Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Tand pijn pillen

Medisch expert van het artikel

Mondarts, tandarts
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 24.06.2018

Soms sterke kiespijn is niet mogelijk om onmiddellijk contact op met een tandarts (vakantie of in het weekend, 's nachts, enz.) En in deze situatie om de tablet kiespijn, waardoor de intensiteit van de pijn aanzienlijk vermindert te helpen, en in sommige gevallen volledig te elimineren.

Het is echter de moeite waard eraan te denken dat medicijnen tijdelijk adjuvans zijn voordat u een tandarts kunt bezoeken. Bij afwezigheid van deskundige zorg kan de tandheelkunde op elk moment terugkeren, de ontsteking kan toenemen en ettervorming kan optreden, in welk geval de pijnstilling niet effectief zal zijn.

Bovendien hebben alle pijnstillers niet alleen invloed op de getroffen haard, maar ook op andere inwendige organen. Daarom bevelen deskundigen aan dat wanneer milde pijn geen tabletten wordt gebruikt en proberen het ongemak te verminderen met spoelingen, kompressen, enz.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Tabletten van kiespijn tijdens zwangerschap

Kiespijn tijdens de zwangerschap is heel gebruikelijk, maar om drugs te gebruiken tijdens deze periode met grote zorg, vooral pijnstillers, omdat bijna alle van hen zijn in staat om door te dringen via de placenta en afhankelijk van de concentratie in het bloed en de duur van de zwangerschap kan de ontwikkeling van de foetus te verstoren.

Als een zwangere vrouw kiespijn heeft, zijn de belangrijkste middelen om de aandoening te verlichten geen pillen voor kiespijn, maar alternatieve methoden (spoelen, samenpersen). Als de pijn erg hevig is, kun je een pil paracetamol drinken.

Ook tijdens de zwangerschap is het toegestaan om sommige andere medicijnen met een sterke dentgia te nemen.

Ibuprofen is een medicijn met een vrij sterk analgetisch effect. Bij hevige pijn kun je één pil drinken, als de pijn niet wegebt, kun je na vier uur nog een pil drinken.

Spazmolgon, analgin, no-shpa, baralgin zijn pijnstillers die kunnen worden ingenomen tijdens de zwangerschap met ernstige kiespijn (niet meer dan twee tabletten).

Van bijzonder belang is de duur van de zwangerschap, die dentgia bleek. In de eerste drie maanden wordt het aanbevolen om volledig te stoppen met het nemen van medicijnen om ontwikkelingsanomalieën te voorkomen. In het tweede trimester, kunt u pijnmedicatie min of meer kalm nemen, op dit moment zullen er geen pathologieën zijn na het innemen van medicatie. In de laatste drie maanden van de zwangerschap is het beter om medicijnen met de nodige voorzichtigheid te behandelen, omdat dit kan leiden tot een vroeggeboorte.

Instructies voor tabletten van kiespijn

Drink geen pijnmedicatie voordat u naar de tandarts gaat, want dit kan de diagnose bemoeilijken en het effect van anesthesie verminderen.

Indicaties voor gebruik

Tabletten van kiespijn worden gebruikt in geval van ernstige pijn.

Farmacodynamiek

Tabletten van kiespijn hebben een analgetisch effect. Sommige medicijnen hebben ook een ontstekingsremmend of antipyretisch effect. De preparaten zijn meestal goed opgelost, snel opgenomen in het spijsverteringskanaal, waardoor ze gemakkelijk zijn in die gevallen waar een snel analgetisch effect vereist is.

Farmacokinetiek

Tabletten van kiespijn na opname worden meestal goed opgenomen door het spijsverteringskanaal. Ook kunnen de werkzame stoffen van de preparaten in de moedermelk doordringen en de placentabarrière binnendringen.

Het wordt meestal door de nieren uit het lichaam uitgescheiden, dus patiënten met nierinsufficiëntie moeten de anesthetica met de nodige voorzichtigheid gebruiken.

Gebruik tijdens zwangerschap

Tabletten van kiespijn tijdens de zwangerschap worden met de nodige voorzichtigheid gebruikt. Geneesmiddelen tijdens deze periode moeten voorzichtig worden gebruikt, na overleg met een arts. Sommige pijnstillers zijn volledig gecontra-indiceerd voor zwangere vrouwen, sommige geneesmiddelen worden niet aanbevolen voor gebruik tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Bijna alle pijnstillers dringen de placentabarrière binnen in de moedermelk, dus dokters adviseren zwangere vrouwen om, indien mogelijk, tabletten te weigeren en te spoelen, te persen, enz.

Contra-indicaties voor gebruik

Tabletten kiespijn gecontra-indiceerd bij verhoogde gevoeligheid voor het geneesmiddel, allergische reacties, nier- of leverfalen, enzovoort. Vóór gebruik een pijnstillend geneesmiddel om de instructies te lezen.

trusted-source[5], [6], [7]

Bijwerkingen

Tabletten van kiespijn kunnen allergische reacties veroorzaken (anafylactische shock), verminderde nierfunctie. Voordat u pijnstillers gebruikt, is het raadzaam om de instructies te lezen. Bij het optreden van eventuele reacties van een organisme op een preparaat (inclusief niet gespecificeerd in de instructie) is het noodzakelijk om de ontvangst van tabletten te stoppen en zo snel mogelijk de arts te waarschuwen.

Dosering en toediening

Tabletten van kiespijn worden genomen afhankelijk van de concentratie van het actieve ingrediënt in één tablet. Kortom, de medicijnen worden één tablet van twee tot zes keer per dag ingenomen.

trusted-source[8], [9]

Overdosis

Tabletten kiespijn in hoge doses kan hartkloppingen, verhoogde bloeddruk, misselijkheid, kortademigheid, lusteloosheid, nier- of leverinsufficiëntie, verwardheid, ademhalingsmoeilijkheden, stuiptrekkingen veroorzaken. Wanneer symptomen van een overdosis verschijnen, stop dan met het innemen van de medicatie en zoek onmiddellijk medische hulp. In overdosis drugs aanbevolen ontvangst adsorptiemiddelen (actieve kool enterosgel etc.), pekel, laxeermiddelen, maagspoeling, bloedzuivering, etc.

Interacties met andere geneesmiddelen

Orale anticonceptiva, tricyclische antidepressiva, allopurinol beïnvloeden metabole processen van metamizol in de lever en verhogen de toxische eigenschappen ervan.

Neem pijnmedicatie zoals voorgeschreven door de arts. Het is noodzakelijk om de tandarts te informeren over het gebruik van andere geneesmiddelen (zelfs biologisch actieve additieven) om het optreden van bijwerkingen te voorkomen. Als het niet mogelijk is om een arts te raadplegen, en u moet dringend pillen voor kiespijn innemen, moet u de instructies voor het medicijn aandachtig lezen.

Opslagcondities

Tabletten van kiespijn moeten buiten het bereik van kinderen worden bewaard. Het is noodzakelijk om de preparaten te beschermen tegen licht, op te slaan bij een temperatuur niet hoger dan 250 ° C

Vervaldatum

Tabletten van kiespijn kunnen 2-3 jaar vanaf de fabricagedatum worden bewaard. Als de verpakking is beschadigd of als de bewaarcondities niet geschikt zijn, kunt u de medicatie niet gebruiken.

Anesthesiepillen voor kiespijn

Bijna elke gebruikte pijnstillers voor kiespijn, en bijna iedereen weet dat de pijn niet helpt het probleem op te lossen met een zieke tand, dit is slechts een tijdelijke maatregel, die helpt om de conditie te verbeteren tot het moment dat het mogelijk zal zijn om toe te passen aan de tandarts.

Anesthetica kunnen worden onderverdeeld in twee groepen: lokale anesthesie (lidocaïne, procaïne, enz.) En niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen.

Het meest voorkomende medicijn voor anesthesie is actasulide. Dit medicijn heeft bovendien een ontstekingsremmend effect. Het wordt niet aanbevolen actasulide voor nierziekten, lever, hartfalen, zweer, kinderen jonger dan 12 jaar oud.

Ketanov is ook een veel voorkomend verdovingsmiddel, waaronder ketorolac. Deze remedie wordt niet aanbevolen voor bronchiale astma, zwangere vrouwen, kinderen onder de 16 jaar.

Geheel verdovende eigenschappen zijn bezeten door ibufen. Dit medicijn kan niet worden gebruikt tijdens de borstvoeding, met colitis en slechte bloedstolling.

Met milde pijn kun je ascofeen nemen, een betaalbaar en niet duur medicijn. Ascofen wordt niet gebruikt tijdens zwangerschap, op de leeftijd van 14 jaar, met gastro-intestinale ziekten.

Een goed analgetisch effect heeft No-shpa, dat niet alleen wordt gebruikt voor de tandheelkunde, maar ook voor veel andere soorten pijn. But-sppa is gecontraïndiceerd bij cardiale, renale, leverinsufficiëntie, op de leeftijd jonger dan 6 jaar.

trusted-source[10], [11], [12], [13]

Ontstekingsremmende pillen tegen kiespijn

Ontstekingsremmende tabletten tegen kiespijn helpen de aandoening te verlichten, verlichten de pijnlijke symptomen van ontsteking. Vergeet ook niet dat het probleem van de tandheelkunde niet alleen met pillen kan worden opgelost, aangezien tandheelkunde de enige tak van geneeskunde is waar medicatie niet voor behandeling wordt gebruikt. Alle pillen helpen slechts een tijdje om de pijn te verwijderen, maar nogmaals, het zal niet mogelijk zijn om een herhaalde exacerbatie te voorkomen.

Ontstekingsremmende geneesmiddelen die helpen bij het elimineren van tandheelkunde omvatten Ketorol, aspirine, Brufen, Ketanov, Naise, Aktasulid, enz.

trusted-source[14], [15], [16], [17], [18]

Teva bevriezen van kiespijn

De moderne farmaceutische markt biedt een groot aantal geneesmiddelen die helpen bij de behandeling van tandplagen. Van alle anesthetica zijn de vriesgels de meest effectieve. Vooral vriesmiddelen worden gebruikt door mensen die kiespijnstabletten alleen in het meest extreme geval verkiezen.

Het meest effectieve wordt beschouwd als de Kamistad, die lidocoïnehydrochloride bevat. Hij heeft echter contra-indicaties (hypertensie, nier- en leverinsufficiëntie, zwangerschap en borstvoeding), maar ondanks dit wordt Kamistad aanbevolen voor volwassenen en kinderen.

Dentol heeft ook goede analgetische eigenschappen, die niet alleen voor volwassenen, maar ook voor jonge kinderen tijdens het tandjes krijgen kunnen worden gebruikt.

Vriesgel Metrogil Denta is ontstekingsremmend en pijnstillend. Dit medicijn werkt goed voor ontsteking en gevoeligheid van de tanden en wordt voorgeschreven voor parodontitis, stomatitis, parodontitis, etc.

Tabletten van kiespijn tot kinderen

Kiespijn bij kinderen is veel ongemak, niet alleen voor het kind, maar ook voor ouders die moeite hebben om de baby te helpen. Veel kinderen weigeren echter botweg de tandarts te bezoeken en hun mond te openen tijdens hevige pijn. Meestal proberen ouders, voordat ze naar de tandarts gaan, een ontstoken tand te anesthetiseren, maar niet alle medicijnen kunnen in de kindertijd worden gebruikt.

Vaak kan pijn op alternatieve manieren worden verwijderd. Als het kind een normale tolerantie voor kruiden heeft, is er geen allergie, dan kun je medicinale vergoedingen gebruiken voor het spoelen van een zieke tand. Maar als alternatieve methoden het kind geen verlichting brengen, kun je pijnstillers gebruiken. In dit geval is het belangrijkste om te onthouden dat niet elke "volwassen" drug geschikt is voor kinderen. In de kindertijd voornamelijk gebruikte geneesmiddelen die ibuprofen of paracetamol bevatten. Tandpijnpillen, rectale zetpillen, siropen, suspensies - tussen de grote verscheidenheid aan speciale kinderpijnmedicijnen vindt u de meest geschikte vorm om te nemen. De maximale dagelijkse dosis paracetamol mag niet hoger zijn dan 2 g (het wordt aanbevolen de dosis in verschillende doses te verdelen). Voor zeer jonge kinderen (baby's) is de meest geschikte vorm rectale zetpillen.

Als analgeticum is paracetamol superieur aan ibuprofen, dat alleen wordt voorgeschreven met individuele paracetamol-intolerantie.

Namen van tabletten tegen kiespijn

Nu worden de tabletten van kiespijn getroffen door verschillende namen.

De meest bekende en gebruikte zijn:

Actasulide is een tamelijk sterk verdovend middel, zowel voor dentgie als hoofdpijn. Een dag wordt aanbevolen om niet meer dan twee tabletten in te nemen. Het medicijn wordt niet gebruikt voor zweren, diabetes, tot 12 jaar.

Ascofen - gebruikt bij matige tot milde pijn. Het medicijn is beschikbaar en relatief goedkoop, een dag wordt aanbevolen om 2-3 tabletten te drinken (met tussenpozen). Gebruik ascofeen niet voor gastro-intestinale aandoeningen, tot 14 jaar.

Ketanov is de meest populaire remedie voor verschillende soorten pijn, het pijnstillende effect komt maximaal een uur na het nemen en duurt ongeveer vijf uur. Bij acute pijn worden ketonen één keer per dag ingenomen. Gecontra-indiceerd bij hart-en vaatziekten, in de kindertijd, zwanger.

Oxadol - wordt gebruikt voor de tandheelkunde, het werkt vrij snel. Worden zo nodig ingenomen, niet voorgeschreven aan zwangere vrouwen.

Baralgin is een medicijn met een zwak analgetisch effect. Het wordt aanbevolen om niet meer dan zes tabletten per dag te drinken (met tussenpozen). Ook mag het medicijn door zwangere vrouwen worden ingenomen (in het tweede en derde trimester), het is gecontra-indiceerd voor astma.

Maar-shpa - wordt gebruikt voor verschillende soorten pijn. Het wordt aanbevolen om tot 6 tabletten per dag in te nemen (met tussenpozen). But-spa is gecontra-indiceerd voor kinderen, met hartaandoeningen.

Nurofen - gebruikt voor lichte tot matige pijn, het wordt aanbevolen om niet meer dan drie tabletten per dag in te nemen. Gecontra-indiceerd bij zwangere vrouwen die borstvoeding geven, met astma, erosie.

Pentalgin - gebruikt voor verschillende soorten pijn, van zwak tot sterk geprononceerd. Neem het medicijn naar behoefte, maar het is aan te raden om niet meer dan drie tabletten per dag te drinken. Het verloop van de behandeling met pentalgin mag niet langer zijn dan drie dagen. Gecontra-indiceerd in overtreding van het hartritme, glaucoom, zweren, kinderen, zwanger.

Ketamine-tabletten van kiespijn

Ketanov is een niet-steroïde medicijn met een ontstekingsremmend effect, sterke pijnstillende eigenschappen, helpt ook ontstekingen en koorts te verlichten.

Het medicijn heeft de vorm van tabletten en injecteerbare oplossingen. Het wordt voorgeschreven voor matige tot ernstige pijn (na operaties, oncologische ziekten, met blauwe plekken, dislocaties, spierpijn, enz.).

Ketonen kunnen ook worden gebruikt voor kiespijn, maar ook na een tandheelkundige behandeling of tandextractie. Tabletten van kiespijn worden eenmaal per dag gedronken (zo nodig kunt u na zes uur nog een pil drinken).

Nadat u Ketanova heeft gebruikt, kunt u worden gestoord door duizeligheid, misselijkheid, droogheid, slaperigheid, verminderde hartslag, verhoogde druk. In zeldzame gevallen kan het innemen van het medicijn een gehoorverlies veroorzaken, een visus. Als de nierfunctie verminderd is, kan zwelling ontstaan.

Ketanov is niet voorgeschreven voor patiënten met een maagzweer in de fase van exacerbatie, bronchiaal astma, verminderde bloedstolling, nier- en leverfunctie. Ook moet het medicijn niet worden ingenomen met andere niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen. Ketanov is niet voorgeschreven voor kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, tijdens de bevalling.

Nagel Ziektabletten van tandheelkundige pijn

Naise verwijst naar niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen. Het heeft een antipyretisch, ontstekingsremmend en analgetisch effect. De belangrijkste stof van het medicijn is nimesulide.

Het medicijn wordt voorgeschreven voor verschillende soorten pijn, infectieziekten, ontstekingsprocessen, neuralgie en dergelijke.

Tabletten van kiespijn worden voorgeschreven van één tot vier tabletten per dag, afhankelijk van de intensiteit van de pijn. Het is het beste om tabletten voor de maaltijd te drinken, met veel water.

Na het innemen van de tabletten, kunt u last krijgen van misselijkheid, maagpijn, uitslag op de huid en bronchospasmen.

Het geneesmiddel is niet voorgeschreven voor individuele intolerantie voor nimesulide of andere bestanddelen, met verergering van de maagzweer, met gestoorde lever- en nierfunctie, kinderen en zwangere vrouwen.

Neem samen met fenytoïne, diuretica, antihypertensiva, anti-inflammatoire non-steroïde, anti-diabetische medicatie, cyclosporine, methotrexaat met de nodige voorzichtigheid.

Ketorol van kiespijn

Ketorol is een anestheticum niet-steroïde anti-inflammatoire medicijn van de eerste generatie. Langdurig gebruik van ketarol kan de toestand van het maagslijmvlies beïnvloeden, dus het medicijn wordt een kuur van niet meer dan een week voorgeschreven.

Het medicijn is een sterk analgeticum, dus neem ketorol met ernstige pijn. Volwassen patiënten met een tandgom worden aanbevolen om ketarol eenmaal te drinken, indien nodig, na een paar uur kunt u een tweede pil drinken. Ketarol wordt niet voorgeschreven voor andere ontstekingsremmende niet-steroïde middelen, paracetamol.

Gebruik ketarol tijdens de zwangerschap, het geven van borstvoeding, voor de behandeling van kinderen is gecontra-indiceerd.

Het medicijn kan allergische reacties, zwelling, verhoogde druk, hoofdpijn, slaperigheid of overmatige activiteit veroorzaken, een schending van de functies van het spijsverteringskanaal, ademhalingssysteem, gezichtsvermogen, gehoor.

Ketonal van kiespijn

Ketonal is een niet-steroïde medicijn met een ontstekingsremmend effect, dat wordt voorgeschreven om pijn en symptomatische behandeling van aandoeningen van het bewegingsapparaat te verminderen.

Het medicijn heeft pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen, een gemakkelijk antipyretisch effect. Voor de dentgia wordt meestal één Ketonal 1 tablet 1-2 keer per dag gegeven (niet meer dan 300 mg per dag). Drink tabletten na het eten (of tijdens een maaltijd), met veel water.

Na Ketonala allergische reacties, verstoring van de lever, hoofdpijn (migraine-aanvallen), slapeloosheid, duizeligheid, hoge bloeddruk, oorsuizen, oedeem, hartkloppingen, de dood van de huid, enzovoort kunnen ontwikkelen. Verboden te nemen Ketoral bij verhoogde gevoeligheid van de formulering componenten, zweren, met ontsteking van de slokdarm, verminderde nierfunctie.

Ook wordt het medicijn niet gebruikt om kinderen en zwangere vrouwen te behandelen.

Patiënten met bronchiale astma, bloedarmoede, diabetes, bloedziekte, oedeem, het geneesmiddel wordt met de nodige voorzichtigheid toegediend.

Oudere patiënten hebben specialisten nodig tijdens de behandeling met ketonal.

Genomen uit een kiespijn

Bral helpt pijnsensaties van milde of matige intensiteit te verminderen. Neem de drug 1-2 tabletten maximaal drie keer per dag. Het wordt niet aanbevolen om meer dan zes tabletten per dag te eten.

Ik nam kan allergieën, bronchospastische syndroom, nierfuncties provoceren, het veranderen van de kleur van de urine, het verminderen van de druk, temperatuur, koorts (koorts, keelpijn), hartkloppingen.

Tijdens de inname van het medicijn is het verboden om alcohol in welke vorm dan ook te drinken.

Groene pillen voor kiespijn

Er zijn verschillende soorten pijnstillende tabletten in het groen. Allereerst is het vermeldenswaard ketorol - een krachtig medicijn, waarvan de werkzame stof ketorolac is.

Pentalgin heeft verschillende soorten (Pentalginum Plus, Pentalgin H, etc.), die elk qua samenstelling verschillen. Tabletten van een groene kiespijn bevatten geen codeïne en helpen bij milde pijn.

Tempalgin van kiespijn

Tempalgin bevat twee werkzame stoffen - een anestheticum en een kalmeringsmiddel (anxiolyticum). Dit medicijn is alleen beschikbaar in de vorm van tabletten. Eén tablet bevat 500 mg analgeticum en 20 mg kalmeringsmiddel.

Tempalgin helpt bij zwakke of matige tandheelkunde, bovendien helpt het om ernstige pijn aanzienlijk te verminderen.

Het medicijn mag niet worden ingenomen met bestanddelen van de intolerantie, met bepaalde bloedziekten, een overtreding van de lever en de nieren. Ook is tempalgin niet voorgeschreven voor kinderen, mensen met lage bloeddruk, in het eerste en derde trimester van de zwangerschap, vrouwen die borstvoeding geven.

In geval van kiespijn, wordt het aanbevolen om één tablet tot vier keer per dag in te nemen. Een dag toegestaan om niet meer dan zes tabletten te drinken.

Nurofen van kiespijn

Nurofen worden goed verdoofd, verminderen ontstekingen en koorts. De werkzame stof van nurofen is ibuprofen.

Nurofen helpt goed bij het opvangen van de dentgie, omdat de werking van het medicijn direct gericht is op de focus van ontstekingen. Na het innemen van het pijnstillende effect treedt dit binnen 30 minuten op. De aanbevolen dosis van 1-2 tabletten 2-3 keer per dag, per dag mag niet meer dan zes tabletten worden ingenomen.

Nurofen is niet voorgeschreven voor zwangere vrouwen, met nieren, lever, bloed, ogen, bloeding.

Na het opnemen van enkele gevallen, kan een droge mond, verminderd gezichtsvermogen en gehoorproblemen, verminderde coördinatie, verhoogde bloeddruk optreden.

Pills een moment van kiespijn

Moeder vermindert ontsteking en koorts, verdooft. Het medicijn behoort tot de groep van niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen.

Het maximale analgetische effect van de Mig-tabletten komt tot uiting in het ontstekingsproces.

Het moment is gecontraïndiceerd bij zweren, bloedingen, bloedziekten, oogzenuwaandoeningen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, met verhoogde gevoeligheid voor de componenten van het geneesmiddel.

In geval van kiespijn, wordt aangeraden om 1/2 tablet 3-4 keer per dag in te nemen. Indien nodig kunt u de dosis verhogen (1 tablet 3 maal per dag). Het verloop van de behandeling mag niet langer zijn dan een week.

Spazmalgon van kiespijn

Tabletten van kiespijn Spazmolgon zijn effectief bij inflammatoire of infectieuze processen in de tand (tanden). Behandeling Spazmolgonom moet kortdurend zijn, wordt 1-3 maal daags voorgeschreven voor pijnverlichting 1-2 tabletten.

Als dentgia niet inflammatoir is, heeft spazmolgon niet het nodige pijnstillende effect.

Pillen voor acute tandpijn

Alle pillen voor kiespijn hebben in meerdere of mindere mate een analgetisch effect. Anesthetica genezen niet, maar helpen alleen om de aandoening te verlichten. Bij acute pijn kunt u elk analgetisch medicijn gebruiken: analgin, tempalgin, baralgin. Een sterker analgetisch effect is aanwezig door ketonen, denebol, diclofenac, solpadein.

Tabletten van sterke kiespijn

Bij hevige pijn kunt u een nieuwe generatie medicijnen gebruiken, bijvoorbeeld ibuklin of ibufen, die goed omgaan met een sterke gebitsreiniging en gunstig verschillen in veiligheid. Bij het nemen van dergelijke medicijnen, is het belangrijkste om de dosering strikt te controleren. Een volwassene moet niet meer dan vier ibufen-tabletten per dag innemen.

Gecontra-indiceerd geneesmiddel zwangere en zogende vrouwen, met leverziekte, bloed.

Ibuklin is een gecombineerd medicijn (paracetamol + ibufen), waarmee het het effect van verschillende pijnstillers kan combineren.

Dergelijke medicijnen mogen kinderen met tandpijn geven, maar het is beter om een speciale handige vorm van afgifte voor kinderen in de vorm van een siroop te gebruiken.

De sterkste geneesmiddelen zijn actasulide, ketanen en nicotine (waarbij de werkzame stof nimesulide is). Het minpunt van het nemen van dergelijke medicijnen is een groot aantal nadelige reacties van het lichaam, contra-indicaties, daarom moeten preparaten van deze groep met voorzichtigheid worden gebruikt. Een dag toegestaan om niet meer dan twee tabletten nimesulide in te nemen.

Geneesmiddelen met nimesulid zijn categorisch gecontra-indiceerd bij kinderen en zwangere vrouwen.

Sterke pijn kan worden verwijderd met spasmolytica - geneesmiddelen die spierspasmen verlichten (no-spa, drotaverin, etc.). Met dentgia worden dergelijke geneesmiddelen zeer zelden gebruikt, maar ze kunnen in combinatie met andere pijnstillers worden gebruikt om het effect te versterken (bijvoorbeeld één pil zonder shpy en analgin).

De beste pillen voor kiespijn

Het kiezen van de beste pillen voor kiespijn moet in overeenstemming zijn met de aard van de pijn. Bij ernstige, acute pijn moeten sterke medicijnen worden gebruikt, zoals ketonen, ketorol, enz. Gebruik bij matige pijn geen dergelijke sterke geneesmiddelen, in dit geval goed Pentalgin, Nurofen en andere geneesmiddelen met ibuprofen.

Zwakke dentgia zal helpen paracetamol samen met acetylsalicylzuur te verwijderen.

Beoordelingen

Volgens beoordelingen over pijnstillers, met kiespijn helpen omgaan met meestal krachtige medicijnen of effectief met matige pijn.

Meestal, wanneer tandheelkundige medicijnen worden gebruikt, medicijnen die een persoon gebruikt om zich te ontdoen van andere vormen van pijn (menstruatie, hoofdpijn, etc.).

Prijs

Prijzen voor tabletten van kiespijn zijn afhankelijk van de fabrikant, de werkzame stof en een aantal andere factoren. De kosten van analgin zijn binnen 3 - 9 UAH, ketanov - van 16 UAH, tempalgina - van 12 UAH, nurofen - van 11 UAH.

Tabletten van kiespijn moeten alleen worden ingenomen als er geen mogelijkheid is om de tandarts onmiddellijk te bezoeken. Het nemen van pijnstillers voordat je naar het tandartspraktijk gaat, is ongewenst omdat het de diagnose kan verstoren en het effect van anesthesie kan verminderen.


Aandacht!

Om de perceptie van informatie te vereenvoudigen, werd deze instructie voor het gebruik van het medicijn "Tand pijn pillen" vertaald en gepresenteerd in een speciale vorm op basis van de officiële instructies voor medisch gebruik van het medicijn. Lees vóór gebruik de annotatie die rechtstreeks naar de medicatie is gekomen.

Beschrijving verstrekt voor informatieve doeleinden en is geen handleiding voor zelfgenezing. De behoefte aan dit medicijn, het doel van het behandelingsregime, de methoden en dosering van het medicijn wordt uitsluitend bepaald door de behandelende arts. Zelfmedicatie is gevaarlijk voor je gezondheid.

Het iLive-portaal biedt geen medisch advies, diagnose of behandeling.
De informatie die op de portal wordt gepubliceerd, is alleen ter referentie en mag niet worden gebruikt zonder een specialist te raadplegen.
Lees aandachtig de regels en beleidsregels van de site. U kunt ook contact met ons opnemen!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Alle rechten voorbehouden.