^

Gezondheid

Ziekten van het endocriene systeem en metabole stoornissen (endocrinologie)

Hypercapnie

Door het lichaam van zuurstof te voorzien, verwijdert het ademhalingssysteem tegelijkertijd het product van het metabolisme - koolstofdioxide (kooldioxide, CO2), dat het bloed van de weefsels naar de longblaasjes brengt, en dankzij alveolaire ventilatie wordt het verwijderd uit de bloed. 

Infantilisme: genitaal, psychologisch, sociaal

In de geneeskunde is de term infantilisme (precies vertaald uit het Latijnse infantia betekent 'kindertijd') een van de ontwikkelingsstoornissen waarbij volwassenen en kinderen fysieke of fysiologische parameters hebben die duidelijk ongeschikt zijn voor hun leeftijd, mentale of gedragskenmerken.

Hypofyse-microadenoom: oorzaken, symptomen, wat is gevaarlijk, prognose

De neoplasmata van goedaardige aard die in de endocriene klieren ontstaan, worden adenomen genoemd en het hypofyse-microadenoom is een kleine tumor van de voorkwab, die een aantal belangrijke hormonen produceert.

Behandeling van aangeboren hypothyreoïdie

Een behandelplan voor aangeboren hypothyreoïdie is ontwikkeld sinds de laatste diagnose. Therapie is afhankelijk van de vorm van de ziekte en de symptomen, de leeftijd van de patiënt, de aanwezigheid van comorbiditeiten.

Diagnose van congenitale hypothyreoïdie

Detectie van genetische pathologieën bij pasgeborenen vindt plaats in de eerste week na de geboorte van de baby. Voor de diagnose van de toestand van de pasgeborene beoordeeld op de Apgar-schaal.

Symptomen en vormen van aangeboren hypothyreoïdie

Genetisch bepaalde afwijkingen van de ontwikkeling van de schildklier kunnen op verschillende leeftijden worden vastgesteld, afhankelijk van de ernst van de aandoening en de vorm. Bij aplasie of ernstige hypoplasie zijn de symptomen van de stoornis merkbaar in de eerste week van het leven van de baby.

Congenitale hypothyreoïdie: oorzaken, pathogenese, gevolgen, prognose

Volgens medische statistieken is de prevalentie van aangeboren hypothyreoïdie 1 geval per 5000 baby's. De ziekte komt ongeveer 2,5 keer vaker voor bij meisjes dan bij jongens. 

Verkalking: wat is dit, hoe te behandelen?

Van alle biogene macro-elementen van het menselijk lichaam is de hoeveelheid calcium - in de vorm van kristallen van hydroxyapatiet botweefsel - het meest significant, hoewel bloed, celmembranen en extracellulaire vloeistof ook calcium bevatten.

Myxoedeem bij volwassenen en kinderen: pretybiaal, primair, idiopathisch

In endocrinologie wordt myxoedeem beschouwd als de meest ernstige vorm van schildklierdisfunctie en ernstige hypothyreoïdie met een kritisch laag niveau van synthese van schildklierhormonen of de volledige stopzetting ervan.

Waarom is de lichaamstemperatuur lager dan 36, 35,5: wat betekent wat te doen?

Een persoon is homeotherm, dat wil zeggen warmbloedig, en heeft een constante temperatuur, die overdag kan variëren van + 36,5 ° C tot + 37 ° C. Maar elke temperatuur boven of onder dit bereik is abnormaal. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.