^
A
A
A

Theorie van stress

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Als reactie op het gevaarssignaal (pijn, uiterlijk van de roofdier, enz.), Begint ons lichaam zijn activiteiten weer op te bouwen om de ontsnappingskansen te maximaliseren - ofwel heel snel te ontsnappen of een zeer sterke afwijzing voor de vijand te geven. In de Engelstalige literatuur wordt deze reactie samengevat als 'vechten of vluchten' - 'vechten of rennen'. Dit is niet alleen een morele bereidheid, is de ontwikkeling van verschillende stoffen, spasme of roodheid van bepaalde schepen, vrijkomen van hormonen in het bloed en immunologisch actieve stoffen, het veranderen van ademfrequentie en hartslag, etc.  

Als de stress te lang is, is de kracht van het lichaam uitgeput. Perestroika, die in het lichaam is opgetreden, kan vervolgens leiden tot de ontwikkeling van verschillende ziekten - van cardiovasculair tot infectieus.

Veel van de procedures die worden uitgevoerd om de huid te verjongen of verfraaien, zijn stressvol voor haar. In essentie zijn dit allemaal procedures die de huid beschadigen en / of pijn veroorzaken. Onder bepaalde omstandigheden speelt deze stress een positieve rol en stimuleert de huid tot actief herstel. Maar soms, vooral als het lichaam verzwakt is, kan de stressprocedure hetzelfde rietje blijken te zijn dat de rug van de kameel heeft gebroken. Als een resultaat, in plaats van huidverjonging, krijgen we littekens, ontstekingen, pigmentatiestoornissen en zelfs versnelling van veroudering.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.