^

Componenten van cosmetica: verzachtende middelen

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Verzachtende middelen - dit is een van de belangrijkste componenten van moderne cosmetica. Laten we eens kijken naar de kenmerken van deze stoffen, hun nuttige eigenschappen voor de huid en hoe ze in de make-up te herkennen.

Verzachtende middelen zijn een vetbestanddeel van cosmetica. Deze stoffen dringen het stratum corneum binnen, maar tasten de diepe lagen van de huid niet aan. Verzachtende middelen geven de huid een verzorgd uiterlijk, zachtheid, elasticiteit en zachtheid, maar hebben geen fysiologisch effect. Het effect van de werking van zachtmakende middelen is te wijten aan het feit dat de stoffen stevig in het stratum corneum zijn gefixeerd. Verzachtende middelen kunnen worden gepresenteerd in de vorm van natuurlijke vetten, vetalcoholen, lanoline, was, ethers of siliconen. Als onderdeel van cosmetica worden emolliënten minerale olie, stearinealcohol, cesarine of dimethicon genoemd. Verzachtende middelen geven cosmetische middelen van lichtheid, laten goed worden geabsorbeerd en verdeeld over de huid.

Maar naast positieve eigenschappen kunnen emo-dents de huid aantasten en negatief beïnvloeden. Dus, in goedkope cosmetica, worden gevaarlijke vetzuren gebruikt als verzachtende middelen, die comedogene afhankelijkheid veroorzaken, doordringen in het stratum corneum en daar blijven. Comedogene afhankelijkheid lijkt te wijten aan lanoline, kokosolie en isostearische alcohol. Als gevolg van blootstelling aan deze stoffen verschijnen puistjes of een milde uitslag op de huid. Dat is waarom, bij het kiezen van een cosmetica voor lichaams- en gezichtsverzorging, speciale aandacht moet worden besteed aan de samenstelling van cosmetica.

Tot op heden hebben steeds meer fabrikanten van cosmetica het gebruik van onveilige huidverzachters opgegeven en vervangen door siliconen. Siliconenverzachters in cosmetica hebben geen invloed op levende cellen en maken het gebruik van cosmetica veilig.

trusted-source[1]

Wat is de emotie?

Wat is de emollient is de vetcomponent van cosmetica. Verzachtende middelen zijn verantwoordelijk voor de consumenteigenschappen van cosmetische producten. Dankzij verzachtende middelen worden crèmes en lotions goed over de huid verdeeld en opgenomen. Maak de huid van het lichaam en het gezicht zacht, zijdeachtig en soepel. Verzachtende middelen zijn aanwezig in zowel professionele cosmetica als decoratieve producten. Het hangt af van hun beschikbaarheid, hoe lang de make-up zal duren, en hoe het eruit zal zien op dat of een ander type huid.

Wanneer ze op de huid worden aangebracht, blijven de verzachtende middelen op het oppervlak liggen en komen ze geleidelijk in het stratum corneum terecht. Dankzij dit kan make-up zo lang duren. Maar niet alle verzachtende middelen zijn veilig voor de huid. Sommige kunnen een allergische reactie en het optreden van acne veroorzaken. Meestal gebeurt dit bij gebruik van goedkope en goedkope cosmetica. In de moderne cosmetologie worden emolentes vervangen door siliconen. Deze stoffen hebben hetzelfde effect als de verzachtende middelen, maar veroorzaken geen verslaving of negatieve reacties. Bovendien kunnen fabrikanten dankzij siliconen in cosmetica het vetgehalte van crèmes, de consistentie en consistentie van shampoos, lotions en andere consumenteneigenschappen van cosmetica reguleren.

Het werkingsmechanisme van emoties

Emolent in het Engels betekent "een middel tot beperking", dat zijn hoofdtaak volledig weerspiegelt: de huid verzachten. We kunnen zeggen dat het effect van de crème op de huid een 99% effect is van de verzachtende bestanddelen. Verzachtende middelen dringen niet diep in de huid binnen, respectievelijk hebben geen effect op levende cellen. Hun actie in de volle zin van het woord cosmetisch is een tijdelijke verbetering van het uiterlijk van de huid zonder actieve interventie in haar fysiologie.

Verzachtende middelen zijn vetten en vetachtige stoffen die de eigenschap hebben om in het stratum corneum te worden gefixeerd, waardoor het oppervlak van de huid glad en zacht aanvoelt. Als verzachtende middelen worden vetalcoholen, wassen, esters, natuurlijke vetten en oliën, evenals sommige siliconenverbindingen (zogenaamde siliconenoliën) gebruikt. De meest voorkomende emolliens volgende: ceresine, minerale oliën, wassen (bijenwas, carnauba kandelily), isopropylpalmitaat, stearylalcohol, ricinusolie, siliconen en dimethicon en cyclomethicon.

Emolliënten bepalen grotendeels de consumentenkwaliteiten van cosmetische producten - gemakkelijke verdeling op de huid, absorptievermogen, uiterlijk, sensaties na aanbrengen op de huid (zachtheid, zachtheid, zijdeachtig). Bijzonder belangrijk is de selectie van vetcomponenten in decoratieve cosmetica, omdat dit afhangt van hoe gelijkmatig de make-up zal blijven, hoe lang het zal duren, enz.

Het is niet verwonderlijk dat emo-liefhebbers meestal worden gekozen om marketingredenen, vrijwel zonder rekening te houden met hun effect op de huid.

In moderne cosmetica worden siliconenoliën in toenemende mate gebruikt als verzachtende middelen, waarbij de rol van actieve toevoegingen aan organische vetten en oliën overblijft. Siliconen voldoen veel beter aan de basiscriteria van emolliënten: blijf op de huid, blijf op het oppervlak, tijdelijk gladmakend en verzachtend, en tast de levende cellen niet aan. Biologische inertie van siliconen is de garantie voor hun veiligheid.

De populariteit van siliconen wordt ook verklaard door hun speciale consumentenkwaliteiten. Ze zijn niet plakkerig en laten een gevoel van zachtheid op de huid achter. Met behulp van siliconen kun je een breed scala aan cosmetica creëren, te beginnen met crèmes en shampoos en af te werken met decoratieve cosmetica. Bovendien kunnen siliconen eigenschappen van cosmetische producten te controleren - kan een samenstelling die wordt gevoeld door de consument als lichter of juist vetter maken, laat de huid of het haar beschermende film weerstand lipstick of foundation verlenen.

Emolente crème

Emolente crème is een uitstekend hulpmiddel voor de huidverzorging van gezicht en lichaam. Het belangrijkste effect van verzachtende crème is dat het na het eerste gebruik de huid verzorgt, zacht, elastisch maakt en droogheid en ruwheid elimineert. Omdat Emolent een vetbestanddeel van een cosmetica is, laten we eens kijken naar de populairste verzachtende middelen.

  • Emolenten van aardolieproducten - dergelijke stoffen omvatten minerale olie, paraffine en vaseline. Deze stoffen doordringen niet diep in de huid en zijn biologisch neutraal. Ze vormen een dunne film op de huid en voorkomen de verdamping van water.
  • Paraffine is een kleurloze substantie die smelt bij verhitting. Hij is het die vet aan cosmetische producten geeft.
  • Paraffinegelei of vaseline - vormt een onzichtbare film op de huid, die een hydraterende werking heeft.
  • Minerale oliën worden perfect door de huid opgenomen en vormen net als het vorige verzachtingsmiddel een dunne film om vocht in de huid te behouden.

trusted-source[2], [3], [4], [5]

Emothenes met atopische dermatitis

Verzachtende middelen met atopische dermatitis hebben een genezend en preventief effect. Maar deze stoffen zijn alleen nuttig als ze absoluut veilig zijn en geen oorzaak van comedogene afhankelijkheid worden. Atopische dermatitis is een inflammatoire allergische huidaandoening, die vaak een chronische vorm heeft. Het belangrijkste symptoom van de ziekte is ernstige jeuk. In de regel komt de ziekte voor in de vroege kinderjaren en kent drie ontwikkelingsstadia die elkaar vervangen wanneer de patiënt opgroeit.

Emothenen met atopische dermatitis hebben een therapeutisch effect, ze verzachten de huid en verlichten jeuk. Naast cosmetische producten met verzachtende middelen, adviseren mensen met atopische dermatitis ontstekingsremmende geneesmiddelen voor uitwendig gebruik. Externe therapie met atopische dermatitis is de meest effectieve behandelmethode en fondsen met verzachtende middelen zijn een ideale keuze voor de behandeling en verzorging van een zieke huid.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Emoent voor kinderen

Verzachtende middelen voor kinderen zorgen voor reiniging en hydratatie van de huid. Ze voorkomen de uitdroging en vormen een beschermende barrièrelaag op de huid, die de water-lipide balans van de huid herstelt. Het belangrijkste doel van het gebruik van verzachtende middelen voor kinderen is het herstellen van de beschadigde huid. Verzachtende middelen zijn onmisbaar bij de behandeling van atopische huiddermatitis.

Verzachtende middelen voor kinderen kunnen in vloeibare en romige vorm zijn. Het gebruik van een of andere vorm hangt af van huidproblemen. Dus, als het kind een droge huid en peeling heeft, wordt het voordeel gegeven aan lichte crèmes en melk om voor emoties te zorgen. Als atopische dermatitis zich manifesteert in de uitgesproken droogte van bepaalde delen van het lichaam, wordt het aanbevolen om crèmes en zalven met verzachtende middelen te gebruiken. De gebruiksfrequentie is afhankelijk van de mate van huidbeschadiging, maar mag niet hoger zijn dan vier procedures voor het aanbrengen van emo-liefhebbers op babyhuid per dag. Dagelijks gebruik van kindercosmetica met verzachtende middelen is een effectieve preventie van atopische dermatitis en een uitstekende verzorging voor gevoelige babyhuid.

trusted-source[14], [15]

Verzachtende middelen in cosmetica

Verzachtende middelen in cosmetica vormen een vetbestanddeel van de remedie. Vertaald uit het Engels klinkt verzachtend middel als een middel om de verzachting tegen te gaan en dit onthult volledig de basisfuncties en eigenschappen van deze stoffen. Veel schoonheidsspecialisten beweren dat het effect van het eerste gebruik van het product voor 90% afhankelijk is van de kwaliteit van de gebruikte emo- ren. Dat is hoe ze verantwoordelijk zijn voor de consumentkwaliteiten van cosmetica. En dit is absorptievermogen, verdeling op de huid en het resultaat na gebruik. Dankzij emotie, na de eerste toepassing van cosmetica, voel je dat de huid zachter is geworden, malser, elastischer.

Emolenten zijn vetten die de hoornlaag van de huid binnendringen en daar worden gefixeerd. Hierdoor wordt de huid zacht, zacht en verzorgd. Steeds meer fabrikanten geven de voorkeur aan siliconenoliën als verzachtende middelen. Deze stoffen hebben geen effect op levende huidcellen en de biologische inertie van siliconen is een garantie voor de veiligheid van het lichaam. Siliconen zijn ook populair vanwege hun consumentkenmerken. Met hun hulp creëert een breed scala aan cosmetica, alles van shampoos en haarbalsems tot make-up. Siliconen zijn verzachtende middelen die stabiliteit geven aan cosmetische producten, het mogelijk maken om cosmetica te produceren voor elk type huid en consumentenwensen - lichte en vette crèmes, stevige lippenstift, foundationcrèmes en nog veel meer.

Verzachtende middelen zijn een onmisbaar onderdeel van cosmetica. Verzachtende middelen zijn verantwoordelijk voor de consumentkenmerken van cosmetica en de eigenschappen ervan. Bovendien helpen verzachtende middelen bij de behandeling van atopische dermatitis bij zowel volwassenen als kinderen. En dit bewijst de noodzaak van hun aanwezigheid in cosmetica, voor volwaardige huidverzorging.

trusted-source[16], [17], [18], [19], [20]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.