^
A
A
A

Middelen van algemene invloed in cosmetologie

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Momenteel, voor de behandeling van diverse dermatosen, in de dermatologie gebruikt volgende groepen van geneesmiddelen: antimicrobiële, antischimmel en antivirale middelen, corticosteroïden, antihistaminica, retinoïden minder cytostatica en immunosuppressiva. Ten behoeve van correctie van diverse hormonale stoornissen bij acne, rosacea, huidveroudering, menopauze gebruik, na het testen van een gynaecoloog of endocrinoloog endocrinoloog, orale anticonceptiva met anti-androgene effect hormoonvervangingstherapie en andere medicijnen. Wanneer het wordt toegediend aan patiënten is het belangrijk om een allergische geschiedenis te verduidelijken, en het totale effect moeten zich bewust zijn van interacties tussen geneesmiddelen (potentieel gevaarlijke combinaties van geneesmiddelen) in de benoeming van bepaalde fondsen. Deze omvatten combinaties van antihistaminica met hypnotica, tranquillizers, sedativa en neuroleptica (chloorpromazine) of een combinatie van sulfonamiden met orale antidiabetica, diamino-difenylsulfon met methotrexaat en rifampicine, isotretinoïne met vitamine A en antibiotica tetracycline en anderen. Het mag glucocorticoïde toewijzen hormonen, vaccins, anesthetica en sympathomimetica (adrenaline, efedrine) en salicylaten - indomethacine, methotrexaat, 6-mercaptopurine en orale en ntikoagulyantami.

Naast traditionele dermatologische preparaten worden vitamines, macro- en micro-elementen, antioxidanten en immunomodulatoren veel gebruikt in de cosmetologie.

Wetenschappelijk onderzoek en praktische ervaringen van de afgelopen jaren hebben de hoge effectiviteit van de middelen voor orale toediening aangetoond, die overeenkomen met het zogenaamde "schoonheidsconcept van binnenuit". In de bedrijfstoestand van de huid, haar, nagels grootste effect vitaminen A, B1, B2, B6, B12, C, H (biotine), PP en anderen, evenals macro- en sporenelementen: zink, calcium, koper, silicium en anderen. In dit opzicht worden tegenwoordig gecombineerde preparaten, waaronder verschillende vitaminen en micro-elementen, vrij algemeen gebruikt.

Een speciale rol in de veroudering van de huid, het uiterlijk van de droogte en het verhoogde transepidermale vochtverlies wordt toegeschreven aan het tekort aan onverzadigde vetzuren in het lichaam. In dit opzicht, voorschrijven deze voorwaarden geneesmiddelen die omega-vetzuren bevatten.

Veel gebruikte parafarmaceutica Het is vooral bekend dat het aanvullen van het standaarddieet met antioxidanten de tekortkomingen in de afweer van het lichaam tegen vrije radicalen als gevolg van huidveroudering kan compenseren.

De antioxidant effect werd waargenomen bij verschillende groepen geneesmiddelen: carotenoïden (bètacaroteen, lycopeen, etc.), flavonoïden, ascorbinezuur, tocoferol (vitamine E), bepaalde enzymen (superoxide dismutase, catalase etc.). Deze middelen maken deel uit van een reeks van combinatiepreparaten.

Exogeen melatonine wordt ook gebruikt als een antioxidant. Het is bekend dat deze stof in de mens wordt geproduceerd in de epifyse - het neuro-endocriene orgaan, dat in nauw verband staat met de hypothalamus en perifere endocriene klieren. Daarom wordt melatonine ook voorgeschreven voor het herstel van het circadiane systeem van een ouder wordend organisme. Het medicijn wordt aanbevolen om in de vroege donkere fase van de dag in te nemen, het reguleert het verstoorde ritme van slaap - waakzaamheid.

Met een endogeen fotoprotectief doel, evenals voor de kunstmatige verkleuring van de huid, worden geneesmiddelen met inbegrip van een dergelijke lipochroom als caroteen voorgeschreven.

In de huidige anti-age cosmetica tsitaminov gebruikt peptide bioregulators. Tsitaminy natuurlijke proteïnecomplexen, nucleïnezuren, sporenelementen, mineralen (koper zink, magnesium, mangaan, ijzer, fosfor, kalium, calcium, natrium en andere vitaminen (thiamine, riboflavine, niacine, retinolacetaat, a-tocoferol). Tsitaminy laten de differentiatie en functie van verschillende celpopulaties stimuleert nirovanie bijvoorbeeld de synthese van collageen en elastine activeren gebruikt hondramin, Bio-regulatie van schepen -. Vazolomin, lever en pancreas - pankramin, schildklierfunctie Elez - tyramine, bijnier - suprenamin effectieve verwijdering van stofwisselingsproducten van de urinewegen -. Renisamin Geneesmiddelen voor de behandeling van littekens, acne, preventie en correctie van huidveroudering signs Dosering -. 2 tabletten per tsitaminy 2-3 keer per dag gedurende 5 10 minuten voor de maaltijd.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.