voor de geslachtsdelen, het gezicht of de slijmvliezen. Bij de behandeling van genitale wratten wordt professionele behandeling in klinische settings aanbevolen. Dit minimaliseert de schade veroorzaakt door de actieve substantie van het smeersel van gezonde huidgebieden.

Vorm van probleem

De vorm van afgifte voor de behandeling van genitale wratten hangt af van het type huidgroei en de locatie van hun lokalisatie. Met een alomvattende benadering van de behandeling worden preparaten met verschillende vormen, zoals tabletten, zalven en zelfs oplossingen, gebruikt. Geneesmiddelen voor behandeling met capillair worden afgegeven in de vorm van injecties voor intraveneuze toediening, oplossingen voor kompressen en verbanden, gels, crèmes, smeersels. Ook zijn er sprays van condylomas, tincturen en drops voor inname.

De dermatoloog benoemt na de benoeming de meest geschikte vorm van afgifte, waarbij de nadruk ligt op de individuele kenmerken van het beloop van de ziekte. Wanneer er geslachten op de geslachtsorganen zijn, kunnen ze de vaginale zetpil en zetpillen gebruiken. De effectiviteit van de behandeling hangt grotendeels af van de keuze van de vorm van het medicijn.

trusted-source[1], [2], [3]

Farmacodynamiek

Farmakodinamika zalf van genitale wratten maakt het mogelijk om te leren over de processen die optreden met het medicijn na toepassing op de huid. Overweeg de farmacodynamiek van lokale agentia voor de behandeling van papillomavirus in het voorbeeld van Panavir.

Het medicijn is een polysacharide met hoog molecuulgewicht met immunomodulerende en antivirale eigenschappen. De werking van smeersel is gebaseerd op de remming van de synthese van virale eiwitten. Panavir bevordert de inductie van leukocyteninterferon en verhoogt de niet-specifieke weerstand van het lichaam. Heeft geen mutagene, carcinogene, embryotoxische of allergische eigenschappen.

Farmacokinetiek

De farmacokinetiek van zalf van genitale wratten wordt vertegenwoordigd door de processen van distributie, absorptie en metabolisme van het medicijn. Overweeg de farmacokinetiek van Panavir. Het smeersel bevat Solanum tuberosum-extract, dat het belangrijkste actieve bestanddeel van het preparaat is. Na aanbrengen op de huid wordt de zalf snel opgenomen, dat wil zeggen, het heeft een goede absorptie. Dit veroorzaakt de vernietiging van virale cellen en vecht met het cosmetische defect van papillomavirus.

Een kleine hoeveelheid van het medicijn komt in de systemische circulatie en wordt zonder uitstel uitgescheiden door de darmen en de nieren van het lichaam. Heeft een analgetisch en ontstekingsremmend effect, waardoor je onaangename symptomen van papilloma's kunt verwijderen, die jeuk kunnen veroorzaken en de huid kunnen verbranden op groeiplaatsen.

Zalf van genitale wratten

Zalf van genitale wratten wordt gebruikt om kleine uitgroeiingen in het lichaam te behandelen. De eigenaardigheid van genitale wratten is dat ze niet alleen ontstaan op het lichaam, maar ook in de mond, op de geslachtsorganen en in de anus. De ziekte treedt op als gevolg van HPV - het humaan papillomavirus. Genitale wratten of genitale wratten komen heel vaak voor bij vrouwen op de kleine schaamlippen en in de vagina. In zeldzame gevallen verschijnen er zwellingen in de anus en zelfs in de baarmoederhals. Bij mannen verschijnen gezwellen op de kop van de penis, op de voorhuid en het hoofdstel, in de lies, de billen en de dijen.

Behandeling van genitale wratten heeft een aantal kenmerken:

 • Het lichaam produceert geen permanente immuniteit tegen papillomavirussen, wat betekent dat als de infectie terugkeert, de gezwellen weer verschijnen.
 • Bij 30-40% van de patiënten die zijn behandeld en volledig zijn verwijderd door papillomen, vindt terugval plaats. Daarom is het naast de hoofdbehandelingskuur verplicht om antirecessie-therapie toe te passen

De behandeling van genitale wratten wordt afgehandeld door de dermatoveneroloog, hij is degene die effectieve medicijnen selecteert die helpen de huid te verwijderen. Voor de behandeling van papilloma's maakt een arts een grafiek die kan omvatten:

 • Lokaal gebruik van antivirale zalven voor toepassing op het getroffen gebied. Chemotherapeutische geneesmiddelen worden gebruikt voor de behandeling: Solkoderm en Polophyllotoxine. Als smeersel thuis wordt gebruikt, dan moet dit met uiterste voorzichtigheid worden gedaan, omdat het gebruik van geneesmiddelen grove littekens kan veroorzaken.
 • Naast zalven worden voor de behandeling van genitale wratten ook getargete antivirale geneesmiddelen gebruikt: Alpizarin, Likopid. Toegegeven, deze medicijnen worden alleen aan patiënten voorgeschreven met meerdere en grote papillomen.
 • Genitale wratten worden behandeld met immunomodulatoren - Galavit, Immunofan, Cycloferon. Als de gezwellen erg groot zijn, wordt chirurgische verwijdering uitgevoerd voor verwijdering: excisie, laser-moxibustie, cryodestructie.
 • Bij het behandelen van genitale wratten bij zwangere vrouwen, zijn smeersels, net als andere geneesmiddelen, alleen toegestaan in het eerste trimester. Gebruik hiervoor Solkoderm of Interferon.

Namen van zalven voor condylomata

De namen van zalven voor condylomata moeten bekend zijn bij elke patiënt die deze ziekte heeft gehad. Maar voordat je naar de apotheek gaat, is het de moeite waard om te weten dat de medicijnen moeten worden voorgeschreven door de behandelende arts, na een volledig onderzoek en diagnose van de ziekte. De arts moet de patiënt vertrouwd maken met de regels voor het gebruik van zalf van genitale wratten en de patiënt moet de instructie gebruiken. Als genitale wratten behandeld worden in een zone die ontoegankelijk is voor zelfverwijdering, wordt het smeersel aangebracht op de aangetaste delen van het lichaam in een ziekenhuisomgeving.

Elk smeersel is gecontraïndiceerd voor zelfgebruik om intranasale, intra-urethrale en intravaginale papilloma's te verwijderen. Met speciale zorg en alleen onder toezicht van een arts wordt liniment gebruikt om mensen onder de 18 jaar en zwangere vrouwen te behandelen. Beschouw de meest populaire namen voor zalven voor condylomata.

Bereidingen van podophylline (Podophyllum)

Podofilline is een cytostatisch medicijn met plantenextracten. Het gebruik van smeersel veroorzaakt papillomasnecrose, maar vernietigt het papillomavirus niet. Geneesmiddelen van deze groep worden gebruikt voor de behandeling van genitale wratten.

Kondiloks 0,5%

Gel voor het verwijderen van condylomas, is verkrijgbaar met een plastic applicator voor gemakkelijke toepassing op de huid. Het geneesmiddel wordt drie dagen lang gebruikt, tweemaal per dag op de huid. Als u hervalt met condylomie, wordt een tweede behandelingskuur aanbevolen.

Allara 5%

Liniment wordt een dunne laag op de huid aangebracht met condylomas. Het verloop van de behandeling duurt tot het uitsterven verdwijnt, maar niet meer dan 16 weken. De stof wordt driemaal per week op de huid aangebracht.

Bereidingen van blauwe catechines (Sinecatechins)

Sinecatehin is een extract van groene theebladeren, met antivirale, antioxiderende en immunostimulerende effecten op de laesies.

Weerwolf 15%

Pas drie keer per dag op de huid toe, totdat de papillom volledig verdwijnt. Raadpleeg een dermatoloog voordat u de zalf gebruikt. Het geneesmiddel kan worden gebruikt om genitale wratten te behandelen.

Haladerm

Het medicijn heeft de vorm van een gel voor de behandeling van huidschade. Galaderm is effectief in zowel condylomata en andere huidgroei. Het geneesmiddel wordt gedurende een maand 2-3 keer per dag op de beschadigde huid aangebracht. De belangrijkste contra-indicatie voor het gebruik van het medicijn is een verhoogde gevoeligheid voor de componenten. Langdurig gebruik van smeersel kan allergische reacties veroorzaken. Het wordt alleen op recept vrijgegeven.

Meer lezen

Antivirale zalf met schimmelwerende en bacteriostatische werking. Effectief bij de behandeling van parasitaire schimmelziekten, met papillomen en candidiasis. Zalf wordt 1-3 keer per dag gedurende een maand op laesies aangebracht. Bij langdurig gebruik veroorzaakt het geneesmiddel roodheid van de huid en verbranding. Gecontra-indiceerd voor gebruik tijdens de zwangerschap, met telangiëctasieën en hirsutisme.

Panavir

Geneesmiddel met uitgesproken virostatische werking. De samenstelling omvat een aantal plantaardige componenten: gezuiverd extract van Solanum tuberosum en biologisch actieve stoffen. Wijs voor de behandeling van infectieuze en inflammatoire laesies van de huid en slijmvliezen. Effectief met condylomata, papilloma's, genitale en orale herpes. De zalf wordt 7-10 dagen uitwendig gebruikt. Bijwerkingen van Panavir manifesteren zich in de vorm van allergische reacties. Het medicijn is gecontra-indiceerd om te gebruiken bij individuele intolerantie voor de bestanddelen van het medicijn. Panavir wordt vrijgegeven in de vorm van een zalf, een gel, een oplossing voor uitwendig gebruik en injecties.

Oksolin

Oksolinovaya-zalf heeft een hoge antivirale activiteit. Liniment wordt gebruikt voor de behandeling van genitale wratten, bevochtigende huiduitslag, gordelroos en blaarvorming. Duur van het medicijn van 3-4 weken, het smeersel wordt 2-3 keer per dag aangebracht op de beschadigde huidgebieden. Oxolin kan een brandend gevoel veroorzaken. Het is gecontra-indiceerd om overgevoeligheid voor de componenten toe te passen.

Salicylzuurzalf

Zalf voor uitwendig gebruik, heeft een antiseptische, ontstekingsremmende, keratolytische werking. Liniment wordt gebruikt voor de behandeling van papilloma's, wratten, psoriasis, ichthyosis, eczeem, olieachtige seborrhea, pityriasis en andere huidlaesies. Het is gecontraïndiceerd om te gebruiken bij intolerantie voor de bestanddelen van het geneesmiddel, bij nierfalen en de zuigelingenleeftijd van patiënten. Salicylzuurzalf veroorzaakt bijwerkingen in de vorm van allergische reacties, jeuk, verbranding en roodheid van de huid. Het wordt alleen gebruikt voor het voorschrift van de arts.

Oksolinovaya zalf met condylomata

Oksolinovaya zalf met condylomata is effectief bij de behandeling van virale huidziekten. Het is een effectief antiviraal middel voor uitwendig gebruik. De werkzame stof - oxoline, heeft een hoge activiteit bij de behandeling van virussen verspreid door druppels in de lucht.

 • Effectief bij de behandeling en preventie van HPV, ARVI, herpes, psoriasis, beroving, adenovirus. Het gebruik van smeersel vertraagt de reproductie van de virale infectie en blokkeert de ontstekingsprocessen.
 • Het medicijn heeft vrijwel geen bijwerkingen, veroorzaakt in zeldzame gevallen verbranding en jeuk. Heeft een breed werkingsspectrum en is actief tegen een groot aantal infecties en virussen. De belangrijkste werkzame stof helpt de externe symptomen van condyloma te bestrijden, maar vernietigt het virus niet.
 • Breng zalf aan op advies van een arts, in de regel wordt het geneesmiddel aangebracht op beschadigde delen van het lichaam en op elkaar gelegd waspapier. Een vergelijkbare procedure wordt binnen een maand uitgevoerd om een therapeutisch effect te bereiken.
 • Het wordt met de nodige voorzichtigheid gebruikt voor de behandeling van papillomen bij zwangere vrouwen en bij kinderen. Liniment wordt afgegeven volgens het voorschrift van de arts, speciale aandacht moet worden besteed aan de bewaarvoorschriften, omdat de geneeskrachtige eigenschappen hiervan afhankelijk zijn.

Zalf Wifefer van condylomas

Wyferon-zalf van genitale wratten is een remedie voor de behandeling van papillomavirusinfecties. Viferon is een complex medicijn dat ascorbinezuur en humaan interferon recombinant alfa-2 bevat. Het heeft antivirale, antiproliferatieve en immunomodulerende eigenschappen. De bijzonderheid van het medicijn is dat Viferon zelfs bij langdurig gebruik geen antilichamen vormt, die de actieve stoffen ervan neutraliseren. Viferon wordt vrijgegeven in de vorm van zalven en zetpillen voor rectale toediening.

 • Zalf wordt gebruikt voor de behandeling van herpetische laesies van de slijmvliezen en de huid, met eventuele manifestaties van papillomavirusinfecties. Het medicijn is effectief bij de behandeling van legatoïde papulosis, vulgaire wratten en genitale wratten.
 • Viferon wordt 3-4 keer per dag een dunne laag op condyloma's aangebracht. Duur van de behandeling is individueel voor elke patiënt en varieert van 5-7 dagen.
 • Bijwerkingen manifesteren zich in de vorm van huidallergische reacties, jeuk, urticaria en gaan door tot 72 uur na het stoppen van het medicijn.
 • Zalf is gecontra-indiceerd om te gebruiken bij individuele intolerantie van zijn componenten. Aangezien het smeersel een lage systemische absorptie heeft, is het toegestaan het te gebruiken voor de behandeling van papilloma's tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Condylm zalf voor het verwijderen van condylomas

Condylm zalf voor de verwijdering van condylomas wordt gebruikt om huidgroei te elimineren die optreedt als gevolg van papillomavirus. Bestrijdt effectief met cutane manifestaties van de ziekte, zowel op de slijmvliezen als op elk deel van het lichaam. Het medicijn veroorzaakt de dood van virale cellen en bestrijdt effectief het virus in het lichaam. Als het smeersel wordt gebruikt bij de complexe behandeling van papillomavirus, samen met getabletteerde geneesmiddelen, oplossingen en injecties, kan het virus gedurende een lange tijd worden weggegooid.

Condylom is effectief als profylactisch voor recidieven van de ziekte. Gebruik het product met uiterste voorzichtigheid, pas het alleen toe op beschadigde delen van de huid, vermijd contact met een gezonde huid, omdat de zalf brandwonden kan veroorzaken of littekens kan achterlaten. Toepassen Condil wordt aanbevolen na raadpleging van een dermatoloog en het opstellen van een behandelingsregime. Het medicijn wordt alleen op medisch recept verstrekt.

trusted-source[12]

Bonofotton zalf van genitale wratten

Bonafton van genitale wratten heeft een antiviraal effect en is actief tegen papillomavirus, adenovirus en herpes simplex-virus. Het medicijn wordt gebruikt voor de behandeling van papilloma's, waaronder acuminaire, herpetische keratitis, genitale herpes, virale aandoeningen van de huid en slijmvliezen.

Zalf wordt gebruikt voor de benoeming van een arts, volgens het behandelingsregime van de dermatoloog. In de regel wordt het geneesmiddel gedurende 14-20 dagen 3-5 maal per dag op laesies aangebracht. Wanneer de wratten zijn geïnfecteerd met slijmvliezen, duurt de behandeling tot het noodzakelijke therapeutische effect is verkregen. Veroorzaakt allergische reacties die optreden nadat het medicijn is stopgezet. Bonafton is gecontra-indiceerd om te gebruiken met een verhoogde gevoeligheid voor de componenten van het geneesmiddel en tijdens de zwangerschap.

trusted-source[13], [14], [15]

Dosering en toediening

De wijze van aanbrengen en de dosis zalf voor de behandeling van genitale wratten worden voor elke patiënt afzonderlijk gekozen door een dermatoloog. De arts voert screening en diagnose uit en neemt tests op om de kenmerken van HPV te bepalen, wat zal helpen bij het kiezen van het meest effectieve smeersel.

Meestal wordt de zalf 2-5 keer aangebracht in de klop op de aangetaste huidgebieden gedurende 3-10 dagen. Sommige geneesmiddelen moeten slechts een paar keer per week worden aangebracht, voornamelijk is het een zalf voor moxibustion en verwijdering van papilloma's. Het niet naleven van de aanbeveling met betrekking tot de dosering en de duur van het gebruik van het geneesmiddel leidt tot ongewenste reacties.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20], [21], [22]

Gebruik tijdens zwangerschap

Gebruik van zalf van genitale wratten tijdens de zwangerschap is alleen mogelijk na toestemming van de arts. Het is de dermatoloog die de veiligste en meest effectieve medicatie kiest die helpt condylomen te verwijderen en de moeder en het ongeboren kind niet schaadt. Bij registratie tijdens de zwangerschap geven alle vrouwen een aantal tests, waaronder HPV-analyse. Volgens de resultaten van de tests, die de activiteit van het pathologische proces en de klinische symptomen van papillomen aantonen, voert de arts diagnostiek uit en beslist over de behandeling. De behandeling kan worden uitgesteld voor de postpartumperiode of worden doorgebracht tijdens de zwangerschap.

Papilloma's hebben geen negatief effect op het ongeboren kind, maar de behandeling kan een aantal bijwerkingen veroorzaken. Dat is de reden waarom de meeste artsen genitale wratten tijdens de zwangerschap niet behandelen. Maar als de gezwellen pijnlijke sensaties geven, krijgt de vrouw speciale smeersels. Meestal wordt de behandeling uitgevoerd in het eerste trimester van de zwangerschap, maar kan ook later optreden. Gebruik voor de behandeling dergelijke middelen voor lokale toepassing: Viferon, Acyclovir, Genferon, Oxolin-zalf, Solkoderm.

Bijzondere aandacht tijdens de zwangerschap is vereist genitale wratten op de geslachtsorganen, omdat ze een gevaar vormen voor zowel de moeder als haar toekomstige baby. In zeldzame gevallen groeien condylomen zo sterk dat ze het normale geboorteproces verstoren. Als ze niet worden behandeld, dan zullen bij de geboorte, op het moment dat de baarmoederhals wordt geopend, de papillomen barsten, ernstige pijn, bloedingen en mogelijke infectie van de baby veroorzaken. In de regel krijgt een vrouw met genitale wratten een keizersnede.

 • Als de papillomen niet in de vagina zijn, vormen ze geen speciaal risico voor het kind. Maar de aanwezigheid van HPV in de moeder kan verzwakte immuniteit in het kind veroorzaken en tot ongewenste gevolgen leiden, zowel voor de moeder als voor haar baby.
 • Gebruik voor de behandeling en verwijdering van papilloma's tijdens de zwangerschap externe oplossingen van zalven, die geen salicylaten bevatten, omdat de stof de ontwikkeling van het kind nadelig beïnvloedt.
 • In genitale wratten kunnen, naast zalven, chirurgische methoden, laserverwijdering of cryodestructie worden gebruikt. De behandelingsmethode wordt gekozen door de arts.
 • Een verplichte voorwaarde voor de behandeling van papilloma's tijdens de zwangerschap is een toename van de beschermende eigenschappen van het immuunsysteem. Een vrouw krijgt complexen van vitaminen en mineralen voorgeschreven om de normale werking van alle lichaamssystemen te behouden.

Contra-indicaties voor gebruik

Contra-indicaties voor het gebruik van zalven van genitale wratten zijn afhankelijk van de actieve bestanddelen van het geneesmiddel en de individuele kenmerken van het lichaam van de patiënt. Sommige smeersels zijn gecontra-indiceerd bij de behandeling van kinderen jonger dan zeven jaar, met allergische reacties, tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Bij het gebruik van smeersel moet speciale aandacht worden besteed aan het feit dat het niet mag worden aangebracht op pigment naevi en niet om gevoelige slijmvliezen te bereiken. Behandeld met zalf van papilloma's wordt niet aanbevolen om met pleister of verband te plakken. Als de zalf van genitale wratten chemische brandwonden veroorzaakt, moet de wond worden behandeld met een antisepticum en worden behandeld met een wondgenezend middel.

De zalf van genitale wratten is gecontra-indiceerd om te gebruiken zonder de benoeming van een dermatoloog en met individuele intolerantie voor de bestanddelen van het geneesmiddel. Misbruik het medicijn niet en gebruik smeersel langer dan de aanbevolen tijd, omdat dit allergische reacties kan veroorzaken. Vergeet ook niet dat de verkeerde behandeling of het gebruik van zalven zonder toestemming van een arts de degeneratie van papillomen in kwaadaardige tumoren kan veroorzaken.

trusted-source[4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Bijwerkingen

Bijwerkingen van zalf van genitale wratten kunnen optreden in de aanwezigheid van contra-indicaties voor het gebruik van het geneesmiddel en overgevoeligheid voor de componenten van het medicijn. Omdat smeersel een plaatselijke toepassing is, manifesteren zich bijwerkingen als lokale reacties.

Zalf veroorzaakt roodheid van de huid, lichte pijn, ulceratie van het epithelium van de papillomen, zwelling, verbranding en jeuk. Alle bijwerkingen verdwijnen zonder symptomatische behandeling 72 uur na het stoppen van het geneesmiddel. Aangezien het smeersel een lage absorptie heeft en de systemische circulatie in zeer kleine doses bereikt, veroorzaken lokale remedies geen bijwerkingen van andere organen en systemen.

Overdosis

Overdosering van de zalf voor de behandeling van genitale wratten treedt op als het doseringsregime en de toepassingsregels niet werden gevolgd toen het medicijn werd gebruikt. Hoge doses voor lokaal gebruik veroorzaken huidallergische reacties, jeuk, branderig gevoel en pijnlijke gevoelens. Wanneer een dergelijk symptoom optreedt, wordt het aanbevolen om de getroffen delen van de huid met zeep te wassen, de dosering van de zalf te verminderen of te stoppen met het gebruik ervan. Als het smeersel per ongeluk naar binnen is gekomen, is het noodzakelijk om de maag te spoelen en medische hulp in te roepen.

Interacties met andere geneesmiddelen

De interactie van zalf met condyloma met andere geneesmiddelen hangt af van de samenstelling van het medicijn. Aldus leidt de interactie van bepaalde actieve stoffen van verschillende smeersels met HPV tot ongecontroleerde bijwerkingen. Het is verboden om tegelijkertijd meerdere geneesmiddelen op één getroffen deel van de huid aan te brengen, omdat dit een allergische reactie veroorzaakt.

Als de behandeling van papilloma's wordt uitgevoerd door verschillende zalven, is het noodzakelijk om het tijdsinterval te observeren, zodat elk medicijn de tijd heeft om zijn therapeutische effect uit te oefenen. Bij het opstellen van een behandelingsprogramma selecteert een dermatoloog die medicijnen die niet leiden tot nevenreacties of symptomen van een overdosis.

Opslagcondities

Voorwaarden voor het opslaan van zalf van genitale wratten worden bepaald door de medicinale eigenschappen van het medicijn. Dus, bij onjuiste opslag bederft de zalf, verliest het zijn therapeutische eigenschappen en kan het leiden tot ongecontroleerde bijwerkingen.

Zalf moet worden bewaard op een droge, donkere plaats, buiten het bereik van kinderen en zonlicht. Er moet speciale aandacht worden besteed aan het temperatuurregime. De ideale bewaartemperatuur is van 10 tot 25 ° C, het is verboden om de zalf in te vriezen, omdat dit de kwaliteit van de zalf doet verslechteren.

Vervaldatum

Houdbaarheid van de zalf is te zien op het geneesmiddelpakket. Gemiddeld is de houdbaarheid 24 tot 48 maanden en is afhankelijk van de bewaarvoorschriften van het geneesmiddel. Niet gebruiken na de vervaldatum, omdat dit kan leiden tot ongecontroleerde bijwerkingen.

De zalf van genitale wratten is een lokale behandeling die op effectieve wijze de groei van de huid wegneemt, maar niet vecht met HPV. Dat is de reden waarom de behandeling van papilloma's met sommige zalven tot een terugval van de ziekte leidt. Gebruik smeersel alleen op voorschrift van de arts, omdat zelfbehandeling gevaarlijk is.

Aandacht!

Om de perceptie van informatie te vereenvoudigen, werd deze instructie voor het gebruik van het medicijn "Wax van genitale wratten" vertaald en gepresenteerd in een speciale vorm op basis van de officiële instructies voor medisch gebruik van het medicijn. Lees vóór gebruik de annotatie die rechtstreeks naar de medicatie is gekomen.

Beschrijving verstrekt voor informatieve doeleinden en is geen handleiding voor zelfgenezing. De behoefte aan dit medicijn, het doel van het behandelingsregime, de methoden en dosering van het medicijn wordt uitsluitend bepaald door de behandelende arts. Zelfmedicatie is gevaarlijk voor je gezondheid.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.