^

Haar behandeling

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.11.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

De behandeling moet op individuele basis worden uitgevoerd, afhankelijk van het type en de structuur van uw haar. Het is belangrijk om een uitgebreide zorg te kiezen die de natuurlijke glans herstelt, het haar vitaliteit en energie geeft.

Oorzaken van haaraandoeningen

Van oudsher werd haar beschouwd als een bron van schoonheid, zelfkennis, onafhankelijkheid, ze werden magische eigenschappen toegeschreven. Problemen met het haar duiden op interne ziektes. Naast ernstige ziektes, frequente stress, langdurig gebruik van medicijnen, wordt de schoonheid van het haar beïnvloed door alcohol, roken, misbruik van thee en koffie. Smog industriesteden met actief ultraviolet hebben extra problemen veroorzaakt.

Slechte ecologie, voedsel van slechte kwaliteit, frequente stress, vermoeidheid, sedentaire levensstijl, tekort aan vitamines in het lichaam kan tot haaraandoeningen leiden. Haarbehandeling dient niet alleen met behulp van externe middelen te worden uitgevoerd, maar ook om medicijnen naar binnen te nemen - een dergelijke complexe therapie zal het lichaam in staat stellen sneller te herstellen, en haar - om te stralen met de gezondheid.

De meest voorkomende haaraandoeningen zijn:

 • alopecia - haaruitval, dat kaalheid bedreigt. Oorzaken - hormonale aandoeningen, erfelijkheid, bijnieraandoeningen, schildklierstoornissen, gastro-intestinale aandoeningen, dysbacteriose, langdurige stress;
 • vroege vergrijzing - door ernstige shock, ziekten van inwendige organen, gebrek aan belangrijke spoorelementen (calcium, zwavel);
 • knoop tricloclasia - de vorming van knobbeltjes op het haar, op dit punt breekt het haar. Er kan een toename van haarverlies zijn;
 • roos, seborrhea - treedt op wanneer de schimmel zich actief vermenigvuldigt. Door een verandering in de samenstelling van de talgafscheiding is er een sterke jeuk, schilfering en roodheid van de huid;
 • eczeem - ontwikkelt tegen de achtergrond van seborrhea, wordt gekenmerkt door jeuk, schilfering, vlekken op de huid, verhoogde droogheid van de hoofdhuid. De ziekte kan optreden bij allergische reacties als gevolg van interne ziekten;
 • psoriasis - de symptomen zijn hetzelfde als bij eczeem, huiduitslag krijgt roze of rode tinten, geëxfolieerde epidermis van witte kleur.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Middelen voor de behandeling van haar

Het vinden van effectieve middelen om het haar zelf te behandelen is niet eenvoudig. Om tussen de vele moderne methoden verdwaald te raken, is nieuwe, verwarde technologie niet verrassend. Zelfs met de keuze van professionele cosmetica is het niet duidelijk welk merk de voorkeur geeft en vooral niet om een fout te maken bij uw keuze. Tot de hulp komt wetenschap - trichologie. Haarbehandeling, zoals trichologen zeggen, moet gepaard gaan met externe middelen met de behandeling van interne ziektes van het lichaam. Anders besteed je maar heel veel tijd, moeite, geld en bereik je geen radicale veranderingen. Natuurlijk, als je geen probleem hebt met globale alopecia, dan kun je je wenden tot alternatieve geneeswijzen en volledig gelukkig zijn, nadat je het verwachte resultaat hebt gekregen na een aantal curatieve procedures.

Haarverzorgingsproducten kunnen worden onderverdeeld in twee groepen: chirurgisch en conservatief. Decoratieve haarcosmetica verwijst naar een tijdelijke, tussenliggende methode. Moderne middelen voor de behandeling van haar worden vertegenwoordigd door crèmes, zalven, vloeibare substanties die rechtstreeks op de hoofdhuid worden aangebracht. Er zijn hulpmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor orale toediening, er zijn oplossingen voor lokale injectie in het probleemgebied. Een brede toepassing werd ontvangen door massage en voorschriften van alternatieve geneeskunde. Alle beschreven middelen vormen een conservatieve techniek.

Vóór het begin van de behandeling volgens een bepaalde methode en methode is het noodzakelijk:

 • overleg met een tricholoog over de raadzaamheid van het gebruik van deze of die methode / methode;
 • bestudeer zorgvuldig de ingrediënten van de haarbehandeling en de voordelen ervan;
 • vertrouwd te maken met contra-indicaties, bijwerkingen, de mogelijkheid om te combineren met andere geneesmiddelen;
 • let op voor wie de remedie bedoeld is voor mannen of voor vrouwen (dit is een belangrijk punt);
 • dat het op deze manier nodig is om haarverzorging te veranderen in de behandeling van haar.

Hoe wordt de behandeling van probleemhaar behandeld?

De wetenschap die zich bezighoudt met de behandeling van hoofdhuid en haar, er zijn vele methoden bekend om iemand te redden van problemen met haar. De meest gebruikelijke methoden zijn:

 • Haarbehandeling thuis.
 • Professionele haarbehandeling
 • Behandeling van haar op alternatieve manieren

Elke methode vertegenwoordigt een individuele haarbehandeling, afhankelijk van het specifieke probleem en specifieke kenmerken van het menselijk lichaam.

Preparaten voor de behandeling van haar

Om de vitale functies van het haar te herstellen, adviseren artsen vaak voedingssupplementen (biologisch actieve additieven). Een dergelijke haarbehandeling wordt verklaard door het nauwe verband tussen gezond haar en de balans van mineralen en vitamines in het lichaam. Diagnose van een tekort aan een mineraal of vitamine in het lichaam wordt geholpen door spectrale analyse van het haar. Voorbereidingen voor de behandeling van haar moeten worden gekozen afhankelijk van het geslacht van de patiënt.

Behandeling van haar bij mannen is gebaseerd op een afname van het gehalte van het hormoon-androgeen in het bloed. Viagra wordt voorgeschreven als een extra middel. Dit is hoe de meeste medicijnen werken.

Het medicijn "Regein" (rogaine, regaine) met de werkzame stof minoxidil (amineksilom) - de meest voorkomende in de wereld, met uitzondering van China. Wanneer gebruikt geeft goede resultaten, maar heeft veel bijwerkingen, na het einde van de applicatie keert de haarlijn terug naar het oorspronkelijke niveau. Betekent "Vishy", "Decros" en anderen zijn in feite minoxidil, met als resultaat een merkbaar effect alleen bij constant gebruik.

Het geneesmiddel "Propecia" (proscar, finasteride) is alleen voor mannen gemaakt en is bedoeld voor een cursus van zes maanden op het voorste deel van het hoofd. Efficiëntie wordt waargenomen in 70% van de gevallen. Kan problemen met de potentie veroorzaken. Bij vrouwen leidt het tot foetale misvormingen, daarom is het voor toelating verboden.

Herstel van de haargroei is mogelijk door middel van "Cromacalin" (cromacalin), oorspronkelijk ontwikkeld als remedie tegen hypertensie. Haarbehandelingsproducten in China worden vertegenwoordigd door de "101" -serie. Het is alleen gebaseerd op natuurlijke ingrediënten die de haargroei verlengen en hun verlies voorkomen. Ondubbelzinnig positieve, persistente effecten na stopzetting van de serie werden niet geïdentificeerd.

Haarbehandeling bij vrouwen is gebaseerd op de toelating van "Cyproteronacetaat" met het verdere gebruik van "Ethinylestradiol" in combinatie met het hormonale anticonceptiemiddel "Diane-35". Echter, na het beëindigen van de behandelingskuur (met het stoppen van medicijnen), keert de situatie terug naar zijn vorige niveau of wordt het nog erger.

Vaak gebruikte medicijnen op basis van palmvruchten - "Saw palmetto", "Serenoa repens". De tool "Prostaplant" bestaat uit palmvruchten Sabal, "Utrica dioica" - extract van de wortelstok van brandnetel, tweehuizig, ook gebruikelijk voor de behandeling van haar.

Russisch-Israëlische deskundigen hebben een plantvoorbereiding ontwikkeld genaamd "Satura rosta" met stikstofhoudend zeewier. Dankzij de innovatieve methode om biologische grondstoffen te verwerken, is het product rijk aan levende bacteriën - stikstof fixeerders, waardoor het medicijn zo efficiënt mogelijk is en zijn kosten verhoogt.

Vitaminen voor de behandeling van haar

Een eenvoudige, relatief goedkope en effectieve methode om haar te behandelen, is het gebruik van vitamines. Three Steps to Hair Health:

 • evenwicht van voeding;
 • consumptie van vitamines;
 • toepassing van gelamineerde maskers.

Vitaminen voor haarbehandeling worden onderverdeeld in groepen, waaronder het noodzakelijk is om foliumzuur te isoleren (B9). Gebruik shampoos, conditioners, maskers met deze werkzame stof. Erwten, bonen, fruit en kruiden bevatten een grote hoeveelheid foliumzuur.

Vitamine A, zoals B9, voorkomt haaruitval. Beta-caroteen, onderdeel van groep A, beschermt cellen tegen vrije radicalen. Het wordt gevonden in zuivelproducten, boter, duindoorn, visolie, enz.

Nicotinezuur (B3) beïnvloedt de haargroei. Is in peulvruchten, noten, eieren, zemelen.

Vitaminen voor haar zijn op dezelfde manier nodig als mineralen met sporenelementen - magnesium, zink, jodium, zwavel, fosfor.

Behandeling met dimexid

Medische substantie - dimexid versnelt de haargroei, voorkomt verlies. In de samenstelling van maskers verhoogt de efficiëntie van andere componenten. Toont positieve resultaten bij de behandeling van alopecia, seborrhea. Als de doseringen en aanbevelingen echter niet worden opgevolgd, kan dit leiden tot een omgekeerde reactie - kaalheid. Behandeling met dimexidum moet voorzichtig worden uitgevoerd, met alle voorschriften, altijd in een verdunde vorm.

Dimexide kan worden gebruikt in de basis van maskers:

 • Neem een theelepel van elke remedie - een licht verwarmde klis en ricinusolie, dimexid, olieoplossingen van vitamine A, E. Voer een paar druppels van je favoriete etherische olie in. Masker voor een half uur, voorverpakt, was dan je haar met shampoo. Het recept is goed voor het probleem van haaruitval;
 • voor een vette haartype - een theelepel olie-oplossingen A en E, citroensap (u kunt wodka, cognac) en dimexide krijgen.

Dimexide wordt gecombineerd met biergist, henna, kruiden, enz.

Haarbehandeling met nicotinezuur

Nicotinezuur, beter bekend als vitamine B3 / PP, bevordert de uitbreiding van de wand, vasculaire versterking (bloed- en zuurstofverzadiging). Het is deze eigenschap die haarbehandeling met nicotinezuur populair heeft gemaakt. De loop van de behandeling bereikt een maand. Voor één procedure zijn ampullen met zuur voldoende. Op het hoofd, maak de scheidingen en wrijf het nicotinezuur in je huid met kleine druppels. Het haar moet van tevoren worden gewassen en gedroogd. Vitamine, verdampt als deze in contact komt met lucht. Gebruik daarom de inhoud van de ampul onmiddellijk na opening.

Haar behandelen met nicotinezuur kan allergische reacties veroorzaken, dus past u per dag niet meer dan één ampul toe. Je kunt de vitamine in water verdunnen met de helft.

Behandeling van haar met plasma

Haarbehandeling met bloedplasma is veilig en effectief. Bloedplaatjes bevatten een groeifactor die de herstelprocessen in de haarzakjes triggert. De procedure veroorzaakt geen allergische reacties, schade door virussen of bacteriën.

Behandeling van haar met plasma wordt voorgeschreven met alopecia, een merkbaar dunner wordend, dunner wordend, een deel van het haar. De methode is gecontraïndiceerd in geval van bloedziekte, inflammatoire of chronische huidaandoeningen, oncologie, immunosuppressieve aandoeningen, zwangerschap, borstvoeding en geestesziekten.

Een paar dagen vóór de therapie is het gebruik van anticoagulantia en alcohol verboden.

Cosmetica voor haarbehandeling

De externe behandeling van haar is gebaseerd op het gebruik van balsems, maskers, zalven, shampoos, serums, spoelingen, groeistimulatoren, enz. Deze fondsen worden individueel geselecteerd door een tricholoog, die bekend is met een specifiek haarprobleem. Onafhankelijk gekocht medicijn kan een slechte dienst bewijzen, omdat alleen de arts weet wat voor soort middel in staat is om deze of gene oorzaak van de haarziekte te elimineren. Verkeerd gekozen betekent dat niet alleen bestaande problemen niet worden weggenomen, maar nieuwe worden toegevoegd.

Cosmetica voor haarbehandeling is onderverdeeld in groepen:

 • massamarkt - wordt vertegenwoordigd in de cosmetische afdeling van een winkel;
 • therapeutisch - verkocht in apotheken;
 • professioneel - wordt gedistribueerd via schoonheidssalons;
 • thuis - eigen productie op basis van voorschriften voor alternatieve geneeswijzen.

Opgemerkt moet worden dat elk van de vier groepen is opgedeeld volgens het doel: versterken, van roos, voeden, glans geven, van gespleten haarpunten, toegenomen vetheid van de hoofdhuid, enz. Er zijn ook therapeutische en profylactische middelen.

Daarom moet je eerst een diagnose stellen, wat makkelijker is door contact op te nemen met een specialist. En ga dan naar de keuze van effectieve cosmetica voor haarbehandeling. Het is erg moeilijk om onafhankelijk te bepalen of u seborrhea, eczeem van de hoofdhuid, waterallergieën of detergentia heeft vanwege de gelijkenis van de symptomen. Soms worden geschikte cosmetica voor haarbehandeling niet de eerste keer, met vallen en opstaan, geselecteerd.

Cosmetica voor haarbehandeling zijn verkrijgbaar in de vorm van shampoos, balsems, conditioners, spoeling, onuitwisbare middelen, maskers, speciale ampullen, etc.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20]

Lebel haarbehandeling

Japanse cosmetica "Lebel" wordt beschouwd als de leider onder fabrikanten van professionele luxeproducten. De Japanners zien in de wortel en beweren dat gezond haar alleen mogelijk is met een gezonde hoofdhuid.

Lebel haarbehandeling is een combinatie van de nieuwste technologie met de tradities van Japanse kwaliteit. Onder de producten van het bedrijf: middelen voor laminering, restauratie, zorg voor gekleurd haar. Nanotechnologie is een realiteit geworden, een magisch instrument, ingesloten in een fles, die geen analogen heeft onder concurrenten.

Dankbaar haar schittert in de zon, voedt zich van binnenuit, versterkt. En de naam van de serie is "blij haar", "nieuw leven", etc. Spreek voor zichzelf.

Behandeling met Lebel vervangt Europese fabrikanten en is niet toevallig: de samenstelling van Japanse cosmetica omvat unieke therapeutische extracten van plantaardige oorsprong. In combinatie met de eeuwenoude kennis van de geneeskunde van het Oosten, verschijnen de meest effectieve middelen, met als enige nadeel hun hoge kosten.

Masker voor de behandeling van haar

Het masker voor haarbehandeling kan worden gekocht in een professionele cosmeticawinkel, die onafhankelijk thuis wordt gemaakt. Alle maskers worden in de regel op de haarwortels aangebracht en vervolgens over de lengte van de krullen verdeeld. De tijd van actieve maskeractie kan variëren van 20 minuten tot 5 uur, soms wordt het masker 's nachts aangebracht. De compositie is bedekt met een film en opgewarmd met een handdoek. Was het masker vaak met warm of koud water zonder het gebruik van reinigingsmiddelen.

Het masker wordt individueel geselecteerd - afhankelijk van het type haar en afhankelijk van het probleem. Maskers gemaakt thuis vullen met hun favoriete essentiële oliën, vooral het is belangrijk voor het maskeren van de onaangename geur van uien, knoflook, ricinusolie.

Shampoo voor haarbehandeling

Shampoo voor haarbehandeling wordt gekozen op basis van het bestaande probleem en het type haar. Lees de instructies vóór gebruik, want sommige soorten shampoos om het resultaat te bereiken moeten een tijdje op het haar worden gehouden. Therapeutische shampoo wordt toegepast door cursussen, zoals elk ander medicijn. De uniformiteit van kleur en consistentie spreekt voor de kwaliteit van de shampoo.

Alerana-fondsen worden gebruikt als preventie, behandeling en dagelijkse zorg. Ze worden behandeld met alopecia. Als de hoofdhuid gevoelig is voor allergische reacties, let dan op de Zwitserse fabrikant. Hypoallergene shampoos "Freederm" worden geproduceerd met teer, zink en ph-balans, die wordt gebruikt tussen behandelingscycli. «Nano Pharm» bevatten actieve componenten voor de bescherming van de haarwortel en de steel, verbeteren de immuniteit, verbetering van het verkeer, het normaliseren van de productie van de talgklieren. Ampul lotion cosmetische lijn «Simone G» wordt gebruikt in seborrhea, diverse dermatitis, roos, extreme droogte of peeling, evenals haaruitval. Progressief haaruitval is behandelbaar Britse cosmetica «Nanogen» in de vorm van serum vasculaire endotheliale groei. De Italianen hebben de regel "Biomed Hairtherapy" vrijgegeven voor dagelijkse, preventieve en therapeutische actie. Lotion Italiaanse fabrikant «Revivexil» reguleert de stofwisseling, vertraagt het verouderingsproces, haargroei activeert en versterkt haarzakjes, waardoor haaruitval verminderen. Amerikaanse merk «Nioxin» verdeelde het bereik van producten in de acht richtingen, die zorgt voor een individuele benadering van een bepaald probleem voor een bepaald type van haar. Shampoo voor haar behandeling "Naudet» Bioderma Franse laboratorium stelt ons in staat om het grootste deel van de problemen van de hoofdhuid op te lossen, waardoor de jeuk, peeling en andere irritatie. Indiaas betekent, dat de eeuwenoude ervaring van Ayurveda, evenals Chinese en Japanse cosmetica, aan populariteit wint.

Zoals je kunt zien, is de lijst met merken en middelen erg breed. Maar vergeet niet dat cosmetica van hoge kwaliteit voor haar niet goedkoop is. Shampoo voor haarbehandeling is geen uitzondering.

Hardware Haarbehandeling

Haarbehandeling met ozontherapie, lasertherapie en elektrostimulatie verwijst naar de hardwaremethoden van de behandeling. Elke methode wordt individueel toegewezen, afhankelijk van de aanwezigheid van specifieke haarproblemen. Elke hardwaremethode voor behandeling is inherent, zowel de voordelen als de tekortkomingen ervan met andere methoden.

Ozontherapie heeft een krachtige stimulatie van diepliggende lagen van de epidermis, intensieve voeding van de haarzakjes en bollen vitaminen en sporenelementen, stopt haaruitval, roos spaart, effectief behandelt seborrheic dermatitis.

Lasertherapie omvat de behandeling van haar door verschillende soorten lasers met een lage stralingsintensiteit. Met behulp van lasertherapie is er een versnelling van intracellulaire biochemische processen, herstel van celmembranen, activering van groei en deling van cellen, toevoer van weefsels met zuurstof, resulterend in snelgroeiend haar, stoppen om te breken en te dun worden, glanzend worden en sterk.

Elektrostimulatie van het haar is een effect op de hoofdhuid van de hoofdhuid met behulp van impulsen die door speciale apparaten worden geproduceerd. Stromen hebben een gunstig effect op de vaatwanden van de hoofdhuid, activeren het huidmetabolisme, blokkeren reservecapillairen en hebben ook een positief effect op zenuwreceptoren. Dankzij elektrostimulatie, haaruitval stopt, vasculaire en spiertonus toeneemt, lymfedrainage functie normaliseert en lokaal metabolisme. Vaak wordt elektrostimulatie gebruikt als een preventief middel.

Mesotherapie

Mesotherapie wordt een van de modernste, innovatieve manieren genoemd om behaarde delen van het hoofd te behandelen. Mesotherapie draagt bij tot de intensivering van de microcirculatie en verbetering van de metabole stroming van de hoofdhuid. De methode van de behandeling is dat de hoofdhuid wordt ingebracht door micro-injectie vitaminen, antioxidanten, voedingsstoffen, verschillende mineralen en metaboliks dat een positief effect op het haar zelf base (follikels en ui) te hebben. In de aanwezigheid van androgene of andere vormen van kaalheid in de therapeutische "cocktail" omvatten medicijnen. Een dergelijke behandeling van haar maakt het mogelijk om hun groei te versnellen en het haar zelf om glanzend, sterk en mooi te maken. Overigens wordt mesotherapie vaak toegepast op patiënten die chemotherapie hebben ondergaan - dit bewijst nogmaals zijn hoge effectiviteit bij haartransplantatie.

Manuele therapie

Onder manuele therapie wordt verstaan de massage van de hoofdhuid, die een positief effect heeft op de bloedcirculatie van de huid, haargroeipunten, die de gevoeligheid van de huid verhoogt en de voeding van de haarzakjes verbetert.

Fysiotherapie

Fysiotherapie bestrijdt effectief met haaruitval, verbetert de tonale hoofdhuid, versnelt de stofwisselingsprocessen van de huid, verhoogt de microcirculatie van bloed en lymfe.

Haarbehandeling na een chemische golf

Chique krullen, verkregen door middel van zwaaien, vereisen extra zorg. De behandeling van haar na een chemische golf wordt verminderd om de structuur van het beschadigde haar te herstellen. Dit wordt bereikt door het gebruik van maskers voor hydratatie, speciale middelen, shampoos met zink, koper, ijzer, terugkerende uitstraling, elasticiteit. Om haar weer gezond te laten worden, helpen ook massage, ozono en mesotherapie. Na een chemische golf is het noodzakelijk om een crème op gespleten haarpunten aan te brengen.

Haarbehandeling na een chemische golf wordt uitgevoerd met kamille, brandnetelbouillon of broodinfusie. De formulering van maskers is eenvoudig en vereist geen speciale vaardigheden:

 • vetcrème (1 eetlepel) gemengd met 2 eetlepels. Ricinusolie, één dooier, voeg gist toe in een hoeveelheid van 5 g. De samenstelling wordt verwarmd op een stoombad. Massageringen worden in de haarwortels gewreven. Week een half uur en spoel af met shampoo, spoel daarna af met een aftreksel van kruiden;
 • neem 1 eetlepel. Vloeibare zeep en ricinusolie, aloë-sap injecteren 1 theelepel. Verwarm de oplossing tot stoom. Na een beetje te hebben afgekoeld, voeden de wortels het haar. Houd ongeveer 30 minuten vast, spoel af met shampoo en spoel af met water met appelciderazijn of citroensap (1 eetlepel azijn per liter).

Behandeling van gekleurd haar

Behandeling van geverfd haar moet direct na het schilderen worden gestart, wat gepaard gaat met onuitwisbare alkalische resten die het haar van binnenuit kunnen vernietigen. Voor dit doel kunt u gekochte producten of zelfgemaakte helende maskers, shampoos, spoelingen, enz. Gebruiken.

De haarbehandeling wordt uitgevoerd door modder, die na het wassen van uw hoofd in de huid wordt gewreven en na 15-20 minuten wordt afgewassen met water. Goede resultaten worden verkregen als een onafhankelijke massage gedurende 10 minuten en met het gebruik van voedingsstoffen. Experts adviseren het gebruik van medicinale stoffen aan de binnenkant met het gehalte aan fytine, fosfor, lipocerebrine en dergelijke. Het dieet moet voldoende vitamine A bevatten.

Behandeling van gekleurd haar wordt uitgevoerd met brood (bij voorkeur roggebrood), gevuld met kokend water en toegediend tot 6 uur. Geverfd haar wordt goed gespoeld met water met azijn of citroen. Versterk het haar om het eimengsel te helpen, dat eenmaal per week wordt gewassen: de inhoud van twee kippeneieren giet warm water, voortdurend roeren. Op nat haar, breng het mengsel aan, houd het een paar minuten vast, wrijf in de wortels en was dan grondig de kop. Karkade tonifieert, verwijdert ontstekingen, geeft een unieke tint aan de kastanjebruine haarachtige haarkleur. Henna reinigt perfect, geneest, maakt geverfd haar dik en zijdeachtig.

Behandeling van droog haar

Droog haar kan worden veroorzaakt door een tekort aan vocht in het lichaam. Haar ziet er saai uit, verliest elasticiteit, schubben verschijnen. Drink een dag minstens 6 glazen schoon water. Zorg ervoor dat uw dieet voldoende vitamine A, F en N bevat.

Behandeling van droog haar is mogelijk met maskers, bouillons of infusies. Masker van dooier, 1 eetl. Vetcrème en 1 theelepel. Ginseng in de vorm van tinctuur gewreven in de wortels van het haar, maximaal 2 uur. Spoelen zonder het gebruik van shampoo. Uitstekende resultaten geven een mengsel van eigeel en een lepel ricinusolie.

Behandeling van droog haar omvat het gebruik van een shampoo die geschikt is voor uw type, evenals geen misbruik van een föhn, strijken, bliksem en chemische golf.

Behandeling van vettig haar

De behandeling van olieachtig haar wordt vaak beperkt tot het oplossen van het probleem van overmatige talgafbraak. Experts raden aan alleen geschikte shampoos voor uw probleem te gebruiken. Voordat u het hoofd wast, is het nuttig om aloë of wortelsap in de huid te wrijven (niet van toepassing op blondines), gestremde melk. Spoel vettig haar goed af met bouillon van kruiden - kamille met citroen voor lichte tonen of een oplossing van water met azijn voor donker haar.

De behandeling van vettig haar met een masker van een sinaasappel en een glas kefir is een uitstekende remedie. Behandeling van vettig haar is goed om mosterd te verduren, verdund in een kleine hoeveelheid water. Kashitsu wreef in de hoofdhuid, gedrenkt tot de verbranding werd getolereerd en afgewassen met koud water.

Behandeling van haar van roos

Behandeling van haar van roos kan zowel op professionele wijze als door alternatieve geneeswijzen worden uitgevoerd. Een effectieve methode is dat niet, vaak moet je het verwachte effect met vallen en opstaan bereiken. Degenen die niet willen experimenteren, gaan naar een specialist en ondergaan een hardwarebehandeling.

Behandeling van haar van roos moet worden uitgevoerd onder voorbehoud van de correctie van voedsel - bak gefrituurde, pittige, pittige, zoete en vette gerechten. Inclusief het gebruik van vezels, vitamine A en B. We moeten aandacht besteden aan het herstel van de waterhuishouding in het lichaam.

Behandeling van haar van roos omvat de toepassing van cryotherapie-technieken, darsonvalisatie.

Haarbehandeling is een eenvoudige taak, maar het vergt soms geduld en investeringen van aanzienlijke fondsen. Echter, een gezonde en mobiele levensstijl, rationeel dieet en rustregimes zullen het lichaam helpen om de meeste problemen van hoofdhuid en haar aan te kunnen.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.