^
A
A
A

Unie van kosmetologie en wetenschap

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

In tegenstelling tot de interne organen die functioneren in comfortabele omstandigheden bij constante vochtigheid, temperatuur en chemische samenstelling van het medium, de wezenlijke afwezigheid van schadelijke factoren, mechanische schokken en andere ongemakken huid is op de grens van twee werelden: een comfortabele, warm en rustig innerlijke wereld lichaam en voortdurend veranderende, vol met gevaren van de buitenwereld. In zo'n strategisch belangrijke positie bezet, wordt de huid gedwongen niet alleen de verdediger van alle andere organen te zijn, maar ook een gevoelige sensor, die reageert op de geringste veranderingen van zowel de externe als de interne omgeving.

Als erkenning van gevaar en reactie hierop, nemen zowel de centrale mechanismen (hersenen, visuele, auditieve, olfactorische analyzers) en talrijke lokale wachtposten in weefsels en organen deel. En waar anders kunnen de belangrijkste wachtposten zijn, zo niet op de grens met een vijandige wereld, dat wil zeggen, in de huid en natuurlijk, nadat de huid het alarm heeft waargenomen, is het eenvoudig verplicht om informatie naar de centrale commandoposten te sturen, gevaar bedreigt het hele organisme. Als onze hand per ongeluk raakt een scherp voorwerp we otdernem haar reflex, omdat de pijn receptoren die zich in onze huid, het herkennen van het gevaar voordat we ons bewust van het uitgegroeid tot in je geest, en het zal een commando naar de spieren voor we tijd hebben om na te denken over het. Velen zijn bang voor insecten, maar zelfs degenen die niet bang voor hen zijn, zullen de wants meteen met de hand laten vallen, de tinteling van zijn benen voelen, omdat de gevoelige zenuwen die zich op de huid bevinden al een signaal naar de hersenen hebben gestuurd. Het lijdt dus geen twijfel dat de huid en de hersenen, althans door de gevoelige en motorische zenuwen, nauw met elkaar verbonden zijn.

Logica suggereert dat er vergelijkbare relaties zouden moeten bestaan tussen de hersenen en andere waakhoofden van de huid. Cellen van het immuunsysteem wordt geactiveerd in reactie op het binnendringen van een pathogeen of kwaadaardige degeneratie van huidcellen en melanocyten volgt, zodat de huid niet door UV-straling en keratinocyten, die hoofdzakelijk bestaan huid of andere manier de hersenen hoogte werd beschadigd dat ze worden beïnvloed door een schadelijke factor. En vice versa, als er gevaar signaal naar een centrale locatie (visueel of auditief analyzers, de hersenen) was gekomen, moet worden ingediend en de huid, zodat zij bereid voor de verdediging.

Het lichaam beschikt dus over een reeks verschillende aanpassingen, met behulp hiervan worden veranderingen in de externe omgeving opgemerkt en hierop aangepast. Omdat het organisme één enkele entiteit is, moeten alle structuren die verantwoordelijk zijn voor het reageren op externe veranderingen en voor aanpassing daaraan nauw met elkaar verbonden zijn. Studies in de afgelopen jaren, waardoor wetenschappers zijn steeds meer van overtuigd dat de manier waarop het is - de huid is niet alleen een barrière tussen de interne en externe omgeving, maar ook het "gezicht" van het organisme, het venster naar de buitenwereld en actief samenwerkt met vrijwel alle systemen van het lichaam en zelf is onder hun invloed. En dit betekent dat het mogelijk is om huidproblemen effectief op te lossen, alleen rekening houdend met de relatie met alle andere organen, inclusief met de hersenen, met de psyche of, zo u wilt, de ziel van de cliënt.

Zo'n benadering, die natuurlijk is en de enige mogelijkheid voor oosterse artsen, is nog steeds vreemd voor westerse artsen. Zo gebeurde het dat in het Westen een ander principe van de behandeling van ziekten wordt toegepast, wanneer het organisme is verdeeld in organen en systemen van organen, waarbij elk orgaansysteem wordt behandeld door een enge specialist. In het Westen proberen artsen de ziekte te ontbinden in afzonderlijke symptomen, waarmee ze vervolgens vechten. In het Oosten, heeft het traditioneel een zogenaamde holistische (dat wil zeggen, geïntegreerde) aanpak van de ziekte vastgesteld wanneer de arts is niet zo belangrijk als het zich manifesteert de ziekte, het allerbelangrijkste, dat de ziekte is, en je moet een manier om het lichaam terug te brengen naar normaal vinden. Daarom analyseert de arts de schadelijke effecten waaraan het lichaam wordt blootgesteld, bepaalt of er een tekort (of overmaat) aan vitale stoffen is, wat de gemoedstoestand van de patiënt is en vele andere factoren. Nadat de mogelijke oorzaken van onbalans zijn geïdentificeerd, elimineert de arts ze en past vervolgens methoden toe die zijn bedoeld om hun eigen beschermende en herstellende krachten in het lichaam te activeren. Dat wil zeggen, als een westerse arts een bepaalde ziekte wil genezen (zelfs als de behandeling leidt tot schade aan andere organen), ziet de oosterse arts zijn taak bij het herstellen van de gezondheid. Het is niet bekend of de holistische principes binnenkort tot de traditionele geneeskunde zullen komen (artsen zijn uiterst conservatief), maar niets weerhoudt hen ervan om te worden toegepast in de cosmetologiepraktijk.

De traditionele benadering in cosmetologie is vergelijkbaar met de traditionele benadering in de geneeskunde. Er is een probleem - het betekent dat het moet worden geëlimineerd. Als de huid bijvoorbeeld droog is, moet deze worden ingevet met vet, zodat deze vocht vasthoudt (zelfs als het niet het vet is dat de huid nodig heeft). Als de huid rimpels heeft, moeten we deze gladstrijken (tegen elke prijs). Als er pigmentvlekken zijn, moeten bleekmiddelen worden gebruikt (zelfs als deze giftig zijn). "en er is een ontsteking, het is noodzakelijk om antimicrobiële en ontstekingsremmende Kinship toe te passen (zelfs als ze bijwerkingen hebben).

Bij het naderen van een cosmetisch defect met holistische posities, zeggen we honderd - er is een probleem, dan gaat er iets in de huid mis, om een of andere reden zijn de mechanismen van bescherming en aanpassing mislukt. Het is onze taak om de factoren die schadelijke effecten op de huid kunnen hebben te analyseren en, indien mogelijk, te elimineren. En we moeten erop voorbereid zijn dat het zoeken naar deze factoren ons kan leiden tot problemen in het spijsverteringsstelsel of tot de geheime diepten van de psyche. Anders dan methoden die zijn gericht op het elimineren van individuele symptomen, bieden methoden van holistische geneeskunde geen snelle oplossing voor het probleem. Maar ze kunnen niet alleen het cosmetische defect elimineren, maar ook de harmonie herstellen tussen de huid en het lichaam.

De moderne wetenschap verschaft ons voldoende feiten om te begrijpen hoe de verdedigingssystemen van de huid functioneren en hoe ze verband houden met andere systemen van het lichaam. Het is belangrijk dat de huid, net als andere organen en weefsels, in staat is om te reageren op gevaar, niet alleen om ertegen te beschermen en zich eraan aan te passen, maar ook om zichzelf te genezen, om schade veroorzaakt door schadelijke factoren te elimineren. Gedurende het hele leven zijn er twee processen tegelijkertijd: de opeenhoping van schade veroorzaakt door een agressieve externe omgeving en de eliminatie ervan (reparatie en regeneratie). In het bijzonder levendig tonen de mogelijkheden van de interne helende kracht van het lichaam het placebo-effect, wanneer herstel komt vanwege een ferme overtuiging die pijnlijk is in de genezende kracht van de nieuwe medicatie. En na ontvangst van informatie over hoe de unieke mechanisme voor het herstel en zelfgenezing van de huid, en hoe de aanpassing aan de schadelijke effecten, en dat is de oorzaak van de storing in deze perfecte mechanisme, lijkt het meer redelijke middelen ter beschikking zacht effect op de huid in de handen van schoonheidsspecialisten.

Het is nu duidelijk geworden dat het uitvoeren van intensieve cosmetische procedures zonder rekening te houden met de algemene toestand van huid en lichaam tot de meest betreurenswaardige gevolgen kan leiden. Integendeel, door de competente toepassing van algemene procedures (samen met methoden van lokaal effect op de huid) kan het effect van lokale effecten worden vermenigvuldigd. De huidige kennis mogen "heropenen" zoals beproefde methoden van het herstel van de harmonie body massage (handmatig en vacuüm), acupressuur, modder therapie, hydrotherapie, aromatherapie, kruidengeneeskunde en ga zo maar door, het perfectioneren van hun techniek en het verbeteren van hun capaciteit en de ontwikkeling van volledig nieuwe methoden van complexe impact, uiteindelijk gericht op het herstel van de gezondheid. Dus, in zijn zoektocht op te slaan en het herstel van de schoonheid van het lichaam, cosmetische steeds dichter bij het ideaal van de holistische geneeskunde - het herstel van de gezondheid en harmonie door het activeren van de interne genezende kracht, de krachten van de natuur.

De kosmetiek en de wetenschapssamenleving zouden perfect zijn als de cosmetica geen partner had die het sinds mensenheugenis vergezelde - handel. Vanwege het feit dat cosmetica een handelsartikel is, is vrijwel alle informatie hierover beschikbaar voor de consument, overvloedig op smaak gebracht met reclame. Ja, cosmetische productie maakt nu intensief gebruik van kennis over de huid, verkregen als resultaat van serieus wetenschappelijk onderzoek. Ja, veel cosmetische ingrediënten zijn echt in staat om de huid ten goede te veranderen, waardoor het ouder worden wordt vertraagd en wordt beschermd tegen beschadiging. Ja, er zijn cosmetica, die echt werkt zoals vermeld in de annotatie. Maar tegelijkertijd zijn er veel cosmetische middelen, kopen waarvan de koper de eerste illusies en verwachtingen krijgt, vervolgens hoogstens teleurstellingen en in het slechtste geval nieuwe problemen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.