^

Seksuele rijping van jongens

, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 17.10.2021
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Seksuele rijping van jongens wordt voornamelijk gekenmerkt door het verschijnen in hun vermogen om voortplantingsfunctie, voortplanting te laten groeien.

In de leeftijdsgroep van 11 tot 13 jaar start de jonge mannelijke vertegenwoordiger de mechanismen voor de productie van een specifiek hormoon gonadoliberine in de hypothalamus van de hersenen. Opgemerkt moet worden dat de vrijgave van dit hormoon in het lichaam van de jongen eerst alleen 's nachts plaatsvindt, in het stadium van diepe slaap. Tijdens de verdere puberteit van jongens neigt de afhankelijkheid van de fasen van slaap aanzienlijk af te nemen, en het hormoon begint steeds meer te scheiden tijdens perioden van wakker zijn. Het resultaat van de werking van gonadoliberine is activering van de productie van spermatozoa - spermatogenese, evenals mannelijke hormonen androgenen. Androgenen veroorzaken op hun beurt een aantal kenmerkende veranderingen die plaatsvinden met het lichaam.

In het bijzonder neemt het totale volume van de spiermassa toe, en de botten beginnen te verschillen door de toegenomen hoeveelheid eiwit die ze bevatten. Dientengevolge nemen de afmetingen van het lichaam toe en dit proces is niet uniform, maar krampachtig. Op verschillende leeftijden in de pubertijd van jongens kan dit voorkomen in verschillende, grotere of mindere mate van intensiteit. De piek van de groeiactiviteit daalt op 12 en 15-16 jaar. De groei van een jongen in deze periode kan met meer dan 10 cm per jaar toenemen. Na 18 jaar kan de groei van een jongen, die inmiddels al een jongeman is, ongeveer 3 centimeter groter worden. Vanwege het hoge gehalte aan androgeenhormonen in het lichaam, beginnen op enig moment de groeizones van lange botten te verstarren, wat de stopzetting van hun verlenging in de toekomst veroorzaakt.

De geslachtsorganen van jongens tijdens de puberteit ondergaan ontwikkeling in de loop van de ontwikkeling, bestaande uit het feit dat de teelballen en het scrotum, de prostaatklier en de zaadblaasjes groter worden, de penis toeneemt. De eerste ejaculaties verschijnen bij jongens van 12 tot 14 jaar.

Het hormoon testosteron, dat samen met androgenen in grote hoeveelheden wordt geproduceerd, veroorzaakt het begin van lichaamshaar voor het mannelijke haartype. Een van de resultaten van de werking van androgenen is dat de adamsappel actief wordt ontwikkeld, de "adamsappel". Dit gaat gepaard met het verlengen van de stembanden, wat leidt tot de vorming van een relatief lage toon. Tijdens dit proces kan er sprake zijn van "het breken van de stem".

Seksuele rijping van jongens is een grotendeels individueel proces, en hoewel het meestal plaatsvindt binnen bepaalde algemene leeftijdsgrenzen, maar vaak afhankelijk is van vele factoren in elk specifiek geval. Jongens van dezelfde leeftijd kunnen bijvoorbeeld een nogal significant verschil in groei, de mate van expressie van het haar van het lichaam, etc. Hebben.

Periode van de puberteit bij jongens

Wanneer de puberteit optreedt bij jongens, komt het endocriene systeem op de voorgrond. Met de eigenaardigheden van haar activiteit, waarbij het lagere aanhangsel van de hersenen - de hypofyse - in dit geval een leidende rol speelt, vindt er een hele reeks specifieke veranderingen plaats met het kind. Hormonen geproduceerd door de hypofyse, die in grote hoeveelheden in het bloed komen, worden naar alle delen van het lichaam getransporteerd en fungeren als een stimulator van de lichaamsgroei en de intensieve fysieke ontwikkeling ervan. Bovendien activeren hormonen van de hypofyse de werking van de mannelijke geslachtsklieren - de teelballen, die ook de overeenkomstige hormonen beginnen af te scheiden. Voor de periode van de puberteit worden jongens vaak gekenmerkt door een toename van hun inhoud. Weerspiegeling hiervan, en op zijn beurt, zijn die veranderingen die letterlijk voor onze ogen plaatsvinden met het kind in overgang, adolescentie.

Een significante verandering in de hormonale achtergrond kan de toestand van psycho-emotionele instabiliteit veroorzaken die inherent is aan veel adolescenten. Bij onvoldoende opvoeding en wanneer er geen interne cultuur is, kunnen jongens tijdens de puberteit nervositeit tonen, agressief zijn jegens hun ouderen, een negatieve houding aannemen tegenover alles dat van hen komt. Het gedrag van adolescenten wordt gekenmerkt door impulsieve onbezonnenheid, ze zijn vaak onvoorspelbaar en tegenstrijdig.

Bijzonder belang voor jongens tijdens de puberteit krijgen vragen en problemen in verband met seksuele relaties. En dit is niet verrassend, omdat de essentie van alles wat er op dit moment gebeurt is om het volwassen wordende organisme voor te bereiden om een van de belangrijkste in menselijke levensdoelen te vervullen - de voortzetting van het geslacht.

De periode van puberteit bij jongens is een zeer belangrijk moment voor de ontwikkeling en vorming van persoonlijkheid. Tegelijkertijd is de adolescent grotendeels gevormd gevoel van eigenwaarde en zelfidentificatie, bepalend voor het succes en karakter van zijn socialisatie in de toekomst, gebaseerd op de kenmerken van sociale rollen uitgevoerd door mannen in de menselijke samenleving.

Leeftijd van de puberteit bij jongens

Leeftijd van de puberteit bij jongens kan betrekking hebben op de tijdsgrenzen van 11 tot 18 jaar. Begin van de puberteit van jongens, voornamelijk op de leeftijd van 9-14 jaar. Na 2-5 jaar vanaf het begin van de overgangs- of pubertijdperiode, wordt deze tijd in het leven van het kind ook deze periode genoemd, de laatste vorming van de tekens van geslacht wordt voltooid. De uitwendige genitaliën van de penis en testikels nemen in grootte toe. In de testikels worden de processen van spermatogenese, de rijping van spermatozoa, geactiveerd en worden mannelijke hormonen geproduceerd. Het effect van deze hormonen is dat er een formatie van secundaire geslachtskenmerken: In aanvulling op de veranderingen die plaatsvinden met de geslachtsorganen, verhoogde lichaamstemperatuur groei, verschijnt deze op de hoofdhuid met mannelijk model lichaamshaar schaamhaar en oksels, begint te groeien een baard. Op de leeftijd van de puberteit bij jongens worden de zweetklieren geactiveerd, wat leidt tot een verhoogde huidvetheid en het optreden van acne kan veroorzaken.

De leeftijd waarop de puberteit optreedt bij jongens wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder erfelijkheid, nationaliteit, leefomstandigheden, voeding.

Door de voortdurende overmatige fysieke belasting kan de tijd van het begin van de puberteit van jongens verschuiven naar een latere leeftijd en de vertraging veroorzaken. In de afgelopen 100 jaar is er een trend geweest naar een geleidelijke afname van de leeftijd waarop de puberale periode begint. Algemeen wordt aangenomen dat de reden hiervoor is de voortdurend voorkomende algemene verbetering van de levensomstandigheden en de kwaliteit van de voeding. Het is ook mogelijk dat de invloed van omgevingscondities ook mogelijk is.

Uitgaande van alle hierboven genoemde, zullen we samenvatten, dat de leeftijd van de puberteit bij jongens, in het algemeen, jaar na jaar tot een bepaalde mate afneemt. Dit wordt grotendeels vergemakkelijkt door voldoende voedsel te eten, wat wordt gecompenseerd door het gehalte aan essentiële stoffen, vitamines en sporenelementen, een hoge mate van lichaamsbeweging en lichaamsbeweging. Voor de normale puberteit van jongens, is het ook noodzakelijk om te stoppen met roken en drugs, van het inademen van dampen van giftige stoffen.

Wanneer begint de puberteit voor jongens?

Leeftijd, wanneer de puberteit van jongens begint, voornamelijk - 10-12 jaar. Deze cijfers zijn echter geen stijve constante en enkele ondubbelzinnige, onwrikbare standaard. Bij een zekere samenloop van omstandigheden en vanwege enkele bestaande factoren van individueel, erfelijk of sociaal en huiselijk karakter, kan het begin van seksuele volwassenheid worden uitgesteld tot een later tijdstip. Daarom moet er voor ouders absoluut geen excuus zijn dat alle klokken alarm slaan als het kind in de pubertijd komt op 14 of zelfs 15 jaar. In de vertraging voor een jaar of twee is er niets echt buitengewoons en bovennatuurlijks.

Echter, de jongen in dit opzicht ervaring angst en zorgen te maken van het feit dat hij een of andere manier anders dan hun collega's, bijvoorbeeld, die lager is dan hun groei, en hij houdt niet van de rest van het pistool op de bovenlip, als getuigen naar volwassenheid . In dit geval heeft hij de steun van hechte mensen nodig die hem moeten steunen, opvrolijken.

Maar soms te laat, wanneer de puberteit van jongens begint, kan erop wijzen dat er enkele stoornissen zijn. Deze situatie vereist de aanvraag voor overleg met specialisten en de aanwijzing van passende corrigerende maatregelen. Dus, met een vertraging in het uiterlijk van de eerste tekenen van pubertijd jongens met 12-13 jaar, is het de moeite waard om een arts androloog of uroloog te bezoeken.

Normen van puberteit jongens

Elke persoon op zijn eigen manier, natuurlijk, uniek en uniek, lijkt niet op de lengte, het gewicht, de gelaatstrekken en de totaliteit van alle andere individuele kenmerken. Individuele weg vanaf het begin van het leven is al de meeste groei en ontwikkeling, de transformatie van een kind naar een volwassene. Belangrijk hierbij is het bereiken van geslachtsrijpheid en zelfidentificatie van zichzelf, in dit geval, als mannen. We komen immers allemaal uit de kindertijd, en deze prachtige tijd, evenals een overgangsfase van puberteit van kindertijd naar volwassenheid, is erg belangrijk. Er is op verschillende manieren een overgang in elke persoon, maar er zijn enkele normen voor jongens in de puberteit.

Het belangrijkste criterium is de leeftijd waarop de eerste tekenen van het feit dat het lichaam van het kind processen activeert waardoor de vruchtdragende functie in de loop van de tijd moet worden geactualiseerd, moeten worden opgemerkt. De seksuele rijping van jongens begint over 11-12 jaar. Overschrijd niet de grenzen van de norm is ook 14-15-jarige leeftijd.

Verder wordt de verandering in de grootte van de geslachtsorganen beoordeeld. Tijdens de puberteit stijgen de testikels van 2,7 cm in 7 jaar tot 2,8-3 cm op het moment van de puberteit. Tegen het 13e jaar - tot 3,6-3,7 cm.

Een seksueel lid van 7 jaar voor de pubertijd groeit van 3-3,5 cm naar 3,8 cm en in 13 jaar is het respectievelijk 6,3 cm.

Na 15 jaar neemt de grootte van de testikels gewoonlijk toe tot 4 cm en de penis bereikt 6,7 centimeter.

Een andere indicator is het uiterlijk van het haar op het lichaam. In het begin groeit het haar op het schaambeen, en met 14-15 jaar - in de oksels. Tegelijkertijd is er een toename van het jeugdige kanon op de kin en boven de bovenlip.

Ongeveer op hetzelfde moment, tegen het veertiende jaar, beginnen zich vaak verontreinigingen te manifesteren.

Tijdens de pubertijd van jongens zijn er twee belangrijke groeipercentages. Op de leeftijd van 10-11 jaar kan het kind 10 cm rekken en op 13-jarige leeftijd is het mogelijk om 7 tot 8 centimeter toe te voegen.

Normen van puberteit jongens, natuurlijk, zijn indicatief en zeer gemiddeld. Enige variabiliteit is natuurlijk mogelijk en ergens zelfs onvermijdelijk. Maar de verschillen hoeven niet noodzakelijk en niet in alle gevallen te wijzen op de aanwezigheid van ernstige afwijkingen in de ontwikkeling van het kind. Als, natuurlijk, hun waarden niet al te ongewoon zijn.

Fasen van puberteit jongens

Tijdens de pubertijd wisselen de verschillende fasen van de puberteit van jongens elkaar af. Vaak, precies op het moment dat het kind de eerste tekenen begint te vertonen van het begin van hem die de voorwaarden vormen voor het feit dat hij in de toekomst het vermogen zal verwerven om de geslachtsfunctie uit te voeren, is zijn algemene ontwikkeling stabiel en uniform. Tegelijkertijd zijn er geen duidelijke en significante veranderingen in de hormonale achtergrond. Tot hun piekactiviteit komen alle processen in verband met de puberteit van jongens meestal twee jaar later dan de jonge vrouwen. Merkbare veranderingen die optreden bij jongens worden pas zichtbaar na het bereiken van de leeftijd van 12-13.

Volgens veel andrologen is de seksuele gesteldheid van de toekomstige man sterk afhankelijk van hoe vroeg de puberteit van de jongen begon. Met betrekking tot deze verklaring moet echter worden opgemerkt dat het alleen billijk is als het kind geen verstoringen in het functioneren van het endocriene systeem heeft onthuld.

Een van de belangrijkste tekenen van voortschrijdende volwassenheid is een toename van de penis, die begint rond het elfde jaar. Het begin van de actieve herstructurering van het organisme wordt ook aangegeven door het begin van een toename in de grootte van de testikels op de leeftijd van 11-12 jaar.

Op de leeftijd van 12-13 jaar begint schaamhaar te groeien in de puberteit. In het begin lijkt de vorm van het haar op de ruit en in de toekomst, vanaf de leeftijd van 17-18 jaar, komen de interne oppervlakken van de dijen samen in het gebied van de haargroei. Vervolgens is er compleet lichaamshaar op het mannelijke haartype. Vegetatie op het gezicht in de vorm van het eerste zachte pistool over de bovenlip verschijnt voor het eerst in 13-14 jaar. Op 15-16 kunnen sommige adolescenten pronken met een voldoende uitgesproken en expressieve snor. Het uiterlijk van een volle baard moet worden verwacht voor de jaren 17-18.

Dit verschijnsel dat typerend is voor de puberteit van jongens als "brekende stemmen" die muteren omdat het schildklierkraakbeen in het strottenhoofd zich ontwikkelt tot de "adamsappel" verschijnt in de 13-14 jaar van het leven. In de regel wordt de Adam's appel, die uiteindelijk werd gevormd, 17 jaar oud. Op deze leeftijd vindt de jongeman al zijn eigen stem met een karakteristiek mannelijk timbre.

De productie van mannelijke geslachtscellen - de processen van spermatogenese worden gestart vanaf de leeftijd van 14-15, wat gepaard gaat met gevallen van onvrijwillige ejaculatie - vervuilingen.

De stadia van de puberteit van jongens eindigen in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. Niettemin betekent het begin van geslachtsrijpheid niet automatisch dat de jongeman zeker als volledig volwassen psychologisch kan worden beschouwd. Psychologische volwassenheid en de vorming van persoonlijkheid komt en gaat iets later.

Tekenen van puberteit bij jongens

Tekenen van puberteit bij jongens manifesteren zich in een aantal specifieke veranderingen die plaatsvinden in de puberteit en worden zowel weerspiegeld in hun uiterlijke manifestaties als in de werking van verschillende organen en systemen van het lichaam.

Het lichaam van de jongen in de puberteit groeit intensief, het kind wordt groter, de totale spiermassa neemt toe. De breedte van de schoudergordel neemt toe, de figuur begint proporties aan te nemen die kenmerkend zijn voor het mannelijke lichaam. Seksuele organen - penis en testikels nemen in omvang toe.

Geleidelijk ontwikkelt het lichaam een hoofdhuid, te beginnen met de lies, het scrotum, de oksel en dan over het hele lichaam. Dan verschijnt het haar op het gezicht. In eerste instantie kunnen een paar haren doorbreken aan de hoeken van de bovenlip en op de wangen in het bovenste deel van hen. Een jaar later verschijnen de juveniele pluisjes ook boven de bovenste lip in het midden.

In het pubertijdperk kunnen jongens problemen met de huid hebben. Met het oog op het hormoon in het lichaam heeft het functioneren van het zweet en de talgklieren een nadelig effect op het lichaam, waardoor het vetgehalte van de huid toeneemt. En dit kan op zijn beurt het verschijnen van acne en acne op het lichaam en gezicht provoceren.

De stembanden groeien in omvang en de keelspieren ontwikkelen zich, en daarnaast wordt een adamsappel - een adamsappel - gevormd, die als reden dient om de stem te verbreken en te verruïneren. Dit proces begint op de leeftijd van ongeveer 13 jaar en na het verstrijken van een periode van twee jaar leidt tot de uiteindelijke vorming van de stem.

Naast de bovenstaande veranderingen, dat ze tijdens de puberteit het lichaam van een jongen ondergaan, is het ook nodig om de karakteristieke kenmerken toe te voegen die eigen zijn aan de psycho-emotionele toestand in dit deel van zijn leven dat niet gemakkelijk is voor het kind. Het centrale zenuwstelsel bevindt zich in een uiterst prikkelbare toestand, gedragsreacties kunnen vaak onvoorspelbaar en in hoge mate tegenstrijdig zijn.

Deze tekenen van puberteit bij jongens worden veroorzaakt door een snel tempo van zowel de lopende herstructurering van het hele organisme als de verandering in de hele zelfperceptie en een nieuwe beoordeling van zichzelf in het licht van vele factoren die samenhangen met het proces van het bereiken van de puberteit. Voor hen kan een jongen die onderweg is van een kind naar een man, heel moeilijk zijn om zich aan te passen, en daarom is begrip en steun van ouders en naaste mensen erg belangrijk.

Vroege puberteit bij jongens

Zeggen dat vroege puberteit voorkomt bij jongens is voornamelijk mogelijk op basis van het feit dat als de eerste puberteitstekenen worden opgemerkt bij een kind eerder dan hij erin slaagde de leeftijd van 9 te bereiken.

Evenals vertraagde seksuele ontwikkeling, vroegtijdige begin van de rijping is een krachtig argument in het voordeel van het niet om deze kwestie uit te stellen op een laag pitje om een arts te raadplegen. Suspicion in dit verband moet het feit dat de waargenomen toename van de omvang van de testikels, een abnormaal snelle groei van het lichaam groter is dan de snelheid van middelbare leeftijd norm, acne op de huid, lichaamshaar schaamhaar en okselhaar te groeien op het gezicht, maar ook te laag en ruw, brak de stem van het kind veroorzaken.

Te vroeg toegang tot de jongen in de puberteit is in staat als belangrijkste redenen voor de aanwezigheid van abnormale ontwikkeling van de voortplantingsorganen, schildklier ziekte-activiteit, de vorming van tumor in de hersenen, de gevolgen van hoofdletsel, complicaties van het verleden infectieziekten, zoals encefalitis en meningitis, te hebben evenals andere structurele hersenaandoeningen.

Dit is voornamelijk gebaseerd op het feit dat het de hypofyse en hypothalamus zijn die deelnemen aan de regulatie van hormonale secretie door perifere geslachtsklieren. Naast de vroege puberteit zijn jongens in staat om enkele factoren van erfelijkheid te introduceren. Dus de kans op vroegtijdige puberteit is hoog, wanneer het kind overmatig lichaamsgewicht heeft.

Als het belangrijkste negatieve gevolg van de vroege puberteit van jongens kan het feit worden genoemd dat wanneer een kind stopt met groeien. Dit komt door het feit dat de geslachtshormonen op deze manier een negatieve invloed hebben op de botten die de groeizones dichten - die gebieden die een lengtetoename bieden. Hierdoor zijn te vroeg om seksueel volwassen te worden, jongens veel minder in groei dan hun leeftijdsgenoten.

Vroege puberteit bij jongens wordt met succes behandeld met moderne medische apparaten. De enige vereiste is de tijdige detectie van de tekenen van een dergelijk proces en de geschikte methoden. Het medische effect is afhankelijk van de vastgestelde oorzaken van de onderliggende ziekte, of speciale medicijnen die de secretie van geslachtshormonen remmen kunnen worden voorgeschreven totdat de groeiprocessen zijn voltooid.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Vertraagde puberteit bij jongens

Vertraging in de puberteit bij jongens wordt over het algemeen opgemerkt als het kind na het bereiken van de leeftijd van 14 geen tekenen van een pubertijd vertoont.

Dit feit wil echter niet zeggen dat het wantrouwen zou veroorzaken, omdat het wordt geprovoceerd door de aanwezigheid van enige vorm van anomalieën in ontwikkeling. En misschien is het geconditioneerd door een aantal genetische eigenaardigheden, de erfelijke aanleg van alle of de meeste mannelijke vertegenwoordigers van een bepaald gezin tot het late begin van de ontwikkeling van hun vermogen om zich voort te planten. Dit verschijnsel is vrij vaak bekend als de constitutionele vertraging van fysieke en seksuele rijping. De geslachtsrijping van jongens in dit geval wordt voorafgegaan door een periode met een absoluut normale groeisnelheid, waarvan de intensivering en het uiterlijk van kenmerken die kenmerkend zijn voor puberteit pas op 15-jarige leeftijd kunnen beginnen.

Het uitstellen van de puberteit van jongens is in staat tot de aanwezigheid van ziekten, die leiden tot significante verstoringen van de hormonale achtergrond. Dit kan gebeuren in verband met een tumor die de hypofyse en de hypothalamus aantast - de aanhangsels van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor de processen van de puberteit. Voorkom seksuele ontwikkeling kan onvoldoende of volledige stopzetting van de productie van hormonen die belangrijk zijn voor de groei van geslachtsorganen zijn - gonadotropines. Bij een aantal chronische aandoeningen van de nieren, diabetes mellitus, enz., Is de puberale periode ook vaak vertraagd.

Met een vertraging in de seksuele ontwikkeling bij jongens, met relatief lange boven- en onderbenen, is er een kwetsbaar lichaam, een hoge taillelijn, in lichaamsverhoudingen is de breedte van de heupen groter dan de breedte van de schouders. Er is een onderontwikkeling van de geslachtsorganen, een penis is erg klein, het scrotum hangt niet, er is geen haarembolie van de schaamstreek en oksels, er zijn geen vervuilingen.

Als er een vertraging is in de puberteit bij jongens, moet in gedachten worden gehouden dat het ten minste een verslechtering van de psycho-emotionele toestand van een tiener met dit probleem is en later de onvruchtbaarheid bedreigt. Tegelijkertijd levert de behandeling geen bijzondere problemen op als er tijdig redenen zijn en de noodzakelijke medische maatregelen worden voorgeschreven. In de adolescentie kan je het binnen 2-3 maanden aan.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20]

Latere puberteit bij jongens

Late puberteit bij jongens, in sommige gevallen, mogelijk niet rechtstreeks samenhangt met ontwikkelingsstoornissen, en wees een norm binnen enkele individuele gezinnen waar men later begint de puberteit meestal dan de leeftijd die de totale gemiddelde norm. Het is voor deze familie, en de algemene trend van de puberteit jongens, een beetje later begint, dan is er een volkomen normale tarief van groei en ontwikkeling.

Er zijn een aantal kenmerkende kenmerken op basis waarvan het mogelijk wordt om later het begin van de puberale periode bij jongens vast te stellen. Het meest voor de hand liggende en voor de hand liggende verschil tussen deze kinderen is hypostature, dat wil zeggen, ze hebben in feite groei die lager is dan die van hun leeftijdsgenoten. Het volgende symptoom is dat met de jongen die de leeftijd van 15 bereikte, hij geen verhoging van de testikels had. Praten over late puberteit bij jongens kan ook gebaseerd zijn op het feit dat er in deze jaren geen schaamhaargroei is.

Door de late puberteit kunnen jongens de aanwezigheid van het kind van bepaalde chromosomale afwijkingen, met name het Klinefelter-syndroom, brengen. In deze genetische ziekte is het vrouwelijke chromosoom Y verbonden met de mannelijke chromosoom-set XY in een enkele hoeveelheid of meerdere tegelijk. Dientengevolge zijn er allerlei verstoringen in de werking van het endocriene systeem, waarvan een van de manifestaties een afname in de productie van mannelijke geslachtshormonen in de testikels is. Neoplasmalaesies van de hypothalamus of hypofyse - gebied in de hersenen die is geassocieerd met de puberteit processen veroorzaakt vermindering van de hoeveelheid gonadotropinen, die optreedt onder invloed van actieve groei van genitaliën.

Dus de latere puberteit bij jongens treedt op als gevolg van erfelijkheid, evenals tegen een achtergrond van een aantal ziekten met een schending van de hormonale balans in het lichaam, wat zich uit in het vertragen van de lichaamsgroei en de ontwikkeling van de geslachtsorganen van jongens. Wanneer het begin van de puberteit op iets later tijdstip optreedt dan op de leeftijd van wat als de norm wordt beschouwd en vervolgens met een normaal tempo verloopt, kan dit vaak geen speciale correctie vereisen. Medische maatregelen in het geval van een abnormale vertraging bij het binnenkomen van het kind in de pubertijdperiode worden hoofdzakelijk beperkt tot de behandeling van de onderliggende ziekte die het veroorzaakte.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.