^
A
A
A

Eiwit helpt om gewicht te verliezen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 27.11.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

18 January 2013, 10:32

Het probleem van overgewicht is voor veel mensen relevant, ongeacht nationaliteit, leeftijd en geslacht. Diëtisten van alle landen proberen al geruime tijd een universeel voedingsprogramma voor iedereen te vinden dat overtollige kilo's kwijt kan en een goede gezondheid biedt. Het is geen wonder dat Amerikaanse wetenschappers geïnteresseerd zijn in een dergelijke studie: Amerikaanse inwoners worden terecht beschouwd als een natie waarin het grootste aantal mensen last heeft van overgewicht.

Diëtisten hebben vastgesteld dat de belangrijkste factor bij het verliezen van gewicht de hoeveelheid verbruikte calorieën beperkt. Op basis hiervan haastten veel mensen zich halsoverkop om calorieën te tellen, zich alleen op cijfers te concentreren en niet op te letten wat ze aten. Opmerkend dat met deze benadering het resultaat niet overeenkomt met de verwachting, probeerden de artsen uit te vinden wat de reden is dat mensen, met een kleine hoeveelheid calorieën, niet afvallen, en zelfs andersom. Het antwoord was simpel: om zeker te zijn om gewicht te verliezen, hoeft u niet alleen de voedingswaarde van het zoeken naar het en het caloriegehalte te beperken, maar ook om de voeding op de juiste manier in balans te houden.

Liefhebbers van voedsel kunnen zich verheugen: om je gewicht te verliezen, put je jezelf niet noodzakelijkerwijs uit met strenge diëten en verhongert. Bovendien benadrukken voedingsdeskundigen dat het gebrek aan eiwitten kan leiden tot een toename van het lichaamsgewicht. Natuurlijk is een van de hoofdoorzaken van overgewicht en overgewicht het overeten, maar het belangrijkste is om te controleren wat je eet.

Als je veel eenvoudige koolhydraten eet en voedsel dat vet bevat, zal de kans dat het gewicht snel zal toenemen veel groter zijn dan wanneer je dezelfde hoeveelheid eiwit en vezels zou gebruiken. Onderzoekers hebben bewezen dat eiwitinname een positief effect heeft op gewichtsverlies, omdat eiwitvoedsel weinig calorieën bevat, voeding bevat en het lichaam niet toestaat om "vet te worden". Nuttig advies om gewicht te verliezen: de maximale vetvrije voeding, maar dagelijks het lichaam verzadigen met eiwitten met behulp van eiwitten, anders onvermijdelijk verlies van spiermassa en het trage uiterlijk van vetcellen in plaats daarvan.

Voedingsdeskundigen voerden een klein experiment uit, waarbij verschillende deelnemers van ongeveer hetzelfde gewicht en die een maand lang hadden gewerkt, zich hielden aan verschillende diëten. Diëten verschilden in de producten die mensen gebruikten, en het dagelijkse aantal calorieën. De studie toonde aan dat mensen die een eiwitdieet volgden, zwaarder werden (door spiermassa), maar in volume afnamen. Degenen die zich concentreerden op koolhydraten en vet voedsel, aanzienlijk verbeterd.

Voedingsdeskundigen hebben het best uitgebalanceerde voedingssysteem geïdentificeerd voor diegenen die willen afvallen en toch hun gezondheid niet willen schaden. In de dagelijkse voeding moet een grote hoeveelheid eiwit, een klein complex koolhydraten, een beetje vetzuren en vezels aanwezig zijn. De beste "leveranciers" van eiwitten in het lichaam zijn mager vlees, witte vis, peulvruchten, paddenstoelen. Complexe koolhydraten kunnen het best voor het avondeten worden gebruikt: ontbijtgranen, gedroogd fruit. Het goede nieuws is ook dat eiwitvoedsel op elk moment van de dag kan worden geconsumeerd, zonder na te denken over de gevolgen, en het gevoel van hongerproteïne elimineert veel effectiever dan enig ander voedsel.

trusted-source[1], [2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.