^

Gezondheid

A
A
A

Retrograde ejaculatie: hoe gevaarlijk en hoe te genezen?

 
, Medische redacteur
Laatst beoordeeld: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Alle iLive-inhoud wordt medisch beoordeeld of gecontroleerd op feiten om zo veel mogelijk feitelijke nauwkeurigheid te waarborgen.

We hebben strikte richtlijnen voor sourcing en koppelen alleen aan gerenommeerde mediasites, academische onderzoeksinstellingen en, waar mogelijk, medisch getoetste onderzoeken. Merk op dat de nummers tussen haakjes ([1], [2], etc.) klikbare links naar deze studies zijn.

Als u van mening bent dat onze inhoud onjuist, verouderd of anderszins twijfelachtig is, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter.

De gezondheid van het voortplantingssysteem van mannen is niet alleen een gelegenheid om seksuele bevrediging te ontvangen, maar ook om nakomelingen te krijgen, wat belangrijk is voor elke zichzelf respecterende man. Het onvermogen om een kind te verwekken is een zeer pijnlijk onderwerp voor een man. Het is vooral moeilijk om te verzoenen met het idee van onvruchtbaarheid voor degenen die geen problemen hebben met ejaculatie. Het sperma gaat echter onnatuurlijk uit en niet tijdens het verlaten van de teelballen. Een dergelijke pathologische ejaculatie wordt gekenmerkt door retrograde ejaculatie, die een frequente oorzaak van vrouwelijke frustratie wordt, omdat het problemen oplevert bij het concipiëren van een kind.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Oorzaken retrograde ejaculatie

Op de vraag wat er gebeurt in het mannelijk lichaam tijdens de normale en retrograde ejaculatie, hebben we al bedacht, nu is het tijd om uit te vinden van de oorzaken die kunnen leiden tot ziekte, die de functionaliteit van de kringspier (dat het de sluitspier wordt genoemd) op de blaas nek en rudimentaire heuveltje.

De oorzaken van retrograde ejaculatie zijn behoorlijk divers, met ofwel een erfelijk of verworven karakter. Ten eerste kunnen het misvormingen van het urogenitale systeem bij jongens zijn, die ontstonden in de perinatale periode:

 • de aanwezigheid van extra kleppen in de genitaliën,
 • afwijkingen in de structuur van de blaas en kanalen, waardoorheen het sperma zich verplaatst naar de urethra (soms onthult een pathologie waarbij de zaadleider de blaas binnengaat en niet in de urethra)
 • blaas exstrofie
 • defecten van de wanden van de urethra, etc.

In dit geval is de verandering in spermastroom geassocieerd met de kenmerken van de anatomische structuur, en de manifestaties ervan kunnen zelfs tijdens de puberteit worden waargenomen. Maar veranderingen in anatomie kunnen niet alleen erfelijk zijn, maar ook in de loop van de tijd worden verkregen door verschillende gezondheidsstoornissen en manipulaties in het urogenitale systeem:

 • vernauwing van de urethra,
 • sclerotische veranderingen in de hals van de blaas,
 • bekken veneuze congestie.

Alle bovengenoemde oorzaken zullen waarschijnlijk leiden tot retrograde ejaculatie. Maar er zijn andere voorwaarden voor de ontwikkeling van deze pathologie, die niet altijd zijn, maar ze kunnen allemaal het reproductieve systeem van mannen negatief beïnvloeden. 

trusted-source[5], [6]

Risicofactoren

Risicofactoren voor de ontwikkeling van reverse ejaculatie kunnen worden overwogen:

 • verschillende neurologische aandoeningen (polyneuropathie in het late stadium van diabetes, de ontwikkeling van multiple sclerose met het verlies van neurologische controle van de verschillende functies van het lichaam, waaronder Neuroregulation samentrekkingen van de sluitspier van de blaas, spinale laesies in het lumbosacrale gebied, etc.)
 • letsel van de onderste thoracale en lumbale ruggengraat, hersenen (en ontstekingsziekten zoals encefalitis, meningitis, et al., tumorale proces), bekkenpijn, waarbij opnieuw lijdt Neuroregulation urogenitale
 • verminderde bloedstroom in het bekken waardoor de doorbloeding van de penis voldoende kan zijn (dergelijke toestand kan worden waargenomen wanneer hypodynamia, intestinale lesies (bijvoorbeeld aambeien), cardiovasculaire aandoeningen, ziekten van lever en long ontsteking van de vaatwanden en veneuze congestie),
 • leeftijdsgerelateerde stoornissen van de hormonale achtergrond en het metabolisme geassocieerd met verstoringen in het endocriene systeem, die leiden tot een afname van de tonus van de blaaspieren,

Soms retrograde ejaculatie is een gevolg van de behandeling van andere aandoeningen van het urogenitale systeem, bijvoorbeeld, kan worden waargenomen na TUR (transurethrale resectie) blaas of prostaat ontsteking als het veroorzaakt een sterke toename in lichaamsgewicht vezultate urinewegen die gecomprimeerd en moeilijk plassen zijn. Een soortgelijk neveneffect soms gezien na verschillende operaties in het bekken (suprapubische prostatectomie, prostaat verwijdering sympathectomie, retroperitoneale limfodessektsiya, chirurgische manipulatie en in het sigmoid colon).

Maar niet alleen chirurgische behandeling kan van invloed zijn op het vermogen van een man om een nieuw leven te reproduceren. Soms is de oorzaak van een droog orgasme medicamenteuze behandeling. Om bijvoorbeeld de tonus van verschillende delen van de blaas te verlagen, zijn antidepressiva en antihypertensiva die het zenuwstelsel beïnvloeden ontspannend. Als dergelijke medicijnen vaak en in grote doses worden ingenomen, merk je al snel een negatieve verandering in het werk van het urogenitale systeem.

En zelfs sommige geneesmiddelen die zijn ontworpen om prostaatdysplasie (prostaatadenoom) te behandelen, kunnen leiden tot de ontwikkeling van retrograde ejaculatie. Dit is van toepassing op sommige alfablokkers met een vergelijkbare bijwerking, die wordt vermeld in de instructies voor de geneesmiddelen. Retrograde ejaculatie wordt dus vaak opgemerkt na de ontvangst van "Omnik". De risicogroep omvat geneesmiddelen als "Proloxin", "Urerek", "Fokusin" en enkele andere alfablokkers. Veranderen tijdens de ejaculatie was niet bang voor mannen die verschillende medicijnen slikten, ze moesten vertrouwd raken met hun mogelijke bijwerkingen voordat ze medicijnen slikten, of zelfs beter een arts raadplegen in dit opzicht.

Overtreding van de nerveuze regulatie van het lichaam kan een gevolg zijn van zijn constante bedwelming in het misbruik van nicotine en alcohol, evenals drugsverslaving.

Aan de groep van risico's van ontwikkeling van retrograde ejaculatie kan worden toegeschreven aan mannen met premature ejaculatie. Zulke patiënten tijdens geslachtsgemeenschap proberen zichzelf vaak te bedwingen en spannen de spieren van de lies sterk. Regelmatige spierspanning kan in dit geval hun toon negatief beïnvloeden en als gevolg leiden tot een schending van de uitstroom van sperma. Vroegtijdige ejaculatie is geen experimenteerterrein om mannelijke trots te amuseren, maar een gelegenheid om hulp te zoeken bij een gespecialiseerde arts.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11], [12]

Pathogenese

Ejaculatie is het culminatiepunt van geslachtsgemeenschap, wanneer een man de piek van het hoogste genot bereikt. Normaal gesproken is het op dit moment dat de zaadvloeistof uit de urethra naar buiten zou barsten. Dit gebeurt helaas helaas niet altijd. Met retrograde ejaculatie, die soms een omkeerbaar (of droog orgasme) wordt genoemd, wordt er helemaal geen of helemaal geen zaadcel afgegeven bij de uitgang van de penis.

Om te begrijpen waarom dit gebeurt, is het noodzakelijk om te begrijpen hoe het proces van opkomst van de zaadvloeistof wordt uitgevoerd tijdens een orgasme.

Stimulatie van mannelijke erogene zones veroorzaakt activering van het ejaculatiecentrum, dat zich bevindt in het sacrale gebied van het ruggenmerg. Hij is het die signaleert dat de spieren van de zaadleider, de prostaat en de zaadblaasjes beginnen te samentrekken en het sperma naar de urethra begint te bewegen.

De mannelijke urethra (het is de urethra) bij mannen heeft zijn eigen kenmerken, omdat het in tegenstelling tot de vrouwelijke is verdeeld in twee delen: de voorste en achterste (prostaat) urinebuis. De voorkant is voor urine-output, en de achterkant is voor mannelijke zaad. Het schakelen tussen de voorste en achterste urethra gaat gepaard met bloedvulling van de peniscomponenten.

In het stadium van het orgasme is de mannelijke penis gevuld met bloed, een toename in de grootte van de zaadheuvel treedt op, de ingang naar het voorste deel van de urethra is gesloten. Tegelijkertijd, de sluitspier van de blaas beginnen te krimpen en blokkeren het pad van het sperma in het lichaam, dus blijft maar een manier - postérieure urethra waardoor sperma als onderdeel van de zaadvloeistof en komt.

Om bepaalde redenen werken de spieren van het ureum niet meer en blijft de ingang van het orgel open, zelfs tijdens de ejaculatie. Sperma beweegt langs de lijn van de minste weerstand en valt in het verkeerde orgel, in plaats van de urethra in de blaas. Als dit de hele tijd gebeurt, zeggen ze volledige reversieve ejaculatie.

Onvolledige (of gedeeltelijke) retrograde ejaculatie wordt gekenmerkt door het feit dat de beweging van het sperma tijdens het orgasme in twee richtingen plaatsvindt. In dit geval valt een bepaalde hoeveelheid ejaculaat in de blaas, waarvan de ingang voor de helft is geblokkeerd, en de rest - voor de urethra. In dit geval vindt ejaculatie plaats tijdens coïtus, maar het volume van sperma dat wordt afgegeven door het mannelijke lid blijft onbeduidend.

De pathologie zelf draagt geen enkel gevaar met zich mee voor de gezondheid van mannen, spermamixen met urine en door de urethra aan de voorkant na een tijdje naar buiten gaat tijdens het plassen, waarbij alleen de transparantie van urine verandert.

Retrograde ejaculatie kan niet wijdverspreid worden genoemd onder de mannelijke bevolking van de planeet door de pathologie van ejaculatie. Volgens  statistieken is een dergelijke schending van de voortplantingsfunctie alleen te vinden bij 1% van de vertegenwoordigers van het sterkere geslacht, d.w.z. Hij lijdt aan 1 man van de 100.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18]

Symptomen retrograde ejaculatie

Het klinische beeld van de pathologie wordt gekenmerkt door de schaarste van symptomen die de ontwikkeling van retrograde ejaculatie aangeven. Deze symptomen zijn echter zo voor de hand liggend en specifiek dat ze helpen bij het vaststellen van een nauwkeurige diagnose met een hoge mate van waarschijnlijkheid.

De eerste tekenen van ontwikkeling van de bovenstaande pathologie zijn 2 symptomen:

 • een ondergeschikte hoeveelheid toegewezen sperma tijdens geslachtsgemeenschap, masturbatie of andere stimulaties mannelijk orgasme (gewoonlijk het volume op verschillende mannen varieert 2-6 ml, wanneer het aantal zaadcellen afneemt tot 1-1,5 ml of sperma helemaal niet toegewezen dit duidt op een schending van de erectiele functie),
 • verander de transparantie van de urine (als achtergrond is het sperma tekort merkbaar vertroebeling van urine, hoogstwaarschijnlijk ejaculaat in de blaas in plaats van via de posterior urethra).

Wat het eerste symptoom betreft, zijn er twee mogelijke varianten van gebeurtenissen, omdat er 2 soorten droog orgasme zijn. Met volledige retrograde ejaculatie, wordt sperma tijdens geslachtsgemeenschap of masturbatie helemaal niet vrijgegeven met een behouden erectie. Gedeeltelijke of onvolledige reverse ejaculatie wordt gekenmerkt door een kleine hoeveelheid geëjaculeerde secretie, hoewel een man een volledig orgasme ervaart, waarna de penisspanning aanzienlijk afneemt, in tegenstelling tot normale ejaculatie.

Het tweede symptoom is niet permanent. Een sterke troebelheid van urine wordt waargenomen tijdens het eerste plassen na geslachtsgemeenschap. Daarna krijgt de urine geleidelijk een normaal uiterlijk. Het symptoom wordt herhaald na elke aflevering van copulatie of masturbatie.

Retrograde ejaculatie, hoewel beschouwd als een ziekte, manifesteert zich voornamelijk tijdens erectie. Tegelijkertijd voelt de man geen ongemak of pijn. Ja, en de erectie blijft in principe bewaard of enigszins verminderd. Het is een beetje verwarrend voor de patiënten, omdat ze zich volledig gezond voelen.

Een later, maar niet minder indicatief symptoom van retrograde ejaculatie is de onmogelijkheid om een kind te verwekken. De afwezigheid van sperma-afscheiding tijdens geslachtsgemeenschap is een directe weg naar mannelijke onvruchtbaarheid. En zelfs een kleine hoeveelheid sperma kan de reden zijn dat een paar hun kinderen niet lang kan krijgen, hoewel beide ouders er heel goed in slagen.

Complicaties en gevolgen

Ondanks het feit dat ongemak tijdens en na het vrijen wanneer er geen retrograde ejaculatie, een man en een vrouw op de nabijheid van tevredenheid, kan de ziekte niet van invloed op de gezondheidstoestand van de sterke geslacht, familie en relaties.

Wat is het gevaar van retrograde ejaculatie? Allereerst is het een slag voor het zelfrespect van een vertegenwoordiger van de sterkere sekse als drager van een zaadje voor een toekomstig leven. Veel mannen zijn psychologisch erg moeilijk om hun minderwaardigheid te ervaren. Ze zijn in staat om op een natuurlijke manier plezier aan een vrouw te geven, maar voelen zich tegelijkertijd ongemakkelijk, uit angst dat ze hun ongemakkelijke gebrek zal opmerken, vooral als orale seks en sommige versies van rollenspelen worden toegepast als het zaad niet in de vagina wordt gegoten. Mannen zijn erg gevoelig voor indelicate vragen over het ontbreken of de kleine hoeveelheid sperma, teleurgestelde of nieuwsgierige opvattingen over hun gebrek.

Gebrek aan sperma tijdens geslachtsgemeenschap, kan een man waarnemen als een onoverkomelijke belemmering voor het huwelijk, wetende dat een vrouw op een gegeven moment een kind van hem wil en hij zal niet in staat zijn om haar dromen te vervullen. In sommige gevallen kunnen mannen die bang zijn zichzelf te schamen of niet voldoen aan de verwachtingen van een partner, het seksuele leven volledig verlaten. Stagnerende verschijnselen in de voortplantingsorganen leiden in dit geval tot de ontwikkeling van prostatitis, en angst voor kritiek van vrouwen of vrienden en kunnen zelfs impotentie opwekken.

Als de schending van de ejaculatie een gevolg was van gezondheidsproblemen, was er, wanneer een man al getrouwd was, ongemak in verband met het verlies van eerdere vermogens. En als een stel op de achtergrond van retrograde ejaculatie geen kind kan verwekken, kan dit niet alleen een vermindering van het zelfrespect van een man tot gevolg hebben, maar ook conflicten in het gezin.

Reversal ejaculatie zelf brengt de gezondheid van een man niet in gevaar. Gemengd met urine, het ejaculaat ongehinderd naar buiten langs de voorste urethra, zonder tegelijkertijd geen ontsteking, geen ongemak in de blaas en de urinewegen te veroorzaken.

In sommige gevallen is de afwezigheid van sperma is een betrouwbare en veilige methode van bescherming tegen ongewenste zwangerschap, als het paar is wegens omstandigheden niet kunnen veroorloven om hun kinderen (bv hebben, als gevolg van ziekte, vrouwen, waarin het kind lager en de geboorte kan gevaarlijk zijn voor haar leven en gezondheid ).

trusted-source[19], [20], [21], [22], [23]

Diagnostics retrograde ejaculatie

Ondanks het feit dat retrograde ejaculatie vrij uitgesproken symptomen heeft, is het onmogelijk om alleen hierop te focussen bij het diagnosticeren van een diagnose. Beschreven door de patiënt tijdens opname door de androloog of uroloog kunnen de symptomen de arts alleen in de juiste richting duwen.

De studie van anamnese en symptomen op de klachten van de patiënt wordt uitgevoerd tijdens het eerste onderzoek. Tegelijkertijd moet de arts de penis onderzoeken en palpatie van de prostaat uitvoeren om mogelijke tumorprocessen en duidelijke defecten te identificeren. Verder kan het nodig zijn om aanvullend overleg te plegen met een proctoloog of chirurg.

Artsen schrijven in dit geval de gebruikelijke tests voor. Een algemene bloedtest en OAM helpen om het algehele beeld van de gezondheid van de patiënt te verduidelijken, verdachte ontstekingsprocessen mogelijk te verdachten.

Een post-urinaire analyse van urine wordt beschouwd als een meer specifieke analyse, die het mogelijk maakt om de reversibele ejaculatie met grote nauwkeurigheid te diagnosticeren. Het vereist speciale condities: eerst moet je de blaas legen, dan een masturbatieoefening uitvoeren en pas daarna kun je de analyse uitvoeren. Laboratoriumtests zullen in dit geval de aanwezigheid van eiwit en sperma in de urine aantonen.

Maar op deze diagnose houdt niet op, omdat je niet alleen een diagnose hoeft te stellen, maar ook om de oorzaak van ejaculatiestoornissen te vinden. Identificeer verschillende misvormingen van het urogenitale systeem en de schending van de innervatie van organen kan gebeuren door een instrumentele diagnose. Om zijn methoden, effectief tegen de bestaande pathologie, is het mogelijk om te dragen: echografie van de blaas, prostaat en andere kleine bekkenorganen, urethroscopie, elektromyografie, elektroneurografie, etc.

trusted-source[24], [25], [26]

Differentiële diagnose

Differentiële diagnose wordt uitgevoerd met andere erectiele pathologieën. Meestal wenden mannen zich tot een arts na veel vruchteloze pogingen om een kind te verwekken. Maar als de volledige en gedeeltelijke retrograde ejaculatie wordt gediagnosticeerd, dan blijft de mogelijkheid van het hebben van een kind, zij het beperkt. Immers, zelfs in 1 ml sperma zijn er enkele miljoenen spermatozoa, die, wanneer ze nauwkeurig worden geraakt, best in staat zijn om het ei te bevruchten. Misschien was de oorzaak van mannelijke onvruchtbaarheid een andere niet geïdentificeerde pathologie.

Bijvoorbeeld, de afwezigheid van sperma tijdens geslachtsgemeenschap wordt ook waargenomen bij anejaculatie of akinospermie, maar laboratoriumonderzoek naar de aanwezigheid van sperma in de urine bevestigt dit niet. Om dezelfde reden is het mogelijk om de diagnose van "oligospermie" te verwerpen (in deze pathologie wordt een kleine hoeveelheid sperma waargenomen tijdens de ejaculatie, maar blijft helder in de urine zonder onzuiverheden).

Als het sperma in een kleine hoeveelheid in een man nog steeds opvalt, maar de vrouw heeft geen zwangerschap, vereist dit een meer gedetailleerde studie van het geïsoleerde ejaculaat. Als een oligospermia (aanvankelijk een kleine hoeveelheid ejaculaat), om azoöspermie uit te sluiten, die de afwezigheid van sperma in het sperma onthult, wordt een spermogram uitgevoerd.

Biochemie van sperma, evenals het bestuderen van de interactie met het slijm van de baarmoederhals vrouwen te helpen uit te sluiten of te bevestigen en deze diagnoses als oligozoospermia (wanneer eyaulyate vond een zeer klein aantal zaadcellen), asthenozoospermie (lage activiteit van de beschikbare sperma) theratozoospermia (anatomische afwijkingen van de structuur van het sperma, invloed op het traject van hun beweging), etc.

Er moet rekening worden gehouden met het feit dat de vertroebeling van urine, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste symptomen van de omgekeerde ejaculatie gevolg kan niet alleen de aanwezigheid in zijn structuur van sperma, maar ook eiwitten, witte bloedcellen, rode bloedcellen, die ook een reden tot bezorgdheid, maar kan dit aangeven op compleet verschillende gezondheidsproblemen (bijv. Nierziekte).

trusted-source[27], [28], [29], [30], [31], [32], [33], [34], [35], [36], [37], [38], [39]

Met wie kun je contact opnemen?

Behandeling retrograde ejaculatie

De verscheidenheid aan redenen voor retrograde ejaculatie vereist dat de arts een individuele benadering kiest voor de ontwikkeling van het behandelingsregime van een patiënt, die erop gericht moet zijn om de normale erectie te herstellen met de toewijzing van een voldoende hoeveelheid sperma tijdens geslachtsgemeenschap.

De eenvoudigste manier is bij patiënten bij wie retrograde ejaculatie is ontstaan als gevolg van medicamenteuze behandeling van andere ziekten (psychofarmaca, antidepressiva, antihypertensiva). In dit geval is het voldoende om te identificeren welk specifieke medicijn deze reactie veroorzaakte en om het te annuleren (of het te vervangen door een ander). Na een tijd nadat het medicijn is geannuleerd, keert de zaadlozing meestal terug naar normaal.

In sommige gevallen zijn de enige voorgeschreven behandelingen die het mogelijk maken het werk van het voortplantingssysteem te normaliseren fysieke oefeningen die gericht zijn op het versterken van de spieren van de benen en de bekkenbodem.

Als retrograde ejaculatie tegen milde neuropathie wordt waargenomen, een complicatie van diabetes, kunt u proberen om de situatie met de hulp van drugs alfa-liponzuur te corrigeren. Bij de behandeling van ejaculatiestoornissen vanwege polyneuropathie bewezen producten, "Thiogamma" "valium 600", "Oktolipen" en andere geneesmiddelen die energie metabolisme in weefsels van het zenuwstelsel en de bloedsomloop in het onderlichaam te verbeteren.

Als de oorzaak van abnormale ejaculatie, waar sperma beweegt in de verkeerde richting, is een schending van de innervatie van de blaas en een zwakke toon van zijn sluitspier, toont patiënten die sympathomimetische "Efedrine", "Midodrin" en anderen. Er moet rekening worden gehouden met het feit dat deze geneesmiddelen niet geschikt voor patiënten met arteriële hypertensie.

Als de achtergrond van negatieve gedachten over zijn faillissement, kunnen sommige mensen worden depressief, dan is de extra begeleiding therapeut en antidepressiva kunnen worden toegewezen (bijvoorbeeld "Imipramine", "desipramine").

Om de functionaliteit van het zenuwweefsel te verbeteren, parallel aan de basisgeneesmiddelen, worden vitamines en vitamine-minerale complexen met een hoog gehalte aan B- en magnesiumvitaminen voorgeschreven, die het werk van het zenuwstelsel van het lichaam positief beïnvloeden.

Bovendien kan de arts de patiënt procedures voorschrijven zoals stimulatie van de prostaat, elektrostimulatie van de blaas en urethra, verbetering van het samentrekkende vermogen van spieren en andere methoden voor fysiotherapeutische behandeling. Soms worden niet-traditionele technieken gebruikt om retrograde ejaculatie te behandelen, bijvoorbeeld reflexologie (acupunctuur).

Als de bovenstaande behandeling niet het gewenste resultaat oplevert en het paar kinderen wil hebben, kun je proberen de situatie te verhelpen door op een ongebruikelijke manier vrijen. Dit is een seksuele handeling met een gevulde blaas. De klep die de ingang van de blaas afsluit, wordt in dit geval stevig aangedrukt en passeert het sperma niet in het orgel. Ze zal niets anders hebben dan door de plasbuis naar buiten te gaan.

Het is moeilijker als de oorzaak van retrograde ejaculatie de anatomische gebreken zijn in de ontwikkeling van het urogenitale systeem. In deze gevallen is de optimale uitweg uit de situatie een chirurgische behandeling. Bij afwezigheid van contra-indicaties kan een sluitspiercorrectie van de blaas of urethra worden voorgeschreven, waarbij de interne structuur van de urogenitale organen wordt gecorrigeerd.

Ondanks alle verschillende behandelmethoden is het niet altijd mogelijk om een positief resultaat te bereiken. In principe heeft retrograde ejaculatie geen bijzonder effect op de kwaliteit van seks, dus het vereist niet altijd extreme maatregelen. Als een paar niet van plan is kinderen te krijgen en seks geen negatieve emoties bij mannen veroorzaakt, kun je niets veranderen.

Maar als er een groot verlangen is om een vader te worden, kun je een baby adopteren of een IVF-procedure volgen. Het materiaal voor de procedure bij afwezigheid van sperma-excretie tijdens geslachtsgemeenschap zijn spermatozoa, die worden geëxtraheerd uit een urinemonster dat met een katheter wordt genomen onmiddellijk na ejaculatie.

Geneesmiddelen voor retrograde ejaculatie

Er kan niet worden gezegd dat retrograde ejaculatie in alle gevallen met succes wordt behandeld met behulp van medicamenteuze behandeling. In apotheken zijn er geen dergelijke geneesmiddelen, in de indicaties voor de toepassing waarvan retrograde ejaculatie zou worden aangegeven. En de behandeling is vooral gericht op het bestrijden van de onderliggende ziekte die ejaculatiestoornissen veroorzaakte, daarom wordt deze uitgevoerd afhankelijk van de geopenbaarde oorzaak.

Als omgekeerde ejaculatie is niet te wijten aan anatomische voorwaarden, of onomkeerbare neurologische aandoeningen (zoals schade aan de zenuwen die verantwoordelijk is voor de innervatie van de blaas en urethra tijdens abdominale chirurgie), medicatie kan heel goede resultaten in verband met het gebruik van sympathicomimetica te tonen.

"Efedrine" - een medicijn vergelijkbaar met adrenaline, een van de belangrijke neurotransmitters, die de geleidbaarheid van zenuwimpulsen verbetert en dus in staat is de contractiele functie van de sluitspier van de blaas te normaliseren.

"Ephedrine sulfaat" met retrograde ejaculatie artsen schrijven in een dosering van 10-15 mg met een frequentie van ontvangst 4 keer per dag.

Behandeling van geneesmiddelen gebeurt in de meeste gevallen zonder bijwerkingen. Slechts soms na een half uur kan er een korte beving zijn, wat geen negatieve gevolgen heeft.

Helaas kan het medicijn niet in alle gevallen worden gebruikt. Contra-indicaties voor het gebruik van sympathicomimetische als atherosclerose en andere vasculaire pathologie narusheniyai bloedsomloop, organische hartziekten, hypertensie, verhoogde productie van schildklierhormonen schildklierhormonen (hyperthyroïdie en hyperthyroïdie).

"Midodrin" - een medicijn uit dezelfde groep, dat een adrenaline-achtig effect heeft.

Met de pathologie van ejaculatie met onvoldoende hoeveelheid sperma, wordt het medicijn voorgeschreven in een dagelijkse dosering van 15 mg, die verdeeld moet worden in 3 verdeelde doses.

Bijwerkingen van het geneesmiddel kan worden beschouwd als een hoge bloeddruk, het vertragen van de hartslag (bradycardie), hyperhidrose, tremoren met de verschijning van "gans skin", verandert de frequentie van de plassen.

Contra-indicaties te ontvangen medicijnen hoge bloeddruk, neoplastisch proces in de bijnieren, pathologieën waarbij perifere vasculaire lumen reductie waargenomen, thyrotoxicose, prostaatkanker adenoom, verhoogde intraoculaire druk.

Wees voorzichtig met het gebruik van het medicijn voor patiënten met hartfalen en ernstige nieraandoeningen.

Als de oorzaak van het verzwakken van de functie van de blaas wordt diabetes, in het bijzonder diabetische polyneuropathie (duiden bepaalde preparaten die metabolisme in weefsels en zenuwgeleiding verbeteren. Overigens kan dit symptoom bij neurologische aandoeningen alcoholische natuur worden waargenomen, zodat de behandeling van patiënten met retrograde ejaculatie die later gevolg van alcoholintoxicatie, wordt uitgevoerd door dezelfde drugs.

Een van deze geneesmiddelen is "Octolipen". Neem een half uur lang medicijnen voor 1-2 capsules (of tabletten) en ontbijt, spoel af met een grote hoeveelheid water (ongeveer 1 kopje).

Tegen de achtergrond van het nemen van het geneesmiddel kunnen symptomen van dyspepsie (misselijkheid met braken, brandend maagzuur), ernstige verlaging van de bloedsuikerspiegel, allergische reacties, waaronder ernstige (tegen intolerantie van het geneesmiddel), worden waargenomen.

Het medicijn is niet voorgeschreven voor overgevoeligheid voor componenten. De leeftijd van de patiënten is minstens 18 jaar oud.

Heel vaak, in de context van retrograde ejaculatie, nemen prikkelbaarheid en angst toe bij mannen, ze worden meer vatbaar voor depressie vanwege het onvermogen om erfgenamen te hebben. In dit geval toont de aanstelling van een therapeut aan patiënten het gebruik van antidepressiva aan.

"Imipramine" - een medicijn van depressie, dat de mentale en algemene tonus van het lichaam verhoogt. Echter, met deze geneesmiddelen moet voorzichtig zijn, omdat ze alfa-adrenoblokiruyuschim-werking hebben, evenals geneesmiddelen om de prostaatklier te behandelen, waarvan de bijwerkingen zijn aangegeven en retrograde ejaculatie.

Afhankelijk van de toestand van de patiënt kan de arts het medicijn voorschrijven in een dosering van 25-75 mg per dag (1 tablet 1 tot 3 keer per dag), waarbij de behandeling met minimale doses wordt gestart.

De toelating van antidepressiva kan gepaard gaan met meerdere bijwerkingen: hoofdpijn en duizeligheid, gevoelloosheid en tremor van de extremiteiten, convulsiesyndroom, coördinatie- en slaapstoornissen, hallucinaties, visusstoornissen. Er kan een drukdaling optreden en een frequente puls (tachycardie), veranderingen in de samenstelling van het bloed, drogen van het mondslijmvlies, obstipatie, verminderde lever- en nierfunctie en een afname van het seksuele verlangen. Niet vaak klagen patiënten over symptomen als alopecia (kaalheid), gewichtstoename, toegenomen zweten en verhoogde lichtgevoeligheid.

Contra-indicaties voor het gebruik van een antidepressivum zijn een tekort aan lever- en nierfunctie, hartischemie, tachycardie, gedecompenseerd hartfalen, prostaatadenoom, atonie van de blaas. Geef geen medicatie op met een neiging tot convulsies, epilepsie, schizofrenie, glaucoom en ook als de patiënt onlangs een hartinfarct heeft gehad.

Als we het hebben over de effectiviteit van medicamenteuze therapie, dan is dat het slechtste geval voor diabetische polyneuropathie, maar hier hangt het allemaal af van de mate van schade aan zenuwuiteinden.

Wat betreft alternatieve behandeling, geven kruidenbehandeling en homeopathie geen tastbaar resultaat in deze pathologie. Het gebruik ervan kan alleen worden gerechtvaardigd voor de behandeling van onderliggende ziekten die retrograde ejaculatie veroorzaakten.

Het voorkomen

Preventie van retrograde ejaculatie - het is in de eerste plaats de vaststelling van maatregelen voor de preventie en behandeling van de gezondheid van pathologieën die een dergelijke schending ejaculatie (darmziekte, diabetes, neurologische aandoeningen, bekken trauma) kunnen veroorzaken, evenals de naleving van de arts eisen in de postoperatieve periode op de bekkenorganen .

Bij diabetes mellitus is het bijvoorbeeld noodzakelijk om de hoeveelheid glucose die het lichaam binnenkomt en het niveau ervan in het bloed strikt te beheersen. Medicamenteuze behandeling voor prostaatadenoom is strikt onder toezicht van een arts en als er een ejaculatiestoornis optreedt, raadpleeg dan over het veranderen van het medicijn naar een medicijn dat de erectiele functie niet beïnvloedt. Voor mannen met hypertensie kan dit consult nodig zijn en in verband met de ontvangst van sommige hypotensiva.

Door akkoord te gaan met de chirurgische behandeling van prostaat- of blaaspathologieën, wordt aanbevolen dat mannen de voorkeur geven aan minimaal invasieve therapiemethoden die minder bijwerkingen hebben.

Om retrograde ejaculatie te voorkomen, wordt aangeraden om ongecontroleerd gebruik van antidepressiva en andere soorten medicijnen te vermijden die het werk van het zenuwstelsel onderdrukken.

Het voorkomen van aangeboren afwijkingen van het voortplantingssysteem van de jongens - dit geval is de verplichting moeder, die in de tijd van de uitvoering van zijn zoon had om te zorgen voor goede voeding te nemen voor zichzelf en de foetus, geven slechte gewoonten en geef jezelf ongeboren baby een goede rust. Eventuele negatieve impact op een vrouw tijdens de zwangerschap, zoals stress factoren niet goed tot uiting in de ontwikkeling van de foetus, en dit moet voortdurend worden herinnerd.

trusted-source[40], [41], [42]

Prognose

De prognose van een dergelijke pathologie als retrograde ejaculatie is tamelijk moeilijk. Het hangt allemaal af van de oorzaak die de ziekte veroorzaakte en van de stemming van de patiënt. Vechten met aangeboren pathologieën van de structuur van het urogenitale systeem kan alleen op een operatieve manier worden uitgevoerd, anders zal de behandeling niet doorslaggevend zijn.

Ongunstige of twijfelachtige prognose in vele gevallen van diabetes, wanneer de ziekte heeft geleid tot permanente schade aan de zenuwuiteinden in de blaas, waarbij de contractiele functie van de sfincter van het lichaam aantast. Ja, en omgekeerde ejaculatie, die het resultaat was van onsuccesvolle chirurgische interventie in het urogenitaal stelsel, kan bijna niet worden genezen.

Hoewel retrograde ejaculatie over het algemeen zo'n ziekte is waarmee men ook zonder behandeling gelukkig kan leven. Aangezien de schending van de zaadlozing geen invloed heeft op de erectie, lijdt het seksleven niet, beide partners genieten van de copulatie. Het belangrijkste is dat een man niet complex is over zijn eigen tekortkoming, die overigens uiterlijk en niet merkbaar is, als je je bezighoudt met traditionele manieren van liefhebben. En de mogelijkheid om een kind te krijgen geeft een effectieve behandeling of kunstmatige inseminatie. In elk geval krijgt het koppel hun felbegeerde kind met een ouderreeks chromosomen, en de manier waarop hij is verwekt maakt niet echt meer uit.

trusted-source[43], [44], [45], [46], [47], [48], [49]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.