^

Brandnetel tegen haaruitval en groei

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 10.08.2022
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Het arsenaal aan alternatieve cosmetologie wordt gedomineerd door recepten die zijn gebaseerd op praktische kennis en observatie van de natuur. Haarverzorging, als integraal onderdeel van het uiterlijk van een mooie vrouw, was en blijft een prioriteit. Voor mannen respectabel belangrijk uitzien, en dit is onmogelijk zonder een nette, mooie haar. Het gebruik van brandnetel voor haar vervangt volgens deze recepten dure merkproducten. Dit elimineert de invloed van chemicaliën en andere componenten die de huid en het haar nadelig beïnvloeden.

Het geslacht Urtica behoort tot de familie Urticaceae in de hoofdgroep van angiospermen (bloeiende planten). Er zijn 46 soorten bloeiende planten van het geslacht Urtica De bekendste vertegenwoordigers van het geslacht zijn de brandnetel Urtica dioica L. En de kleine brandnetel U. Urens L., die groeien in Europa, Afrika, Azië en Noord-Amerika. Planten die tot het geslacht Urtica behoren, zijn kruidachtige vaste planten en kunnen tot 2 m hoog worden.

Er wordt gezegd dat het woord "brandnetel" afkomstig is van het Angelsaksische woord "noedl" dat "naald" betekent, terwijl de Latijnse naam "urtica" "branden" betekent. Dit verwijst naar het brandende effect van kleine haartjes op de stengels en bladeren, die bij het in de huid wrijven een branderig gevoel en een tijdelijke uitslag veroorzaken. 

Indicaties voor afspraak

Vanwege de unieke rijkdom van de samenstelling van brandnetel voor haar biedt het onschatbare voordelen. Een brandende struik kan haar op wonderbaarlijke wijze revitaliseren, glanzend, dik en gezond maken. Indicaties voor gebruik ontstaan wanneer het haar al deze schoonheid verliest. Word dof en zwak, broos en dun, val eruit en exfolieer.

Zowel antibacteriële als schimmelwerende effecten zijn gemeld voor extracten van U. Dioica (Iranian Herbal Pharmacopoea Committee, 2003; Dar et al., 2012), en het wordt gebruikt in shampoos om roos te bestrijden. [1]

Brandnetels hebben een gunstig effect op de hoofdhuid: elimineren irritatie, roos en jeuk, reguleren het vetgehalte. Spoelingen voorkomen roos en grijs haar, stimuleren de groei en dichtheid, optimaliseren de bloedcirculatie en ademhaling.

Alternatieve geneeskunde uit verschillende landen behandelt veel ziekten met brandnetels: van bloedarmoede tot reuma, van het stoppen van bloedingen tot vrouwenproblemen. Stekende wiet is zowel in trek als voedselproduct als diervoeder. Uiteraard na verwerking, dat is het verwijderen van de plakkerigheid.

De heilzame verbindingen in brandnetels worden in de geneeskunde en farmacologie als zeer belangrijk beschouwd. Van homovanilylalcohol is bijvoorbeeld aangetoond dat het beschermt tegen hart- en vaatziekten,  [2] terwijl histamine de complexe fysiologie van hersensystemen beïnvloedt, cognitieve processen beïnvloedt, waaronder leren en geheugen,  [3] evenals neurotransmitters die betrokken zijn bij neuromodulatieprocessen]. Fytosterolen verminderen de opname van cholesterol in de darm en verlagen daardoor het cholesterolgehalte in het bloed. Scopoletin is een stimulans van lipoproteïne lipase-activiteit en beschermt tegen hart- en vaatziekten. [4] Lignanen verbeteren de immuunreacties. [5]

Brandnetel heeft een significante antimicrobiële werking tegen grampositieve en gramnegatieve bacteriën in vergelijking met standaard en sterke antimicrobiële verbindingen, zoals miconazolnitraat, amoxicilline-clavulaanzuur, ofloxacine en netilmicine. [6] De resultaten geven het grote potentieel van deze plant aan om nieuwe effectieve verbindingen te ontdekken. [7], [8]

Brandnetel kan de symptomen van artrose en gewrichtspijn helpen verlichten, meestal in de handen, knieën, heupen en wervelkolom. Brandnetel kan werken in combinatie met niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID's), waardoor patiënten het gebruik van NSAID's kunnen verminderen. [9]

Infusies van de plant kunnen worden gebruikt voor neus- en menstruatiebloedingen, diabetes, bloedarmoede, astma, haarverlies en om de borstvoeding te stimuleren. Terpenen en fenolen zijn de belangrijkste groepen die worden geassocieerd met de remming van kanker, evenals met de behandeling van hoofdpijn, reuma en sommige huidaandoeningen. [10] Fenolen zijn ook geassocieerd met remming van atherosclerose en kanker, evenals met leeftijdsgerelateerde degeneratieve aandoeningen van de hersenen.

In een onderzoek van Bourgeois et al. Werd brandnetel gebruikt voor cosmetisch gebruik als een antiverouderingscomplex, waaronder remming van collagenase en elastase-activiteit. Deze eigenschappen kunnen worden toegeschreven aan ursolinezuur en quercetine in brandnetelextracten. 

Het kruidenextract van Urtica-planten is nuttig voor blaasaandoeningen, vermindert postoperatief bloedverlies en voorkomt hemorragische en etterende ontstekingen na adenomectomie. 

Brandnetel tegen haaruitval

Haarverlies kan om een aantal redenen een normaal fysiologisch of pathologisch proces zijn. Vitaminetekort, onderkoeling, bloedarmoede, hormonale onbalans, trauma - elk van deze aandoeningen kan een massaal "verlaten" van het hoofd met haar veroorzaken. Om nog maar te zwijgen over specifieke pathologieën en interne aandoeningen.

 • Normaal groeit het haar drie jaar, valt dan uit en verschijnt er een nieuwe. Per dag vallen er ongeveer 100 haren uit.

Als het aantal drop-outs dit cijfer aanzienlijk overschrijdt, is dit een reden tot bezorgdheid en de toepassing van maatregelen om de vlechten te redden. Brandnetel tegen haaruitval is de beste optie voor degenen die vertrouwen op natuurlijke remedies.

 • Het is onwaarschijnlijk dat iemand denkt dat de haren zijn uitgevallen, dit zal hoogstwaarschijnlijk merkbaar zijn op de kam of borstel, bij het wassen van je haar of als kapsel.

Nadat u dit fenomeen heeft ontdekt, is het raadzaam om een arts te bezoeken om de oorzaken ervan vast te stellen. Misschien zal hij brandnetel voor haar aanbevelen als aanvullende behandeling. De voordelen zijn immers bewezen door de langdurige praktijk van het gebruik van kruiden om het haar te versterken en te verbeteren.

Een bouillon van brandnetels wordt gespoeld met vlechten die met wasmiddelen zijn gewassen. Naast brandnetels zijn klis of calamuswortel, rozemarijn en munt nuttig. Een lepel ingrediënten wordt in een kom gedaan, giet 2 liter kokend water, laat het ongeveer 2 uur brouwen. Het is beter als het brouwen plaatsvindt in een thermoskan, in de meest gunstige omstandigheden voor dit proces. De op deze manier bereide infusie versterkt de wortels, geeft glans en pracht aan het kapsel.

Brandnetel voor vettig haar

Je kunt brandnetel voor haar in twee soorten gebruiken: droge apotheek of, in het seizoen, vers geplukt groen. De plant groeit en behoudt zijn heilzame eigenschappen gedurende de zomer: van mei tot augustus. Om brandende stelen te snijden met een scherp mes, moet je je handen beschermen met strakke handschoenen. Al snel stopt de plant met branden en komen de bladeren van de stelen zonder het risico op brandwonden.

 • Brandnetel voor vettig haar wordt actiever gebruikt dan voor andere soorten.

Als antiroosmiddel is het een effectief natuurlijk medicijn, irriteert het de huid niet, maar verlicht het de jeuk. Normaal haar kan ook worden behandeld met brandnetels, maar bij droog haar is het beter voorzichtig te zijn of een andere remedie te zoeken.

 • Om overtollig vet te verwijderen, zijn zowel bladeren als stengels geschikt. Voor het malen worden ze in een blender geplaatst of verfrommeld met een houten deegroller, het resulterende sap wordt met soepele cirkelvormige bewegingen in de hoofdhuid gewreven en maximaal 15 minuten bewaard.

Spoel de intens groene kleur af met schoon water of brandnetelinfusie. Het moet een comfortabele temperatuur hebben: te warme en koude vloeistof levert niet alleen voordelen op, maar kan ook een toename van het vetgehalte en de hoeveelheid roos veroorzaken.

Met behulp van sap en "ontbijtgranen" uit brandnetels, moet men weten dat krullen die in lichte tinten zijn geverfd, zonder reden van kleur veranderen. Het is onwaarschijnlijk dat vuile groene krullen blondjes plezieren, ook al zijn ze niet meer vettig en bezaaid met roos. Daarom is het recept beter om bruinharige vrouwen en brunettes te gebruiken.

Brandnetel voor haargroei

Het juiste gebruik van brandnetel voor haargroei bevestigt de effectiviteit ervan. Dit is een echt geschenk van de natuur voor degenen die geven om het uiterlijk, de jeugd en de gezondheid van haar. Regelmatig gebruik van brandnetelsap versnelt alle processen die de follikels en stengels versterken.

 • Meer dan 5-6 procedures met brandnetel voor haar, er vinden prachtige transformaties plaats: manifestaties van roos en eczeem verdwijnen, grijs haar en de doorsnede van de haarpunten worden geëlimineerd.

Brandnetelmaskers geven gezondheid, kracht, glans terug, versnellen de groei, versterken de structuur, herstellen het geïrriteerde oppervlak. Als je klaar bent om je eigen grondstoffen te bereiden, snij dan de stengels in de tuin, tuin, op het veld. Om milieuvriendelijke vuile planten geen kans te geven, omzeilt u het struikgewas in de buurt van snelwegen of benzinestations. Snij bij droog weer wanneer planten minder vocht bevatten. Droog de brandnetel onder de luifels en verdeel een dunne laag op stof of papier.

Een nuttige infusie voor spoelen wordt bereid in de volgende verhoudingen: 200 g grondstoffen per 2 liter kokend water. Bewaren in een afgesloten container: eerst 15 min. Op laag vuur, dan een half uur zonder vuur. Spoelen moet om de dag gedurende een maand worden gedaan. Herhaling - na een interval van 3 weken. Verbetert een gezond glansadditief bij de infusie van 2 el. Eetlepels azijn.

Brandnetel Haarversterking

Wat betekent het versterken van brandnetelhaar? Dit betekent profylaxe bieden of de intensiteit van het verlies verminderen, als een dergelijk fenomeen al aanwezig is. Dit vereist dat de follikels, wortels en structuur van elke haarlijn resistenter worden. Brandnetel voor haar wordt voor dit doel op verschillende manieren gebruikt. De eenvoudigste manier om sap, olie en infusie toe te voegen aan de shampoo, die je haar constant wast, om de effectiviteit te vergroten.

 • De beste optie is om het afwisselend te wassen: met shampoo of met brandnetelbouillon zonder shampoo.

Natuurlijke blondines moeten weten dat versterking kan worden gecombineerd met verlichting. Als je aandringt op de brandnetelblaadjes met kamillebloemen en de vlechten met zo'n vloeistof spoelt, blijft hun natuurlijke schoonheid constant behouden. Deze procedure kan meerdere keren achter elkaar worden herhaald, waarbij het haar telkens wordt gewikkeld om op te warmen. Kunstmatig gekleurde krullen worden niet aanbevolen om aan dergelijke manipulaties te worden onderworpen: ze kunnen een groenachtige tint krijgen.

Vet haar versterken en overtollig talg verwijderen is als volgt.

 • Brandnetelpap van verse bladeren wordt gecombineerd met een theelepel natuurlijk zeezout. Smaken of andere toevoegingen zijn niet geschikt. Nadat het mengsel met heet water is uitgegoten, moet het worden bewaard tot het afkoelt en met delicate bewegingen in de hoofdhuid worden ingewreven.

Brandnetel voor haarwortels

Correct gebruik van brandnetel voor haarwortels helpt het hoofdprobleem op te lossen: om verlies, broosheid en vernietiging van de haarstructuur te voorkomen. Groene massa bevat de zogenaamde. "Beauty vitamines", mineralen, vluchtige, organische zuren, hebben een gunstig effect op het huidoppervlak.

 • Haarnetel heeft een onschatbaar effect: het verlicht jeuk en schade, versterkt de bollen en staven, vermindert het vetgehalte. Haar groeit beter, wordt zacht, weelderig, glanzend.

Iedereen weet hoe een stekende plant op de menselijke huid werkt. Bloed stroomt naar het contactpunt en verzadigt elk punt van de huid met zuurstof en voedingscomponenten. Minder intensief en zonder pijn, maar vergelijkbare processen vinden plaats bij het aanbrengen van sap of infusie op de hoofdhuid. Daarom leidt het stimuleren van de bloedtoevoer en voeding van de bollen en wortels eigenlijk tot een verbetering van de conditie van het haar als geheel.

 • Om het haar te versterken, is het belangrijk om ze niet te beschadigen met ongeletterde acties.

Er moet dus aan worden herinnerd dat brandnetelprocedures de vlechten drogen, daarom worden de bereide producten met een neiging tot uitdroging in de huid gewreven, maar niet over de hele lengte aangebracht. Wrijf het product tijdens het wassen in de wortels en de hele lengte, masseer de hoofdhuid.

 • Een handige manier om de oplossing op de wortels aan te brengen, is door te spuiten met een spuitpistool.

Om de krullen niet in een onaangename groenachtige kleur te verven, moeten blondines citroensap aan de preparaten toevoegen of helemaal geen brandnetel gebruiken. Een andere optie is om brandnetel te combineren met kamillebloemen.

Brandnetel voor gespleten haarpunten

Moderne cosmetologie gebruikt actief brandnetels voor gespleten haarpunten. Voor de bereiding van preparaten worden droge bladeren en wortels gebruikt; thuis worden ook verse stengels en bladeren gebruikt. Bereid uit brandnetelgrondstoffen een afkooksel, infusie, alcohol-extract. Brandnetelolie voor beschadigd, broos, te droog haar is het belangrijkste medicijn. Het wordt verkocht in de apotheek en indien gewenst kan het gemakkelijk thuis worden bereid, van olijfolie en droge brandnetel. Na 2 weken infusie en filtratie is de olie klaar.

 • Effectieve afwisseling van brandnetelpreparaten versnelt de behandeling van gespleten haarpunten. Het is ook handig om brandnetel te combineren met andere componenten die nodig zijn voor haar.

Azijn, kamillebloemen, zeezout, klis, dooier, vitamine B, gelatine zijn prachtige natuurlijke remedies die van haar een echte versiering van een vrouw maken. Mineralen verhogen de toon, cafeïnetonen.

De industrie biedt een keuze aan cosmetica, waarvan de formule brandnetelcomponenten bevat. Het gelijknamige natuurlijke masker Dushka van de Oekraïense fabrikant is ontworpen om vrouwelijke krullen te herstellen, voeden en laten groeien. Het bevat, naast brandnetels, essentiële haarbestanddelen van sleutelbloem, camelia, amandel, avocado, macadamia, maanzaad.

Onder invloed van zo'n boeket wordt de groei van gezonde krullen geactiveerd, de regeneratie van beschadigde kernen en de dichtheid neemt toe. Kracht, glans, verzorging worden de norm, als u het product minstens één keer per week op brandnetels gebruikt - op droog haar, een uur voor het wassen. Dushka wreef in de huid en verdeelde het in strengen, wikkel je hoofd in een warme handdoek en was na veroudering af met shampoo.

Haar verven

Het gebruik van brandnetel voor haar door blondines kan tot onverwachte gevolgen leiden: lichte strengen nemen de kleur van een afkooksel of masker waar en kunnen lichtgroen worden. Het is onwaarschijnlijk dat elke vrouw klaar is voor zo'n radicale verandering van uiterlijk, maar ongewenste vergroening is niet moeilijk te voorkomen: hiervoor wordt azijn of citroensap opgenomen in medische recepten.

Sommige artikelen spreken over het kleuren van haar met brandnetels om een mooie kastanjekleur te krijgen. Er wordt een afkooksel gemaakt van de plant, waarvan het gebruik niet alleen van kleur verandert, maar ook het haar sterk, sterk, glanzend maakt, roos, overtollig vet en overmatige droogheid elimineert. Het recept is als volgt:

 • Neem voor 100 g droge grondstoffen een blik van een halve liter water en dezelfde hoeveelheid azijn. Om, zonder te koken, een half uur op laag vuur te laten sudderen, bewaar het nog 2 uur in ingepakt keukengerei. Filter uit.

Breng aan volgens het volgende schema: bevochtig het haar na het wassen, wrijf de wortels dagelijks 's nachts in. De intensiteit van de schaduw hangt af van de wrijfduur, die kan worden uitgevoerd van een week tot 2 maanden.

Voor veel geïnteresseerde lezers is echter vlekken in een kastanje in plaats van een groene tint twijfelachtig. Misschien geldt dit alleen voor een bepaalde kleur en niet voor elk haar? Er is nergens informatie te verduidelijken, behalve om het te controleren met persoonlijke ervaring. Ongetwijfeld helpt zo'n procedure om roos en overtollig vet te versterken, te laten groeien en te elimineren.

Strengen van plantenoogst van brandnetel + kamille worden helderder. De infusie wordt gewassen en in haar gewikkeld en na het drogen meerdere keren bevochtigd met kamillewater.

Brandnetel voor haarherstel

De herstellende eigenschappen van brandnetel voor haar komen tot uiting door de aanwezigheid van vitamine A. Preparaten op basis van een brandende plant kunnen de gezondheid herstellen, zelfs bij ernstig beschadigde follikels en stengels. Brandnetelbehandelingen voor haarherstel dragen bij aan een actievere groei en verbeteren de conditie van krullen en krullen.

 • Brandnetel heeft over het algemeen een complex effect. Voorkomt verlies, geeft glans, geeft elasticiteit terug.

Mierenzuur, dat in de haren van een plant zit, valt bij hoge temperatuur uiteen in water en kooldioxide. Water hydrateert de vlechten, koolstofdioxide verdringt vervuiling. Haar wordt levendige, glanzende, natuurlijke kleur. Dankzij vitamine C worden collageenvezels gevoed, wat zorgt voor een verhoogde elasticiteit over de gehele lengte van het haar. Vitamine K heeft een natuurlijke, natuurlijke, levendige en levendige tint.

 • Dit bevalt de bruinharige vrouw en brunettes, maar de blondine kan van streek zijn. Daarom moeten ze de brandnetel verlaten of voorzorgsmaatregelen nemen.

De tannines van de plant zijn bestand tegen roos en irritatie. Bovendien worden de strengen zacht en aangenaam om aan te raken.

Flavonoïden beschermen tegen verlies, voeden en verrijken met nuttige stoffen, vooral buiten het seizoen. Organische zuren voorkomen jeuk en het bijbehorende ongemak.

Brandnetel voor haardichtheid

Naast brandnetels zijn combinaties met andere medicinale planten erg handig voor de haardichtheid. Hiervoor worden niet alleen groene gronddelen gebruikt, maar ook brandnetelwortels. In combinatie met de vruchten van Oost-Indische kers bieden ze een effectief hulpmiddel om de dichtheid en pracht van kapsels te vergroten.

 • Een mengsel van geplette brandnetelwortels en Oost-Indische kers wordt in een fles wodka gedaan, een maand geïncubeerd en elke vijf dagen geschud. Wrijf twee keer per week ongefilterde tinctuur in.

Brandnetel voor haar met klisolie verbetert wederzijds de genezende eigenschappen van beide componenten. Gebruik het volgende recept voor de dichtheid van het haar.

 • Volgens 1 eetl. Lepel boter en honing om te combineren met gepureerde rauwe groene brandnetel (3-4 eetlepels). De gemengde massa wordt op de wortels aangebracht en combineert acties met massage. Bedek je hoofd met polyethyleen en een handdoek en laat het een half uurtje intrekken. Het masker is geschikt voor elk haartype.

Er moet aan worden herinnerd dat het menselijk lichaam een integraal systeem is, een harmonieus mechanisme. Bij een storing in een van de organen treden schendingen op in andere delen. Haar is een soort indicator die de toestand van inwendige organen weerspiegelt. Het controleren van je haar zal niet alleen helpen om ze op tijd te helpen, maar ook om storingen in het lichaam te detecteren.

Nuttige eigenschappen van brandnetel

Urtica dioica of dioica-brandnetel is de meest bestudeerde plant. Werkzaamheid bij de behandeling van symptomatische goedaardige prostaathyperplasie (BPH) is de meest bestudeerde richting van deze plant, voornamelijk vanwege de activiteit van 5α-R-remming. [11],  [12],  [13] Remming van 5α-reductase remmers verhinderen de omzetting van testosteron in dihydrotestosteron (DHT), hoge die worden geassocieerd met BPH. [14] Dezelfde pathogenese is ook geldig voor androgenetische alopecia. [15],  [16] Hoewel brandnetelbladeren traditioneel worden gebruikt voor haaruitval, ter bevestiging van de klinische studies zijn nog steeds vermist. In een studie uitgevoerd met een combinatie van plantenextracten, waaronder brandnetel, werd gevonden dat deze combinatie de proliferatie van humane dermale papillacellen aanzienlijk verhoogt in concentraties van 1,5% tot 4,5%. Brandnetel bevat β-sitosterol, dat de angiogenese stimuleert door de synthese van vasculaire endotheliale groeifactor (VEGF) te verhogen en nieuwe haargroei ondersteunt. [17]

De ongelooflijke voordelen van brandnetelhaar zijn ongelooflijk te noemen! Er worden zoveel componenten in verzameld dat zelfs als er geen andere medicinale planten zouden zijn, de mensheid toch pluizig en dikharig zou zijn, met prachtig mannelijk haar en vrouwelijke krullen. Als ik de geschenken die door de omringende natuur worden aangeboden, volledig heb benut. [18]

Onderzoek naar de brandnetelsamenstelling toonde aan dat planten een aanzienlijke hoeveelheid biologisch actieve verbindingen bevatten. Brandnetelbladeren bevatten terpenoïden,  [19] carotenoïden, zoals β-caroteen, neoxanthine, violaxanthine, luteïne, lycopeen, vetzuren, in het bijzonder palmitinezuur, tsis.-9,12-linolzuur en α-linoleenzuur, verschillende polyfenolische verbindingen  [20],  [21]essentiële aminozuren, chlorofyl, vitamines, tannines, koolhydraten, sterolen, polysacchariden, isolectines en mineralen, waarvan ijzer de belangrijkste is.

Verse bladeren bevatten hoge concentraties vitamine A, C, D, E, F, K en P, evenals vitamine B-complexen. [22] Het is ook bekend dat bladeren een bijzonder grote hoeveelheid selenium-, zink-, ijzer- en magnesiummetalen bevatten. Rafajlovska et al. Merkte op dat de bladeren, stengels en wortels van brandnetels meer calcium bevatten dan magnesium. Deze twee elementen waren aanwezig in hoeveelheden die bijna driemaal hoger waren in bladeren dan in stengels en wortels. Zink werd in de hoogste concentraties in de bladeren gevonden (27,44 mg / kg drooggewicht), gevolgd door koper (17,47 mg / kg) en mangaan (17,17 mg / kg). Het gemiddelde kobaltgehalte was significant hoger in de bladeren dan in de stengels en wortels. Brandnetelbladeren bevatten bovendien boor, natrium, jodium, chroom, koper en zwavel. 

Het totale fenolgehalte in één gram brandnetelpoeder is 129 mg GAE (equivalent aan Gaelic acid), wat twee keer zo hoog is als het fenolgehalte in 100 ml cranberrysap (66,61 mg GAE). Er is aangetoond dat brandnetel meer verzadigd is met individuele polyfenolen dan met andere wilde planten. Gaima en zijn collega's ontdekten dat het gehalte aan fenolische verbindingen in brandnetelbladeren aanzienlijk hoger was dan in paardenbloembladeren. Vayich et al. Meldden dat rutine de overheersende fenolische verbinding is in brandnetelbladeren. Met behulp van ultrasone extractie werden ferulazuur, cafeïnezuur, chlorogeenzuur en synapinezuur gedetecteerd in brandnetels. 

Krauss en Spitteler identificeerden achttien fenolische verbindingen (inclusief homovanilylalcohol, vanilline, vanillezuur en fenylpropanen) en negentien liganden (inclusief isobaarzuur, areresinol, secoisolaricresinol en neo-olivyl) in wortelextracten. Scopoletin, een derivaat van coumarine, is ook gevonden in brandnetelwortels. 

De bladeren van de plant bevatten ook carotenoïden, voornamelijk β-caroteen, violaxanthine, xanthofylen, zeaxanthine, luteoxanthine en luteïne-epoxide. Vijf monoterpenoïde componenten werden ook gevonden in brandnetelbladeren: terpeendiolen, terpendiolglucosiden, α-tocoferol.

Haarnetel is onmisbaar, het is zelfs vreemd dat niet alle mensen dit begrijpen. Bevat carotenoïden, antioxidanten, flavonoïden, vitamine C, mineralen, organische zuren, ontstekingsremmende, verstevigende, bruinende, antibacteriële componenten die het haar als volgt beïnvloeden:

 • neutraliseert gifstoffen en vrije radicalen;
 • verrijkt met pantotheenzuur;
 • irritatie, jeuk verminderen;
 • het oppervlak van de huid hydrateren;
 • cellen bijwerken;
 • de productie van "kaalheidshormoon" blokkeren;
 • weersta vet, roos, seborrhea;
 • verwijden bloedvaten, verbeteren de voeding van follikels;
 • voed de wortels, wat de haargroei stimuleert.

Nuttige stoffen worden bij de bereiding van zelfgemaakte spoelingen uit brandnetels gehaald. Voor hen nemen ze gedroogde of verse grondstoffen, soms voegen ze nog een nuttig drankje toe: salie, kamille, klis, rozemarijn, lavendel, citroenmelisse en duizendblad. De samenstelling is afhankelijk van de situatie en het type haar.

Door de gecombineerde werking van deze stoffen wordt het haar sterker, sterker, glanzend, weelderig. Wat is er nodig om brandnetels te bereiken.

Contra-indicaties

Gevoeligheid, zweren en elke schending van de integriteit van de huid zijn een contra-indicatie voor uitwendig gebruik van zaden of brandnetelsap voor haar.

 • Brandnetels mogen niet intern worden ingenomen bij bloedingen veroorzaakt door vrouwelijke problemen of nierfalen.

Afkooksels, poeder, infusies zijn gecontra-indiceerd in geval van hypertensie, verhoogde bloedstolling, atherosclerose, evenals vrouwen in positie. Daarom is het, zonder een arts te raadplegen, beter om de plant niet te gebruiken.

Correct gebruik van het gras voorkomt de ontwikkeling van mogelijke complicaties. Om dergelijke verschijnselen te voorkomen, moet men weten dat brandnetels een uitdrogend effect hebben en droog haar harder maken. Om dit te voorkomen, is het beter om ze niet af te spoelen, maar alleen de tinctuur in de wortels te wrijven.

Blondines lopen het risico een lelijke schaduw te krijgen, dus het is beter dat ze geen brandnetel gebruiken voor haar of citroensap toevoegen om groene pigmenten in een afkooksel te neutraliseren.

Recensies

In de reviews rapporteren vrouwen niet alleen over persoonlijke ervaringen met brandnetels, maar delen ze ook de geheimen van zelf-inkoop van grondstoffen. Brandnetel voor haar, velen noemen het de enige redding, een uitstekend alternatief voor industriële producten. Gebruik afkooksels, oliën, zelfgemaakte maskers.

Resultaten

Er worden positieve resultaten behaald, ongeacht het type grondstof: of het nu gaat om verse brandnetel, met de hand gemaaid of gedroogd door apothekers, wat elke apotheek aanbiedt. Brandnetel voor haar is een uitstekend product dat problemen elimineert en de groei, genezing en versterking van vlechten bevordert. Ze worden glanzend, verzorgd, zijdeachtig, glad. Roos, jeuk en irritatie geassocieerd met de aanwezigheid ervan verdwijnen.

 • Haar is verrijkt met waardevolle voedingsstoffen, kamt goed en glanst prachtig.

Denk aan vrouwen van de afgelopen eeuwen, met hoge dameskapsels en meisjes met glanzende krullen of dikke lange vlechten. Maar ze gebruikten uitsluitend alternatieve middelen, in de eerste plaats brandnetels en geen shampoo-conditioners-conditioners die tegenwoordig in de mode zijn!

Sommige bronnen melden dat na de eerste toepassing het haar ten goede verandert. In feite vereist het verkrijgen van het gewenste resultaat langere procedures. Naast het spoelen zijn brandnetelmaskers effectief, vooral door toevoeging van vitamines en voedingscomponenten.

Door het gebruik van brandnetelpreparaten verdwijnt roos en soms wordt zelfs de hoeveelheid grijs haar verminderd.

Wied, prik en bijt iedereen die het aanraakt - dat is bij de meeste van ons brandnetels bekend. Maar achter het scherpe 'karakter' en de immuniteit zit veel goeds. Het gebruik van brandnetel voor haar is hiervan een duidelijk bewijs. Het spoelen of wrijven van brandnetels gaat perfect om met alle tekortkomingen die inherent zijn aan de hoofdhuid. Een beetje geduld - en iedereen kan pronken met een kapsel waar zowel vrienden als vijanden jaloers op zullen zijn.

Aandacht!

Om de perceptie van informatie te vereenvoudigen, werd deze instructie voor het gebruik van het medicijn "Brandnetel tegen haaruitval en groei" vertaald en gepresenteerd in een speciale vorm op basis van de officiële instructies voor medisch gebruik van het medicijn. Lees vóór gebruik de annotatie die rechtstreeks naar de medicatie is gekomen.

Beschrijving verstrekt voor informatieve doeleinden en is geen handleiding voor zelfgenezing. De behoefte aan dit medicijn, het doel van het behandelingsregime, de methoden en dosering van het medicijn wordt uitsluitend bepaald door de behandelende arts. Zelfmedicatie is gevaarlijk voor je gezondheid.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.