^

Wat is een vrouwencondoom en hoe het te gebruiken?

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Het vrouwencondoom is een van de nieuwste anticonceptiemiddelen, hoewel het geen erg goedkope optie is. Het wordt Themis of condoom genoemd. Als een man niet eens wil praten over de middelen van bescherming, en de gedachte aan een mannelijk condoom hem hysterisch maakt, kun je voor jezelf zorgen en een vrouwencondoom kopen.

Wanneer en waarom werd het vrouwencondoom uitgevonden?

Waar het vrouwelijke condoom uitgevonden is, is niet zeker bekend. Het is alleen bekend dat deze eenvoudige maar effectieve remedie in 1990 werd uitgevonden en pas na drie jaar op de wereldmarkt verscheen. De eerste om het te gebruiken waren de Verenigde Staten. Het condoom voor vrouwen verkocht slecht, totdat het werd gepositioneerd als een uitstekend middel tegen ongewenste zwangerschap als gevolg van geweld. Het was toen dat vrouwen het begonnen te kopen, vooral toen informatie over AIDS over de hele wereld verspreid werd.

Het vrouwencondoom begon zelfs te variëren: om de Afrikaanse vrouwen tegen geweld te beschermen, bedacht de uitvinder Sonnet Ehlers een model met tanden. Hij heette RAPEX. Zodra de dader de eerste wrijving beging, vloog zijn penis onmiddellijk over doornen in de vagina van het slachtoffer en raakte hij gewond. Terwijl de verkrachter kronkelde van de pijn, belde het slachtoffer onmiddellijk de politie en een ambulance.

Het gebruikelijke vrouwencondoom is een uitstekende tool die beschermt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. AIDS en ongewenste zwangerschap. Zijn betrouwbaarheid is niet onderdoen voor het condoom voor mannen en is 99,2% garantie - het hoogste percentage van alle bestaande anticonceptiva. In eerste instantie waren vrouwencondooms gemaakt van polyurethaan, daarna begonnen ze dunner en duurzamer te maken - latex. Ze ruiken niet zo onaangenaam als polyurethaan, en bovendien zijn ze iets dunner dan mannen, waardoor een vrouw en een man elkaars geslachtsdelen beter kunnen voelen.

Hoe een vrouwencondoom gebruiken?

Themis, of het vrouwencondoom, is gemakkelijk te gebruiken, maar je moet eerst oefenen. Dit is een transparante buis gemaakt van latex of polyurethaan, met een diameter van ongeveer 8 cm, en bereikt een lengte van 18 cm. Aan de uiteinden zijn ringen bevestigd. Een van deze ringen, zoals een tampon, wordt voorzichtig in de vagina gestoken en de tweede ring van Themisoma blijft bij de ingang van de vagina. Voor het effect van bescherming tegen ongewenste zwangerschap, is het belangrijk dat het femide correct in de vagina wordt ingebracht. De eerste ring moet altijd naast de baarmoederhals liggen, achter het schaambeen. Als een meisje een condoom uit de vagina verwijdert, moet je het een aantal keren tegen de buitenste ring draaien. Het sperma blijft dus binnen en er is geen risico op ongewenste zwangerschap en infecties.

Het verwijderen van een condoom uit de vagina kan niet meteen - en dit is zijn charme. Je kunt gaan liggen, ontspannen en als geslachtsgemeenschap niet langer is gepland, kun je het met een Themis binnen 10 uur uit de kast halen. Dit onderscheidt het vrouwencondoom van het mannetje, dat onmiddellijk wordt verwijderd. Je kunt niet te ver gaan: gebruik beide vrouwelijke en mannelijke condooms tegelijkertijd, omdat ze elkaar kunnen beschadigen. Ja, en geen prettig gevoel.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Voordelen van het vrouwencondoom

Hun massa. Dat is de reden waarom de VN-Commissie voor AIDS zo actief dit onderwerp van bescherming van vrouwen tegen infecties en ongewenste zwangerschappen promoot. Vrouwelijk condoom is goed omdat het van tevoren in de vagina kan worden geplaatst, een paar uur voor de geslachtsgemeenschap, dan om de romantiek van relaties te behouden. Het mannelijke condoom moet worden afgedrukt en aangebracht in het hele proces van een liefdesspel, en dit reduceert enigszins de lont van beide. Is mogelijk. Daarom zijn veel mannen en vrouwen niet blij met het gebruik van mannelijke condooms.

Het vrouwencondoom is zo ontworpen dat het bijdraagt aan een betere stimulatie van de clitoris, wat de prikkelbaarheid van de vrouw verhoogt. Dit is vooral goed voor vrouwen met een zwak en gemiddeld seksueel temperament, wat niet zo eenvoudig is om te "starten".

Het vrouwencondoom is erg goed omdat het in elke toestand van de mannelijke penis kan worden gebruikt - zelfs als het niet rechtop staat.

Condoom voor vrouwen is zo ontworpen dat het de meeste uitwendige geslachtsorganen van een vrouw kan bedekken, wat haar bovendien beschermt.

Vanwege de milieuvriendelijke materialen waaruit het vrouwencondoom is gemaakt, kan het worden gebruikt door alle vrouwen, zelfs allergieën. Er zijn geen contra-indicaties. De enige wijziging: diegenen die allergisch zijn voor latex moeten een polyurethaan condoom kopen en omgekeerd: dat het polyurethaan niet accepteert, laat ze latexproducten kiezen.

trusted-source[9], [10], [11]

Zijn er nadelen aan het vrouwencondoom?

  • Natuurlijk is er, zoals elk product. In vergelijking met het mannelijke condoom is het vrouwtje veel duurder. Het kost 2 tot 6 euro voor 1 product.
  • Polyurethaan condooms hebben een niet erg aangename geur, vooral wanneer ze worden verwijderd. Maar het verdampt snel.
  • Vrouwelijke condooms zijn niet erg geschikt voor mensen met zwakke vaginale spieren. Onder deze omstandigheden kan het uitvallen.
  • Het is ook onmogelijk om een smeermiddel samen met een vrouwencondoom te gebruiken en het is vooral gevaarlijk om vaseline te gebruiken. Gecombineerd met vaseline, zal condoomrubber losser en zachter worden. En dan kan het condoom op het meest onverwachte en ongeplande moment breken.

Als je echt een glijmiddel nodig hebt, kun je vrouwelijke condooms kopen met glijmiddel.

trusted-source[12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.