^
A
A
A

Statistieken bepaalden het gevaarlijkste Australische dier

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

07 February 2017, 09:00

Australië staat niet alleen bekend om zijn comfortabele en warme klimaat, een verscheidenheid aan koraalriffen of de Harbour Bridge, maar ook vanwege de massa aan zeer gevaarlijke dieren.

In Australië kun je een extreem gevaarlijke fauna tegenkomen: het zijn dodelijke giftige reptielen, spinnen, insecten, maar ook krokodillen en roofdieren op zee - haaien.

Professor R. Welton, een doctoraat van de Universiteit van Melbourne, probeerde te verduidelijken welk dier uit alle Australische diversiteit het grootste gevaar voor de mens vertegenwoordigt. De resultaten van statistische analyses verrasten haar enorm.

In de loop van het onderzoek vergeleek de wetenschapper de informatie over hospitalisaties van het Institute of Health and Social Security of Australia, voor de periode 2000-2013.

Het bleek dat gedurende deze lange periode 27 mensen werden gedood en gedood door slangen. Ongeveer hetzelfde aantal mensen stierf aan de beet van insecten zoals wespen en bijen. Bijt van giftige spinnen naar ziekenhuisbedden gestuurd meer dan elfduizend mensen, maar geen van hen stierf sinds 1999.

Dertien jaar lang stierven 26 Australiërs als gevolg van de aanval van haaien en 19 - vanwege de beet van krokodillen.

Het grootste aantal sterfgevallen, namelijk vierenzeventig, is het gevolg van de beten van paarden. Het lijkt erop dat paarden vereerde en veilige dieren in Australië zijn. Ze veroorzaakten echter meer doden dan andere echt gevaarlijke wezens.

Laten we eraan herinneren: eerdere experts zijn gemaakt tot de lijst van de meest dodelijke vertegenwoordigers van de Australische fauna:

  • De blauwogige octopus, die 26 gezonde mannen naar één wereld kan sturen met zijn eigen beet, en zijn gif wordt 10.000 keer sterker herkend dan cyanide.
  • Tijgerslang is een reptiel van twee meter, waarvan de beet gevoelloosheid, verlamming en de dood veroorzaakt.
  • Dertien soorten gevaarlijke spin "zwarte weduwe", waarvan de nederlaag veel onaangename symptomen veroorzaakt, waaronder parese, paresthesie en zelfs mentale stoornissen.
  • Spider Atrax, wiens beet dodelijk is voor de mens.
  • Een crested kustkrokodil - zijn beet wordt beschouwd als sterker dan die van een witte haai. Krokodillen vallen mensen aan dichtbij de kust, of op een ondiepe kustdiepte.
  • Woestijn slang Taipan, die tot honderd mensen kan doden met een enkele dosis van zijn gif, omdat de afscheiding van zijn klieren bijna 180 keer meer toxisch is dan de cobra.
  • Haaienstieren zijn relatief luie wezens, wat niet gezegd kan worden voor mannen, die zelfs te agressief zijn en aanvallen, inclusief mensen.
  • Kubomeduza en kwallen Irukandzhi zijn lichtdoorlatende kleine kwallen, waarvan de beet ondraaglijke pijn en dood veroorzaakt.

Professor Welton, die veel tijd besteedde aan het bestuderen van statistische feiten, merkte op dat haar werk het stereotype van de omvang en categorieën van gevaar van Australische dieren volledig frustreerde. Immers, paarden werden niet eerder beschouwd, zoals dieren, die voor mensen elk gevaar vertegenwoordigen.

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.