^

Draden voor facelift

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 18.08.2022
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Elke vrouw probeert vroeg of laat in de spiegel de rimpels op haar gezicht met haar vingers recht te trekken, zodat ze minder opvallen. Ongeveer hetzelfde wordt gedaan in klinieken, alleen professioneel en betrouwbaar. De weefsels worden gefixeerd en in een gunstiger positie gefixeerd met behulp van schroefdraad voor facelift en speciaal gereedschap. Adverteren beweert dat de effectiviteit van filamenttechnologie bijna gelijk is aan die van plastic.

Hoeveel draden zijn er nodig voor een facelift?

De dikte van draden voor een facelift is vergelijkbaar met de dikte van mensenhaar. De lengte varieert van 25 tot 90 mm. Draden zijn voornamelijk gemaakt van edele metalen of synthetische vezels. Sommige soorten absorberen zichzelf in de loop van de tijd, andere niet en andere hebben gecombineerde eigenschappen.

Onderscheid het materiaal is glad en met uitsteeksels - inkepingen. De keuze van de lengte hangt af van het doel dat de schoonheidsspecialiste en de patiënt nastreven. De diepte van ouderdomsafwijkingen, de dikte van de huid, de plaats van de versteviging zijn de belangrijkste factoren die deze keuze beïnvloeden.

Hoeveel draden er nodig zijn voor een facelift, bepaalt de arts. Er wordt rekening gehouden met de structuur, de fixatietechniek, de leeftijd van de patiënt, het aantal probleempunten en de kenmerken van het lichaam. Sommige threads worden onafhankelijk gebruikt, andere worden gecombineerd met plastic procedures.

Gemiddeld is de verdeling als volgt:

 • wangen: 10-15;
 • voorhoofd, kin: 10-12;
 • nek: 20;
 • wenkbrauwen: tot 10;
 • tweede kin: vanaf 15;
 • nasolabiale plooien: 6-10;
 • cirkelvormige lift: tot 50.

Experts beschouwen verjonging met draden als een zacht alternatief voor chirurgische ingrepen - als een minder traumatisch, met een minimum aan bijwerkingen en een gebrek aan langdurige revalidatie, moderne technologie.

Draadlift van het onderste deel, onderste derde deel van het gezicht

Anatomisch gezien wordt het onderste deel van het gezicht gedefinieerd als het gebied van de kin tot de neus. Leeftijdsproblemen zijn hier gepland na 30. Als ze in de spiegel kijken, zien vrouwen deprimerende gebreken: een zichtbare pluizige contour en een hint van een tweede kin, rimpels rond en het zakken van de hoeken van de lippen. Dergelijke gebreken worden onvolkomenheden genoemd. Dergelijke problemen worden met succes opgelost door facelift-threads. Afhankelijk van het type draad en fysiologische kenmerken, ziet het gezicht er na de ingreep de komende 2-5 jaar jonger uit.

Het is bewezen dat de draadlift van het onderste deel van het gezicht vooral effectief is op de leeftijd van 35-55 jaar. Deze informatie is voldoende voor een vrouw die besluit contact op te nemen met de juiste kliniek. De rest van de problemen met betrekking tot de methoden om het onderste derde deel van het gezicht met draden op te tillen, worden opgelost tijdens de eerste ontmoeting met de arts.

 • Om veel onvolkomenheden te corrigeren, worden verschillende soorten Aptos-draden gebruikt: Nano Vitis, Needle, 2G Elegance, Thread 2G. Ze zijn gemaakt van veilige materialen, verwonden of verplaatsen weefsels niet, dragen bij tot het behoud van de gebruikelijke gezichtsuitdrukkingen en de afwezigheid van littekens, en zijn geschikt voor patiënten van beide geslachten.

Populaire draden met inkepingen fixeren zachte weefsels in de door de arts aangegeven positie. Het verstevigende effect is direct zichtbaar en een uitgesproken resultaat wordt gevormd aan het einde van de tweede week.

Indicaties voor een draadlift

Bij mensen treden indicaties voor draadlifting op na 30 jaar, wanneer de huid niet ten goede begint te veranderen. Eerst verschijnen er lichte rimpels, dan "zweeft" het gezicht, jukbeenderen en wangen vallen, "plooien van verdriet". In de toekomst wordt de vorming van een dubbele kin waargenomen, de helderheid van de contour wordt verstoord, de wenkbrauwen worden verlaagd, de huid verliest elke dag zijn toon.

Facelift-draden worden gebruikt wanneer zachtere technieken niet meer werken. De vraag kan zich voordoen: hoe zit het met plastische chirurgie? Zou het niet beter zijn om direct ingrijpend in te grijpen - om serieus en voor lange tijd te kunnen optreden?

 • Voor wie twijfelt, wil ik je helpen de argumenten goed af te wegen en jezelf eerlijk te antwoorden: wil je dat je gezicht er glad, maar levenloos uitziet, als een masker? Weerspiegelde geen emoties? Verloren gezichtsuitdrukkingen en natuurlijkheid?

In tegenstelling tot onnatuurlijkheid blijft het gezicht na de draadbehandeling in alle opzichten "van jou". En de veranderingen erop zijn alleen maar ten goede:

 • elasticiteit neemt toe;
 • merkbare rimpels verdwijnen;
 • littekens worden niet gevormd;
 • het oppervlak wordt geëgaliseerd;
 • de contour is afgerond;
 • jeugd wordt verlengd.

Op dezelfde manier kunnen leeftijdsgerelateerde defecten op andere plaatsen van het lichaam worden geëlimineerd: op de binnenoppervlakken van de onderste en bovenste ledematen, billen, nek, enzovoort. Na verloop van tijd neemt het effect toe, omdat vreemde ingrediënten die op enigerlei wijze het lichaam binnenkomen, de neiging hebben om in te kapselen. Dat wil zeggen, overgroeien met dicht weefsel, dat bovendien zachte weefsels versterkt en het verouderingsproces vertraagt.

Voorbereiding

Een goed georganiseerde voorbereiding verkort de revalidatietijd en voorkomt ongewenste effecten. In overleg met de patiënt legt de schoonheidsspecialist het actieplan uit, de kenmerken van de voorbereidende en postmanipulatieperiode. Tegelijkertijd verzamelt hij informatie over de gezondheidstoestand en mogelijke contra-indicaties. Bovendien is de arts verplicht om alle vragen van de patiënt met betrekking tot de aanstaande procedure te beantwoorden.

De patiënt van haar kant moet eerlijk zijn en de aanwezigheid van diabetes, dermatologische pathologieën, kwaadaardige tumoren, acute infecties, evenals zwangerschap of borstvoeding melden voordat threads voor een facelift worden gebruikt.

 • De voorwaarden van de voorbereidende periode omvatten de afwijzing van alcohol, tabak, bepaalde groepen drugs, verhoogde stress.

Tijdens de voorbereiding wordt een anestheticum, dosering en type anesthesie gekozen. Ze zijn afhankelijk van de hoeveelheid werk, de grootte van het chirurgische veld, de individuele kenmerken van de persoon.

Analyses, onderzoek zijn verplichte punten van het voorbereidingsproces. Vrouwen moeten zich ervan bewust zijn dat kritieke dagen niet de beste tijd zijn voor dergelijke procedures.

Ter voorbereiding zit de patiënt in een speciale horizontale stoel en wordt in vijf projecties gefotografeerd. De gehele huid van het gezicht, de hals, de oorschelpen en het decolleté wordt driemaal gedesinfecteerd met een antiseptische oplossing.

Techniek Draden voor facelift

Dankzij het gebruik van schroefdraad voor facelift is het in veel gevallen mogelijk geworden om zonder plastische chirurgie te stellen. Belangrijk, vanuit het oogpunt van zowel cliënten als artsen, zijn de voordelen minimaal invasief, geen littekens, korte revalidatie, minimale risico's op ongewenste gevolgen. De techniek van een draadfacelift is zodanig dat er een raamwerk ontstaat dat de huid voor een lange periode strak houdt.

Ze nemen hun toevlucht tot draadtechnologieën na 35, wanneer het nodig is om de contour te verbeteren, de staarten van de wenkbrauwen op te heffen, de wangen te verwijderen en de nek-kinhoek te versterken. Dunne draden kunnen bijna alle delen van het gezicht verjongen.

 • Draadingrepen worden uitgevoerd door gekwalificeerde specialisten in een kliniek, onder plaatselijke verdoving.

De patiënt voelt praktisch geen fysiek ongemak en de gevolgen zijn minimaal: ze verschijnen in de vorm van kleine bloedingen en milde zwelling. Na een paar uur mag hij de kliniek verlaten en worden de revalidatievoorwaarden voor de komende 3-7 dagen alleen thuis uitgevoerd.

 • Draadtechnieken zijn ook interessant voor mannen, bij wie, vanwege de eigenaardigheden van de haargroei, plastische chirurgie ruwe sporen achterlaat. De werking van de draden is veel delicater.

Over het algemeen zijn veel artsen van mening dat het gebruik van draden geen gelijkwaardige vervanging is voor plastische chirurgie, maar helpt om het begin van gezichtsvervaging en de noodzaak van dezelfde plastische chirurgie te vertragen.

Cosmetologische draden kunnen ook in een steriele schone behandelkamer van de salon worden geplaatst. Chirurgische draden die niet oplossen, mogen alleen worden uitgevoerd door een professional die beschikt over professionele technieken en hulpmiddelen, evenals kennis van gezichtsesthetiek. Zijn werk is in feite sieraden, daarom vereist het dezelfde nauwgezetheid en perfectie.

Hoe werken facelift-threads?

Om te begrijpen hoe facelift-threads werken, is het wenselijk om op zijn minst simplistisch te navigeren door de leeftijdsgerelateerde processen die in de huid plaatsvinden. Ergens na 30 neemt de hoeveelheid eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de jeugdigheid van de huid af en verzwakken de ligamenten die de gezichtsspieren aan het skelet hechten.

 • Het gezicht lijkt naar beneden te "glijden", en het is duidelijk waarom, omdat het zwaartekrachtveld van de aarde erop inwerkt.

Het gezicht begint te verouderen en zelfs elite verzorgingsproducten kunnen dit proces niet lang uitstellen. En hier komen besparingsdraden te hulp - voor een facelift en andere probleempunten.

Het was niet mogelijk om een algemene classificatie van draden te vinden, maar een eenvoudig systeem verdeelt ze in cosmetische en chirurgische. De eerste geven een esthetisch effect - verhoogde elasticiteit, verminderde zichtbare rimpels, verbeterd uiterlijk. In de huid lossen ze op, maar tegen die tijd is er een ondersteunend raamwerk van bindweefsel gevormd. Cosmetische producten zijn ook geschikt voor het versterken van de buik, decolleté en het verminderen van cellulitis.

 • Chirurgische producten zijn elastische implantaten die niet oplossen, maar de huiddikte lijken te "flitsen". Ze zijn gemaakt van medische siliconen en werken volgens het principe van de spieren zelf.

Dankzij de elasticiteit spannen kunstmatige draden zich aan en fixeren ze weefsels in hun natuurlijke positie, waarbij ze de voormalige herstellen of een bijgewerkte contour modelleren. De draad wordt door de spieren geïmplanteerd, het overtollige wordt door de chirurg naar buiten gebracht en verwijderd, en door de "verankering" van de punt in de weefsels kunt u de huid in de gewenste staat spannen. Optrekken van de mondhoeken, wenkbrauwen, nasolabiale gebied - alles kan worden verbeterd in de bekwame handen van een echte professional. En het succes van de manipulatie als geheel hangt af van zijn vaardigheid.

Hoe worden facelift-draden ingebracht?

Het inbrengen van draden voor een facelift bij één patiënt kost de arts gemiddeld 30 minuten tot een uur. De procedure is als volgt.

 • Het gezicht is ontdaan van vuil, cosmetica, zweet.
 • Om te beschermen tegen pijn, smeren ze met een verdovende crème en wachten tot het werkt. Anesthesie wordt ook op andere manieren uitgevoerd: een spray met lidocaïne of injecties.
 • Vervolgens wordt de crème verwijderd en worden de injectieplaatsen gedesinfecteerd.
 • Maak markeringen met een marker.
 • Puncties en implantatie van draden worden uitgevoerd, het frame wordt vastgedraaid.
 • Gidsnaalden worden verwijderd, het veld wordt behandeld met een antisepticum.
 • Er wordt een verzachtende crème aangebracht om de genezing te versnellen.

Voordat de draden voor een facelift worden ingebracht, worden nauwelijks merkbare incisies of gaatjes in de huid gemaakt. De draad wordt tot het eindpunt ingebracht en in de tegenovergestelde richting getrokken. Ze gebruiken de dunste injectienaalden van speciaal buigstaal, die van buitenaf worden vastgezet. Door de elasticiteit van de naalden duwen ze uit elkaar, maar scheuren de weefsels niet en beschadigen de zenuwuiteinden en bloedvaten niet. Na hun verwijdering blijft het filamentmateriaal in de huid.

Zo wordt met behulp van een enkele sessie een strakke, duidelijke contour bereikt, die tot twee jaar aanhoudt. Het aanspannende effect is te wijten aan spanning. Het trekken wordt delicaat en voorzichtig uitgevoerd om de draden niet te breken.

Welke draden zijn het beste voor een facelift?

Het is zelfs voor professionals moeilijk om ondubbelzinnig te zeggen welke draden het beste zijn voor een facelift. De beslissing wordt genomen op basis van visueel onderzoek, huidleeftijd, wensen en mogelijkheden van de patiënt. Evenals de mogelijkheden van de instelling waar de persoon een cosmetische dienst heeft aangevraagd. Het is gemakkelijker om te praten over welke draden voor een facelift op welk gebied worden gebruikt qua vorm en doel.

 • Lineaire modellen hebben een breed scala aan vragen. Feature - toepassing op het delicate gebied van de oogleden en in de buurt van de mond.
 • Veren zijn handig voor het optillen van dichte dermis: nasolabiaal gebied, kin, wenkbrauwen, lichaam.
 • Draden verweven in de vorm van vlechten onderscheiden zich door verhoogde sterkte. Gebruiksgebied - jukbeenderen, voorhoofd, wangen, kin, nek, nasolabiaal gebied.
 • Naald-mesothreads hebben inkepingen in dezelfde of verschillende richtingen, waardoor een blijvend liftend effect gedurende 5 jaar wordt bereikt.
 • Spiraalvormige exemplaren kunnen een ovaal modelleren en, na uitrekken, hun vorige vorm aannemen.
 • Kegelmodificaties bevatten knobbeltjes als bevestigingsmiddel, die na een jaar oplossen.
 • Voor de tweede kin worden draadhangmatten gebruikt.

Volgens de bevestigingsmethode zijn de producten verdeeld in vast en autonoom. De eerste zijn gefixeerd in de tijdelijke zone of in de buurt van de oren, ze zijn in staat om de contour te modelleren. Deze laatste kunnen de huid niet sterk strekken, maar elimineren alleen slapheid.

Naast mechanische ondersteuning verbeteren draadtechnologieën de collageenproductie, wat de effectiviteit van de procedure verbetert. En hoewel het resultaat na verloop van tijd afneemt, kan dit proces jaren duren. En dan kan de procedure worden herhaald.

De voordelen en nadelen van facelift-threads

Zoals elke andere procedure hebben facelift-threads een dubbel effect. Idealiter maken ze het gezicht jonger en mooier, maar ze kunnen ook omgekeerd werken: niet alleen verergeren ze de situatie, maar maken ze het veel erger dan het was voordat ze naar de kliniek gingen. De voordelen en nadelen van facelift-draden moeten worden bestudeerd en voorspeld voor elke patiënt die een verjongende service in een schoonheidssalon wil bestellen.

 • Het voordeel is dat de draadtechnologie helpt om uitgesproken rimpels te elimineren, het oppervlak glad te maken en de vorige contour te herstellen.

De procedure stimuleert de elasticiteit van de huid, vertraagt het verwelken van zachte weefsels, verjongt visueel het gezicht. Het resultaat is zo natuurlijk mogelijk, dat lang genoeg aanhoudt, en littekens en sporen van ingrepen zijn helemaal niet zichtbaar.

Manipulatie is mogelijk in het gebied rond de ogen, waar niet elke techniek mag worden gebruikt. Het vereist geen incisies en ruwe puncties, onderdompeling in een verdovende slaap, daaropvolgende ziekenhuisopname en verbanden. Specialisten verwerken de manipulatie in slechts een half uur, daarna worden de naalden voorzichtig van de huid verwijderd en worden de delicate sporen snel en spoorloos vastgedraaid. Tegelijkertijd verliezen de gelaatstrekken en contouren van het gezicht hun natuurlijkheid en herkenning niet.

De schade kan gering zijn als er gevolgen zijn die niet direct verband houden met de facelift. Het kan worden veroorzaakt door niet-naleving van de regels voor revalidatie of een schending van het regime na de procedure.

Contra-indicaties voor de procedure

Er is niets te zeggen over het feit dat jeugd een contra-indicatie is voor geleiding. En niet alleen omdat de jonge huid geen anti-verouderingsmanipulaties nodig heeft: faceliftdraden die vóór de leeftijd van 25 jaar worden geïntroduceerd, kunnen de natuurlijke processen in de huid verstoren - collageenproductie en het functioneren van de klieren.

Belangrijke contra-indicaties zijn:

 • gevoelige huid;
 • allergie voor de componenten van materialen, de gebruikte medicijnen;
 • de nabijheid van de schepen tot het oppervlak;
 • infectieziekten en ontstekingen;
 • oncologie;
 • bronchiale astma;
 • verhoogde neiging tot littekens;
 • te dunne of dikke huid;
 • zwangerschap en borstvoeding;
 • de aanwezigheid van implantaten;
 • psychosomatische aandoeningen.

Gevolgen na de procedure

Bij het beslissen over een operatie moet elke volwassene zich bewust zijn van de kans op bijwerkingen waar niemand immuun voor is. Na de installatie van draden voor een facelift, worden onvermijdelijk zwelling en roodheid gevormd, koorts, pijn wordt gevoeld op de injectieplaatsen. Dit is normaal en zou vanzelf over moeten gaan.

 • In meer complexe gevallen zijn er hematomen of whitening, schending van de integriteit, doorschijnendheid van vezels door de huid tijdens gezichtsbewegingen, vernauwing en de vorming van een "accordeon", een schending van de lokale bloedcirculatie.

Als de spanning te sterk is, voelt de patiënte het effect van een wurggreep, de contour van haar gezicht is vervormd. De meeste van deze gevolgen kunnen niet worden geëlimineerd, en dit is een groot probleem. Een patiënt met dergelijke misvormingen moet wachten tot zowel de draden als het collageenraamwerk zijn opgelost.

Allergische reacties, infectie, deuken of afdichtingen op de prikplaatsen zijn ook mogelijk.

Een van de voordelen van de techniek zijn zeldzame complicaties, die niet alleen door klanten, maar ook door specialisten worden gewaardeerd. Af en toe kunnen om verschillende redenen echter ongewenste gevolgen optreden na de procedure.

De meest waarschijnlijke verrassingen bij het gebruik van threads voor een facelift:

 • allergie;
 • hematoom, blauwe plek;
 • depressies of uitstulpingen;
 • infectie;
 • pijn, asymmetrie;
 • onnatuurlijke gezichtsuitdrukking;
 • doorschijnendheid of doorsnijden van het materiaal;
 • bleekheid door onvoldoende bloedtoevoer.

Complicaties na de procedure

Zoals elke schending van de integriteit van weefsels, kunnen manipulaties met het gebruik van draden voor een facelift complicaties veroorzaken. Ze ontstaan als gevolg van de irrationele acties van de arts of materialen van slechte kwaliteit, schendingen van de kant van de patiënt of de kenmerken van zijn lichaam.

Een gevaarlijke complicatie na de procedure is draadbreuk. Het gebeurt als gevolg van impact, diepe snee, overbelasting in dit gebied. Andere complicaties verschijnen als volgt:

 • gezichtsvervorming, asymmetrie;
 • gekneusd;
 • oedeem, hematomen.

Elk van de complicaties vereist de hulp van specialisten die een draadlift hebben uitgevoerd.

Zorg na de procedure

Herstel na de introductie van threads voor een facelift duurt maximaal een maand. Preciezere termen hangen af van de kwaliteit van het materiaal, de kwalificaties van het personeel, de leeftijd en de kenmerken van het organisme. Een belangrijke functie wordt vervuld door goede zorg na de ingreep, die meestal door de vrouw zelf wordt uitgevoerd volgens de instructies van de arts.

 • Direct na de manipulatie wordt koude op de huid aangebracht. In de eerste dagen worden antibiotica, pijnstillers en fysieke procedures voorgeschreven.

De komende twee weken moet u op uw rug slapen. Je kunt niet zonnebaden, sporten, je gezicht aanraken met je vingers, waterprocedures nemen, gezichtsmassage doen, warm drinken.

Minimaliseer nabootsende belastingen, breng geen make-up aan, om geen infectie te veroorzaken, gebruik geen alcoholhoudende cosmetische vloeistoffen. Behandel prikplaatsen met medicijnen die zijn voorgeschreven door een arts.

Beoordelingen

De beste reclame is de mond-tot-mondreclame van mensen. In de huidige realiteit zijn dit recensies van kennissen en de virtuele gemeenschap. Er zijn veel echte beoordelingen. Negeer geen informatie over facelift-threads, maar onthoud dat iedereen verantwoordelijk is voor hun acties, en niet een anonieme gesprekspartner van het wereldwijde netwerk.

De methode om draden te introduceren voor een facelift is een goed alternatief voor degenen die niet klaar zijn voor plastische chirurgie, maar ook niet willen omgaan met de processen van verwelking en de nadelige effecten van de zwaartekracht. Als u een ervaren specialist kiest en alles doet wat in uw vermogen ligt tijdens de voorbereiding en tijdens de revalidatieperiode, dan zal succes iedereen vergezellen die niet oud wil worden.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.