^

Epileren met alexandrietlaser

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 17.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

In de afgelopen decennia is het onfatsoenlijker geworden voor een vrouw om met ongeschoren benen het huis te verlaten dan voor een man met stoppels op zijn gezicht. De trend van haarloze huid heeft tot voorstellen geleid in de cosmeticamarkt. Scheeraccessoires voor vrouwen hebben een prominente plaats ingenomen in de schappen in huisbaden, cosmeticawinkels staan vol met ontharings- en ontharingspreparaten, en salons maken reclame voor alle nieuwe manieren om "voor altijd van ongewenste vegetatie af te komen" - niet alleen op zichtbare maar ook op intieme delen van het lichaam. De beste schoonheidsspecialisten werken aan het probleem, in sommige gevallen overdreven, en alexandrite laser ontharing is de vrucht van hun gewone werk. Wat is het en is het geschikt voor iedereen?

Welke laserontharing is beter: diode of alexandriet?

Laserontharing (LHR) is het meest effectief voor mensen met een lichte huid en donker haar. Een recente studie heeft aangetoond dat zowel huidskleur als haarkleur het succes van LHR beïnvloeden. [1]

Diode en alexandriet laser ontharing zijn verreweg de meest populaire methoden om ongewenst haar te verwijderen. Het werkingsprincipe van radiatoren die voor medische doeleinden worden gebruikt, is hetzelfde, maar de technische kenmerken zijn anders. De laserstraal heeft een specifieke golflengte en wordt gekenmerkt door een nauwe gerichtheid en monochromaticiteit. De melanine in het haar wordt het centrum van absorptie van lichtenergie. Andere structuren in de dikte van de huid worden niet vernietigd door de laser. [2]

Welke laserontharing is beter: diode of alexandriet? - hangt af van huid- en haarkleur, kracht van de apparatuur, beschikbaarheid van koeling. En de belangrijkste keuzefactor is een gekwalificeerde specialist aan wie u bereid bent de oplossing van uw problemen toe te vertrouwen. In het kort:

 • alexandrite is geïndiceerd voor mensen met 1-2 fototypes;
 • diodelaser is geschikt voor elk fototype.

Voor een gewone klant zeggen de cijfers 755 en 800 nanometer, die de golflengte van de apparaten karakteriseren, weinig. Deze parameters bepalen welk apparaat effectiever is op welk huidtype. Hoe meer de tint verzadigd is, hoe effectiever laserprocedures zijn, ongeacht het type apparaat. Haar zonder melanine wordt door de laser nauwelijks verwijderd. [3]

Maar geen enkele techniek is in staat om alles definitief te verwijderen. Naarmate het haar teruggroeit, moeten de sessies worden herhaald en pas na een volledige cursus verdwijnt de vegetatie gedurende enkele jaren. Om de hoeveelheid haar aanzienlijk te verminderen, is het noodzakelijk om 5-7 sessies uit te voeren met een interval van 1 tot 3 maanden.

Indicaties voor de procedure

Mensen die zich ongemakkelijk voelen met overtollig lichaamshaar, nemen hun toevlucht tot verschillende ontharingsmethoden. Alexandrite laser ontharing is geschikt voor mensen met donkere vegetatie. De apparatuur "ziet" eenvoudigweg geen lichte haren. Ook herkent het apparaat geen vegetatie op een gebruind lichaam en neemt het donkere epitheelcellen voor "extra".

Indicaties voor uitvoeren ontstaan om verschillende redenen:

 • genetisch;
 • hormonaal;
 • door ontsteking na ontharing;
 • van ingegroeide haren, irritatie van het scheermes.

De procedure voor permanente ontharing wordt ook besteld door vrouwen die de regelmatige ontharingssessies beu zijn. Maar voordat u uw toevlucht neemt tot een laser, moeten hormonale oorzaken worden uitgesloten. Om dit te doen, moet u een afspraak maken met een endocrinoloog, die hormonale problemen zal helpen oplossen of hun aanwezigheid zal uitsluiten.

Voorbereiding

Alexandrite laser ontharing procedure bestaat uit drie fasen. Het begint met de voorbereiding: het bestaat voornamelijk uit het laten groeien van de haren tot de gewenste lengte: 3-5 mm. Om dit te doen, moet u zich ongeveer een week niet scheren.

 • De specialist van de kliniek is verplicht om de patiënt vooraf gedetailleerde instructies te geven over de handelingen en de verwachte resultaten. Tijdens het gesprek wordt de aan- / afwezigheid van contra-indicaties gespecificeerd.

Er worden geen voorbereidende procedures uitgevoerd vóór het epileren en er wordt ook gezorgd voor pijnverlichting. De patiënt zit comfortabel in een stoel, bij het manipuleren van zijn gezicht zetten ze een veiligheidsbril op en beginnen ze te epileren.

Laserapparatuur werkt in op de haarwortels zonder het omliggende weefsel te verwarmen. Naleving van alle voorwaarden belooft de afwezigheid van pijn. Het belangrijkste is dat het huidtype van een vrouw of een man zoveel mogelijk aan de eisen voldoet.

 • Tijdens de procedure lijken laserflitsen op een lichte hete pony. Ze worden veroorzaakt door opwarming tot 70 graden.

Koeling wordt gebruikt om hevige pijn te voorkomen. De specialist regelt de kracht: begint met laag en informeert bij de patiënt naar zijn gevoelens. En dan verhoogt het de parameters, waarbij de meest comfortabele voor de klant wordt gekozen.

Degenen die was of suiker hebben gebruikt, zullen bevestigen dat de laserprocedure sneller en comfortabeler is. Zowel individuele kenmerken als het verschil in gevoeligheid in individuele delen van het lichaam spelen een rol.

De sessie eindigt over 40-45 minuten. Voor verzachting is de behandelde huid bedekt met een verkoelende gel. Het dient om brandwonden en pigmentvorming te voorkomen.

Alexandrite laser ontharingsmachine

Zonder in te gaan op de details van de structuur en werking van het apparaat voor haarverwijdering met alexandrietlaser, merken we op dat de naam komt van de naam van het zogenaamde actieve medium (of werkvloeistof). Het eerste laserapparaat was bijvoorbeeld robijn. Tegenwoordig gebruiken ze het kunstmatig gekweekte alexandriet-mineraal.

 • En als de robijn, zoals u weet, een rode kleur heeft, verandert de kleur in de alexandrite laser ontharingsmachine afhankelijk van de verlichting.
 • Het werkmedium van het diode-apparaat bevat geen mineralen. Daar zijn halfgeleidermaterialen en galliumarsenide actief.

Hoe langer de golven, hoe dieper de straling in het weefsel doordringt. Met Alexandrite kunt u haar verwijderen met 1-2 fototypen en goedaardige pigmentatie. Tijdens de sessie wordt een onaangename geur van verbrand haar gevoeld, die door de patiënt moet worden waargenomen als onvermijdelijke onesthetischheid en betaling voor een onmiddellijk effect. Diodes hebben geen last van deze problemen, maar de patiënt moet anderhalve week wachten voordat de dode haren de huid volledig verlaten.

Het eindresultaat is echter vrijwel hetzelfde. Bij elk van deze ontharingsmethoden groeit het haar niet van een jaar tot vijf; dergelijke verschillen houden verband met de individuele kenmerken van het organisme.

Laser ontharing met alexandrietmachine Candela

Een permanent resultaat wordt gegeven door een kuur met alexandriet laser ontharing. De techniek wordt als de meest populaire en effectieve techniek beschouwd voor het verwijderen van haar in ongewenste gebieden. De duur van de cursus is van 4 tot 8 procedures, met enkele tussenpozen. Laser ontharing met de alexandrietmachine candela verlicht zowel vrouwelijke als mannelijke klanten kwalitatief en pijnloos.

 • De effectiviteit wordt bewezen door de cijfers: na een epileerkuur met candela blijft niet meer dan 5% van de aanvankelijke hoeveelheid haar op de huid achter. Volgens de klinieken die diensten verlenen, kan geen ander apparaat dergelijke indicatoren bereiken. [4]

Duur van het resultaat - tot 7 jaar; het hangt af van de leeftijd, het behandelingsgebied en de hormonale toestand van het lichaam. De manipulatie wordt snel en pijnloos uitgevoerd met maximaal comfort voor de patiënt. Er wordt geen pijn gevoeld dankzij het ingebouwde dynamische koelsysteem ontwikkeld door de specialisten van de Amerikaanse fabrikant. Ze voorkomt ook thermische brandwonden.

 • Manipulatie op de bovenlip duurt 10 minuten, in de bikinilijn - 20, beenbehandeling duurt een uur tot twee.

Het niet-invasieve karakter van de technologie zorgt ervoor dat contactziekten ten gevolge van behandeling uitgesloten zijn. Bijwerkingen zijn minimaal en het effect op het lichaam als geheel treedt helemaal niet op. [5]

Met wie kun je contact opnemen?

Techniek epileren met alexandrietlaser

Het apparaat voor het verwijderen van alexandriet laserhaar maakt gebruik van een kunststeen verrijkt met chroom. Het wordt gekenmerkt door lichtrefractieve eigenschappen, die het mogelijk maken om straling van de optimale lengte te vormen en deze in de gewenste richting te focusseren.

Alexandrite warmt snel op en is zacht voor de huid. De techniek van laserontharing met alexandrietlaser stelt u in staat om de volgende locaties te bewerken:

 • bikinilijn;
 • oksels;
 • schenen, dijen, benen in het algemeen;
 • maag;
 • handen gedeeltelijk of geheel;
 • bovenste lip;
 • borst en rug bij mannen.

De procedure verloopt in fasen, te beginnen met een gedetailleerde briefing over de voorbereidingsprocedure. De epileerspecialist informeert de cliënten 2-4 maanden voor de geplande sessie over alles. Direct voor aanvang van de actie worden de ogen van de patiënt, die comfortabel op een bank of in een stoel zit, beschermd met een speciale bril.

Op de afgesproken dag kunt u geen cosmetica aanbrengen op het te behandelen gebied. Verdoving wordt 50 minuten voor aanvang aangebracht. Verder wordt de verwerking van de overeengekomen gebieden direct uitgevoerd. Aan het einde van de procedure wordt een cosmetisch product aangebracht om irritatie te voorkomen.

Ondanks het feit dat de laser in staat is om de plaatsen waarop zijn stralen vallen sterk te verwarmen, wordt bij het gebruik van alexandriet een lichte tinteling gevoeld, maar er is geen pijn en brandwonden. Hun preventie wordt geleverd door een koelsysteem dat in het apparaat is ingebouwd. In de nieuwste modellen is de cryogene factor vloeibare freon, die de huid letterlijk in een oogwenk kalmeert.

Bikini laser ontharing met Alexandrite laser

Haarverwijdering in de bikinilijn is erg pijnlijk en ongemakkelijk. Het gaat vaak gepaard met snijwonden, irritatie en de gedachte om het regelmatig te herhalen is huiveringwekkend. Na ten minste één haarverwijdering met alexandrietlaser te hebben uitgevoerd, wenden vrouwen zich niet langer tot andere methoden om de vegetatie in zo'n kwetsbaar gebied te verwijderen. En na een reeks procedures kunt u het probleem volledig vergeten.

Alexandrite laser bikini ontharing is een van de meest gevraagde diensten door vrouwen. De voordelen zijn als volgt:

 • snelheid;
 • pijnloosheid;
 • veiligheid;
 • koeling;
 • gebrek aan littekens;
 • effectiviteit;
 • langdurig effect.

Laserapparaten regelen het effect van warmte afhankelijk van het fototype van de huid. De duur van de hartslag is afhankelijk van het haartype. Naast overtollig haar elimineert het apparaat epidermale vlekken - postacne, sproeten, ouderdomsformaties.

 • De laserstraal werkt in op het melaninepigment in het haar. Het bereikt de follikel en vernietigt deze, zodat de schacht er snel af valt.

Soms, zelfs na de eerste behandeling, wordt de haardichtheid gehalveerd, maar voor een blijvend resultaat is het nodig om tot 5-7 sessies te herhalen, tenminste met een maandelijks interval.

De duur van de manipulatie hangt af van het gebied, de dichtheid en de tint van het haar. Het apparaat kan een individueel programma selecteren, rekening houdend met deze en andere parameters. Naburige gebieden die niet hoeven te worden epileren, worden niet blootgesteld aan de laser.

Laser ontharing alexandriet oksels

Hoewel reclame ervan overtuigd is dat het verwijderen van alexandriet laser ontharing pijnloos is, hangt veel af van de locatie van ongewenste vegetatie. Benen zijn één ding, bikini of oksels zijn iets heel anders. Op deze plaatsen is de huid delicaat, zacht, voldoende geïnnerveerd, daarom is de gevoeligheid hoger en de pijngrens lager.

In dit opzicht heeft laserhaarverwijdering van alexandriet-oksel het voordeel dat het een snelle procedure is. Kortere tijd betekent minder pijn. Het is alexandriet dat een zachter effect geeft dan andere epilatietechnieken.

 • Bij vrouwen is de pijn in het midden van de menstruatiecyclus lager dan op andere momenten.

Toegegeven, er bestaat ook zoiets als individuele vatbaarheid. Cryogene medicijnen of andere koelmethoden worden gebruikt om pijn te verminderen.

Na manipulatie moet u de aanbevelingen volgen voor de verzorging van de behandelde gebieden. Op de eerste dag mogen de oksels niet met water worden afgespoeld, de sauna is gedurende 3-4 dagen gecontra-indiceerd. Het is verboden om verbrande haarresten eruit te halen, ze moeten er vanzelf uit vallen. Tegen de tweede week zijn de oksels volledig gereinigd.

Als een specialist aanbeveelt om een speciale crème aan te brengen, mag er geen ander middel worden gebruikt. Anders kan de huid reageren met irritatie en ontsteking.

Alexandrite laser gezichtshaarverwijdering

Een effectieve manier om onnodig gezichtshaar te bestrijden, is laserontharing met alexandrite. Dankzij het ingebouwde koelapparaat minimaliseert de techniek het ongemak dat gepaard gaat met de meeste epilatie- en ontharingstechnieken.

Alexandrite laser ontharing op het gezicht en andere gebieden met een gevoelige huid gaat gepaard met pijnlijke gevoelens. Daarom is voorlopige analgetische manipulatie noodzakelijk: een cryogene spray, een gel met lidocaïne of een straal koude lucht.

 • Alexandrite is ideaal voor donker haar en een lichte huid. Een gebruinde en donkere huid heeft verschillende behandelingen nodig.

Een van de voordelen van alexandrite is hygiënisch. Tijdens de procedure raken de hulpstukken op de apparaten de huid niet, wat betekent dat de huid niet in contact komt met het oppervlak van het hulpstuk, dat eerdere patiënten al heeft aangeraakt.

 • Bij het plannen van een laser ontharing salon, is het belangrijk om rekening te houden met de kleine trucs.

Omdat het onmogelijk is om in één sessie gladheid en zuiverheid van de huid te bereiken, is het nauwelijks de moeite waard om een onderneming te beginnen op het hoogtepunt van het strandseizoen. Er zijn immers meerdere procedures nodig en het eindresultaat is niet direct zichtbaar. Dus de zomer vliegt voorbij tijdens wandelingen naar de salons. Om er in de zomer mooi en esthetisch uit te zien, moet u zich van tevoren aanmelden voor het epileren van het gezicht, de benen en het lichaam, zelfs in het koude seizoen. En dan is het echt om het strandseizoen volledig bewapend tegemoet te treden.

Contra-indicaties voor de procedure

De laserprocedure heeft veel contra-indicaties. Waaronder:

 • slechte bloedstolling;
 • voorbereiding op bevruchting 2-3 maanden, zwangerschap en borstvoeding;
 • diabetes;
 • huidziekten, meerdere moedervlekken, vlekken;
 • acute herpes;
 • de aanwezigheid van keloïde littekens, kwaadaardige neoplasmata;
 • ziekten van de bloedsomloop.

Niet epileren na actieve blootstelling aan UV-straling gedurende 1-2 weken. Alexandrite laser ontharing is onverenigbaar met hormoontherapie. Als vegetatie de oorzaak is van hormonale stoornissen, dan wordt het probleem van overmatige haargroei opgelost door de juiste behandeling.

Gevolgen na de procedure

Het belangrijkste voordeel van alexandriet laser ontharing is de duur van het resultaat. Na een reeks manipulaties verdwijnt de vegetatie gedurende enkele jaren en misschien voor altijd.

Een interessant gevolg na de procedure, naast de eigenlijke ontharing, is verjonging. Dit effect is te wijten aan het cosmetische effect van de laser: huidverstrakking en eliminatie van pigmentdefecten. Alexandrite laser ontharing beïnvloedt de biometrische parameters van de huid, kan het melaninegehalte van de huid verminderen en de huid dunner maken, evenals de elasticiteit en dichtheid van de epidermis en dermis verhogen. [6]

 • Maar er zijn ook nadelen. Geen enkel apparaat is in staat "toekomstige" haren te vernietigen, daarom moet de procedure bij het verschijnen van nieuwe vegetatie worden herhaald.

De efficiëntie van haarverwijdering is direct afhankelijk van de gebruikte fluxdichtheid. Patiënten hebben een gemiddelde haarvermindering van 74%.

Hoewel langdurige haarvermindering bij de meeste patiënten kan worden bereikt na een reeks laserbehandelingen, is gedeeltelijke hergroei van het haar typisch binnen 6 maanden, wat suggereert dat aanvullende behandelingen nodig zijn om de snelheid van permanente ontharing te verhogen. Sommige van de follikels kunnen zich herstellen, hierdoor verschijnen de haren na enkele maanden weer in het behandelde gebied - zij het in kleinere aantallen. [7]

Complicaties na de procedure

Over het algemeen is de alexandrietlaser veilig en effectief voor haarverwijdering bij patiënten met verschillende huidtypes. De complicatiesnelheid neemt toe naarmate het huidpigment toeneemt en het gebruikte vermogen toeneemt. Maar zelfs mensen met een lichte huid zonder recente blootstelling aan de zon voor of na de behandeling kunnen complicaties en bijwerkingen hebben. [8] Zeldzame complicaties waren onder meer voorbijgaande postinflammatoire hyperpigmentatie (n = 9; 10%), brandblaren (n = 1; 1%) en postinflammatoire hypopigmentatie (n = 2; 2%). Alle complicaties werden geëlimineerd zonder blijvende littekens. [9]

In het geval van fouten tijdens de voorbereiding op alexandrite laser ontharing, kunnen schaafwonden, littekens, veranderingen in pigmentatie, folliculitis optreden. Complicaties na de procedure, bijvoorbeeld een allergische reactie, hangen samen met de individuele kenmerken van het lichaam van de patiënt. Een brandwond kan ook het gevolg zijn van onervarenheid van de arts. Herpes komt vaker voor bij mensen die vatbaar zijn voor deze ziekte.

 • Tijdens het normale verloop van de procedure gebeurt er zoiets niet, de maximale complicatie is roodheid en lichte zwelling.

Bij een donkere huid is het risico op brandwonden door alexandriet groter dan door een diode-emitter. Pigmentatie vormt zich op een donkere huid als de patiënt de regels voor UV-bescherming negeert. Oogbeschadiging kan het gevolg zijn van onjuist gebruik van laserontharingsapparaten. Oogartsen moeten zich bewust zijn van oogletsel dat door deze apparaten wordt veroorzaakt. [10][11]

Zorg na de procedure

Na het verwijderen van alexandrietlaserhaar gebruikt de patiënt gedurende meerdere dagen een speciale ontstekingscrème. Roodheid is normaal; het bevestigt de effectiviteit van de procedure. Het kan meerdere dagen aanhouden.

 • Over het algemeen hebben zorg na de procedure en revalidatie enkele beperkingen.
 1. Stop twee weken met zonnebaden en zonne-behandelingen.
 2. Niet suikerhoudend en harsen.
 3. Breng een weefgetouw of ontharingscrème aan.
 4. Pas zonnebrandcrème enkele maanden na de laatste sessie toe.
 5. Het behandelde oppervlak niet nat maken of wrijven.
 6. Ga niet naar de sauna, stop tijdelijk waterprocedures en sporten.
 7. Gedurende meerdere dagen is het gebruik van hormonen en antibiotica uitgesloten.

Beoordelingen

Doet het pijn of doet het geen pijn? - dat is de vraag als het gaat om alexandrite laser ontharing. Dit omstreden onderwerp wordt actief besproken op het netwerk, voornamelijk recensies van bezoekers (en ook bezoekers!) Van schoonheidssalons en klinieken worden eraan gewijd.

De meeste vrouwen die andere ontharingsmethoden hebben geprobeerd, beweren dat alexandriet-apparaten zachtaardig zijn, vooral op gevoelige huidgebieden. De resultaten en hun duur zijn ook grotendeels tevreden.

Je kunt je hele leven leven zonder op de hoogte te zijn van alexandrite laser ontharing, en dit geluk zal niet verminderen. Als alleen zo'n procedure niet genoeg is voor volledig geluk, bestudeer dan, voordat u een beslissing neemt, zorgvuldig alle voor- en nadelen, kies een instelling en een specialist met een goede reputatie. Volgens de berekeningen van goed geïnformeerde mensen is een schijnbaar dure laserprocedure niet alleen betrouwbaarder, maar over het algemeen niet duurder dan andere epileermethoden. Na het voltooien van de volledige ontharingskuur, kunt u het probleem van overtollig haar voor een lange tijd of zelfs voor altijd vergeten.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.