^

Gezondheid

Genitaal-urinaire organen

Afscheiding met geur en jeuk bij vrouwen

In de anatomie van de vrouwelijke geslachtsorganen is alles zo gerangschikt dat de secretoire klieren slijm afscheiden, wat een gezonde microflora in stand houdt en hun zuiverheid garandeert. Vaginale afscheiding is een normaal proces, zolang het maar helder is en zonder een uitgesproken onaangename geur.

Gele afscheiding en jeuk bij vrouwen

De vaginale afscheiding is wit van kleur en heeft een neutrale geur. In de normale toestand beschermt de zure omgeving tegen de reproductie van pathogene bacteriën die in kleine hoeveelheden in de microflora aanwezig zijn en voorkomt het hun penetratie in de diepe lagen van de wanden.

Jeuk in de intieme zone bij vrouwen

Als jeuk in het intieme gebied van vrouwen - in de vulva en het perineale gebied (in het perineum) - langer dan een paar dagen aanhoudt en ernstiger wordt, of als er begeleidende symptomen optreden, zoals roodheid of afscheiding, moet u een arts raadplegen.

Waarom verschijnt jeuk vóór de menstruatie en wat te doen?

Misschien kunnen de meeste vrouwen klagen over verschillende gradaties van ongemak voor het begin van een nieuwe maandelijkse cyclus. Bij sommigen manifesteert het zich door verhoogde prikkelbaarheid en vermoeidheid, bij anderen - buikpijn en darmstoornissen.

Onaangenaam ruikende afscheiding van vrouwen: wat betekent dit, oorzaken

Vaginale afscheiding treedt op als gevolg van het werk van het klierstelsel dat zich in de vagina bevindt. Hun aard kan van tijd tot tijd veranderen - bijvoorbeeld onder invloed van veranderingen in voeding of klimatologische omstandigheden, met het begin van seksuele activiteit of met de ontwikkeling van ziekten.

Wat te doen en hoe te behandelen, als de afvoerlucht ruikt?

Om de diagnose te verduidelijken, adviseren veel artsen om een echografie van de bekkenorganen uit te voeren, wat het mogelijk maakt om de aanwezigheid van tumorprocessen uit te sluiten.

Symptomen en soorten acute cystitis

Ontsteking van de blaas is een van de meest voorkomende ziekten van het urinewegstelsel. Het belangrijkste kenmerk van de pathologie zijn de pijnlijke en acute symptomen

Branden en jeuk in de urethra na het plassen

Onder de symptomen, waarvan de manifestatie zich bevindt in het gebied van de genito-urinaire organen en de anogenitale zone, wordt branden na het urineren veel vaker opgemerkt dan andere onplezierige sensaties en veroorzaakt natuurlijk angst. 

Jeuk, branderigheid en roodheid in het intieme gebied van mannen

Jeuk op het lichaam is geen gevaarlijk, maar zeer onplezierig en irritant symptoom, dat de meeste mensen meer dan eens hebben meegemaakt. Jeuk veroorzaakt altijd een obsessief verlangen om je lijden te verzachten door de jeukende plek te krassen.

Gestremde melk en andere symptomen: geur, jeuk

Het vaginale geheim is normaal transparant, soms licht witachtig of geelachtig, de consistentie varieert van waterig tot slijmerig. De hoeveelheid ervan varieert enigszins, afhankelijk van de fase van de menstruatiecyclus.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.