^
A
A
A

Hij trok van aangezicht tot aangezicht

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

De slappe huid op het gezicht is tegenwoordig heel gewoon, en het ziet er helemaal niet aantrekkelijk uit - meestal is het doorhangend, heeft het een bleke schaduw en verschijnen rimpels er sneller op.

In dit geval worden de poriën vaak vergroot, wordt zwaar vet waargenomen en is de kleur van een dergelijke huid grijs of geel.

Oorzaken verzakkende gezichtshuid

De belangrijkste factor van slapeloosheid is veroudering. Naarmate de leeftijd vordert, neemt de productie van hyaluronzuur af, waardoor de huid veel slechter wordt bevochtigd en daarom dehydratie van zijn cellen optreedt. Elastine- en collageenvezels vertragen ook hun groei, zodat de huid zijn elasticiteit verliest.

Er zijn andere oorzaken van slappe kost - zoals express diëten. Dergelijke extreme voedingsmethoden verminderen het gewicht drastisch en snel en huidcellen hebben geen tijd om zich aan deze snelheid aan te passen. Vanwege dit, en er is slapeloosheid, die het meest zichtbaar is op het gezicht, omdat het zich niet onder de kleding kan verbergen. Bovendien is het vaker dan andere delen van het lichaam dat onder de agressieve invloed van externe stimuli valt.

Laxiteit kan ook optreden door het gebruik van ongeschikte cosmetica of ernstiger oorzaken - ziektes. Onder dergelijke kan een schending van het endocriene systeem, verschillende chronische ziekten, hormonale onbalans. En een soortgelijk probleem kan zich zelfs op een vrij jonge leeftijd voordoen. Vingeren van de huid in het gezicht in 30 jaar is vaak het gevolg van ernstige vermoeidheid, elke ziekte, een sterk gewichtsverlies of roken.

trusted-source[1], [2], [3]

Wat moeten we onderzoeken?

Hoe te onderzoeken?

Behandeling verzakkende gezichtshuid

Wat te doen en hoe zich te ontdoen van verzakte huid op het gezicht? Als uw huid slap is, zou u de uitwisselingsprocessen daarin moeten verbeteren. Hiervoor is het noodzakelijk om het proces van de voeding en hydratatie (zowel extern als intern) vast te stellen.

Verwijderen van de wazigheid op het gezicht helpt de volgende manipulaties:

  • Gezichtsmassage;
  • Turnen uitvoeren;
  • Waterprocedures uitvoeren;
  • Aangepaste maskers aanbrengen op het gezicht.

Maar u moet begrijpen dat alleen externe procedures in deze situatie niet voldoende zullen zijn. We moeten in balans blijven en volledig eten, om de huid volledig van de nodige elementen te voorzien. Het is ook belangrijk om te voldoen aan het waterregime, om slapeloosheid te elimineren, je hebt een goede hydratatie van de huid nodig.

Vitaminen

Het moet ook de huid verzadigen met vitamines. Om de zorg voor dekking van de huid hulp vitamine A en E. In dit geval, vitamine A ondersteuning van de gezondheid huid, en de groep E vitaminen voorkomen dat haar voortijdige verwelking en veroudering. Opgemerkt wordt dat het niet noodzakelijk om dergelijke systemen te kopen in de apotheek, aangezien de vitaminen die in veel groenten en fruit en groene spinazie (vitamine A), en bovendien, noten, plantaardige oliën en tarwekorrels (vitamine E).

Ook wordt mensen met een slappe huid aangeraden om een kuur met vitamine B1-vitamines te nemen - dit verhoogt hun tonus.

Fysiotherapeutische behandeling

Een slappe huid elimineert de behandeling heel effectief met behulp van speciale apparaten. Er zijn verschillende procedures.

Mesotherapie met breuken. De procedure is als volgt: injecteer met korte tussenpozen oppervlakkige (minder dan 1,5 mm) mesopreparaties in de huid van het gezicht, die helpen om cellulaire weefsels te herstellen en nieuwe te creëren. De collageenlaag wordt gedurende 2-8 weken gevormd.

Hoewel deze procedure zonder problemen wordt getolereerd, zijn er toch enkele contra-indicaties: mesotherapie is verboden voor epileptica, voor vrouwen tijdens de zwangerschap en voor mensen die last hebben van verkoudheid of ontstekingsziekten van de huid.

Procedure voor gefractioneerde RF-lifting. Deze methode elimineert tamelijk effectief een slappe huid op het gezicht. Het apparaat, dat helpt om kleine defecten te elimineren, werkt onder invloed van RF-energie. De aanbrenginrichting die werd gebruikt tijdens de procedure heeft een punt waarop een aantal elektroden is aangebracht. Hij is het die volumetrische verhitting van de huid uitvoert, doordringend in zijn diepste lagen. Dit helpt zowel elastine als collageenvezels te herstellen en versnelt het proces van fibroblastmetabolisme.

De methode van fractionele fotothermolyse is een nogal populaire en effectieve manier om slappe huid te elimineren. Deze procedure wordt op deze manier uitgevoerd - de beschadigde delen van de huid worden beïnvloed door laserstralen. Hun eigenschappen verhogen de snelheid van collageenproductie in de dermis van de huid, wat een gunstig effect heeft op de huidconditie. Deze methode wordt als volledig gecontroleerd beschouwd en daarom veilig - het risico op complicaties is minimaal. Deskundigen stellen ook dat het resultaat van deze procedure vrij lang kan zijn.

Alternatieve behandeling

Er zijn veel huismaskers die helpen om de slappe huid van het gezicht te verminderen. Hieronder zijn de eenvoudigste en tegelijkertijd effectief.

Zeer effectief in de meeste van hen zijn maskers, gemaakt op basis van eigeel - ze zijn geschikt voor droge huidtypes. In dit geval moet je de rauwe dooier malen, een beetje geplette fruitkorst (citroen of sinaasappel) toevoegen en dan een half uur aandringen. Voeg in de tinctuur citroensap toe (2-3 druppels), evenals elke plantaardige olie (kan olijf) zijn - 1 eetl. Het resulterende masker moet op een schoon gezicht worden aangebracht, 15-20 minuten worden bewaard en daarna worden gespoeld met warm water.

Ontstoken magere droge huid wordt perfect geholpen door een masker van vers vruchtensap en cottage cheese - het geeft de huid zachtheid en elasticiteit. Het is noodzakelijk om 2 ch.lozh te nemen. Dikke kwark en vermaal het met wat geselecteerde sap (het moet vers worden geperst), voeg vervolgens de helft van de eierdooier in ruwe vorm samen met 1 theelepel. Kamfer olie. De resulterende stof wordt gemengd en op de huid aangebracht - gedurende 15 minuten bewaard. Spoel dan af met water en spoel je gezicht af met een tinctuur van kamille of groene thee en breng daarna een moisturizer aan.

Het herstel van de huid wordt bevorderd door voedende maskers, waarin citroensap wordt toegevoegd. Je moet 6-7 g dikke room innemen en hieraan 0,5 theelepel toevoegen. Zure room en 1 theelepel. Sap. Meng vervolgens de ingrediënten en breng het mengsel op de huid aan. Houd het masker 20 minuten en verwijder het met een spatel. Daarna moet je je gezicht wrijven met toniflotion.

Vetachtige huid is het meest geschikte masker op basis van mosterd. Meng met 1 theelepel. Gekookt water zoveel mosterd, voeg dan toe aan het mengsel 2 ts.lozh. Zonnebloemolie. De resulterende stof moet op de beschadigde plekken worden aangebracht en gedurende 5 minuten worden bewaard. Verwijder het masker moet eerst warm zijn, en dan met koud water, en dan de huid zalven met elke voedende crème.

Het is het beste om de slappe huidmelkkomkommermaskers te elimineren. Ze zijn het meest geschikt in de zomer. Het moet 2 kleine komkommers malen (altijd vers), de resulterende brij op de huid aanbrengen en 15 minuten laten staan. Vervolgens moet het masker worden verwijderd met een vochtige tampon en vervolgens het gezicht met een geselecteerde voedzame crème zalven.

Maskers voor slappe huid

Hijsmaskers kunnen worden gekocht in speciale winkels (aanscherping crèmes of preparaten), of onafhankelijk worden vervaardigd. De periodieke toepassing van deze maskers vermindert de stijfheid en voorkomt ook de vroege verwelking van de huid.

Masker van witte klei met de toevoeging van peper en gember - het verwijdert zwelling effectief. Omdat de componenten van het masker een irriterend effect hebben, helpt dit de bloedcirculatie te normaliseren. Tegelijkertijd verwijdert klei overtollig water uit de huid. Het voordeel van deze methode is de snelheid en effectiviteit van de impact. Onder de tekortkomingen - het risico op allergie voor peper of gember.

Hydrogel-maskers zijn disposable disposable platen. Ze zijn doordrenkt met vochtinbrengende en thermische elementen, waardoor een saunageffect ontstaat - hierdoor kunt u overtollig vocht verwijderen en fijne rimpels verwijderen. Het voordeel is dat het masker geen allergieën veroorzaakt, omdat het is gebaseerd op aloë-sap. Het nadeel is dat het lichaam snel gewend raakt aan geforceerde verwijdering van de vloeistof - daarom is de procedure voor het opleggen van een dergelijk masker slechts 1 wrijf / maanden toegestaan. In sommige gevallen kan de hoeveelheid worden verhoogd tot twee.

Gezichtsmassage van slappe huid

Gezichtsmassage met een slappe huid helpt de spieren en huid effectief te beïnvloeden, waardoor slappe en slappe bewegingen worden geëlimineerd. Tegelijkertijd hoeft de procedure niet door een specialist te worden uitgevoerd - u kunt de massage ook zelf doen. Het moet worden gedaan op een schone huid.

De procedure bevordert de verbetering van het lymfestelsel, evenals de bloedsomloop, en verwijdert ook het negatieve effect dat het gevolg is van stagnerende processen.

Meestal bestaat de massage uit 10-15 sessies. Opmerkelijke verbeteringen treden vaak op na slechts 5-6 procedures. De huid krijgt elasticiteit, de bleekheid verdwijnt. Dankzij een toename van de spierspanning wordt de huid dichter en gladder. Omdat de huid deel uitmaakt van alle stofwisselingsprocessen van het lichaam, verbetert het welzijn van de patiënt na de procedures ook.

trusted-source[4], [5]

Crème voor verzakkende gezichtshuid

Een redelijk effectieve en gemakkelijk te vervaardigen crème voor verslapping van de huid helpt de tonus van vervagende weefsels te behouden. Het wordt als volgt bereid: ofwel met olijfolie, amandelolie en petrolatum speciale cosmetische kamille bouillon, honing (0,5 ch.lozh.), Zeezout (1 ch.lozh.), Evenals vers (2 ch.lozh.) dooier (half). Al deze componenten moeten worden gemengd en in de koelkast worden bevroren. Roer daarna opnieuw om een homogene substantie te krijgen. Breng deze crème aan voor het slapen gaan.

Operatieve behandeling

Als de slapperheid van de huid bijzonder sterk tot uiting komt, moet u een plastisch chirurg raadplegen en de procedure van chirurgische plastie gebruiken. In deze gevallen wordt de methode geselecteerd op basis van de toestand van de huid en ook op basis van het resultaat dat de patiënt nodig heeft. Soms, om wazigheid te elimineren, volstaat het om alleen de kin en oogleden aan te spannen, en ook om rimpels van het voorhoofd te verwijderen. Maar er zijn ook gevallen waarin het noodzakelijk is om een cirkelvormige facelift uit te voeren. De duur van de procedure is in dit geval afhankelijk van de hoeveelheid werk. Op dit hangt af en hoe lang de herstelperiode zal duren.

Om de revalidatieperiode te versnellen, de doeltreffendheid van de procedure zelf te verhogen en de negatieve verschijnselen (blauwe plekken en zwelling, enz.) Vóór de operatie te verminderen, wordt aanbevolen om een voorbereidend verloop van injecties en hardwareprocedures te ondergaan.

Het voorkomen

Om een huid turgor in een toon te behouden, moet je constant voor de huid zorgen - zowel op het gezicht als op de rest van het lichaam. Zorg er daarnaast voor dat er geen plotselinge sprongen in gewicht zijn. Als een preventieve maatregel, regelmatige fysieke oefeningen, goede rust en slaap, evenals waterprocedures (het moet worden opgemerkt dat het niet nodig is om overmatig heet water te gebruiken om te wassen, het vermindert de elasticiteit van de huid). Het is ook noodzakelijk om vaak in de open lucht te lopen en het juiste dieet te volgen.

trusted-source[6]

Prognose

Een slappe huid op je gezicht lijkt niet lang genoeg te zijn als je het juiste voedingsregime volgt, een gezonde levensstijl leidt, speciale gymnastiek doet en vitamines consumeert.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.