^

Gezondheid

Kinderarts

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Een kinderarts is een arts die kinderen onder de 15 jaar begeleidt die hun ontwikkeling tot de adolescentie volgen.

trusted-source[1], [2]

Wie is een kinderarts?

De kinderarts is de belangrijkste adviseur van het kind en de moeder. Hij kan zijn moeder leren om verontrustende signalen te identificeren. De kinderarts beoordeelt de ontwikkeling van het kind en zijn verdere bereidheid om de school te betreden.

Hij geeft aanbevelingen over borstvoeding en opvoeding van kinderen. De kinderarts identificeert en voert therapie uit voor kinderziekten: kinkhoest, rubella, waterpokken, evenals griep, ARVI en vergiftiging. Ook bepaalt de kinderarts (zonder de benoeming van de behandeling) nierziekte, cardiovasculaire en zenuwstelsel en leidt het kind naar de juiste smalle specialisten.

Wanneer moet ik naar de kinderarts gaan?

 1. Als u op de huid van het kind rode vlekken ziet, die zich buiten het hoofd bevinden. 
 2. Het kind is rusteloos, de gassen worden overvloedig toegewezen, de temperatuur is gestegen. 
 3. Het kind heeft een slechte eetlust. 
 4. Tanden zijn gesneden. 
 5. Het kind heeft een dunne ontlasting. 
 6. Binnen een maand na ontslag uit het ziekenhuis. 
 7. Tot een jaar - elke maand. 
 8. Voor de inenting

Welke tests moet ik nemen als ik naar een kinderarts ga?

Gewoonlijk benoemt de arts zelf de nodige tests en onderzoeken en ze beginnen met een algemene analyse van bloed en urine.

Welke diagnostische methoden gebruikt de kinderarts?

Welke diagnostische methoden gebruikt de kinderarts in zijn werk? Meestal is dit een visuele inspectie, phonendoscope luisteren, palpatie, percussie, thermometrie, meting van de lengte en het gewicht van de baby en de diagnose van bloed, urine en ontlasting in het laboratorium.

Wat doet de kinderarts?

De kinderarts houdt zich bezig met de preventie en behandeling van ziekten bij kinderen jonger dan 15 jaar. Preventie is om kinderen te vaccineren en te behandelen, kinderongeschiktheid te voorkomen. Sociale pediatrie houdt zich bezig met de medische opvoeding van ouders.

Welke ziekten genezen de kinderarts?

Ben je geïnteresseerd in welke ziektes de kinderarts geneest? Hier is niet een volledige lijst van ziekten: 

 1. Kinderziekten (mazelen, kinkhoest, waterpokken, rode hond). 
 2. Acute luchtwegaandoening, influenza. 
 3. Vergiftiging. 
 4. Ziekten van het hart (in samenwerking met een cardioloog). 
 5. Nierziekte - met de uroloog. 
 6. Ziekten van het centrale zenuwstelsel - samen met een neuroloog.

Kinderarts advies

Nuttig kinderarts advies voor ouders.

Hoe complementaire voedingsmiddelen te introduceren? Begin met de introductie van magere kwark, groentepuree en sappen. Over het algemeen kan de reactie van het lichaam op voedsel zeer individueel zijn. Als een kind een voedselallergie ontwikkelt, beperk dan industriële producten met conserveermiddelen en kleurstoffen. Het is beter om rode groenten te vermijden. Mager vlees kan worden gegeven vanaf 9 maanden. Het zou verplicht moeten zijn zonder zout.

Hoeveel tanden zijn normaal en hoe kunt u uw kind helpen? Koop kindergel voor tandvlees Kamistad. 5 mm van de gel wordt driemaal per dag op het tandvlees aangebracht.

Wat als het kind een sterke hoofd zweten heeft? Het kan zowel rachitis, en de individuele kenmerken van het kind. Als u deze symptomen vindt, neem dan onmiddellijk contact op met uw kinderarts.

Tijdens de zwangerschap, stel je je waarschijnlijk voor hoe je je baby wiiet en zingt voor hem slaapliedjes. Het kind werd geboren en dromen met het echte leven liepen uiteen.

Wat als de baby huilt? Geef de baby een borst en schud. Controleer of het nat is? Misschien is hij warm of koud? Als het een dag is, maak een wandeling door de frisse lucht. Probeer het kind te isoleren van lawaai.

Laat uw kinderarts een vriend van het gezin worden en een betrouwbare, professionele adviseur, let speciaal op zijn kwalificaties en wees gezond!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.