^
A
A
A

Slappe huid op de benen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Meestal komen vettige plooien, evenals cellulitis voor op de billen en heupen - deze gebieden worden als een van de meest problematische beschouwd. Over het algemeen is een slappe huid op de benen een ernstig probleem voor veel vrouwen, zowel in de leeftijd als zeer jong.

Oorzaken slappe huid op de benen

Er zijn veel redenen voor het ontstaan van een slappe huid:

 • Erfelijke factoren;
 • Het natuurlijke proces van veroudering van het lichaam;
 • Ontoereikende voeding;
 • Verschillende slechte gewoonten;
 • Scherp en sterk gewichtsverlies;
 • Problemen met de functionele activiteit van het endocriene systeem;
 • Problemen met de stofwisseling;
 • Hormonale achtergrond veranderd;
 • Negatieve invloed van omgevingsfactoren;
 • Lage fysieke activiteit;
 • Gebrek aan goede zorg voor de huid.

trusted-source[1]

Behandeling slappe huid op de benen

Met een slappe huid op je benen kun en moet je vechten. Wat moet je hiervoor doen? Maak op een uitgebreide manier gebruik van verschillende methoden om fysieke oefeningen te doen, cosmetische en massageprocedures uit te voeren, wraps, maskers te maken, goed te eten en vitamines te nemen.

Lichamelijke oefeningen worden als een van de meest effectieve manieren beschouwd - met hun hulp kunt u de teint herstellen en het ook elastischer maken (zelfs in gevallen waar slapte sterk genoeg is). Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat het bloed naar de huid stroomt en bij normale oefeningen groeien de haarvaatjes, waardoor de bloedtoevoer naar de huid verbetert. De huid krijgt dus meer voedingsstoffen, verwerft verloren elasticiteit, verjongt en verstrakt ook.

Hoe zich te ontdoen van slappe huid op je benen?

Om van de slappe huid op de benen af te komen, kunnen wraps met een film worden gebruikt met de toevoeging van verschillende mengsels - hierdoor kunt u de teint versterken. Het effect van de sauna stelt u in staat om de huid te verjongen en te reinigen, waardoor deze soepel en soepel wordt. U zou tijdens de maand 3 behandelingen per week moeten doen.

Na het douchen met een scrub, moet je een masker op je heupen leggen en ze wikkelen met voedselfolie. Ongeveer 30-40 minuten, je moet onder de deken zitten, dan de resten van het masker afwassen met warm water en de heupen spreiden met anti-cellulitis crème.

Voor wikkelprocedures kunt u verschillende maskers gebruiken. De meest populaire onder hen zijn gemaakt van cosmetische klei, olie, modder van de dode zee, zeewier, zure room en honing. Om het effect van het product te vergroten, kunt u specerijen, etherische olie, thee, koffie, chocolade of azijn aan het mengsel toevoegen.

Hoe slappe huid op benen aan te halen?

Goede en uitgebalanceerde voeding is belangrijk voor een effectieve aanscherping van de slappe huid van de benen. In uw dieet moeten producten zijn die de elasticiteit verbeteren, evenals de elasticiteit van de huid, wat bijdraagt aan het snelle herstel.

Het is noodzakelijk om de balans van vetten, eiwitten en koolhydraten in uw dagelijkse voedingsdieet te observeren:

Eiwitten helpen de huidskleur te behouden. Ze kunnen van dierlijke of plantaardige oorsprong zijn en in het dagmenu van een persoon moeten ze 1-2 gram per kilogram van het gewicht zijn. Dierlijke eiwitten worden gevonden in vis, vleesproducten, eieren, zeevruchten en kwark. Kies producten met een laag vetpercentage, want dierlijke vetten kunnen slechts een derde van hun totale consumptie uitmaken. Eiwit van plantaardige oorsprong wordt gevonden in peulvruchten, maar ook in kleinere hoeveelheden in sommige groenten (zoals aubergines) en granen.

Je moet kiezen voor vetten van plantaardige oorsprong - met hun hulp verbetert de elasticiteit van de slappe huid. Ze zijn te vinden in verschillende oliën (het is het beste om koud geperste oliën te gebruiken, omdat ze meervoudig onverzadigde vetzuren bevatten). De dagelijkse voeding moet ten minste 30 g van deze stof bevatten. Vetten worden ook gevonden in noten, maar het moet worden opgemerkt dat dit product vrij veel calorieën bevat.

Koolhydraten verhogen de energie, dus het zal nuttig zijn voor het lichaam om grof gemalen brood te gebruiken, evenals granen met groenten - ze bevatten complexe koolhydraten. Wat betreft de eenvoudige, ze kunnen worden verkregen uit honing en gedroogde vruchten of fruit.

Je moet ook producten eten die collageen bevatten - zodat de huid zijn elasticiteit terugkrijgt. Onder dergelijke producten:

 • vis (zalm);
 • vlees (kalkoen);
 • zeekool;
 • greens, evenals groenten;
 • fruit met bessen.

Vitaminen

Er zijn veel verschillende vitaminen beauty: dit zijn de groepen A, E, C, H en K. Naast deze is ook nuttig om vitamine B gebruiken en D. Ook moet een stof die glycosiden, flavonoïden en anthocyanen gebruiken - ze zijn in plantaardig voedsel.

Vitaminen zitten ook heel erg in vetten - ze komen voor in voedingsmiddelen zoals zonnebloempitten, verse koudwatervissen en ongeraffineerde zonnebloemolie.

Fysiotherapeutische behandeling

Het beste resultaat kan worden behaald als een reeks fysiotherapeutische procedures wordt toegepast, waarbij deze worden gecombineerd met de juiste fysieke belasting en voeding. Tegenwoordig zijn er procedures die het metabolisme kunnen versnellen, evenals het percentage energiekosten van het lichaam verhogen. Onder hen: limfodrenazh-benen, myostimulatie, microcurrent-therapie, ultrageluidtherapie (cavitatie), vacuüm- en LPG-massage,

Opgemerkt moet worden dat voor het starten van fysiotherapie, moet u te weten komen of u een contra-indicaties voor zijn gedrag. Onder hen zijn de volgende:

 • De huidziekte op het gebied van exacerbatie bevindt zich in de fase van exacerbatie;
 • Acute ontsteking;
 • Koortsachtige omstandigheden;
 • Huid die vatbaar is voor bloeding;
 • Ziekten van het bloed;
 • zwangerschap;
 • Ernstige ziekten van de nieren, lever en hartproblemen;
 • Convulsiesyndroom;
 • Op een site die moet worden behandeld, is er een tromboflebitis;
 • Goedaardige of kwaadaardige gezwellen;
 • Actieve tuberculose en andere infecties;
 • Een geplaatste pacemaker.

Als elektroprocedures worden uitgevoerd, moet rekening worden gehouden met de mogelijkheid van een hoge gevoeligheid voor de impulstransmissie.

Nu worden meestal methoden gebruikt die het lichaam fysiek beïnvloeden, bijvoorbeeld die welke gericht zijn op het stabiliseren van het metabolisme. Dankzij dit is het mogelijk om de centrale mechanismen van het vetmetabolisme te reguleren, evenals om contractiele thermogenese te verhogen.

Er is nog een groep medische procedures, waarbij het effect lokaal naar verschillende gebieden van vetweefsel gaat. Dankzij hen worden de processen van metabolisme in adipocyten, evenals de zich naast hen bevindende weefsels, geactiveerd.

Alternatieve behandeling

Als een effectieve methode voor het elimineren van slappe huid, wordt vaak een voetmassage gebruikt, waarbij het binnenoppervlak van de dijen en het onderbeen worden gemasseerd. Deze procedure moet worden uitgevoerd nadat de training is voltooid, zodat de spieren zijn opgewarmd.

Een beproefde folkmethode is een bad. Ideaal is de optie waarbij een stoomkamer en een bezem worden gebruikt - met deze procedure kunt u de huid bijwerken en reinigen, en deze elastisch en elastisch maken.

U kunt ook op de huid werken met behulp van temperatuurcontrast - dompel uzelf onder in koud water, direct uit het stoombad en dan terug.

Als je het bad niet kunt bezoeken, maak dan contrasterende zielen - deze procedures stimuleren haarvaten, pezen, spieren en in het algemeen het hele lichaam. Hierdoor wordt het metabolisme sneller en verbetert de bloedcirculatie. Systematische procedures maken spieren en huid elastisch en verbranden ook calorieën. Dankzij dit verdwijnen cellulitis en slappe huid op de benen.

Tegenover de slappe toestand werken zoutbaden ook goed, omdat zeezout een gunstig effect heeft op de huid. Binnen 30 minuten na het baden moet je je benen wrijven met een stijf washandje - dit versnelt de bloedsomloop.

trusted-source[2]

Herbal behandeling

Om een slappe huid op uw benen te verwijderen, kunt u een masker gebruiken dat is gemaakt van tinctuur van pepermunt in melk. Er worden 2 eetlepels genomen. Bladeren van munt, 100 ml hete melk wordt gegoten, er wordt 15 minuten op gestaan, waarna het mengsel moet worden gefilterd. Het resulterende middel om de benen van onder naar boven te smeren, houdt 5-7 minuten vast en spoelt lichtjes af met warm water. Hierdoor wordt de huid glad en zacht.

Het kan ook worden gebruikt om aloë te behandelen - om het onderste blad van de plant te maaien (aloë moet minstens 3 jaar oud zijn), snijd het in tweeën en voer een lichte massage uit met cirkelvormige bewegingen. Deze procedure moet 1 keer / week worden herhaald.

Operatieve behandeling

In sommige gevallen kan de operatie worden uitgevoerd op het binnenoppervlak van de dijen.

Het kan op elke leeftijd vanaf 18 jaar worden uitgevoerd, als er geen contra-indicaties zijn. Vrouwen in de leeftijd van 20-35 jaar hebben elastische zachte weefsels, dus hun huid is nog steeds vrij elastisch en heeft een goede bloedtoevoer, zodat het effect na de operatie langer zal duren. Maar na 40 jaar is een kwalitatief resultaat alleen mogelijk als de patiënt tijdens de postoperatieve periode zorgvuldig alle aanbevelingen van de arts opvolgt.

Deze operatie duurt ongeveer 2-2,5 uur (dit is afhankelijk van het aantal chirurgische taken). Wanneer een patiënt slechts een kleine overmaat aan vetweefsel heeft en de elasticiteit van de huid normaal is, wordt liposuctie uitgevoerd.

Maar als er sprake is van verzakking van de huid, worden naast liposuctie snijwonden (ongeveer 2-4 cm) gemaakt in het gebied onder de billen, evenals in de inguinale plooien. Overtollig weefsel wordt afgesneden en zachte weefsels worden naar boven getrokken en bevestigd aan de pezen van elke grote spier op het inwendige botoppervlak. Hierna worden de incisies genaaid met een speciale intradermale hechting, en wordt er een speciale elastische pleister op aangebracht, niet in strijd met het bloedstroompad.

Het voorkomen

Er zijn verschillende manieren om het verzakken van de huid op de benen te voorkomen.

De meest effectieve methode is regelmatige lichaamsbeweging. Vanwege matige belasting zijn de spieren in een tonus en verbetert de bloedcirculatie. Actieve beweging van bloed in de huid maakt het elastisch en elastisch, waardoor de veroudering wordt vertraagd.

Het is ook noodzakelijk om goed en evenwichtig te eten. Anti-oxidanten hebben bijvoorbeeld een gunstig effect op de huid - ze verbeteren niet alleen de tonus, maar verjongen ze ook. Antioxidanten zijn te vinden in pruimen en aardbeien, evenals veenbessen, appels, bonen, aardappelen, enz.

De huid heeft constant vocht nodig, omdat water het kan reinigen van giftige stoffen en giftige elementen, en ook om cellen bij te werken. Probeer veel vers en schoon water te drinken.

Ook heeft de huid externe hydratatie nodig. Nu zijn er veel voedzame crèmes die helpen de huidcellen te herstellen. Tot de elementen van dergelijke geneesmiddelen behoren noodzakelijkerwijs cafeïne, retinol, hyaluronzuur, verschillende kruidenextracten en bovendien vitamine A en C.

Prognose

Met de juiste voeding, vitamine-inname en fysieke activiteit zal een slappe huid op uw benen niet meer verschijnen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.