^
A
A
A

Wat begrijpt het kind van zeven tot negen maanden?

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Vanaf zes maanden maakt uw baby al onderscheid tussen hem en anderen. Als hij jou of andere familieleden naast zich ziet, trekt hij de handvatten omhoog zodat je hem in je armen kunt nemen. Hij realiseert zich al dat hij in de spiegel terugkijkt en lacht, zichzelf herkennend.

Het kind spreekt of zingt verschillende geluiden, hij 'praat' met speelgoed, roept anderen op en spoort hen aan om te communiceren. Van de geluiden die hem meer dan anderen overkomen, kunt u de geluiden van "ba", "ta", "ma", "ja" onderscheiden. Soms kan hij ze in dubbele lettergrepen verbinden. Hij verandert de intonatie van de uitspraak afhankelijk van met wie hij 'praat'. Als hij mensen ziet die hij kent, is hij gelukkig. Hij kan ontevredenheid uiten als vreemdelingen zich aan hem houden. Het kind begrijpt dat als je de rammelaar onder een pan verborg, deze niet verdween. Je hoeft alleen maar de pan omhoog te brengen - en het speeltje zal weer verschijnen. Dichter bij zeven-acht maanden begint het kind te begrijpen wie wie is op de foto's. Hij begrijpt al dat een echte persoon op een foto kan worden afgebeeld.

Het kind begint te reageren in zijn eigen naam. Hij kan zijn moeder of vader laten zien dat hij van ze houdt en zich tegen hen nestelt.

Zijn gevoel voor humor is zo gegroeid dat hij al met opzet anderen kan laten lachen. Als hij ergens verbannen wordt, begrijpt hij dat dit niet kan.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.