^

Gezondheid

A
A
A

Witte afscheiding uit de urethra bij mannen

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 12.03.2022
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

Een van de mogelijke oorzaken van witachtige afscheiding uit de urethra bij mannen is urethritis . Bij deze ziekte treedt een infectieuze laesie van het urethrale slijmvlies op met een virale of bacteriële infectie. Dit leidt tot de ontwikkeling van het ontstekingsproces en de vorming van weefseloedeem. [1]

De risicogroep voor deze pathologie omvat mensen die een grote kans hebben om seksueel overdraagbare aandoeningen op te lopen. Urethritis wordt gevormd tegen de achtergrond van ontsteking van de organen van de urethra en als gevolg van verergering van chronische infecties van het lichaam.

Naast pathologische afscheiding heeft de ziekte de volgende symptomen:

 • Ongemak bij het plassen (pijn, branderig gevoel, krampen).
 • Afscheiding met urine van bloed of pus.
 • Verkleving van de randen van de urethra.
 • Onaangename sensaties wanneer de urethra in contact komt met ondergoed.
 • Roodheid van het gebied rond de urethra.

Naast urethritis treedt het verschijnen van witte vloeistof uit de urethra op tegen de achtergrond van ureplasmose, chlamydia, mycoplasmose, balanitis, balanoposthitis en verschillende SOA's.

Dit probleem wordt gediagnosticeerd door een uroloog. De arts onderzoekt de patiënt, verzamelt een anamnese en geeft richting aan een complex van laboratorium- en instrumentele onderzoeken. Op basis van de resultaten van de diagnose wordt een behandelplan en preventief advies opgesteld.

Witte afscheiding tijdens en na het plassen bij mannen

Het proces van het legen van de blaas is urineren. Normaal gesproken veroorzaakt het geen pijn en gaat het niet gepaard met de afvoer van andere vloeistoffen dan urine. De mannelijke urethra is een buis die vloeistof uit de blaas verwijdert en tegelijkertijd het orgel beschermt tegen urineweginfecties. Een deel van de urethra passeert de prostaat, dus eventuele pathologische processen in de prostaatklier worden weerspiegeld in het proces van urineren.

Het verschijnen van witte afscheiding tijdens of na het legen van de blaas kan wijzen op problemen zoals:

 1. Ontstekingsziekten van het urogenitale systeem
 • Ontsteking van de urethra.
 • Prostatitis (acuut, chronisch).
 • Stenen in de prostaat.
 • Ontsteking van de blaas.
 • Tumorlaesies van de urinewegen.
 • Geslachtsziekten.
 • Pyelonefritis.
 1. Infectieziekten:
 • Chlamydia.
 • candidiasis.
 • Trichomonas. [2]
 • Ureaplasmose.
 • prostatitis. [3]
 • Cystitis.
 • Gonorroe. [4]

Laten we enkele van de mogelijke ziekten eens nader bekijken:

 1. Urethritis is een ontsteking/infectie van de urethra. Naast pathologische afscheiding gaat het gepaard met pijn, problemen met plassen. In de meeste gevallen vindt infectie plaats tijdens onbeschermde geslachtsgemeenschap en wordt veroorzaakt door bacteriën of chlamydia. Zonder tijdige behandeling bestaat het risico dat de infectie zich verspreidt naar andere delen van het urogenitale systeem.
 2. Blaasontsteking is een ontsteking/infectie van de blaas. De urethra, prostaat, nieren kunnen betrokken zijn bij het pathologische proces. De ziekte ontwikkelt zich als gevolg van mechanische of chemische irritatie van het slijmvlies, hormonale veranderingen in het lichaam, overtreding van de regels voor intieme hygiëne. Het manifesteert zich door frequente drang om te urineren, branden, afscheiding van witte afscheiding van verschillende consistentie. [5]
 3. Pyelonefritis is een ontsteking of infectie van de nieren (het orgaan waarin urine wordt gevormd). Gemanifesteerd door een koortsachtige toestand, doffe gevechten in de nieren en afscheidingen. [6]

Om de oorzaak van de overtreding vast te stellen, wordt een laboratoriumonderzoek van de gescheiden vloeistof en instrumentele diagnostiek van de organen van het urogenitale systeem uitgevoerd.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.