^
A
A
A

Klimatologen: de opwarming van de aarde zal de komende tien jaar vertragen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

20 September 2011, 11:01

Uit wiskundige modellen van klimatologen blijkt dat de opwarming van de aarde in de komende tien jaar zal vertragen en de temperatuur zal stabiliseren. Zo'n klimaatgedrag schrijft wetenschappers toe aan de aanwezigheid van het absorptievermogen van de oceaan.

Gerald Meel (Nationale Universiteit van het Centrum voor Atmosferisch Onderzoek uit de VS) en zijn staf hebben vijf opties voor de toekomst van onze planeet ontwikkeld op basis van een computermodel dat rekening houdt met de interactie tussen de atmosfeer, de oceaan en het land.

De resultaten van het onderzoek toonden aan dat tegen het einde van de eeuw de luchttemperatuur met enkele graden zal stijgen, maar niet geleidelijk, maar met onderbrekingen. Deze onderbrekingen van de afwezigheid van temperatuurstijging zijn geassocieerd met de absorptie van extra warmte door de oceaan.

Onderzoekers hebben aangetoond dat tijdens perioden van pauze, grote lagen oceaanwater op een diepte van 300 meter en lager 20% meer dan normaal zullen opwarmen. In dit geval zullen kleinere vijvers en bovenste lagen zwakker worden opgewarmd.

Tijdens deze periodes zal de temperatuur van de oppervlaktewaterlaag afnemen in het tropische deel van de Stille Oceaan en stijgen in de meer noordelijke breedtegraden, die sterk op El Niño lijken.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.